Téma: Přítel chodil na seznamku - problém najít znovu důvěru k němu

11.10.2015 14:53
Uživatel: VesperGreen
Věk:  21
0-100
Odpovědí na téma: 5
Text: 

Dobrý den,  

mám od 04/2014 přítele, se kterým jsem se seznámila na střední škole. Poslední dobou procházíme krizí, která už se ale táhne již druhý měsíc (08/2015-10/2015). Už jsme několikrát byli na pokraji rozchodu. Poslední dobou, skoro každý den, se dostávám do situace, že neovládám svůj vztek a emoce vyvolané jeho chováním. Zasádní otřes jsem zažila zhruba kolem 11.9.2015, když jsem zjistila, že můj přítel pravidelně navštivuje seznamku badoo a vyhledává slečny `na pokec` (z konverzaci co jsem si přečetla se nikdy o víc nejednalo). Nemluvila jsem sním několik dní, poté se přijel s kyticí omluvil. I když jsem mu věřila, že o nic jiného než pokec nešlo, narušila se celkem vyrazně moje důvěra k němu.

Od té doby se potýkám s tím, že občas nevydržím a vlezu mu do soukromí (facebook). Vždy o tom věděl, pochopitelně byl neskutečně vytočený, což chapu, je to hnusné, ponižujicí. Snažím se s tím bojovat. Dlouho jsme meli jen takove malé hádky, ale vždy se točily kolem toho, že nevím jestli mu věřím. Nedávno jsem opět nevydržela a zjistila že je v kontaktu s bývalou přítelkyní, ze zpráv jsem pochopila, že se chtěli kontaktovat i přes hovor. Okamžitě jsem vybuchla a scéna ho neminula. Nevím si rady co stím. Další problém je jeho neskutečně flegmatická povaha. Uvědomuju si, že chybu ted vidím já, ale kdykoliv se o tom sním snažím mluvit, bud mě ignoruje nebo to nechce resit… Nereaguje, nesnazi se cokoliv resit, maximalne se obhajuje.  

Nedávno mi řekl, že potřebuje být v kontaktu s holkou, protože si s klukama tolik nerozumi. Já v tom ale asi vždycky budu vidět, něco víc. I přesto vím, že mě má rád, a já ten vztah ukončit nechci. Vím, že je to mometalne cele na mě, ale vubec už si nevím rady. Posledníí dobou i postradam jakekoliv citové vyjadření z jeho strany. Spíš mi přijde, že je se mnou jenom ze zvyku.  

Jediné kde nám to vždy klape, je postel. Co stím?  

Děkuji za rady.  

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 2225x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Nevím si rady s přítelovým chováním
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
11.10.2015 15:37 Uživatel: Dan ek
Věk:  33
Téma: Přítel chodil na seznamku - problém najít znovu důvěru k němu
Text uživatele: 

Jsem taky po zlém rozchodu. Myslím, že bys měla omezit jeho sledování - badoo, facebook. Když toto dřív nebylo, byly vztahy snadnější. I když mi připadne zvláštní, že hledám slečny na povídání… víš jak co oči nevidí, srdce nebolí. Zkuste si promluvit - řekni mu, že si myslíš, že jste spolu ve zvyku, stereotypní a chceš znát, jak to vidí on. S tím, že se můžeš dozvědět zlé věci. Pro vztah je důležité, aby to klapalo v posteli, ale aby na tom byl postavený vztah - to moc dlouho nevydrží.  

 
11.10.2015 18:26 Uživatel: Janek
Věk:  34

Město:Praha

100-500
Téma: Přítel chodil na seznamku - problém najít znovu důvěru k němu
Text uživatele: 

Ahoj, napíšu ti svůj názor. Píšeš, že neovládáš své emoce a křičíš na přítele skoro každý den. Dále jsi naznačila, že na přítele hodně žárlíš, narušuješ potají jeho soukromí a přesto jsi nezjistila nic víc, než že si občas s nějakou holkou povídá. Dále ti vadí jeho vrozený flegmatismus a divíš se, že přítel nechce tvé problémy a žárlení, které se projevuje každý den, už řešit. Po roce a půl a po tom, jak nezvládáš své emoce čekáš, že bude stejně pozorný jak na začátku vztahu. Nechci dělat předčasné závěry. Shrnul jsem to dobře nebo mi něco uniklo?

 
12.10.2015 10:29 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Přítel chodil na seznamku - problém najít znovu důvěru k němu
Text uživatele: 

Podle mě, to Janek vystihnul naprosto přesně, a já k tomu dodám, že podle toho, co píšeš, si myslím, že máš hlavně problém Ty: "Dlouho jsme meli jen takove malé hádky, ale vždy se točily kolem toho, že nevím jestli mu věřím.", takže se nedivím tomu, že: "Posledníí dobou i postradam jakekoliv citové vyjadření z jeho strany."

Prostě ho svým chováním = nedůvěřivost, žárlivost a s tím související Tvoje neg. emoce + lezení do soukromí přítele, odrazuješ, jeho city k Tobě postupně chladnou a je jen otázkou času, než ho přestaneš bavit úplně + s takovým chováním ale i každého dalšího.  

Zkus si přečíst např. článek, na který Ti dávám odkaz níže a zamyslet se nad sebou + nad tím, kde jsi nejspíše k takové žárlivosti přišla s tím, že to je to první, co by jsi měla začít řešit = samu sebe:

http://mladazena.maminka.cz/scripts/detail.php%3Fid=411091

 

 
12.10.2015 15:20 Uživatel: Astrid
Věk:  50
Téma: Přítel chodil na seznamku - problém najít znovu důvěru k němu
Text uživatele: 

Internetové seznamky jsou takovou zhoubou pro vztahy. Dost jsem o tom četla, že se muži i ženy baví tím, že oslovují své protějšky a flirtují s nimi po netu. Třeba to ani nedělají za účelem seznámení, mnohdy si tím posilují vlastní ego.

Tvoji žárlivost narozdíl od ostatních chápu, je jasné, že když jsi zjistlila to, co jsi zjistila, důvěra šla do kopru.

Jak obnovit důvěru bohužel neporadím, já jsem jako slon, jak mě někdo jednou zradí, nevracím se zpět.

 
12.10.2015 20:41 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Přítel chodil na seznamku - problém najít znovu důvěru k němu
Text uživatele: 

Ja si myslim, ze pokud se znate od stredni skoly, tvuj pritel si s holkama asi moc neuzil a chce jeste trochu experimentovat. Asi je prilis mlady na vazny vztah.
Navic to, ze mame partnera, neznamena, ze ho vlastnime.
Pokud budes hystercit, akorat ho to odradi.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Přítel chodil na seznamku - problém najít znovu důvěru k němu
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
nerozumím rozchodu 2 904x
Přítel ke me není upřímný. 8 3134x
Objektivni nazor na uprimnost 8 2833x
Moje partnerka začala bydlet se svým dosud ženatým expřítelem 12 3263x
Partnerské krize, odstěhování 5 1947x
Moje matka mi kecá do života!!!!! 6 1372x
Proč se mnou je, když se mu nelíbím? 9 2000x
Partnerova obezita - jak mu říct, že přibral 5 2056x
Jak byste se zachovali??? 4 1392x
Manžel se cítí na vedlejší koleji, jsme jako dva spolubydlící 3 2172x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny