Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?

22.09.2014 07:59
Uživatel: mia1990
Věk:  24
0-100
Odpovědí na téma: 14
Text: 

Dobrý den,

jsem s partnerem od 03/2010. 2012-2014 spolu žijeme a život po jeho boku začíná být utrpením.

Když jsme se poznali, byl tehdy ještě ženatý, ale zamilovali jsme se do sebe a bylo nám skvěle. Už tehdy měl náznaky, byl žárlivý a když jel tehdy s rodinou na dovolenou, já musela sedět doma, nepustil mě ani s mamkou do Itálie.

I když mi to už tehdy vadilo, nějak jsem to překousla. Pak mi zakázal jakýkoli kontakt s kamarády, prý na mě mají špatný vliv a má strach aby mě nesvedli na nějakou špatnou cestu.

Bylo mi tehdy 19 a jemu 31, jsem rodinný typ, takže jsem celkem brzy pocítila mateřské volání a přerušit kontakt s kamarády, se kterýma jsem pařila nebyl problém. Na jeho žádost jsem se osamostatnila a odstěhovala od rodičů.

Všechno bylo v pohodě do doby kdy opustil rodinu a ještě nějakou chvíli potom. Když jsme se odstěhovali doKarviné začalo pozvolné peklo. Trochu jsem přibrala, proto jsem se s mamkou domluvila, že si koupíme kolečkové a budeme jezdit. Jednou jsme si byly zabruslit, bylo všechno v pohodě. Když mamka přijela podruhé a řekla jsem mu že jdeme tak na hodinku do parku, urazil se.

Po návratu byla hádka, že místo toho abych se mu věnovala jsem si šla raději zabruslit. Tak jsem začala jezdit ráno, vždy když jsem měla čas po ránu, jela jsem si vyčistit hlavu do parku. Neuvěřitelně mě to uspokojovalo, relaxovala jsem a uplně jsem se do toho zamilovala. Když jsem se mu pak zmínila jak je fajn jezdit po ránu, dostal hysterický záchvat, že mi to snad zakázal a že si dělám co chci, a že tam určitě někoho balím apod. Byla jsem zoufalá.

Kontroluje po mě historii na počítači a když si třeba přečtu nějaký článek na proženy.cz třeba o sexu nebo o nějakém vztahovém problemu, hned si myslí že se ho to týká.

Nikam nechodíme, protože se mu nechce, ale když jsem chtěla jít s mamkou do zoo, už byl problém. Moje mamka k nám nesmí chodit na návštěvu a když u nás teda je, třeba když mi něco přiveze, je zalezlý v ložnici a hraje hry.

Pořídili jsme si kočičku, teda spíš jsem si jí vyřvala a je to moje princezna, ale každou chvíli poslouchám, že se s ní mazlím víc jak s ním a že chce taky tolik pozornosti ale on jak má náladu tak si s ní hraje a mazlí se s ní i třeba celý den a když mu to vrátím, s tím že chci taky tolik pozornosti, tak hned hledám důvod k hádce.

Vadí mu, že chodím s turbanem na hlavě když si umyju vlasy a mokré vlasy mu taky vadí, takže jak vylezu z vany hned si je musím vyfoukat. Musím pořád chodit namalovaná a pěkně oblečená, protože mě chce mít doma hezkou.

Párkrat jsem mu řekla, že se nudím. Jeho odpověď? Tak běž třeba uklízet.

Půl roku mi slibuje, že pojedeme na hory. Už je podzim, takže na to můžu zapomenout. Nevydělávám moc, takže když jsem měla možnost jet na brigádu, chtěla jsem jet. Poprvé mě pustil, byly to 3 noční v Praze. Chtěla jsem jet znovu, peníze se hodí a budou vánoce, ale už mě nepustil, prostě mě chce mít doma a hotovo.

Vzhledem k tomu, že je ještě v rozvodovém řízení a má syna, nechce aby jsme se poznali, protože by pak jeho ex mohla dělat problémy. Z toho důvodu jsem co 2 víkend u mamky ale vůbec ho nezajímá jestli tam opravdu jsem, jestli to mamce vadí nebo ne, můžeme být zrovna pohádáné, cokoli, ale vždycky musím vyklidit pole.

Třeba včera se zase naštval, protože bylo 9 hodin večer a  už jsem chtěla jít spát, protože o půl 4 vstávám do práce. Zase je nebavka, přitom od 12 hodin hrál hru na počítači a nezajímal se o mě. Je naštvaný i za to jakým tónem jsem mu třeba odpověděla.

Byli jsme na dnech NATO, chtěl ať si vystojím nějakou frontu na letadlo a podívám se dovnitř. Vybrala jsem si vrtulník a když jsem se dostala do pilotní kabiny vyptala jsem se pilota na všechno možné a tím jsem se tam na chvilku zasekla. Když jsem od tama vylezla byl pryč, přišel až za nějakou dobu, celý nasraný, že on tam nepřišel sedět na trávníku a nezapoměl se zeptat jestli jsem si vzala číslo. Konečně jsme někde byli a celý den mi musel zkazit.

Pořád poslouchám jak jsem se změnila, jak jsem furt protivná, že už se nesměju jako dřív, ale když u řeknu že za to může on, tak mi řekne že on je furt stejný a nechce slyšet a ani vidět, že to tak je. On je pan dokonalý a já jsem potvora, kvůli které opustil rodinu.

Neexistuje abych neměla chuť na sex, prostě mu musím být kdykoli k dispozici ale když chci já a jemu se nechce tak mě odmítat může….

Potíž je v tom, že sama se neuživím. Celá moje výplata jde na zaplacení bytu a brigády nejsou stabilní, třeba půl roku nemusí nikoho potřebovat. K mamce jít nemůžu, má psa a já kočku, které se nehodlám vzdát, je to moje jediná radost. Navíc mám nábytek, který bych taky neměla kám dát. Marně se snažím najít nějakou lepší praci, ale bez uspěchu. Při predstavě že skončím na ulici, je pro mě přijatelnější předstala že se třeba otrávím nebo skočím pod vlak. Ale co moje mamka? vím že by to nezvládla, tak to prostě snáším ale už nemůžu.

Nemáme dítě ani nejsme manželé. NECHCI s ním dítě a ani si ho vzít. Mám to prostě vzdržet a až si najdu jinou, lepší práci, prostě ho vyhodit? . vím že se s ním chci rozejít a vím že jiný nebude, ale nemám tu možnost to udělat z existenčního důvodu.

Jsem zoufalá. Tohle si ke mě přece nemůže dovolovat.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 2892x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: šikanuje mě partner? nebo je to normální
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
22.09.2014 08:48 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Mio, on má pravdu v tom, že je furt stejný, jen Ty jsi to z počátku přes ty růžové brýle neviděla či přehlížela. A ano, Ty jsi se změnila, ale oprávněně - kdo by byl vedle takového tyrana šťastný? Nikdo! Moje rada - bič a pryč. Nečekej, až si najdeš jinou práci - bude to jen horší a možná budeš mít od něj problémy i po rozchodu. Naplánuj si odchod bez něj - nemusel by Tě chtít pustit atd. Nábytek můžeš prodat nebo uložit k nějakým známým, příbuzným atd. Nebo - ptáš se, jestli ho máš vyhodit a píšeš, že platíš byt. No tak jestli je Tvůj nebo v Tvém nájmu, tak neváhej ani minutu a vyhoď ho hned, ale ať je u toho raději někdo s Tebou - nejsem si jistá jeho reakcí. No prostě ne, nebuď s ním. To by nemuselo dobře dopadnout - ten člověk není normální.

 
22.09.2014 11:52 Uživatel: Inka
Věk:  55
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Mio, nemáte děti, nejste manželé a v budoucnu s ním nepočítáš, to jsou ideální podmínky se s ním rozloučit.

Až bude pryč a budeš v klidu, promyslíš si další kroky co dál. Teď bych si promyslela jakým způsobem to provést. Nafotila bych sebe ai byt před jeho odchodem, kdyby došlo k poškození. Promyslela bych si na koho bych se mohla obrátit o pomoc. Nějaký kamarád nebo kamarádka aby byli připraveni na telefonu, příp. zajdi na policii a poraď se jak by ti mohli pomoc. Pokud hrozí agrese mohli by ti dělat doprovod. Posbírej si svoje cennosti a doklady, složenky, faktury, platby, konta v bance, hesla a piny  a ulož na bezpečné místo. Nějakého svědka si sežeň aby byl na blízku, možná souseda /maminku do toho nezatahuj-je to osoba blízká a její výpoveď by neměla tu váhu.   No a nakonec si stanov den D. Co mu řekneš a jak, to víš nejlíp sama. A nakonec vyměň zámek. Když budeš mít plán, budeš rozhodnější a nemůže tě obměkčit třeba slibama.   To jeho chování není normální jak píše Dany.

 
22.09.2014 12:24 Uživatel: veverka
Věk:  33
1428004638_novinkaveverka.jpg
2000-3000
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Mio,

co popisuješ, je šílené!

Hned jdi od něj. Být Tebou, jdu k mamce, podle popisu si docela rozumíte. Situace s pejskem a kočičkou určitě nějaké řešení má, hlavně pryč od toho tyrana. Mamce řekni vše popravdě.

 
22.09.2014 12:46 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Holky Ti už poradily a dobře. Pro příště aspoň budeš už vědět, že od ženatých ruce pryč. Tuhle lekci sis zasloužila.

 

 
22.09.2014 13:11 Uživatel: woman30
Věk:  30
0-100
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Toto rozhodne nie je normálne chovanie!!! Ako ti radili už ženy predomnou, odíď! Radšej "obetuj" svoju mačku (kočku) a daruj ju niekomu do dobrých rúk ako by si mala obetovať seba a svoj čas. Mamka ťa určite prichýli, ak to nie je tvoj byt. Budeš to mať ťažké, takýto typ človeka spraví všetko, aby dosiahol svoje. Mala som už skúsenosť s jedným z nich, preto to viem. Len ťa prosím, neodkladaj to. Vždy je teraz ten správny čas. Ak je byt tvoj, vyhoď ho a už ho nepusti dnu ani do života. Obráť sa na kamarátov, oni ti určite veľmi radi pomôžu. Držím palce.

 
22.09.2014 13:46 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Mio, byl ženatý, vůbec jste si se ženáčem neměla nic začínat. Nyní sklízíte trpké plody toho skutku. Chtěla jste ho, máte ho a pěkně se vším všudy. Je to poučení do života.

 
22.09.2014 14:18 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Dobře a ano, Mia udělala v 19ti letech chybu, že šla do vztahu s ženatým mužem. Ale nemyslím si, že by si za to zasloužila až takový trest = týrání tím nemocným mužem. Nehledě na to, že paradoxně v tomto případě jeho bývalé ženě ve výsledku pomohla - pomohla bývalé ženě se toho tyrana zbavit = zcela jistě byl takový i k ní.  

 
22.09.2014 17:22 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Mmch … Dany, on ještě není rozvedený a snaží se, aby to vypadalo, že bydlí sám. Není vyloučeno, že se nenasáčkuje zpět k ex. Myslím, že ta zatím vyhráno zdaleka nemá. Stačí, aby sehrál divadélko prozření a možná ani nemusí. Prostě se zase nastěhuje a paní čeká peklo. Mia z toho ještě vyšla dobře.

 
26.09.2014 16:37 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Pravda, to jsem přehlédla. Tak snad alespoň bývalá paní prozřela natolik, že již od rozvodu necouvne alt

 
22.09.2014 15:00 Uživatel: mia1990
Věk:  24
0-100
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Děkuju moc všem. sama si uvědomuji, jak jsem byla hloupá a naivní. Bylo mi jasné, že za problémy ve vztahu můžou oba a že nejspíš nebude pravda všechno co mi říkal o tom, jak se s ní má hrozně, ale vůbec by mě nenapadlo, že se s ním takhle budu mít. Lidi se rozcházejí a rozvádějí i bez milenek a milenců a necítím odpovědnost za to že odešel od rodiny. I kdyby ženatý nebyl přece neznamená, že by se takhle nechoval. Mamce už jsem řekla, že chci od něj odejít a podporuje mě, je mi nejbližším člověkem. Začínám věřit tomu, že se najde nějaké řešení. Je mi 24 a mám pocit, že mi život utíká mezi prsty.

 

 

Ještě by mě ale stejně zajímalo, proč to dělá, co z toho má. Od něho odpověď nedostanu, nemá pocit že by něco dělal špatně. Je to nemoc? zapletla jsem se s psychopatem? Nikdy na mě nevztahl ruku a ani mi sprostě nenadáva. A je jich takových víc? …. páni, bude mi ještě moc dlouho trvat než se psychicky vzpamatuju, kvůli  jednomu … 

 
22.09.2014 16:36 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Ať je jeho diagnóza jakákoliv, jisté je, že je citově chladný (oploštělý), manipulativní, majetnický atd. , proto Tě dostal tam kam chtěl a nemá pocit, že by něco dělal špatně, neboť podle něj jsou a budou vždycky špatní pouze všichni ostatní, jen ne on. Je moc dobře, že jsi si už uvědomila, jak moc je to špatný člověk a chceš to ukončit, protože tohle si k Tobě opravdu dovolovat nemůže - nejen on, ale NIKDO.

Ano, takových lidí či mužů je více, tento není jediný, ale Ty už víš, podle čeho je poznáš = jakmile by Tě chtěl někdo další takto omezovat, trápit, vlastnit jen pro sebe atd. - je to vždycky špatně.  

Hlavně se neboj to dotáhnout do konce - ukonči to. Je moc dobře, že Tě mamka podporuje, jistě Ti i pomůže. A ano, bude trvat, než se z toho vzpamatuješ, ale co se týká jeho osobnosti, tak Ty si nic nevyčítej. Takoví lidé jsou a umí být tak manipulativní a přesvědčiví, že je někdy i pro odborníky těžké rozeznat, co jsou vlastně zač. Oni umí tak dokonale hrát, až to není hezké.  

Přeji Ti hodně štěstí ať se Ti podaří se ho zbavit a už se Ti nikdy nic takového nestane alt

 
22.09.2014 16:20 Uživatel: ynetka
Věk:  56
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: Milá slečno, nevím kolik vyděláte v práci a kolik Vás stojí byt. Je to Váš byt a nebo byt od města? Zkuste si zajít na /řad, odbor sociální a zažádat si o příspěvek na bydlení. Ale je potřeba aby Váš partner neměl u Vás trvalý pobyt. Předpokládám že je hlášený jinde. Zažádejte si, oni Vám poměrně brzy dají vědět na kolik máte nárok a pošlete ho do prdele. Existují i kalkulačky na netu, které poměrně dobře po zadání údajů spočítají kolik to bude. Tak ještě jednou hodně štěstí.
 
22.09.2014 19:08 Uživatel: Leníček
Věk:  27

Město:Praha

1441524962_img-1437725532994-v.jpg
0-100
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

Ahoj!

 

Od něj opravdu hodně rychle pryč! chodit doma namalovaná a nesmít mít mokré vlasy, to je tyranie To by mi přítel řekl jednou

 

Jinak nemyslím si, že pejsek s kočičkou by mezi sebou měli problém, rodiče mají psa i kočku a uplne v pohodě.

 

 

 
16.01.2015 15:47 Uživatel: Dj
Věk:  32
Téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Text uživatele: 

No já jsem v šoku. Snad to není nějakej ůčelovej článek. Pokud je to pravda, tak jedina rada je ho opustit. Ty peníze chápu. A myslím si, že je tohle problém spousty párů. Člověk by i šel a začal žít novej život, ale kde a za co.

Ale pokud je opravdu takovej, tak je to debil a rychle pryč. Vážně.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Chci se rozejít s partnerem, ale sama se neuživím - co mám dělat?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
I po rozchodu vzájemné urážky, možný návrat? 3 1353x
Odešla po 5 letech byl sem d*bil 3 2612x
Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti 13 2070x
Nemohu se odpoutat 6 1963x
Co vytěžit ze samoty po rozchodu 6 1708x
Opustil mě milenec 5 2816x
Rozchod se ženatým mužem 15 2180x
Rozchod po 6 letech 12 1949x
Po půl roce otěhotněla, rozešli jsme se, vrátí se ke mě? 27 1888x
Má cenu doufat v návrat? 7 2411x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny