Téma: Partner se mi zhnusil - mám pocit že vypadá jako vypelichanej neschopnej pes

19.04.2014 02:22
Uživatel: Niiina
Věk:  25
0-100
Odpovědí na téma: 5
Text: 

Dobrý den,  

s přítelem jsme spolu 2011-2014 (3 roky a pár týdnů). Náš vztah bych nazvala divokým. Hádky jsme prokládaly příjemnými chvílemi, ale nedokážu říct, co převažovalo. Nicméně nás to takhle tak nějak bavilo. Občas byly hádky docela hnusné (nechodili jsme pro sprostá slova a urážky daleko), vždy jsme ale druhý den byli v pohodě, jako by se nic nestalo (nechápu, ale opravdu jsme to oba dokázali). Vždy jsme si rozuměli, měli jsme si o čem povídat.

Od března 2014, mě partner vlastně hrozně moc štve! Úplně se mi přestal líbit. Jak se mi dřív líbilo jeho strniště, najednou mi přijde jak vypelichanej pes. Jak se mi dřív líbil jeho nesmělý pohled, najednou mi přijde jako by koukal tak, že neumí ani do 5 napočítat. Jak se mi dřív líbil jeho něžný hlas, tak mi dneska přijde, že mluví jako teplouš a ještě ke všemu monotónně, takže tim musí otravovat i lidi v práci. Jak se mi dřív líbila jeho dospělá vážnost, najednou mi přijde neskutečně nudnej a řikám si, jestli se nesměje málo spíš proto, že je blbej a nechápe humor. A u toho bych zůstala. Vždy mi přišel chytrý a ráda jsem ho poslouchala. Poslední dobou ale (asi) více sleduju co říká … a mám pocit, že snad neřiká nic, co by dávalo smysl. Někdy mi řekne např. nějaký údaj i z mužského oboru (třeba auta, elektronika) a ani mě, jako ženský, to nedává smysl … tak se kouknu na net a zjistim, že to je úplně jinak … ale dokáže mě vytočit, že nad tim co říká, vůbec nepřemýšlí. Jasně, mohl se splést … ale tohle se stává tak často, že začínám mít strach, že mám vedle sebe úplného tupce a okouzlena tím, že se živí jako umělec, jsem si toho všimla ať teď.

Sexuálně mě už vůbec nepřitahuje, ale to přišlo s tím, kdy jsem si začala všímat toho, jaké hlouposti je schopen vyslovit. Na nic nemá názor, přijde mi uvnitř úplně mrtvý … (až na to umění tedy, tam tvoří jak kdyby v něm dřímalo 5 dalších umělců). Taky asi nejsem jediná, kdo si myslí, že není úplně bystrý…občas vypráví zážitky z práce, jak si tam z něj lidi dělaj srandu a asi ani sám nechápe, proč to ty lidi dělaj. Z toho mi je strašně smutno, protože to je dobrák jak poleno a nezaslouží si to. Bohužel mi tim ale dokázal, že si to nemyslím sama a nezdá se mi to. Já ale vůbec nevím, co mám dělat! Byla bych nejradši, aby ty růžové brýle vůbec nikdy nespadly.

Chybí mi ty časy s brýlemi, kdy jsem ho viděla jako boha. Je mezi námi rok věkový rozdíl. Mám pocit, že jsem se za ty 3 roky vztahu hodně posunula, zatímco on se snad vrátil zpět. Nedokážu si představit, že bych ho měla opustit. Jaktože mi do teď vyhovoval a teď s ním nevydržím ani 5 minut, aniž by se mi neprotočily panenky?  

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3190x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Partner se mi zhnusil
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
19.04.2014 08:46 Uživatel: malenka
Věk:  30
1397585025_07291.jpg
0-100
Téma: Partner se mi zhnusil - mám pocit že vypadá jako vypelichanej neschopnej pes
Text uživatele: 

Niiino, podle mého názoru je bohužel konec. Zní to tvrdě, ale jakmile se dostaneš do stadia, kdy se ti ten druhý hnusí, nejlepší, co můžeš pro vás oba udělat je vztah ukončit. Nemyslím si, že se to dá vrátit zpátky. Btw. taky jsem to zažila, jeden z mých partnerů mi v posteli připomínal želvu (ne rychlostí, ale jak vytahoval krk…, po jisté době už jsem s nim nic nemohla mít).

 
19.04.2014 09:18 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Partner se mi zhnusil - mám pocit že vypadá jako vypelichanej neschopnej pes
Text uživatele: 

Niiino, prosím Tě oprav si editováním profilu, že jsi žena alt

Myslím si, že ten rozdíl mezi Vámi jsi začala vnímat proto, že jsi za ty 3 roky dozrála, posunula se dál a že se po těch 3 letech ukázalo, jak jste každý jiný - třeba se i k sobě nehodíte.

Víš, já nemám ráda posmívání a dělání si srandy z druhých, natož hromadné. Protože každý člověk je nějaký. Někdo je chytrý a všestranný, někdo je chytrý "jen" v něčem a jiné věci mu nic neříkají, někdo není chytrý jako někteří, někdo vůbec…atd. Ale pořád je to člověk, i kdyby měl IQ jenom 30, který si zaslouží pochopení, toleranci, úctu atd. , protože se takový prostě narodil. Každý nemá dispozice na všechno.  

Máš pocit, že se Tvůj přítel za ty 3 roky neposunul dál či vrátil o rok zpět. Čistě teoreticky, je možné, že mu v některých věcech není víc dáno. Ovšem na druhou stranu není uvnitř úplně mrtvý = žíví se uměním a dokáže tvořit tak, jako kdyby v něm dřímalo 5 dalších umělců. Tedy mu někde bylo dáno více a někde zřejmě méně. Tak se slovně vyjadřuje tak jak mu bylo dáno, lépe to třeba neumí, ovšem od okolí se mu za to dostává posměchu. Proč? Protože je jiný. Jenže on zase dokáže to, co Vy ne, to co někteří ne = dobře tvořit v umění. Takže není hloupý, jen mu třeba nebyla dána dokonalost či schopnosti ve všech směrech. No tak to někdo prostě má. Ostatně kdo z nás je dokonalý, nikdo. Prostě třeba se v "rozumu" a komunikaci neposunul dál, protože mu to není dáno, ale posunuje se dál v umění a tvoření, kde je mu hodně dáno.

Oba dva se posouváte dál, každý v něčem jiném. A teď jde pouze o to, zda-li jsi a chceš být schopna ho mít ráda a milovat takového jaký je nebo ne a najdeš si k sobě spíše někoho, kdo se bude posouvat dál v tom samém co Ty. Ale ten člověk, Tvůj přítel, si posměch vážně nezaslouží. Pro něj je skoro dobře, že sám nechápe, proč si z něj lidi z práce dělají srandu, protože by ho to už dávno tak ranilo, tak zasáhlo jeho duši, že by třeba už ani nedokázal tvořit. Třeba má prostě svůj svět, který Vy nechápete. A on zase nechápe ten Váš. To tak někteří umělci a lidé mají. Rozhodně však není tupý = pokud dokáže tvořit jako kdyby v něm dřímalo 5 dalších umělců, jeho tvorba musí být zajímavá.  

 
19.04.2014 15:22 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Partner se mi zhnusil - mám pocit že vypadá jako vypelichanej neschopnej pes
Text uživatele: 

Dany, myslím si, že Nina už nehledá, ale našla.

 
19.04.2014 10:59 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Partner se mi zhnusil - mám pocit že vypadá jako vypelichanej neschopnej pes
Text uživatele: 

Niiino, plně se ztotožňuji s tím, co ti napsala Dany, k tomu není co dodat. Tvůj přítel je v prvé řadě člověk. Pavla

 
19.04.2014 12:21 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Partner se mi zhnusil - mám pocit že vypadá jako vypelichanej neschopnej pes
Text uživatele: 

Na tenhle případ se úplně hodí věta:

Když je někdo jiný nebo dělá věci jinak než já, ještě to neznamená, že to je špatně. Je to prostě jen jiné.

To my si v tom pak hledáme to negativní vyznění. Pokud cítíš, že si nerozumíte a rozumět nebudete, nemá cenu v tom vztahu zůstávat. Pokud se s ním ale budeš rozcházet, zkus to udělat s citem, bez urážek a ponižování.

Jak psala Dany, každý umí něco, každý je jiný a je potřeba to tolerovat.

Mrzí mě, když třeba slyším věty typu:

To je takovej blb, jak s ním někdo může být.

Mám snad na víc, ne? S ním se to nedá vydržet, je to idiot.

Je hrozně důležité si uvědomovat, že ti "blbci" a "idioti" jsou prostě lidé. A ač na nás můžou působit hloupě, mají duši a cit a zaslouží si respekt a slušné jednání. Občas sama cítím, že je ve mně zakořeněná nějaká divná nenávist vůči ostatním, která snad koření v tom, že si sama nepřijdu dostatečně dobrá. Ale to je špatně. Zkus si to uvědomit a na svého přítele se dívat jako na lidskou bytost se srdcem. Sama se pak rozhodni, jestli s ním chceš být anebo jste si prostě vzdálení. To se může stát, není to nic neobvyklého.

 

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Partner se mi zhnusil - mám pocit že vypadá jako vypelichanej neschopnej pes
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
nerozumím rozchodu 2 914x
Přítel ke me není upřímný. 8 3136x
Objektivni nazor na uprimnost 8 2834x
Moje partnerka začala bydlet se svým dosud ženatým expřítelem 12 3267x
Partnerské krize, odstěhování 5 1948x
Moje matka mi kecá do života!!!!! 6 1374x
Proč se mnou je, když se mu nelíbím? 9 2001x
Partnerova obezita - jak mu říct, že přibral 5 2057x
Jak byste se zachovali??? 4 1399x
Manžel se cítí na vedlejší koleji, jsme jako dva spolubydlící 3 2175x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny