Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.

01.12.2015 17:45
Uživatel: Zklamaný
Věk:  22

Město: Praha

Odpovědí na téma: 12
Text: 

Zdravím,

na tuto webovou poradnu jsem narazil zcela náhodou a zaujala mě ta možnost se poradit nebo spíš podělit s ostatními lidmi. Jsem normální kluk/chlap co se pere se životem. Vždy jsem si připadal trošku odstrčený a vždy jsem se také bál toho že zůstanu sám.

Je to možná tím, že nepřekypuji sebevědomým a považuji se za snílka. Tím spíš mám pak problém, když mě někdo urazí a něco se mě dotkne. Zkrátka si "všechno moc beru" Ale já zkrátka byl vždy takový…

Letošek (2015) je pro mě velmi náročný rok, protože mě opustila dlouholetá přítelkyně a zemřel mi milovaný člen rodiny. Sny se mi rozpadly před očima a já zjistil, že vlastně ani nemám na koho se moc obracet.

Za svůj život jsem měl dva vážné vztahy a oba skončily s tím, že "už mě zkrátka nemilují". Taky mi obě řekly, že je vztah vysiluje a nic nedává… Obě taky dodaly že chyba není ve mě. Že jsem neudělal nic špatného. Často z mého okolí poslouchám, že nosit květiny a neustále myslet na druhého je hezké. Myslím tím, že jsem, rád kupoval dárky. Vymýšlel překvapení a nosil svým přítelkynim květiny. "Nejlepší kluk na světě" mi říkaly. Dodnes envím kde se stala chyba…

 

Tím že letos (2015) prožívám celý sám mě dohnal až sem. Našel jsem si skvělou práci, zakoupil nový oblek, hodinky a zaměstnavatel je se mnou spokojený. Říkám to proto, že by vlastně člověk co stojí vedle mě by NEPOZNAL že je se mnou něco špatně. V práci mě má každý za baviče, usměvavého kluka, ochotnýho člověka s laskavým srdcem a hlavně chlapa co neustále žertuje a vždy se usmívá a nestěžuje. Aspoň takhle mě vidí druzí… vím to, protože mi to říkají.  

Ovšem uvnitř je prázdno a ostrá bolest. Na pohřbu, který jsem, vlastně zažíval poprvé jsem byl sám. Každý člen mé rodiny tam nekoho měl, pouze já jsem tam byl sám a zůstal jsem tam sedět jako poslední. Taky za mnou chodili ostatní a chtěli ode mě podporu, a já se jí snažil dávat. Ale sám jsem tropěl jako zvíře… Možná že mi nikdy nepodá pomocnou ruku protože si myslí že to ani nepotřebuju. K mé povaze kterou "vidí" ostatní. Když jsem v červnu 2015 slavil svoje narozeniny tak jsem pozval 16 lidí. 16 mých přátel včetně mé sestry. Vymyslel jsem hezkou oslavu s tím, že jsem se na ní nadmíru těšil. Zařídil rezervaci a zaplatil. To že někteří se mi omluvili týden předtím jsem pochopil. O to víc mě zaskočilo, že z 16 lidí co mi to potvrdili, dorazili pouze dva. Jediný dva přišli. Nikdo jiný. Každý měl něco "jiného" někdo dokonce napsal že nepříjde "protože nechce". Nejsmutnější byl asi výraz servírky, která nás uvítala a řekla, stůl pro 16 lidí ano? Načež jsem řekl, že my tři jsme vlastně všichni. Její výraz mluvil za vše. Nikdy jsem snad neviděl výraz který by tak jasně vystihoval lítost. Snažil jsem se tvářit že to tak je v pořádku… ale nebylo. Z 16 lidí co považuju za své přátele dorazili pouze dva jediní… Připadal jsem si jak ten nejubožejší člověk na světě.

Dostal jsem se nyní vlastně do bodu kdy mám všeho pokrk. Jaktože mě vlastně každý vidí jako "dokonalého kamaráda a dokonalého přítele" takového co nikdy na kamaráda nezapomene a vždy mu pomůže a přítele který nosí květiny, je pozorný a ženě posílá zamilované SMS. Vždyt přátele nemám a ženy o mě nestojí.

Letos jsem oslovil několik žen a jen velmi málo šlo se mnou ven. Výsledek ale byl vždy stejný - "Jsi skvělý. Hezky se s tebou povídá, ale víc bych to neviděla." Jasně že mi mílé holky nenapíšou, že se jím nelíbim. Ale opravdu nevím co dělám špatně.

Chybí mi kontakt. Kontakt s lidskou osobou, která by mě vyslechla a já jí mohl říct co mě baví, co mě trápí, co potřebuju někomu říct… Jediný kontakt který udržuji je s jedným kamarádem, kterého znám dlouho a položil bych za něj život. Ale pouze u něj mám pocit, že to je nějak vzájemné. U té druhé kamarádky co dorazila na oslavu takový pocit ani nemám. Jistě já bych pro ní udělal cokoliv, ale ona mi od sebe nikdy nenapíše jedinou zprávu. Ani jak se mám.

Snažím se svpoje sociální kontakty nahradit "dopisovaním." Dopisuji si s dvěma holkama mého věku. (přibližně) jedné z jiné země a druhé z druhé části republiky. Píšeme si jednou do týdne a mě to alespoň dává pocit, že se mnou někdo komunikuje a někdo mě vyslechne. Že si na mě někdo udělá čas a mohl bych i tvrdit, že mě má rád.

Každý večer se divám stropním okjnem na hvězdy a je mi smutno. Proč v tom celém vesmíru není někdo další kdo by o mě stál. Teďkdyž píšu tyto řádky tam citím ten obrovský stesk a slzy mi padají z očí. Jak někdo může být tak nehorázně ubohý jako já? Ano neřekli byste to. Chodím v drahém obleku do práce o které sní každý člověk. Dostávám pochvalu od nadřízeného jak skvělý obchod jsem v Německu udělal. A jak každý ve firmě se na mě podivá a očekává vtip který mu s chutí vymyslím a přednesu. Jak každý týden nechám kolegyním na recepci květinu nebo bomboniéru aby měly radost.

Ve skutečnosti se považuji za ubohého snílka který kouká na svojí fotky, kde jsem focený před několika lety a směju se. Mám tu fotku na stole v rámečku, protože jsem tam štastný. Abych pokaždé viděl, jak dokážu být štastný.

Myslím že se do tohodle světa nehodím. Nepatřím sem. Dokážu motivovat každou osobu kolem sebe. Každému pomoci a říct něco povzbudivého. Ale sám sebe už nedokážu motivovat k ničemu… Nechci slavit další Vánoce sám, nechci slavit další silvestr sám.

Vím že píšu dlouho a ten příbeh je zbytečně dlouhý. A já děkuji předem každému kdo dojde až sem… Ale potřeboval jsem tohle. Napsat tohle všechno aby to dávalo aleposn trošku smysl. Vždyt moje největší radost je když si jdu koupit do luxoru knížku oblíbeného autora. Když výjde nový časopis Esquire a já si ho zakoupím a pak s nadšením čtu. Když jde nový film do kina a já na něj jdu. Když je mi moc smutno tak volám několika přátelům (vím jak ted to vyzní hloupě) ale nikdo to nezvedne, nebo to típne. Co pak? Asi jsem vážně nejzbytečnější člověk na světě, který by pro druhé udělal cokoliv

Mrzí mě že tohle píšu… Ale přál bych si aby moje potíže se srdcem co mi objevili před několika lety byly jiné. Přesně řečeno, abych v té místnosti kde jsem v roce zkolaboval. Abych neotrveřel už oči abych se nemusel dožít letošního roku. Abych tady neseděl a neměl pocit, že jsem nejzbytedčnější osoba na světě…

Děkuju každému kdo si tohle přečte. Věřím že ještě jsou na světě lidé jako já. Že dobro v které věřím stále exiostuje. Jen ho pouze nevidím.

S pozdravem Zklamaný

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3580x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Začarovaný kruh, časté pocity samoty a stesk
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
01.12.2015 19:39 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Moc černé myšlenky, na to, jak jsi mladý. Přece pokud jezdím do německa služebně, tak tam přijdu do kontaktu s lidmi. Tak co pozvat někoho k sobě na návštěvu. Co takhle nějaké záliby, koníčky. Přece takto snad nedělá ani starší člověk. Určitě jdi někam do krámu, prohlédni si výlohy, sedni si na kafe, někoho potkáš, kdo o tebe bude stát, vždyť seš mlaďoučký a život před sebou. Až trochu zmužníš, tak uvidíš, kolik holek budeš mít. Asi je na tobě vidět, ještě to dítě, promiň, ten výraz.

Také měsíček jde do úplňku, je pochmurné počasí a to na člověka padá splín. Takže to bude zase v pořádku, jen musíš vyvinout aktivitu a jít mezi lidi, i mezi ty které neznáš.   

 
01.12.2015 20:07 Uživatel: taktak
Věk:  32
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Existuji lide, jako jsi Ty. Ja jeste pred nedavnem a obcas i ted si sam o sobe, ci sobe rekl ne nejubozejsi, ale zebrak… a to jsem nemyslel z pozice penez, ale s ohledem na fakt, ze kdyz zavolam, napisu, je mi odepsano, telefon pripadne zvednut. Ale iniciativa druhe strany, ci druhych stran nic ci miziva.

Oproti me vedes dosti bohaty zivot vnejsi, ale s dosti bolestnou "vnitrni"samotou.

Ja po case zjistil, ze 'me prosby"k druhym, jsou de facto jen prosby k jedne konkretni osobe, ke ktere jsem se obracel a ona nereagovala, ci nereagovala az tak abych ja pochopil, zda me vubec vidi, ci vnima. Do ted nevim, zda jsem byl narocny, nebo se nedokazal dosti hlasite ozvat, ale trvalo mi pripustit si, ze nejvic svobodny clovek je ten, ktery neceka nic, neocekava, proste bere zivot jak prichazi.

Nevim, co doporucit, ale z meho pohledu bych zkusil uplatnit recesi. Jsi ve svem zivote povazovan za "dokonaleho" bezchybneho, uspesneho. Zkus si zahrat opak sebe, misto bonboniery treba pastiku, ci prazdny obal. kytku se stuhou s silenym motivem. oblec si kosily, ktera vubec neladi. dej si kazdou tkanicku jinou, proste elan, nepredvidatelnost sebe druhym. Misto sledovani oblohy, zacni sledovat brouky, misto cekanim na druhe, se obracej k sobe.netesenim na vanoce, promen v treba vanoce na Vaclavaku, ci s opustenymi lidmi, ale kterym udela radost kdokoliv novy.

Holt dokonaly, obcas znamena nudny, tak se zbav nudy, dokonalost Ti preju a zavidim.

 
01.12.2015 20:41 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Tak ten tvuj prispevek zni jako dokonala zimni depka!! Neni se cemu divit, venku je mizerne a vanoce se blizi, takze osamelym lidem se blizi i splin a cas na premysleni, proc a jak a proc zrovna ja…
To, jak popisujes sam sebe, je fantasticke. Jsi vnimavy kluk, mas v  sobe spoustu dobra a energie a snazis se ji rozdavat kolem sebe.
Precetl sis tady dve ruzne odpovedi, ta moje je zase uplne jina. Podle me bys mel venovat vice energie a lasky hlavne sobe. Ty se moc podcenujes.  Nauc se, mit se rad takovy, jaky jsi a trosicku kazdy tyden pozmen pristup k sobe i ke svemu okoli. Rozdavas dobro a lidi ho prijimaji jako samozrejmost. Clovek by si rekl, ze  by meli lide byt vdecni. Oni ale nejsou, premysli jinak nez ty a ani by je nenapadlo rozdavat darky kolegum, ktere treba ani nemusi.
Mozna bys mel spis naplanovat nejakou spolecnou akci, aby jste se lip poznali, nebo vymyslet nejakou legraci pro stmeleni kolektivu.  Proste neco, z ceho i ty bys mel uzitek.
Ve vztahu k holkam ti radim, nebyt ten vzdycky hodny spolehlivy kluk,  ale i trochu rostak. Je to sice schizofrenicke, ale jej to tak: holky davaji prednost spis gaunerum.
Tak good luck a neboj, tvuj cas jeste prijde!! Hlavne si vaz sam sebe!

 
01.12.2015 20:50 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Četla jsem Tvůj pohled na svůj život, pak příspěvky, které jsou pod ním. Myslím si, že k tomu už není co dodávat. Možná bys ale měl Ty co dodat SEM. Nechce se Ti?

 
02.12.2015 00:50 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Text jsem se zájem celý přečetl. Je to zpověď, je v ní mnoho bolesti. Je to o vytvrání, vnitřním boji a síle jít dál. Špatné dny či dokonce doba temna (tak nazývám nejhorší události v životě - úmrtí blízkých či rozpady vztahů kdy je člověk zamilovaný) jsou vždy vystřídány něčím pozitivním. Vlastně výhoda toho, když je člověk dole je ta, že už může jen nahoru. Této myšlenky se drž, věř že bude lépe a ono se to stane. Zákon vesmíru Moc Ti fandím. A nezapomeň - čeká Tě v životě ještě mnoho hezkého, tak hlavně ve stesku nelumpač a neudělej nějakou kravinu.  

 
02.12.2015 18:29 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Já už jsem jak obehraná gramodeska, ale lidi, co mají strach ze samoty, ji přivolávají.

Lidi, co žijí moc pro druhé a málo pro sebe, nejsou pro druhé zajímaví. Jakoby všem říkali, podívej, jak se o tebe snažím, ale opověď toho druhého bývá-fajn, takže ti stačí málo a já se snažit nemusím.

Je to řešitelné.

Začni s knihou L. Hay - Miluj svůj život,

pak H-P. Rohr - Nedostatečný pocit vlastní hodnoty

a úplně nejvíc by ti pomohla terapeutická skupina pro osamělé, tam je krásně vidět, co vlastně ti všichni lidi dělají blbě a taky, že mívají příbuzné, děsící se osamělosti v rodině, čili to má i částečně naučený charakter.  Strachy opatrovatelů podědí děti.

Ale v ČR o takové skupině zatím nevím.

 
07.12.2015 16:14 Uživatel: Zklamaný
Věk:  22
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Já bych chtěl moc všem poděkovat, za rychlé a hezké reakce od Vás. Velmi mi pomohly. Nejvíc bych chtěl poděkovat asi Lističce, protože její text je moc milý.

Jen jsem chtěl dodat, že se rozhodně nepovažuji za dokonalého. Kdybych měl ten pocit, tak nemám nulové seběvědomí… Je to pouze to, co neustále poslouchám ze strany zaměstnavatele a kolegů…

 

 
12.12.2015 14:12 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Jeste ti dam jeden tip na Silvestra. Viden. Videnaci totiz slavi Silvestra tak, ze jdou do ulic a vsichni se spolecne veseli. Myslim, ze je to dobry zvyk. A o tom, ze je Viden krasne mesto, snad psat nemusim.  
Divala  jsem se na ubytovani  a je tam i dostatek levnych hostelu.
Ty musis proste hlavne mezi lidi, at uz je to kdekoliv. Myslim, ze i v Praze mas prilezitosti dost a  dost.
Preji ti do konce roku dobrou naladu, zadne chmury.   Uvidis, ze pristi rok se na vsechno budes divat jinyma ocima!!

 
12.12.2015 14:55 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Krásný nápad.  

 
12.12.2015 12:16 Uživatel: romik1959
Věk:  55
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

ahoj, tak ja to četla az do konce. Moc pěkně napsané, také se tak cítím

 
13.01.2016 23:11 Uživatel: Eliiis
Věk:  16
Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Zcela tě chápu, cítím se stejne dost často. Chvili šťastná, chvili úplně na dně. Nedokážu se toho zbavit. Z rodiči si moc blízká nejsem a přátele nemám. Žádné pravé, kterým bych věřila az na jednoho. Skoro ho nevídam, jen si píšeme. Pouze mu tím, jaká jsem, někdy otravuju život. Vsem pomáhám z nejhoršího, rozdala bych se, ale mne nikdo. Občas mě napadá, proc se usmívám, proč to dělám a často proč jsem taková jaká jsem. Tohle je smutné. Číst tvůj text bylo těžké … A chápu tě

 
28.11.2018 12:24 Uživatel: HALOSP
Věk:  68

Město:Na Vysočině

Téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Text uživatele: 

Pane Zklamaný, jsem sice seniorka, ale provláčená životem různými peripetiemi, zdravotními problémy rodiny a vždy empatická. Bohužel vyrůstala jsem z pohledu maldé generace snad v pravěku, já to tak nevidím, potýkala jsme se v závěru prac. kariéry v části prac. kolektivu docela s nepěknými záležitostmi, hlavně podporiovanými arogantním šéfem- novým spolumajitelem firmy. Bylo to občas polykábí hořkých pilulek, kdy jsem měla myšlenky obdobné vašim- už radši snad ani nebýt. Nemám problém s komunikací, moje znalosti odborné i všeobecné a to si troufám i ve svých 68 tvrdit hsou docela vysoké, rodina i širší ode mne očekává radu, pochopení, pomoc, kterou neodmítám. Mám však od raného mládí váž, nem. syna, který i při prac. vytížení pro MNE je na prvním místě a zde je to pro okolí kámen úrazu. Vím, že někteří neví, jak se nmne zeptat… , ale kdo je empatický tomu stačí naznačita dovtípí se a témat, v kterých já jsem tzv. doma je mnoho. Dokonce za mnou až nečekaně dojde některá z býv. kolegyň o generaci mladší. ráda vás zde na strábnkách vyslechnu a naoíši svůj názor, budete-li mít zájem.    HALOSP

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Pocity samoty a stesk - mám málo přátel a ženy o mě nemají zájem, trápím se.
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Co napsat holce do prvni zpravy(Badoo) 6 7385x
Jake lidske vlastnosti povazujete za nejhorsi? 12 1710x
Bezplatná seznamka pro osoby s duševním, tělesným a smyslovým postižením 10 1913x
Nesplněné sliby v rodině 2 1123x
A jak se cítím já? 2 1224x
Náklonnost/láska k osobě stejného pohlaví- zažili jste někdy 4 1217x
Mám problém celkově se vztahy a vytvářením nových vztahů 1 1525x
Přátelství s ostatními - jednostranná iniciativa 2 1456x
Flirt s o hodně mladším mužem. 9 1685x
Co mám dělat? Samota, úzkosti? Můj život krok po kroku 6 2081x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny