Téma: Egoismus, podivínství a časté změny nálad - může za to puberta?

16.04.2015 17:31
Uživatel: Mawara
Věk:  15
Odpovědí na téma: 1
Text: 

Tohle píšu jen proto, že už se potřebuji vypovídat a svěřit, jenže nemám komu, mám pár přátel, ale nikdy bych se jim to neodhodlal říct.

Trpím častou změnou nálad, nevím co si o něčem myslet, každý den mám jiný názor. Mám rozdvojenou osobnost. Myslím, že schizofrenii. Nedokážu říct jaké situace to ve mě vyvolávají, ale mění se to bez ohledu na cokoliv. Najenou prostě přepnu.

Všichni lidé říkají, že mám svůj vlastní svět a je to pravda. Začalo to asi tak před rokem, možná déle. Když jsem měl doma problémy a kvůli nim jsem se začal sebepoškozovat, nutno dodat, že jsem to nedělal jen kvůli neshodám v rodině, ale i pro zviditelnění se. Tedy nejspíš.

Od té doby co se to proslechlo jsem začal navštěvovat psychologa a oporou mi byla kamarádka, která všechno řešila se mnou. Jenže moje stavy se prohlubovali. Už to nebylo jen zviditelňování se. Něco se stalo s mým myšlením, začali se mi vybavovat divné věci v mé hlavě a nejednou jsem ve škole dostal panický záchvat kdy jsem se naprosto celý třásl. Kamarádka to neustála a pohádali jsme se.

Přestal jsem se sebepoškozováním (dnes i přes to co řeším nemám s tímto problém, nikdy bych to zřejmě už neudělal, i v té chvíli jsem cítil, že bych se nedokázal zabít, asi šlo jen o zvýšení reputace, protože tehdy jsem byl opravdu jen malý stydlivý kluk, co chtěl něčeho dosáhnout, těžko říci čeho.) a všechno nechal tak jak bylo.

A zhoršil se nejen můj prospěch ve škole. Začal jsem být tím podivínem co sedí v poslední lavici sám a zajímá ho jen on sám. Co mě, ale nejvíce děsí je touha zabíjet. Mám občasné výkyvy ve kterých, kdyby mi dali do ruky zbraň a řekli nic se ti nestane, střílím. Zabíjím.

Mám z toho divné pocity, nevím co by se stalo, tohle je jen vize, která nemusí být pravdivá. Od té doby (zřejmě) mě lidé nemají rádi. Aniž by se mě snažili lépe poznat. Možná o tom svědčí moje chování a prosazování se. Vždy se držím stranou, jsem introvert co je rád sám.

Mým problémem je asi i můj egoismus.

Leštím si ego kde se dá. Když mi v tom někdo zabrání buď jsem agresivní nebo poníženě odejdu. Jednoznačně nevím kdo jsem. Nevím jestli věci o kterých si myslím, že jsou skutečné nejsou jen má představivost. Nedokážu teď uvést příklad.

Jsem strašně nedůvěřivý, nedokážu navázat kamarádský vztah natož potom partnerský, ne, že bych se ho snažil vyhledávat, myslím, že k tomu není příležitost navíc mám ještě čas (je mi patnáct). Nejsem si ve svém životě vlastně ničím jistý.

Vím, že to v životě nikam moc daleko nedotáhnu.  Vztahy s rodinou vzali už dávno konce, třeba je to všechno jen následek puberty v které prý jsem. Těžko říct.

Děkuji pokud někdo dočetl až sem. Pouze jsem se potřeboval vypsat. Třeba se všechno zpraví a bude jako dřív, jako když jsem byl ten malý kluk. Omlouvám se za případné chyby v textu.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 2207x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Nevím co je skutečnost, nerozeznám to.
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
17.04.2015 00:32 Uživatel: festina.lente
Věk:  20
Téma: Egoismus, podivínství a časté změny nálad - může za to puberta?
Text uživatele: 

Mawaro, (omlouvam se Ti, ale nemam ceskou klavesnici). Zmeny nalad jsou v Tvem veku naprosto normalni vec, myslim si, ze te to casem prejde. Proc se potrebujes zviditelnovat takovym zpusobem? Zkus to treba trochu jinak . Nevim, jake mas zajmy a konicky, ale urcite se najde neco, v cem jsi dobry, tak se zkus na to zamerit. Prijde mi, ze jsi inteligentni kluk. Hlavne nehazej flintu do zita . Mozna ta touha zabijet prameni jenom z pocitu opustenosti ve skole, doma atd. , to same to lesteni ega. ale uznani a pochopeni muzes ziskat hlavne tehdy, kdy se sam pokusis pochopit druhe lidi. Nevim, jak jsi na tom s volnym casem, ale myslim si, ze by ses mohl treba krome soustredeni na skolu zapojit i do nejake dobrovolnicke aktivity. Spousta lidi nad tim ohrnuje nos - jeje, co ja bych tak mohl delat - ale divil by ses, hodne lidi, treba starych v domove duchodcu by tvoji spolecnost ocenilo a radovalo by se z kazde tvoji navstevy. (Vlastni zkusenost, doporucuju ). Proc u vas rodine vztahy nefunguji? Neni vsem dnum konec, i malickosti se pocitaji, zkus sam zmenit jednu vec, kterou ti rodice/okoli vytyka, postupne, pomalu. Treba se zmeni neco i na druhe strane. Moc Ti drzim palce.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Egoismus, podivínství a časté změny nálad - může za to puberta?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
V životě nikam nesměřuji 8 3508x
Chci umřít 2 3256x
Stres z řízení auta po autonehodě 1 1525x
Přízpůsobení se životnímu stylu rodičů 7 1572x
vrati mi vse osud? 4 1435x
Uzavřená do sebe 8 1637x
Opakující se neverbální obtěžování jinou ženou 1 1581x
Kauza Slunečnice - špatný přístup k seniorům 10 2227x
Neviem sa v zivote nakopnut 2 1243x
Proč nikoho nezajímám 7 2892x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny