Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl

28.04.2016 23:06
Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Odpovědí na téma: 71
Text: 

Katko112, založila jsem pokračování, protože si myslím, že máš potřebu si na téma "osud" povídat, máš to v sobě uvnitř a nevíš, jak s tím naložit.

Našla jsem jeden článek: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne?

 

V poslední době se knižní trh a nejen on zahalil informacemi o minulých životech a důkazech o nich. Na myšlence inkarnace stojí všechna východní učení a využívají ji i léčitelé, vědmy a okultní mistři. Pokud nás něco bolí nebo máme úzkosti, lékař nabídne pilulku nebo zákrok, ale může se stát, že nám to nepomůže. Co teď? Že by byla příčina v dětství, nějaké trauma? Na které si nepamatujeme.

Spěcháme se poradit, padáme do hypnózy, ale někdy i tak se příčina neobjeví. Tak proč nepřijmout myšlenku, že za to může nehoda nebo násilné umrtí v našem minulém životě. Proč ne? Hlavně že máme nějaké vysvětlení. Navíc je to tak zajímavé, můžeme zjistit, že jsme třeba byli v Egyptě, nebo máme královský původ, i žebrák je dobrý, lecos vysvětluje o našich sklonech k workoholismu. Zdá se, že jsme myšlenku, že minulé životy je něco reálného docela rychle přijali, jdeme s módou, život je přeci víc, než to, co vidíme okolo sebe. Jen to křesťanství se pořád ne a ne poddat trendu.

K informacím a zážitkům, kdy prožíváme jinou identitu, dochází téměř vždy po okultním zákroku, ať už to je hypnóza, zasvěcení, holotropní dýchání, nebo jiná forma, kdy vyřadíme svou mysl z činnosti. Dá se tedy říct, že něco zažijeme, a pak si řekneme, ano, to, co jsem zažil, svědčí o tom, že jsem tu už jednou byl. Zažít můžeme ledacos, někdy k tomu napomůžou i drogy. Je to neskutečný svět, ale je zajímavý, a tajemství máme všichni rádi.

 

http://www.martinjb.estranky.cz/clanky/reinkarnace.html

 

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 4156x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2 díl
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
29.04.2016 00:00 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Jéé, to jsem ráda, že je to tu znova!  

Jen doufám, že to Katka nevzdá. Ty poslední komentáře byly takový rozpačitý. Toto přeci může být další možnost, jak znovu sdělit to, co chceš a probírat to. Že na to budou reagovat různě "duchovně" založení/nezaložení lidi je prostě jasné; to je fakt, se kterým je třeba počítat. Stejně jako s odlišnými názory atp.

Všichni jsou tu nadmíru slušní, takže není proč utíkat

 
29.04.2016 07:51 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Mně fascinuje, že je hypnóza považována za okultní zákrok. To je jak přirovnávat akupunkturu k chirurgii.

Hypnóza je dnes bězný teraputický postup. Je pravda, že ji nabízí řada nekvalifikovaných lidí- například s ohánějící certifikátem z pochybného kurzu nějaké dánské či jiné naprosto neznáme university, který proběhl v Praze v tělocvičně- a lidí, kteří s domnívají, že už ve stavu lehké somnolence můžou něco ovlivňovat. Oni totiž klienta ani nedokážou dostat hloub, většinou se pohybují na úrovni, kam vás dostane lektor na nějaké supernudné přednášce zhruba tak po deseti minutách výkladu. Zlatý voči.

 

O dalších typech transů se nemá cenu zminovat, různé regresní terapie, atd, je ale potřeba dodat, že hypnózou snadno vyrobíte vzpomínky, které jste předtím vůbec neměli.  Pokud to tedy umíte. Takže i životy a jiné krásy. Na druhou stranu, člověk prostě neví, jak to interpretovat.

 
29.04.2016 12:56 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Plamínek,

 

Zneužití Hypnozy a možnosti českého trestního zákona:

paragraf § 171 tr. zákoník - Omezování osobní svobody a ustanovení § 354 nového trestního zákona o stalkingu. - http://zneuzitihypnozy.blogspot.cz/

 

V hypnóze lze ovlivnit sugescemi vnímání subjektu do té míry, že se sugerované smyslové jevy neodpovídající skutečnosti stávají pro něj subjektivně skutečnými.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hypn%C3%B3za

 

Vždy zde hrozí manipulace v lidském nevědomí a s lidským nevědomím, kdy se šlověk nemůže vědomě bránit a proto je nebezpečí, že bude napaden duchovními silami.

 
29.04.2016 13:34 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Pavli, prosím vás, já se hypnózou prakticky živím. Takže nějakou představu o hypnóze mám, rozhodně reálnější než laici. Ten první odkaz, nezlobte se, to je ale slepenec všeho možného absurdního, poplašený a předsudečný, navíc velmi hloupý text. Omezování osobní svobody…

 

Hypnotické efekty zpravidla netrvají dlouho, musí se často opakovat, a to posednutí druhého člověka, ten Svengaliho efekt, to je hlavně fantastický mýtus. , právě tak ta třicátá léta, to byly ty děsivé filmy a kabaretní vystoupené. Hrdinky skákaly do vln Seiny. Vždyť se jen podívejte na filmy pro pamětníky, tam hypnotizér uměl prostě všecko. Zlatý voči. Tak toho bych chtěla potkat.

Navíc, nikoho nepřemluvíte ke zločinu, pokud ho on sám spáchat nechce. Ale pokud je nemorální sám o sobě, toho zas netřeba přemlouvat nebo hypnotizovat.  

Ephypnostická sugesce vázaná na částkový podnět možná je, ale jen omezeně a opět, jen do času a na to nemusí být člověk hypnoterapeut. To už nás spíš zhypnotizuje televizní reklama, nebo uřkne cikánka, případně Kozina a ten určitě hypnoterapeut nebyl.  

 Podal Lomikarovi akorát pěkně emotivní sugesci.  

Teď mě napadlo, že bych mohla začít používat obrat, "hin se hukáže."

A hypnotizovat někoho proti jeho vůli, jo, tak toho borce bych chtěla vidět. Volfů Meningů je zatracený nedostatek, takový člověk je jeden z milionu, takže můžeme klidně spát. Ani Paulů MacKennů není dost a anebo lidí typu Derrena Browna, ti se raději věnují předvádění a ne vždy se jim daří.  sami tpo přiznávají.

Ale spoustu fantasticky uvažujících pitomů to samozřejěm napadne, nedávno zatkli nějakou partu lidí v ulicích Moskvy, která se pokoušela lidi hypnotizovat, aby jim dali peníze. Ačkoliv se snažili, bylyi za chvíli v lochu.

Ale své příznivce si takový blogspisek samozřejmě najde, stejně jako různé divoké konspirační teorie právě jako Svengaliho efekt, -hrůza, hypnotizér nás ovládne, utíkejme-, který se v tom ve vší úctě blábolu popisuje,  a jiné pitomosti.

To byste se taky mohla děsit jít si lehnout na operační stůl, protože vás může chirurg zaříznout. Takhle se mu vydat všanc!

A to druhé, no jistě že hypnóza ovlivňuje mysl, to je přece její terapeutická výhoda. Na to to máme.  

 

 

 
29.04.2016 13:50 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Plamínku,

jde spíše o to aby si lidé uvědomili hypnozu, jako nástroj lékaře a nenechali se hypnotizovat komukoli na počkání, s vírou, že ho vyléčí. Proto je zde i zákon a paragrafy. Jistě víte, co existuje "hypnotyzérů", když řeknu s nadsázkou,  u každého "kolotoče" bez jakýchkoli studíí, zásad svědomí a morálky. Je to zásah do lidské psychiky a toho by si měl být každý vědom.  Své tělo by si těžko někdo nechal operovat od kohokoli bez lékařského vzdělání, pokud není padlý na hlavu.

Právě, že víra Bohu, že se na něj obracíme v těžkostech nám pomáhá, čte si člověk Bibli a najde tam příběhy pro povzbuzení, pak nepotřebuje hypnotické terapie.

To je výdobytek dnešní doby, ateistické, kde se lidé neutíkají k Bohu o pomoc, ale k lidem.  

 
29.04.2016 14:02 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

To máte pravdu, ale skutečně, co já spíš vidím, je fakt, že lidi to prostě neumí, blábolí nějaké eriksonovské cancy, u toho říkají, to je fáájn, a stojí vás to 800 za hodinu. Kdyby to k něčemu bylo, prosím, ale je to hlavně útok na peněženku. Tihle lidi vám jinak neublíží. To už spíš ta cikánka na pouti, tam je ale pravda, že  je to částečně nebezpečné  pro senzacechtivé, mírně hysterické osoby.  

Na tuhle terapii to che prostě někoho, kdo to umí a tím nemyslím sebe, já se mám, jako vždy stále co učit. Ale někoho na doporučení, prověřeného, spolehlivého. Bez osobního doporučení ani ránu, nebrat.

 
29.04.2016 15:30 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Plamínku, je spousta lidí, co si něčím podobným prošla a pak měli velké problémy s duchovními bytostmi a skončili v blázinci. Určitě jsou taková svědectví na internetu i na YT. Takže i takoví "pouťoví" esoterici mohou nevědomému člověku ublížit.

 
30.04.2016 22:07 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Prosím, vás to jsou nesmysly, jen smyšlenky a hloupost. Statistiky hovoří zcela jinak. Jinak, vy jste rodná sestra Karmelaren.  

 
12.05.2016 18:28 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Také názor…

 
12.05.2016 18:30 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Plamínku, na co jsem ještě natrefila:

Řádně provedená hypnóza je bezpečná. Nebezpečná pro psychiku pacienta i pro jeho sociální život však může být v případech, kdy jsou sugescí vyvolány tzv. potlačené vzpomínky, zpravidla falešné. Také hypnóza vyvolaná laikem, např. léčitelem, třeba na estrádách nebo na poutích, zejména pokud není správným způsobem ukončena, může vést k negativnímu ovlivnění psychiky nebo vést k fyzickému traumatu v důsledku narušení pozornosti klienta.
http://www.sysifos.cz/index.php?id=slovnik&act=zobrazit&idd=&pismeno=&vyraz=1189078387&heslo=Hypnóza

 
29.04.2016 14:40 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Vůbec si nemyslím, že dnešní doba je více ateistická, než-li za bývalého režimu, naopak. Už x let existuje u nás svoboda vyznání a já si myslím, že naopak od minulého řežimu si více a více lidí cestu k víře či k Bohu nachází. Vždyť i na např. na základních školách již existují kroužky či nepovinné předměty (nevím přesně kam je to zařazeno) typu náboženská výchova. Což za minulého režimu bylo zcela nemožné. I já, když jsem studovala za totáče 2 střední pedag. školy, tak jsme samozřejmě měly jako jeden z předmětů ateistickou výchovu + marxismus leninismus. No, ani jedna z těchto "vtipností" mě vůbec nebrala, a šlo to u mě jedním uchem tam a druhým ven a nic z těch blábolů jsem potom v práci stejně do dětí nehustila. Prostě, co mi bylo proti mysli, přesto vlak nejel, a mohli se profesoři či pak zaměstnavatelé stavět na hlavu, k některým věcem mě prostě nepřinutili. Ano, měla jsem pak od nich občas peklo, bylo mi to jedno.  

Jinak, tak jako máme svobodu vyznání, máme i svobodu volby = kdo chce, ať věří či nevěří čemu chce, je to každého věc. Stejně tak je každého věc, jestli chce podstoupit hypnozu či ne, jestli chce poslouchat např. rockovou, metalovou atd. hudbu či ne, jestli se chce léčit pomocí homeopatie či ne, jestli se chce léčit pomocí akupunktury či ne, jestli si chce nechat věštit či ne, atd. , atd. , atd. Prostě všechno v životě je každého volba, každého věc, podle toho, čemu kdo věří či nevěří. A nedá se s tím dělat nic jiného, než to respektovat. Nikdy u nás nebudou jen buď věřící či nevěřící. Vždycky to bude nejednotné, část lidí tak, a druhá naopak.  

 
29.04.2016 15:25 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Dany, krásně jsi to napsala, jenže lidé na zemi nežijí jako v nějakém bludišti, pokud nás Bůh stvořil a já věřím, že ano, nejsem výplodem evoluce, tak nám dal návod a ten návod vidím v Bibli. Vím, že nelze brát všechno doslova. Bible je na jednu stranu učebnice, každý se něco přiučí, ale je to také historie Izraelského národa a dále je psaná v proroctvích, v symbolech a v předobrazech, ve vizích. Nejsme necháni na holičkách, abychom bloudili a zabloudili, nejsme bez informací. A někdo ty informace přehlíží, nebo jimi i pohrdá nebo k nim má předsudky. Není možné, aby 2+2 = 4 a zároveň aby 2+2= 6, nebo dokonce 2+2 = 100. Je jen jedna pravda, jeden výsledek je správný. Ale v čem máš opravdu velkou pravdu,  ať se každý rozhodne, jak chce, každý má svobodnou vůli, ale zároveň zodpovědnost se všemi následky.  

 
29.04.2016 15:49 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Pavli promiňte, snad jsem to blbě pochopila - ta věta nejsem výplodem evoluce,  ehmm, neznamená to doufám to, co si myslím. Tedy, že popíráte fakt, že jsme se vyvinuli z opic, které jsou nám dodnes nejbližší geneticky? Ti umělý pralidi v Anthroposu (u nás v Brně), obří mamut, fascinující nástěnný malby… To vše je jako lež? Takže země není kulatá a křeťanské svátky se vůbec nenamontovaly na ty pohanské? Mmch, třeba používání různých vykuřovadel, voda, jako očistný symbol etc. , to vše převzala a transformovala katolická církev. Též vyrábění kramářských tisků, tzv "míry" (Krista, či p. Marie), jakožto náhrada za pentagramy. Lepilo se to třeba na dveře a byly tam motlitby atd atd.

 
29.04.2016 16:35 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

No jo, no. Kreacionisti dobývají celou Ameriku, třeba ve státě Idaho se zavádí tato " nauka" do škol.  

To už ale normální není.  

Vem si, ale že ten vzstup náboženství je jak na straně Alláha, tak i Boha, koho chceš. Je taková doba.

Ještě čekám hinduistické výboje.

 

 
29.04.2016 16:50 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

No to teda normální není a doufám, že to nepřijde i do Evropy…  

To je bohužel to vyvozování závěrů jen proto, že něčemu nerozumíme. Nikdo neví přesně, jak ta Zem vznikla. No jo, vždyť to musí být dílo jedině samotného Boha! To je jak jsem psala u odkyselujícího shitu - že se neví přesně, jak Egypťani postavili pyramidy a nějakej Danikön o tom zplodí knížku (nebo knihy) a  tvrdí, že to byli mimozemšťani. Omg .

Pravda, která storpocentně neexistuje se vynahradí lží, která je velmi exkluzivně, krásně a pro hledače uspokojivě zaobalena. A to, bohužel, mnohdy stačí. Smutné.

A ano, je to tak, jak píšeš a je to zajímavý, člověk by řekl, že v tak hektické a technické době budou nějací bohové "out". Ale nejsou. Jako nástroj pro masy je ideální za jakýchkoliv podmínek a v jakékoliv době.

 
29.04.2016 16:46 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Rypoušice, pochopila jste mně dobře, žádná evoluce, ale stvoření inteligentním stvořitelem, Bohem. Proč by měl být mamut lež? Pokud se najde někde zamrzlý mamut ještě se zelenou potravou v žaludku a odebere se jeho DNA, tak tu bude další mamut. Proč by neměla být země kulatá? V Bibli je o kulatosti Země zmínka několikrát.

"Nemluvme ani o tom, že se snad pisatelé Bible inspirovali babylonskými předlohami mýtů. To jsou představy liberálů z konce 19. stol. , kteří bez hlubšího porozumění Bibli tvořili „logické“ závěry z prostého pozorování podobností.

Závěrem můžeme říci, že Bible „se svou kulatou Zemí“ svědčí o Bohu přímo. Lidé skrze rozum a vědu k těmto poznatkům přicházejí později, oklikou a nepřímo. Jaké z toho plyne poučení? " http://mobile.kreacionismus.cz/content/vuvoj-nazoru-na-tvar-zeme

 

V Bibli jsou popsané svátky, které se mají slavit a to podle "Večeře páně", kdy byl Ježíž ukřižován, sám řekl učedlníkům: "to čiňte na mou památku"

 

Já nejsem v žádné církvi ani v žádném náboženství, ale vím, že v církvích se slučují pohanské svátky s křesťanskými.

 

Bůh v 2 přikázání desatera říká: "Neučiníš sobě rytiny, nebudeš se jím klaněti ani ji uctívat"

Víte náboženství mají Bibli, všichni stejnou, ale každý ji chápe jinak, každý má svoje nauky. Nic proti tomu, ať jdou za církvemi lidé s podobným myšlením, či chápáním, pokud se tam cítí dobře. Ale já nechodím nikam.

 

 

 

 
30.04.2016 21:19 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Snad radši nic. Neuvěřitelné.

 
29.04.2016 16:36 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

2+2=4

2 dvoucecky + 2 decky = 6 deci

2 čtvrtstoletí + 2 čtvrtstoletí = 100let

 

… všechno je relativní (a jinou pravdu může mít matematik, jinou hospodský a jinou historik - a přitom ji mohou mít všichni)

 
29.04.2016 16:56 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Nepsala jsem ani o deckáh ani čtvrstoletích a to je ono, že kdo chce, i když vidí na vlastní oči a ví, že 2+2=4, tak bude hledat ne/pravdy svoje a ne pravdy Boží.

 
29.04.2016 17:27 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

"Je jen jedna pravda, jeden výsledek je správný… ať se každý rozhodne, jak chce, každý má svobodnou vůli, ale zároveň zodpovědnost se všemi následky.  "

 

Pavli, to je přesně to, čeho jsem se vždycky obávala, že se jednou těmito slovy od Tebe dočtu, a už je to tady. A to je konečná, protože Ty víš, že moje úcta k Tobě je větší než to, abychom spolu my dvě, jemně řečeno, nesouhlasně diskutovaly…

Karmelaren má svojí pravdu, ta už jí tu prezentuje téměř od počátku už dávno na ní nereaguji, respektuji její přesvědčení, a teď i Ty máš svoji pravdu, dobrá, budu Tvé přesvědčení též respektovat… Ach jo, holky nešťastný, já Vám tu Vaší víru neberu, já Vám jí i přeju, když to tak cítíte, ale prosím, mohly byste se už konečně vžít do těch, co to nemají stejně jako Vy či zatím to nemají stejně jako Vy, pochopit a uvědomit si jednu důležitou věc? Ta Vaše slova o jediné možné pravdě atd. působí jak červený hadr na býka, protože má-li si někdy člověk dojít k určitému poznání, musí si tam dojít sám, je-li mu to dáno či má-li mu to být dáno, nikoliv tím, že první, co se doslechne či dočte, je to, že je jen jedna pravda atd…

 
29.04.2016 17:37 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Dany, ale to jsem nechtěla, mávat červeným hadrem. Jen nemohu logicky přijmout, že je na všechno 10 pravd. Já věřím v Boha, čtu Bibli, ale jsem to pořád já. Mám ráda důkazy a argumenty a všechno mi ukazuje, že Bůh opravdu existuje. Já ti přece nic nenutím, já jen píšu, jak to vidím, jak to vnímám. Dany a co konkréntně s tebou tak zamávalo? Víš, že koukám, jako blázen, fakt si neuvědomuju, čím jsem se tě dotkla?

 
29.04.2016 19:14 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Pokud vám logika brání přijmout fakt, že pravda nemusí být jen jedna a jen vaše, tak co vaše logika na to, že je tolik církví a dokonce tolik křesťanských církví - a každý v nich si myslí, že on je ten, kdo má Pravdu???  

Já osobně logicky docházím k tomu, že mám na vybranou buď si myslet, že vím víc než několik milionů lidí, z nichž mnoho z nich je vzdělanějších a lepších než já - nebo že pravda není jen jedna - resp. je relativní.

Jestli je na vybranou ještě nějaká další možnost, jak logicky zdůvodnit existenci tolika různých Pravd, ráda si ji přidám do rejstříku.

Momentálně je pro mně totiž logicky nejpřijatelnější vysvětlení, že každý z té skutečné Pravdy zná jen střípek a je velká bolest celé lidské civilizace, že každou chvíli si někdo myslí, že Pravda je jen jedna a zná ji jen on a pak ještě ke všemu za ni občas někdo začne i bojovat.

 
29.04.2016 20:04 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Kateřino, jaká pravda? Mluvíme o Bohu a o stvoření a tam je pravda jenom jedna, buď Bůh existuje nebo ne. Já věřím, že ano, protože evoluce má nedostatky. Nikde nám zde nepobíhají kočkopsi, ani nic podobného, vše je podle svého druhu. Ani když zkřížíte osla a koně, tak jejich potomek se dále nemůže množit. Kod je přesně daný podle druhu, což vyvrací evoluci, jistě je takových důkazů více. Možná znáte RNDr. Jiřího Grygara, CSc, doc. Ing. Miloslava Krále, CSc, Prof. Vladimíra Smékala, CSc, kteří jsou vědecky vzdělaní a při tom věřící lidé, protože právě věda nepopírá, co je v Bibli napsáno. Poslechněte si jejich přednášky ny YT. Já nejsem členem žádné církve, už jsem to zde zmínila.  

přednáška Profesora Smékala: "Hledání a respektování pravdy"

https://www.youtube.com/watch?v=0EQIPMC3VvI

 
29.04.2016 20:44 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

 
29.04.2016 20:50 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

To mi řekněte vy: jaká Pravda? O té jste začala vy, ne já. Já ji neznám a vím o tom, že ji neznám.

Kočkopsi?  Víte, že vědci se domnívají, že známe jen zlomek živočišných druhů a část z nich vyhyne dřív, než je stačíme popsat? Dnes kočkopsa neznáte, za rok ho možná objeví nebo jeho pozůstatky najdou. Nebo za deset let, za sto a vy umřete v blahém vědomí, že nic jako kočkopes neexistovalo a neexistuje… svého času vědci své doby věřili, že Země je placatá… tak asi je, no…

 
29.04.2016 21:10 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Kateřino, jde o důkazy a argumenty. Nikde se nezaznamenal žádná takový kočkopes, či jiný ne/druh, a že lidstvo existuje hodně dlouho. Možná se dříve věřilo, že je země deska, placka a tak, jenže Bible už dávno před tím mluví o kulatosti Země. Psala jsem to ji ž v příspěvku Katce112, jestli opravdu máte zájem, podívejte se na mé příspěvky v tomto vlákně.

 
29.04.2016 21:24 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Lidstvo existuje poměrně dlouho a přesto třeba tato zvířata před pár lety ještě neznalo a letos objeví množství dalších, o kterých zatím netuší.  

http://zoom.iprima.cz/clanky/nejpodivnejsi-zvirata-objevena-roku-2013 

http://www.national-geographic.cz/clanky/top-10-nove-objevenych-organismu-modra-tarantule-nebo-chodici-kaktus.html#.VyO_yfmLTIU 

Logicky z toho lze usoudit jedině to, že pokud lidstvo nezná kočkopsa, tak ho doposud nenašlo - což neznamená, že neexistuje. Ostatně myslet si, že existuje jen to, co známe, je vůbec velmi velmi neskromné.

Mimochodem, o neexistenci kočkopsa Bible píše?

 
29.04.2016 21:31 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Jenže vědci objevili, to, co už existuje podle svého druhu a také se tak množí. Prostě nelze křížit druhy tak, aby se mohli jejich potomci množit dál. V Bibli je jedna důležitá informace. Genesis 1. kapitola:  "Bůh učinil zemskou zvěř podle jejího druhu, dobytek podle jeho druhu a každého zemského plaza podle jeho druhu. Bůh viděl, že to bylo dobré.". A tak to funguje dodnes.

 
29.04.2016 21:43 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Pavli, jen dodatečný pidi dotázek - mně i Kateřině odpovídáte na kočkopsa, mamuta, placatou zem etc. Evoluce se podle vás rovná křížení? Evoluce je přece vývoj, pokud mi  ještě zcela útlumem pořádné intelektuální stimulace neumřely všechny mozkový buňky. Já chtěla v naší předchozí výměně názorů vědět, zda nepopíráte, že jsme se vyvinuli z opičáků . A máte pravdu, i jeden šílenej ruskej vědec zkoušel oplodnit ženy opičím ejakulátem. Nevyšlo to, samozřejmě. Na druhou stranu, i když je to šílené, něco na tom je. Ale naštěstí je to evidentně nemožné.  

 
29.04.2016 22:20 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Rypoušice: to máš pravdu, evoluci i křížení jsme hodily do jednoho pytle a je v tom rozdíl.  

 
30.04.2016 21:23 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

V tomto slova smyslu, je to úplně jedno, jsem v šoku z podobných sdělení, které eliminují evoluci, protože jsou někteří živočichové nekřižitelní… No to snad ani nemůže nikdo takovouhle. ovinu napsat, evoluce je dána mutacemi, to, že existuje nějaký genom, o tom se snad skutečně nemá cenu bavit, tedy, jsem znechucena.

 
30.04.2016 21:51 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Plamínku, odpovídala jsem Rypoušici:   "Rypoušice, přišlo mně více přijatelné pudové páření zvířat, než miliony let vývoje." To nebylo tvrzení.

Ale mutace, nemutace, žádné takové polomutace nám zde neběhají. Vědci od evoluce ustupují. Jenže, co nabídnout jiného? Boha, v kterého nevěří? Evoluce prokázaná není. Zkuste si projít mé odkazy, rozklikněte je a čtěte, poslechněte si přednášky vědců, na které mám odkazy a pak porovnejte.  Když informace nepřijmete, nechte je být.

Plamínku, třeba na to jednou přijdete, ale to já už tady třeba nebudu. Jak říkám, těžko přiznat něco jiného, pokud od školy člověk neslyší nic jiného.   

 
30.04.2016 22:06 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Ztrapňujete se, víc už nelze říct.  

 
30.04.2016 22:14 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Plamínku, a je po lásce. Mám rozumět tomu tak, že pokud vše odkývám, jako oslík, tak se to změní? A pokud mám svůj názor a víru, tak jsem trapná? Plamínku, já také nepíšu, že jste trapná, pro svoji víru v evoluci.  

 
30.04.2016 08:49 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Rypoušice, přišlo mně více přijatelné pudové páření zvířat, než miliony let vývoje. Ale podívejme se, co říkají vědci:

 

Evoluční ideologie má vše, co patří ke skutečnému náboženství. Jediné, co jí chybí, je podpora opravdové vědy, tedy podpora současných procesů v přírodě, no a pochopitelně, zdravý soudný rozum.

 

Dr. Denton, molekulární biolog, Evoluce, teorie v krizi: "Není pochybností, že kdyby molekulární důkazy byly k dispozici o jedno století dříve, idea organické evoluce by nikdy nemohla být přijata."

Prof. Bruno Vollmert, makromolekulární chemik: "Všeobecně rozšířené úvahy o chemické evoluci, která měla předcházet evoluci biologickou, postrádají jakékoliv vědecké opodstatnění."

Biolog, prof. Conklin z university Princenton: “Pravděpodobnost, že život vznikl náhodou, je srovnatelná s pravděpodobností, že dokonalý slovník je výsledkem exploze v tiskárně. ”

Francouzský botanik A. Wigand : “Darwinismus není ani teorií, ale náladou, která uchvátila mysl lidí. Je vědou asi tak, jako je pohádka dějepisem. ”

Izaac Newton: “Nádherné uspořádání a harmonie vesmíru mohly vzniknout jen podle plánu všemohoucí bytosti. To je a zůstane mým posledním poznatkem. ”

 

Proti teorii evoluce stojí dnes pádné důkazy z celé řady vědních oborů: paleontologie, genetiky, termodynamiky, matematiky, teorie informací, srovnávací anatomie, embryologie, populační genetiky, geologie, geochemie a dalších. Jeden český evoluční teoretik, doc. František Čížek, DrSc. , přiznal, že: "…evoluční teorie jako celek nemá deduktivní stavbu, jako je tomu například v newtonovské mechanice.

 

Kde je genetický kód tam je inteligence.

V Německu vyšla kniha profesora Bruno Vollmerta „Molekula a život – Co Darwin nemohl vědět a co darwinisté vědět nechtějí“, ve které bylo evoluční učení posouzeno podle exaktních kritérií makromolekulární chemie a vznik molekuly DNA analyzován z hlediska jedině možného mechanismu – statistické polykondenzace.

 

Celkové vyznění konference vědců konaná v Praze v roce 2005 se dá vystihnout asi takto: Zákony fyziky a chemie nestačí na vysvětlení vzniku biologického genetického kódu; neexistují žádné důkazy, že by živé samovolně vzniklo z neživého, resp. složitější biologické struktury ze struktur jednodušších; evoluční Darwinova teorie o původu druhů nic nevypovídá….

 

Evoluční víra je vírou v ty nejfantastičtější zázraky, jaké se nedějí ani v pohádkách a bájích. Jsou to totiž zázraky, které nikdo nepůsobí, které se dějí jen tak samy od sebe.

http://www.czechfreepress.cz/emil-kalabus/darwinova-evolucni-teorie-se-hrouti.html

 

Ale chápu, že je nesmírně těžké, opustit dogma a víru evoluce, když nám to bylo od mala vtloukáno do hlavy, jako jediná pravda.

 

 
30.04.2016 22:15 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Evoluci nevnímám jako ideologii, nebo víru. Že s poznatky vlastně jakéhokoliv oboru, s různými názory a teoriemi může kdokoliv manipulovat a zneužívat je, to je mi jasné. Kdo evoluci vnímá jako ideologii a znásilňuje ji, tak je to prostě vůl. Fakt by mě to ani nenapadlo, vnímat to v prvé řadě takto 

Dle mě je větší pohádka a báje Bible a dogma? S čím pak se toto slovo asi tak nejvíc spojuje…  

Jsem měla jen dvě piva a jednoho panáka. Měla jsem si jich dát asi víc…  

 
30.04.2016 22:22 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Rypoušice, právě, ta hrozba manipulace tady je.  Vůbec se nedivím, že se Vám Bible připadá, jako pohádky.  Mně to tak také připadalo, než jsem si začala Bibli číst, pak jsem ji začala vidět jinak. Bez vlivu církve, bez vlivu náboženství. Jen jsem přistupovala ke čtení bez předsudků. Jo, a na alkohol a na penicilín mám alergii.  

 
30.04.2016 22:31 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Tak manipuovat a překrucovat lze téměř vše. Ale překvapuje mě, jak jste došla k takovému vlivu pouze z vlastní četby a následné interpretace. To je holt to, že se vše dá pochopit různě a když se v tom člověk takříkajíc najde, tak to pak přijme a aplikuje do svého běžného života.  

 

 
30.04.2016 22:37 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Rypoušice, myslím, že tak nějak to bude. Opravdu mně Bible oslovila a zasáhlo to moji mysl a srdce. Pouštím si na YT čtení online a mohu u toho žehlit, vařit a při tom se dovídám tolik věcí, že si pouštím čtení i opakovaně. Až teď, až jsem v důchodu, to je trochu víc času.  

 
29.04.2016 22:13 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Z toho ale nic nevyplývá a nic to nedokazuje.

Bible nespadla z nebe, sepsali ji lidé. Její pisatelé i vědci pozorují tentýž svět, jen různými metodikami. A samozřejmě s různými závěry. Fakt, že se druhy samovolně nemohou křížit mezi sebou (což taky možná díky genetickému inženýrství nebude platit navěky věků ámen) není nic, co by s evolucí bylo nutně v rozporu. Naopak - právě křížení jedinců s nějakými společnými znaky v potomcích ty znaky umocňuje - což je i princip šlechtění. Které samo o sobě možnosti evoluce dokazuje poměrně čitelně.

Jak víte, že i evoluce není "dar od Boha", díky které teď nelezeme někde po čtyřech s parohama na hlavě a pruhovaným kožichem na zádech, protože kdyby to bylo na nás samotných, tak naši předci vlezou na všechno, co jim neuteče? Jinak řečeno, co lepšího by se dalo vymyslet pro své "děti", když chcete, aby se vám nezkazily a zdárně se vyvíjely, než když jim dáte jen takové možnosti, díky kterým se mohou pouze vyvíjet k čím dál k lepšímu výsledku protože jim v podstatě nic jiného nezbývá než se vyvinout nebo vyhynout - čili než když jim dáte evoluci umožňující vývoj pouze v rámci naprojektovaného druhu?

Zkrátka a dobře, když budu upřímná, zdá se mi, že sice se velmi hezky zaštiťujete všelijakými přednáškami a věděckými tezemi  - ale že si z nich - při vší úctě - vyzobáváte jen to, co se vám hodí do krámu.  

Je to vcelku přirozené, dělá to asi víceméně každý, určitě i já - jen prostě jak si to tak orazítkujete tím vaším: "Je jen jedna pravda, jeden výsledek je správný." tak mi to prostě nedá a musím si rýpnout.

 
30.04.2016 16:16 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Kateřino, pokud budete důsledná ve svém zkoumání, tak zjistíte, že evoluce neobstojí. Věřit v evoluci potřebuje větší víru než je víra v Boha.  Od té doby, co lidé přestali věřit v Boha, jsou schopni uvěřit v každou pitomost.

 
30.04.2016 21:14 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Prosím vás, v evoluci netřeba věřit. Já taky nemusím věřit, že mám v lednici kuře, prostě tam půjdu a podívám se. A evoluce je prokázána, narozdíl od pochybného boha, který zatím nikým dokázán nebyl.  A jen pitomec si myslí, že tvorové se vyvíjejí křížením, proboha. To je záležitostí  mutací, ach jo.  

No, víc už nevymyslím.  Tohle je nepřijatelné.

 

 
30.04.2016 22:44 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Plamínku, sama jistě víte, že tak jednoduché to není a to přirovnání evoluce a kuře v lednici neobstojí.

 
30.04.2016 22:00 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Promiňte, ale to jsem opravdu nečekala alt.

"zjistíte, že evoluce neobstojí. Věřit v evoluci potřebuje větší víru než je víra v Boha.  Od té doby, co lidé přestali věřit v Boha, jsou schopni uvěřit v každou pitomost."

To mi připadá, no jak to říct kulantně… Smutné.

V evoluci se skutečně nevěří,  evoluce je prostě známý a nepopiratelný fakt. A pokud se mezi pitomosti řadí i ona, pak mi nezbývá, než krčet rameny a kroutit hlavou.  

 
29.04.2016 21:18 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Dany, poslechni si přednášku o pravdě od Profesora psychologie Vl. Smékala:  https://www.youtube.com/watch?v=0EQIPMC3VvI

 
30.04.2016 11:50 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Pavli, děkuji, ale jak jsem psala výše: "má-li si někdy člověk dojít k určitému poznání, musí si tam dojít sám, je-li mu to dáno či má-li mu to být dáno, nikoliv tím, že první, co se doslechne či dočte, je to, že je jen jedna pravda atd…"

 
30.04.2016 16:28 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Dany, já právě měla ten dojem, že jsi někde jinde, že v Boha věříš. Víš, já se vůbec necítím, jako nešťastná holka. Jako největší neštěstí cítím ztrátu Boha. No, myslela jsem si, že můžu napsat, jak to v Bibli stojí psané, že to není tak, jak mnohé církve hlásají. Čekala jsem, že to bude se zájmem přijato, jako nový poznatek, ale nejsou uši k slyšení. Jak píšeš, každý časem svým přijde k poznání, ale zase jen tolik, na co má. Chtěla jsem se podělit o to, co vím, ale zřejmě není zájem. Ale ta přednáška je zajímavá, i J. Grygar - Věda a víra na YT. Tak kdybys chtěla můžeš si poslechnout. Pavla 

 
29.04.2016 12:10 Uživatel: Katka 112
Věk:  36
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Zajímavé, že se vám v tom chce pokačovat . Mě přijde, že už bylo vše řečeno . Snad jen by mě zajímalo Pavli, podle toho, co jste psala (snad nevadí, že vykám, vzhledem k věku), že každý je strůjcem svého osudu (či štěstí) a že vše se děje skutečnou náhodou nebo prostě jen jako souhrn událostí (už nevím přesně ten termín). Tohle bych čekala od ateisty. Ale Vy jste věřící křesťan, jestli to správně chápu. Jakou úlohu tedy přisuzujete Bohu, když ne tu, že má s nažimi životy určité plány, že nás na tento svět neuvedl nahodile, ale s nějakým cílem. Pokud by bylo vše jen na nás, role Boha by byl jen přihlížející a odpouštějící, milující, možná pomáhající . Víc mě nenapadá. nebylo by to na Boha přece jen málo? . Jinak Bibli jsem celou nečetla, Starý zákon ne, Nový jen některé části. Přesto mám pocit, že i když je tam uvedeno, že má člověk svobodnou vůli, není tam řečeno, že zároveň není "veden". Docela by mě zajímal názor i jiných křesťanů či obecně věřících, pokud tady ještě nějací jsou .

 
29.04.2016 13:02 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Osobně Boha nemám personifikovaného do podoby nějaké bytosti, pro mě Bůh je řád. Žádnej strejda, co sedí nad nějakou šachovnicí a postrkuje fgurky, rozdává keksíky a trestíky - ale spíš něco jako dokonalý "hodinový" strojek. Jehož zákonitosti zčásti známe, zčásti ne - a dokonce pokládám za omezenou naši schopnost vnímat ten řád jako celek. Řád nikoho nikam nevede, řád prostě jen funguje. Je to prostě jen systém příčin a následků.

 
29.04.2016 13:13 Uživatel: Katka 112
Věk:  36
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Taky nemám Boha personifikovaného . A souhlasím. Jen teda ten řád nevidím v jedné lince, jakože Já udělám tohle a jako důsledek to vede k tomuto, ale v mnohem větší spojitosti s jinýmiu lidmi. A právě možná zo toho pramení ten pocit, že to neděláme jen my. Protože kdyby to, že někdo něco udělá, ovlivnilo nejen jeho, ale i další lidi a následně další jako domino a bylo to jen v rukou lidí, byl by to dost chaos, ale to jsem už psala…

 
29.04.2016 13:28 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

No, v jedné lince to je jak kdy. Když teď píchnu svýho chlapa kudlou do zad, tak dost pravděpodobně umře a já půjdu za katr - to je linka vcelku jednoduchá, rovná a ani ne moc dlouhá .

Ale chápu, jak to myslíš, některé spojitosti myslím jsou nad naše stávající chápání. Osobně si myslím, že jdou i tak nějak napříč časem, což je už tuplem nepochopitelné…

 
29.04.2016 13:32 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Katko112,

 

Dříve než byla energie, dříve než byla hmota, byla paměť kosmu, kterou nazýváme Bohem a z ní to všechno vzniklo. Dokonce, kdyby nebyla, tak bychom nepochopili, proč velký třesk se rozeběhl tím směrem, kterým se skutečně rozeběhl a ono se to rozeběhlo směrem, který je naprosto nepravděpodobný a ono to tak šlo. Čili bez Boha si neumíme vůbec představit, že by se velký třesk rozeběhl nějakým směrem, a to hlavně ne tím, kterým se skutečně rozeběhl, tedy směrem k nám. - M. Král - video  ( http://vedaavira.cz/index.aspx?p=96)

 

Tedy až k nám lidem, které Bůh stvořil, jako bytosti se svobodnou vůlí.  I když Bůh ví téměř s jistotou, jak se rozhodneme, nezasahuje, ale tu naši svobodnou vůli respektuje.  

Stvořil nás ke svému obrazu tím, že máme v sobě to JÁ JSEM, že si sebe uvědomujeme.

 

Právě Starý Zákon nám objasňuje, jak vše bylo od počátku, kde se stala chyba, kdy první lidé začali jednat v odporu proti Bohu, jaké Bůh připravil opatření nápravy a je na každém z nás, zda se této nabízené pomocné ruky chytíme, nebo se jí zřekneme.

 

Starý zákon ukazuje, jaký byl Boží plán. První lidská dvojice byla postavena do zahrady Eden, kde bylo všechno a tento krásný pozemek měli rozšířit po celé zemi, při tom měli mít děti až by byla naplněna země lidmi, celá by byla jako zahrada Eden,  a co by bylo dál už nevíme, jelikož to hned zpočátku první lidé zpackali a Bůh musel udělat opatření pro nápravu.   

 

Pro mně je Bůh nebeský Otec, který mně nechal dopis (Bibli)  a návod, jak se chovat, aby se mně dobře žilo. Pokud se stane, že člověk udělá chybu, je jako táta, který dítě napomíná a dítě řekne, už to neudělám, protože tě to rmoutí  a Otec odpouští.

V NZ je na to příběh o marnotratném synovi. (Luk. 15 kap. 11-24)   

 

Katko, snad je to už líp k pochopení?

 
29.04.2016 16:22 Uživatel: Dara007
Věk:  33
500-1000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Mě se ty biblické příběhy nějak nezdají   aby kvůli jednoho utrhnutého jablka bylo tolik staletí utrpení jako boží trest za neposlušnost

 
29.04.2016 17:00 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Daro, dobře to chápete. Kdyby to bylo tak jednoduché. To trhání by tak nevadilo, tam jde o něco jiného.

Mimochodem, nikde se v Bibli nepíše, že se jedná o jablko.

 
29.04.2016 20:43 Uživatel: Dara007
Věk:  33
500-1000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

v tom případě mi to nedává smysl. Aby celé lidstvo trpělo kvůli chybě jednoho člověka. Připadá mi to docela nefér. To je jako by místo zloděje zavřeli do vězení tebe. Trestá ostatní lidi, kteří za její chybu nemůžou.

 
29.04.2016 21:04 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Ale to přeci netřeba brát doslovně - ale jako metaforu. Ostatně smysl jakéhokoliv předávaného příběhu - pohádky, legendy a pod. není to, podat info o konkrétních osobách, ale předat nějaké ponaučení, tlumočit principy chování a morálky, které se v minulosti osvědčily nebo neosvědčily.

A lidstvo většinou trpí za jednání několika málo jedinců. Kolik miliónů lidí doplatilo na jednoho Hitlera a jednoho Stalina. Naši rodiče dopláceli na neschopnost našich prarodičů prohlédnout komunismus a vzepřít se mu a žili většinu života ve "vězení" za železnou oponou. a pod.. a to je třeba jedna z možností "ponaučení", které může "pohádka" o prvotním hříchu sdělovat - ža na chybu jednoho člověka dost často doplatí i další lidi. to jen pro příklad.

 
29.04.2016 21:16 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Kateřino, líbí se mi Vaše vysvětlení. V Bibli jsou mnohá proroctví, symboly a předobrazy, ale také jsou to dějiny Izraelitů, a je to také kniha morálních zákonů.

 
29.04.2016 21:29 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

… což pro mě není důvod ji brát jako dogma…

 
29.04.2016 21:35 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

čemu říkáte dogma? Pokud je tam pravda pro naše poučení, není to dogma.

 
29.04.2016 22:17 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
 
30.04.2016 08:33 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Kateřino, když budete konkrétní, co se Vám jeví, jako dogma. Možná to bude nakonec i vědecky dokázaná pravda.

 
29.04.2016 21:14 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Daro, v tom příbehu se říká, že první lidé se postavili proti Bohu a museli opustit to místo k bydlení Eden, kde jim nic k životu nechbělo.  Pak teprve měli děti. A když je pokřivená formička, pak jsou i pokřivené bábovičky. Takže všichni podědili hřích. Ale Bůh udělal opatření, jak vše napravit a to je právě vše v Bibli, vše se lze dočíst.

 
29.04.2016 22:21 Uživatel: Dara007
Věk:  33
500-1000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

To jsi napsala sice krásně, problém je v tom, že v každém náboženství je Bible v podstatě jiná a každé náboženství tvrdí něco jiného. V jednom tvrdí, že se dostaneš do nebe, a v druhém tvrdí, že jednou budeš žít věčně. Stačí si jen vybrat

 
29.04.2016 22:27 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Ty půjdeš do pekla

 
30.04.2016 08:20 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Daro, Bible je jen jedna, má sice více překladů, třeba Bible Kralická, Bible Kutnohorská, Ekumenický překlad atd.

V průběhu let je asi 200 překladů, myslím i hebrejský a řecký a podobně. Všechny křesťanské církve používají stejnou Bibli, jen si některé pasáže vykládají podle toho, jak jim porozumí a podle toho se k nim hlásí i lidé, podle toho, co je jim bližší. Já nejsem nikde v církvi, přesto si bibli čtu a uvěřila jsem.  Ale vím, že je věřících je spousta vědců, jak u nás, tak ve světě, právě proto, že poznání vědy je přivedlo k přesvědčení, že Bůh existuje.

Něco jiného je, pokud někdo propaguje učení církve, které není v souladu s tím, co je v Bibli.

Z dějin víme o katolickém knězi, Janu Husovi, který právě poukazoval na odpustky, o kterých Bible nic neříká a víme, že skončil na hranici.  

 
30.04.2016 09:14 Uživatel: čerešnička
Věk:  45

Město:Praha

Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Ja verím, že tam hore niekto je, nazvime si ho ako chceme každý sám. Ale čo je podstatné, on alebo oni nám chcú dobre, chcú aby sme boli šťastní, všetci do jedného. O tých duchoch vyvolaných hypnózov tiež verím. Ako pekne na jednej prednáške hovoril školiteľ, my nie sme sami, vznikli sme z mamy  a otca, z čoho vznikla mama, a z čoho otec? Sme potomkovia dlhých vekov. Takže v našich bunkách kolujú rôzne kúsky aj z minulosti.  

 
30.04.2016 22:03 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Duchov vyvolaných hypnózou? A to je čo?  

 
01.05.2016 13:18 Uživatel: Katka 112
Věk:  36
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Tady se to teda rozfičelo . Tak já Vám řeknu na evoluci atd. svůj názor : evoluce jako taková prokázaná je a zákona jejího vývoje taky. To, co se neví a nedokáže dosud objasnit je ten "hnací motor", proč se děje, co se děje. Je to podobné jako když si vezmete učebnici embryologie, to mocd oporučuju. Buňky se přesunují tam a pak zase onam, jsou nejdřív stejné a pak se skupina z nich rozhodne změnit v nohu, skupina v ruku, skupina v něco jiného atd. Tohle umíme popsat a je to fantastické. Ale kdo to těm buňkám řekne? Mapu nemají. A jasně, je tam DNA a různé jiné chemické vlivy, ale opět nelze do puntíku vysvětlit, kde se vezme ten popud, na který to všechno "jede". Takže dle mě je Bůh prostě ta síla, která to uvádí v chod a pak se to děje způsobem, který umíme jakž takž popsat, i když taky ne vše. Vemte si třeba mozek. Víme toho o něm dost a přesto je hodně moc ne a je tam spousta záhad. Může to být tím, že jsme to ještě neobjasnili, ale já prostě věřím, že to ani nikdy objasnit nepůjde. Stejně jako u té embryologie. Už jen tohle číst znamená říkat si každou chvíli, že je to prostě zázrak. Je to tak dokonalé, že my lidi nikdy nic takového nebudeme schopni stvořit. A že to "samo" funguje? To je jedna z nějvětších záhad a asi ten dle mě největší zázrak…

 
01.05.2016 13:21 Uživatel: Katka 112
Věk:  36
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Jo jinak kdyby to z textu nevyplynulo, tak já jsem přesvědčená, že tím hnacím motorem, tou hnací silou a počátkem těch dějů je Bůh, "samo" se to dle mě opravdu neudálo. Ale tak to vnímám já a nemusíte se mnou souhlasit

 
01.05.2016 13:43 Uživatel: Roskulka
Věk:  25

Město:KV

Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

k tomuto tématu a problémům jsem četla výborný článek zde

NedovolenáReklamaNaWebu

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
04.05.2016 18:01 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Text uživatele: 

Možná to není až tak k věci, ale zajímavé to každopádně je… více ZDE

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Život předurčený osudem - lze ho ovlivnit nebo ne? 2. díl
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny