Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi

27.01.2015 09:17
Uživatel: Sophie
Věk:  27
Odpovědí na téma: 16
Text: 

Jsem na hranici rozhodování, zda zůstat s přítelem ve vztahu, nebo od něj odejít.

Nechci být zaujatá a křivdit mu, tak vás prosím o názor k této situaci. S přítelem se často hádáme, většinou kvůli blbostem, ale v poslední době mě hrozně vadí a ubližuje to, jak on mluví o mě a na mě. Třeba situace, ptám se přítele, jeslti jedl, řekne, že ne, zeptám se ho proč a co tedy mám uvařit, na co má chuť. Řekne, že nebude jíst nic. Tak se ho zeptám, jeslti mám tedy vařit, nebo to maso dám do mrazáku, aby se nezkazilo. Řekne, ať si dělám co chci, že ho ty moje otázky obtěžujou.

Beze slova se otočím a vařím a peču, zapnu troubu a dám tam zapéct jídlo. Mezitím kolem mě cupitá pes a nese mi hračku, tak si k němu sednu na zem, taháme se o hračku a já průběžně koukám do trouby. Přítel vstane a ptá se, jestli mu můžu vysvětlit, proč sedím na zemi, řeknu mu, že si hraju se psem a kontroluju troubu. Řekne mi, že si mám jít lehnout a odpočinout si. Zeptám se proč a on, že nejsem natolik v pořádku, abych sama posoudila, co je pro mě dobrý. Řekla jsem mu, že je mi fajn, že si jen hraju se psem.

Pořád říkal,   že bych si měla jít odpočinout, že on to vidí a ví, že je mi zle. Mrzelo mě to všechno, tak mi ukápla slza, ale držela jsem se, neřekla jsem nic. Přišel ke mě a začal mě zvedat, ať si jdu lehnout, že jsem psychicky nemocná. Řekla jsem mu, ať mě nechá být a opravdu jsem se rozbrečela.

Vadí mi, že o mě říká, že jsem blázen a labilní a nemocná a tohle všechno. Pak hádka, že já se vůbec nesnažím, že ho neocením, že jsem hysterka a blázen a měla bych se jít léčit.

Rekl o mém bývalém příteli, který mě po rozchodu sledoval do práce a domů, za našeho vztahu mě nenechal samotnou na záchodě, abych náhodou nenapsala někoho smsku, skoro mi zlomil ruku a hodil mě na topení, že ho chápe a že jsem si to všechno způsobila sama, že on byl normální chlap, ale já jsem si to udělala sama.

Sebrala jsem se a odešla se psem ven. Přišla jsem a chtěla si promluvit. Říkal, že mám jenom kecy a moje názory jsou plky, že mu stejně neřeknu nikdy nic novýho, že tvrdím, že ho miluju a to, že nás beru jako NÁS, je blábol, že už dávno nemáme žádnej vztah, protože jsem blázen, že se se mnou nedá mluvit a jestli si myslím, že se snažím tím, že uklidím a uvařím, tak jsem na omylu, že jsem do jeho bytu zatáhla negativní energii a zničila život jemu a jeho mámě (dělám ji zadarmo léčivé masáže a to je pro něj jen "sračka"), že je podpantoflák a stydí se za mě,   tak.  

Myslím si to špatně, že mě uraží a že si mě neváží? On mi tvrdí, že mě neuráží, že pouze říká svůj názor a já jak jsem blázen, si to moc beru. Vadí mi, jak se mnou a o mě mluví a beru to jako urážku. Co vy si o tom myslíte, je tohle normální a já jsem pouze přecitlivělá a křvdím mu? Vím, že brečím, že se neudržím, bolí mě to a je mi to líto, ale vím, že na sobě pracuju a snažím se.

Co si o tom myslíte? Je správné, že chci odejít? Chtěla jsem si promluvit, říct si, co druhému vadí a snažit se na tom pracovat, ale z jeho pohledu je to o ničem a problém je v tom, že jsem blázen.

 

 

 

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 4644x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Jde o urážení, nebo je chyba ve mě?
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
27.01.2015 09:34 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Nenapadá mě jediný dobrý důvod proč mu tak lezeš do zadku.

To nemyslím nijak zle, ale opravdu to nechápu. Možná má Tvůj "přítel" pravdu, protože si s Tebou dělá co chce, zametá s Tebou a Ty se mu pořád snažíš zavděčit.

 

Opravdu nechápu - Na otázku co chceš jíst, odpověď, že nic, pro mě znamená nic. Tak uvař sobě a je to.

 
27.01.2015 09:47 Uživatel: Sophie
Věk:  27
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Veselko, děkuji za odpověď. Rozumím, je otravné ptát se někoho dokola. Zapomněla jsem ještě napsat, že jsem chtěla původně vařit něco jiného, ale na to mi řekl, že to nejí, jesti neudělám něco jiného. Tak z toho důvodu jsem měla prvotně pocit, že jíst bude.

 Zavděčit se mu snažím, protože naše poslední dohoda byla o tom, že se budeme oba snažit, jestli má smysl, abychom spolu byli. Tak se snažím navázat konverzaci alespoň třeba přes to jídlo, ikdyž né vždy mi to jde dobře…

 
27.01.2015 09:56 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

V Tvém dotazu a psaní vidím dva problémy k řešení:

1) přítel - ano, konec a to proto, že i kdyby jsi byla psych, nemocná, nemá Tě co urážet atd. , nýbrž Ti být oporou, aby jsi se mohla dát do pohody.  

2) je možné, že po předchozím negativním vztahu to zanechalo v Tobě nějaké šrámy na duši, jsi přecitlivější atd. , a nejsi úplně v pohodě, tudíž bych se zaměřila momentálně na sebe - možná bych vyhledala i psychologa či psychoterapeuat tak, aby jsi nejdříve byla v pohodě a pak teprve uvažovala o jiném, novém vztahu.  

Nepsala jsi sem již nějaké téma?

Jinak malá rada - já osobně bych se neptala přítele, proč nejdl - zní to spíš mateřsky…

A můžu se zeptat, jak se cítíš Ty sama? Co myslel přítel tím, že vidí, že Ti je zle? Nechci Vám dělat soudce, jestli má pravdu on nebo Ty, neznám Vás a navíc, jak jsem psala, jeho reakce na Tebe jsou neadekvátní, i kdyby jsi byla psych. nemocná - nemá právo Tě urážet a hodnotit, že nejsi schopná sama posoudit, co je je pro Tebe dobré = není lékař a Ty jsi svéprávná. Spíš mě zajímá, jak je Tobě a jak by jsi si mohla pomoci Ty sama sobě.

 
27.01.2015 10:05 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Utíkej, co Ti nohy stačí. A pro příště se vyvaruj vykládat o svých posledních vztazích tomu dalšímu. Maximálně řekni, že jste si nerozuměli a šmitec. Tady vidíš, jak je to snadno zneužitelné. Přijde mi neuvěřitelné, jak se necháváš vmanipulovat do role psychicky nemocné. Viděla jsi film - Noci s nepřítelem? To bylo to první, co mě po přečtení napadlo.

 
27.01.2015 10:08 Uživatel: Inka
Věk:  56
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Váš vztah to je thriller. Připomíná mi to filmy, kde obět je ovládaná a manipulovaná někým, kdo z ní chce udělat blázna. Je tak ponořená do vztahu, že si to ale vůbec neuvědomuje. Váš vztah není normální a je nemocný. Je jenom otázka, kdo je ten nemocný. Odešla bych okamžitě. Jak si chcete sebe vážit, když si tohle všechno necháte líbit. V každém případě odloučení vám prospěje, získáte nadhled a v klidu si promyslíte co vlastně od partnera očekáváte.

 
27.01.2015 10:21 Uživatel: Sophie
Věk:  27
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

To Dany: Děkuji za rady. Ano, minulý vztah se na mě podepsal hodně, ale pracuji na sobě. Jinak jsem hodně pozitivní člověk, všichni co mě znají to o mě tvrdí, chodí si ke mě pro rady, svěřují se mi, věří mi. Sama si o sobě myslím, že jsem silný člověk, zvládám práci a školu a snažím se pomáhat lidem kolem mě, zpívám si doma, maluju, čtu si knížky, hraju si se psem, obdivuju umění a kulturu… Odborníka asi vyhledám, třeba mi to pomůže a posune dál.

 

To Barča: Film jsem neviděla, ale vidím na příteli i pozitivní věci, mám ho upřímně ráda a vše není pořád takhle špatné. Vím, že i já dělám chyby, nejsem rozhodně dokonalá. A máš pravdu, neměla jsem se mu svěřovat ohledně minulého vztahu. Šlo ale o to, že dříve byl můj současný partner mým kamarádem, takže jsem se mu svěřila jako příteli a mojí opoře. A to, jestli jsem, nebo nejsem psychicky nemocná, o tom sama velice pochybuji a nevím už, kde je pravda.

 
27.01.2015 10:31 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Jak může být oporou někdo, kdo pochybuje o Tvém duševním zdraví? Jeho pozitivní stránky v tuto chvíli nehrají vůbec žádnou pozitivní roli. Dnes jsi mladá a můžeš všecko smazat a začít znovu, ale bude to tak i v budoucnosti? Až budeš opravdu nemocná a to jen díky němu? Protože jak Tě tak čtu, nikam jinam ta cesta nesměřuje. Ale jak se říká  - komu není rady, tomu není pomoci. Vůbec tedy nechápu, proč jsi sem napsala, když nakonec stejně věříš, že Tvá upřímná láska všecko překoná.

 
27.01.2015 10:39 Uživatel: Sophie
Věk:  27
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

 

To Barča: Asi jsem se špatně vyjádřila, nemyslím si, že má upřímná láska všechno překoná. Tohle už vím několik let. Máš pravdu, že teď mám šanci ještě "znovu začít". Chtěla jsem znát jen názory nezaujatých, vás tady. Vím, že se to nedá hodnotit úplně, když nikdo neznáte ani mě a ani jeho. Jen jsem chtěla všeobecný názor, zda je tohle urážení, nebo opravdu jen názor, který já mám problém přijmout. A ano, komu není rady, tomu není pomoci, s tím souhlasím na 100%. A oporou mi byl v době, kdy jsme byli jen ve vztahu kamarád-kamarádka. Na otázku toho, zda si tedy myslí, že nemocnému člověku pomůže to, že mu bude pořád dokola opakovat, že je nemocný, mi odpověděl, že ano, že pomůže.

 

 

 
27.01.2015 11:40 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Ja osobne si myslim, ze jsi moc hodna a prizpusobiva, poddajna. Prave z toho duvodu si nejspis vybiras spatne partnery, kteri techto vlastnosti zneuzivaji. Vyber si radeji partnera citliveho, jemneho, ktery te bude brat takovou, jak jsi. Hlavne si nesmis myslet, ze partner se nekdy mozna zmeni. Nezmeni.
A to, co popisujes, neni laska!!

 
27.01.2015 14:05 Uživatel: krasnaneznama
Věk:  28
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Podívej já zažila domácí násilí od muže, bil mě jako žito, fetoval a teď dokážu říct, že mi udělal službu. Reaguji na jakýkoliv podnět, že něco není v pořádku. Tobě radím jedno - vykašli se na chlapa co všemu rozumí, je psycholog amatér a rozejdi se s ním. Uvidíš, že ti bude líp. Začni třeba cvičit, dělat box jako já, abych získala sílu a uměla se bránit nejen těmto chlapům psychicky i fyzicky, pečuj o sebe - kosmetika, masáže, cvičení a fertik. Jestli on nakonnec nebude sociopat sám

 
27.01.2015 14:29 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Seber se a utíkej, dřív, než bude pozdě … . než z něho budeš opravdu psychicky nemocná.

Stejně jako Barču mě hned po přečtení Tvých řádků napad film : Noci s nepřítelem. Se všemi, kdo Ti tady radí, souhlasím, ale jak vidím, tak Ty si stejně nedáš poradit. A jednou budeš litovat, tomu věř.

 
27.01.2015 14:42 Uživatel: Sophie
Věk:  27
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Rybko, i Tobě děkuji za reakci. Nevím, z čeho je tak patrné, že si nenechám poradit. Ale rozhodla jsem se, že od přítele odejdu ještě tenhle týden, jen mám v jednání několik bytů, tak si jeden z nich musím vybrat a také rozhodne to, jestli tam mohu být s pejskem.

 

Kdyby vás ještě kohokoliv cokoliv napadlo k mému tématu, ráda si to přečtu. A uvítám i připomínky na moji osobu, co bych mohla třeba zlepšit nebo tak

 

Děkuji, S.

 
27.01.2015 16:58 Uživatel: KD
Věk:  24
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Tak za mě jednoznačně odejít a nebála bych se toho už díky tomu, jak jsi psala, že máš kolem sebe lidi, přátele, kteří ti věří A si bych se přiklonila k nějaké té návštěvě odborníka… Ne proto, že bych si myslela, že jsi blázen, ale spíš proto, aby sis s ním o tom popovídala a on Tě beztak utvrdí v tom, že je vše ok

 
27.01.2015 17:47 Uživatel: Leňa
Věk:  45
1058[1].jpg
1000-2000
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Z bláta do louže. Bohužel sis našla dalšího magora. Doslova. Ty jsi naprosto v pořádku, jen podumej o svém sebevědomí a co se tohoto "přítele" týče, tak jedině bič a pryč!!!

 
02.02.2015 10:46 Uživatel: nevim
Věk:  30
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Myslíš si to naprosto správně, že tě uráží, neváží si tě a nemá tě ani rád. Kdyby měl, tak tě nebude takhle ponižovat. Zasloužil by nakopat do zadku. Ale na druhou stranu, ty si nevážíš sama sebe, když si tohle necháš líbit, takže asi jsi potřebovala potkat takovýhle hovado, aby ses probrala a zapracovala na svý sebeúctě.

 
02.02.2015 11:47 Uživatel: pekelnik
Věk:  28
Téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Text uživatele: 

Lasko moje, prosim… vim ze jsem udelal spoustu chyb ale take vim ze bez nich bych nebyl ten do koho jsi se jednou zamilovala. Situace ve ktere jsme zili bylaboj mezi nami dvema a ja vim ze jsem v tech okamzikach kdy jsem byl na dne rikal oskliva slova a moc me to mrzi. Dal bych vse abych mohl vratit cas. Z celeho srdce te miluji a preji si aby jsi nam dala jeste sanci. at uz nas vztah dopadne jakkoliv nikdy si neodpustim co jsem ti rekl. Prosim dej na hlas sveho srdce protoze chci aby jsi byla v poradku a zila jednou stastny zivot. ano preji si abych ho mohl zit s tebou ale dulezitejsi je pro me to co chces ty. Jeste jednou se omlouvam za vsechnu bolest kterou jsem ti zpusobil. nedokazu slovy popsat jak moc toho lituji. Miluji te a preji  ti jen to nejlepsi

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Prý jsem psychicky labilní a nemocná - toto označení mě od přítele mrzí a vadí mi
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
nerozumím rozchodu 2 904x
Přítel ke me není upřímný. 8 3133x
Objektivni nazor na uprimnost 8 2833x
Moje partnerka začala bydlet se svým dosud ženatým expřítelem 12 3262x
Partnerské krize, odstěhování 5 1947x
Moje matka mi kecá do života!!!!! 6 1372x
Proč se mnou je, když se mu nelíbím? 9 1999x
Partnerova obezita - jak mu říct, že přibral 5 2055x
Jak byste se zachovali??? 4 1391x
Manžel se cítí na vedlejší koleji, jsme jako dva spolubydlící 3 2172x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny