Téma: Manžel udělal za mými zády spoření a pojistky za 5500 Kč/měs. - můj názor ho nezajímá

28.08.2015 18:09
Uživatel: xxx
Věk:  30
Odpovědí na téma: 5
Text: 

Moc zdravím všechny…

Narazila jsem náhodou na tyto stránky a jelikož mám velké starosti, tak jsem se rozhodla napsat.

Začnu od začátku, s přítelem jsme se poznali 2008, já byla těhotná (přišla jsem na to po rozchodu s bývalým přítelem) a nynější muž si mě našel, nastěhovala jsem se k němu brzy cca po 2 měsících, bydlel 40 km ode mě a já ač jsem měla byt, tak jsem se nechala přemluvit, že budeme bydlet spolu, že bude on víc v klidu, že já jsem v pořádku, takže jsem hned vyfasovala super asociální tchýni dole v bytě a ač máme byt nahoře, pořád je v jednom domě a musím ji potkávat.

To, že ji nemám ráda ví myslím i ona sama i přítel, nemá cenu rozepisovat jaká je ve zkratce neempatická, závislá na telenovelách, absolutně jako babička nepoužitelná a nefungující pro rodinu. Ač jsem velice otevřený člověk a lpím na rodině, tak s ní prostě nemluvím a když můžu tak ji ignoruju. V té době ještě žil i tchán, na vozíku s cukrovkou a s permanentním alkoholismem. Nikdy nebylo ani od jednoho řečeno vlídného slova, takže asi tak.

Ale vrátím se k tématu, já rodinu skoro nemám, moje mamka žije v Anglii a najednou jsem byla v cizím městě bez přátel a těhotná, chlap dělal od rána do večera po stavbách a mě bylo smutno. Už tenkrát v té době naše komunikace nijak moc nefungovala, ale je pravda že přítel je zodpovědný, hodný a do práce, tak jsem byla ráda, že mám takového chlapa a nic moc neřešila, bylo to mé první téhotenství a spíš jsem se připravovala na roli maminky.

Porod byl velice zlý, nakonec skončil akutním císařem, proležela jsem v nemocnici měsíc a každý den za mnou přítel jezdil ze stavby, nevynechal ani jednou, byla to moc velká psychická pomoc, ale ještě dalšího půl roku jsem se z porodu fyzicky vzpamatovávala.

V té době jsem nabídla azyl jeho sestře a jejím dvěma dětem, ovšem jen do chvíle než jsem zjistila, že by jaksi chtěla v domě žít na stálo a to jsem si řekla, že jako novopečená maminka s tchýní dole a švagrovou (co má své mouchy) nahoře a já mezi nimi uprostřed v bytě, to nedám!

Moc jsme se pohádali s přítelem, že já prostě musím mít klid na uzdravení i psychické i fyzické a když on nechtěl situaci řešit, tak jsem sbalila mimčo a odjela do pronajatého bytu. Přítel za námi ale začal jezdit každý den a nakonec mě přemluvil vrátit se zpátky. Na stavbách přestal dělat a protože práce nebyla a mamka zavolala, že by ho vzali v Anglii, tak jsme sbalili ročního syna a jeli do Anglie.

Tam práci ale nedostal, naopak jsem ji dostala já… Nastoupila jsem tedy do práce a on byl půl roku doma na domě s mojí mamkou a jejím přítelem. Jelikož to mezi nimi skřípalo, tak jsme nakonec bydleli ve svém domě a přítel si tam našel práci i chůvu pro malého a byli jsme tam 3roky, samozřejmě jsme se pohádali a samozřejmé jako v každém vztahu vznikly kolize, ale já jsem se to snažila vždy urovnat a bylo dobře.

Opravdu nejsem typ člověka co by ze vztahu utíkal, bojuju… Pak jsme se vrátili domů do ČR. Bylo to nejhezčí období co mohlo být, ve všem jsme si rozuměli, já byla moc šťastná i když furt tady byla někde v pozadí tchýně, ale naučila jsem se jí brát takovou jaká je, že si musím vystačit na vše s přítelem sama a nakonec jsem otěhotněla.

Byla jsem super šťastná, druhé dítě jsem moc chtěla, ale kolikrát jsem měla pocit, že muž až takovou radost nemá. Narodila se nám dcera a muž má trvalou práci. Vydělá si poměrně slušné peníze, ale máme samozřejmě nějaké splátky, dům je veliký a starý a potřebuje plno oprav, máme ze dvou stran fasádu, kterou si on vybral a je poměrně drahá a než takhle mít všechno rozdělané, tak jsme si řekli, že vezmeme hypotéku a udělá se vše naráz.

Já jsem začala při mateřské provozovat bazárek pro děti a celkem slušně se mi nasbíraly zákaznice a jde mi to. A tady nastává zlom, můj muž začal být velice nespokojený v práci (osobně myslím, že si plno věcí moc bere a hlavně dělá plno věcí, co by dělat nemusel), chodívá domů protivný a já jsem mu xkrát nabídla, aby práci změnil, že to zvládneme. On nechce, stále mění názory a vytýká mi i těch pár hodin navíc, když já se věnuju svojí práci. Doma mi nepomáhá s ničím, je jasné, že kdyby dělal od rána do večera, tak to chápu, ale on dělá 8 hodin pondělí-pátek a pak má volno. O děti se postará, sem tam je pohlídá, ale doma nešáhne na nic a přitom vidí, že já nemám čas a že lítám od rána za malou a starám se o děti, úklid dělám po částech, pak se věnuju práci a pak ani nevím jak usnu dřív než mi spadne hlava na polštář. K tomu všemu se chystám jít k doktorivi v nejbližší době, protože mě neskutečně po porodu začaly bolet paty a nedojdu nikam daleko a snažím se bolest překonávat.

A proč to dělám? Protože můj muž se jeden den šel zeptat na hypotéku ke známému a další den přišel s tím, že jde na nějaké školení. Vůbec mi k tomu nic neřekl a ejhle už tam byl, až za 14dní z něj vylezlo že dal za školení přes 2000 Kč a je to školení od úžasné ZFP ACADEMIE, která v podstatě nabízí službu, aby člověk porozuměl svým financím a ze všech školených ať jsou to obráběči, truhláři či v našem případě elektromechanik můžou být školení pojistitelé, kteří můžou uzavírat smlouvy sami na sebe a tím vydělávat garantovi nad vámi - dnes se tomu říká multilevel marketing, což je v postatě zlegalizované letadlo.

No je to pár měsíců, co bývám často doma sama, buď měl schůzky, či porady, do toho práci na směny a nakonec o volných víkendech jezdil po školeních. Pořád měnil názory, že na tom může zbohatnout a pak že né, že si udělá jen tu hypotéku sám na sebe a skončí, ale já jsem s tím nikdy nesouhlasila, protože nejen že za všechna další školení platí, ale také proto, že naše 10měsíční dcera tak neustále vzlykala u dveří, když on se vytočil doma na patě a byl v čudu, že mě to trhalo srdce.

Nikdo se mě neptal co si o tom myslím a tak nastaly kruté hádky. Snažila jsem se mu vysvětlit, že ho potřebuju doma, že se musí věnovat nejen dětem ale i mě a že bez něj nezvládám práci při mateřské, dvě děti, úklid a samotu. Jen nade mnou kroutil hlavou.

Nic nepomáhá- v klidu si promluvit, prosit, řvát, logicky argumentovat… Jsem na konci sil a tak jsem odjela na pár dní s dětma ke kamarádce, jaká pohoda to byla, o děti jsme se podělily, bydlí u lesa, čerstvý vzduch, žádné hádky, kamarádkám jsem se vypovídala ze svých starostí. Muž volal 2x jak se máme a nakonec telefon skončil hádkou.

Plakala jsem a pláču pořád, protože druhý den co jsem byla doma mi oznámil, že na naši rodinu udělal spoření a pojistky za 5500kč mésíčně. Byla jsem v šoku. Ptala jsem se jakto, že to udělal za mými zády (finance jsme měli vždy společné) a jakto hodlá udělat, když nemáme ani tu hypotéku ještě. Na to byla odpověď, že on to vydrží se uskromnit. Tak jsem mu vzteklá řekla, že ale není jen ON ale ještě já a dvě děti a nás se nikdo neptal.

Zkrátka druhý den se začal navážet do mě, že dlouho pracuju a že musí hlídat děti (rozvalenej na gauči) a nakonec mě přirovnal k exmanželce, že taky dostal děti po práci do ruky a starej se (podotýkám, že jak jsem byla ty dny u kamarádky, tak se mi prosté jen nakupila práce).

Myslela jsem si, že to je jen přechodná fáze, kdy si můj chlap musí nabít tzv. hubu, ale jakmile přestal komunikovat a někdy dokonce odešel z bytu aniž by mi řekl a já si připadala víc a víc jako hadr na podlahu, tak teď jsem rozhodnutá odtud odejít. Mám velké výčitky kvůli dětem, ony ho milují, je super táta, ale jako partnet teď naprosto selhal a já jsem na pomyslném psychickém dně. Mám sebevědomí 0.

Tak to je moje trápení, pořád jsem věřte či ne zachraňovala a zachraňovala, ale zjistila jsem že jsem v tom sama a ve 30ti letech chci být nejen partnerem, ale i přítelem a pokud někdo o mou přítomnost či názory nestojí, tak si připadám opravdu méňecenná.

Jen si říkám kde se poděl ten muž, který o mě stál? Nebo jsem byla jen slepá a vždy ustoupila aby byl klid? Já už vlastně nevím.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1919x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Hluboká propast- už nevím kudy kam
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
28.08.2015 18:22 Uživatel: Leo
Věk:  20
Téma: Manžel udělal za mými zády spoření a pojistky za 5500 Kč/měs. - můj názor ho nezajímá
Text uživatele: 

Jsem moc mladá oproti tobě. Jak to popisuješ připadne mi, že si byla pro přítele jen ta, co uklidí, navaří, postará se o dětičky a tvé názory ho nezajímají. V letadle ti řeknu nikdy nevydělá ten, který dělá koně, ale jen ti nahoře na které dělá. Bude se honit a nic nevydělá. Vše funguje stejně. Myslím, že tvůj přítel už jede svůj život. Že ho nezajímá co ty, ale rozhodne si vše sám. Dnes to tak většinou je…

 
28.08.2015 19:54 Uživatel: QAdama
Věk:  38

Město:Praha

Téma: Manžel udělal za mými zády spoření a pojistky za 5500 Kč/měs. - můj názor ho nezajímá
Text uživatele: 

Chápu Tvůj vztek a nazlobení, ale ani tak multilevel marketing není zlegalizované letadlo. Jde o dvě rozdílné věci definovány právně i ekonomicky. A fungují na sice podobném, ale odlišném principu.

 

To jen tak na okraj.

 

Teď k věci:

Tvůj manžel je debil a vždy jim byl. Časem se to ještě zhoršilo. Tys to tehdy jen neviděla.

Bohužel je kruté to zjistit po 7 letech vztahu a ve 30-ti. To samozřejmě nepřeji nikou, ale život není snadný a tohle se stává často lidem, kteří si to zaslouží nejméně.

 

Důležité je to, že podnikáš a máš fajn děti. Jsi ještě velice mladá.

Tak to co Ti teď řeknu je to nejdůležitější co za svůj život uslyšíš:

 

Jsi v tom nejlepším. Život pro Tebe neskončil, ale teprve začal. Za žádných okolností si nesmíš připustit, že jsi oběť. Chápu, že se tak cítíš, ale četl jsem Tě pozorně. Máš všechny předpoklady dosáhnout všechno po čem toužíš. Nesmíš své snažení vzdát a ani na chvilku polevit. (Ono to teď k tomu vede – ale to je přesně ta zkouška, kterou musíš překonat)

 

Najít si přítele i partnera, souznění duší, se kterým budeš mluvit a společný čas bude dávat smysl je možné. I to potom všem co jsi zažila je to možné. Nebo možná proto je to možné. Tvé zkušenosti Ti otevřeli oči a teď už budeš při hledání vidět lépe a jasněji.

A to je ten důvod proč toho teď můžeš dosáhnout, když to nevzdáš.

Oklep se a zaber ještě víc než doteď. Odměna tam je.

 

Musíš tomu věřit.

 

 
29.08.2015 18:53 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Manžel udělal za mými zády spoření a pojistky za 5500 Kč/měs. - můj názor ho nezajímá
Text uživatele: 

Sama uz jsi prozrela a vidis to naprosto jasne. QAdam to napsal naprosto presne. Tvuj mazel je na nejlepsi ceste, privest celou rodinu do velikych problemu. A pokud te v zasadnich vecech nerespektuje,  nema vas vztah stastnou budoucnost.  

 
29.08.2015 19:54 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Manžel udělal za mými zády spoření a pojistky za 5500 Kč/měs. - můj názor ho nezajímá
Text uživatele: 

Manžel se nejspíš citově potápí, necítí se zřejmě dobře, a zaujal ne právě chytrý postoj. On si přece nenechá do věcí mluvit, on je ten, kdo rozhoduje. to přejde. Ale hlídej si své finance. Nebo odejdi.

 
29.08.2015 21:50 Uživatel: Inka
Věk:  56
Téma: Manžel udělal za mými zády spoření a pojistky za 5500 Kč/měs. - můj názor ho nezajímá
Text uživatele: 

Nejsem pojišťovák ale 5500 Kč měsíčně, je normální částka. Pokud tedy chci v plné míře využít daňové odpočty na přiznání, pokud chci od státu dostat maximální měsíční příspěvěk na penzijní spoření, tak musím to penzijní spoření uzavřít, dát na něj za rok 24 tis Kč. Z této částky si odečtu ze základu daně 12 tis. a zbytek je spoření. Na životní spoření musím dát min. 12 tis. Kč abych měla daňový odpočet 12 tis. Kč. To je za rok celkem 36 tis. Kč děleno 12 měsíců, to je 3 tis. na měsíc. A pokud tam je pojištění baráku či bytu, pojištění pro nemoc, profesní,   tak se dostanu na těch 5500 Kč/na měsíc. Je to věc názoru ale já státu neplatím když nemusím tzn. optimalizuji daň.

Jiná věc je vaše komunikace mezi sebou. Pokud má manžel děti rád, nepije, nedroguje, pracuje tak se to dá napravit. V životě to tak chodí, že je to někdy dobré a někdy na ho-v-no.   Momentálně se nacházíte v tom druhém. Přeji vám ať se dáte brzy do duševní pohody.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Manžel udělal za mými zády spoření a pojistky za 5500 Kč/měs. - můj názor ho nezajímá
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
nerozumím rozchodu 2 916x
Přítel ke me není upřímný. 8 3137x
Objektivni nazor na uprimnost 8 2834x
Moje partnerka začala bydlet se svým dosud ženatým expřítelem 12 3267x
Partnerské krize, odstěhování 5 1948x
Moje matka mi kecá do života!!!!! 6 1374x
Proč se mnou je, když se mu nelíbím? 9 2002x
Partnerova obezita - jak mu říct, že přibral 5 2058x
Jak byste se zachovali??? 4 1399x
Manžel se cítí na vedlejší koleji, jsme jako dva spolubydlící 3 2175x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny