Téma: Přítel mi nepřiznal dceru z minulého vztahu - vadí mi jeho neupřímnost a přestávám mu věřit

23.07.2016 18:13
Uživatel: Sandra88
Věk:  28
Odpovědí na téma: 4
Text: 

Dobrý den,
přibližně před rokem (07/2015-07/2016) jsem na Facebookovém profilu svého přítele náhodně objevila volně přístupné video z ledna 2012 (půl roku před naším seznámením), na kterém je v jeho přítomnosti malé cca dvouleté dítě a v popisku videa "S mojí holčičkou". V komentářích kamarádů jsou věty typu jak je mu podobná atp. Samozřejmě jsem obratem chtěla slyšet, o co se jedná a proč mi nikdy nic neřekl. Jeho odpověď byla však značně vyhýbavá. Toto téma jsem se mnohokrát snažila oživit a dostat z něj pravdu, bohužel bez úspěchu.

Před měsícem (06/2016) mi Facebok nabídl přátelství s jedním z jeho bratrů, po rozkliknutí profilové fotky jeho bratra vidím opět to samé dítě, tentokrát cca 4leté a opět komentáře typu, jak je hezká přítelova dcerka… A tak jsem se konečně dozvěděla pravdu (ač bohužel přes soc. sítě a opravdu neúmyslně). Přítel už tedy nemohl dále zapírat a sdělil, že mi tento fakt úmyslně opomněl říct z obav a strachu, že ho zavrhnu a nebudu mít pro toto pochopení. Dodal, že s touto ženou chodil necelý rok v r. 2009 a že otěhotněla neplánovaně. Dítě přijal po narození za své, má jeho příjmení a jeho matce posílá na účet peníze. Jejich vztah ale nebyl nikdy harmonický, často se hádali, a tak se rozhodla pro samostatný život matky s dcerou. Tuto verzi mi sdělil přítel, samozřejmě může být vše jinak!

Každou chvíli mne napadají nové otázky a objevují se další a další pochyby… Užírám se tím, denodenně uvažuji, proč mi to nebyl schopen říct, proč nebyl v této věci upřímný (vše jiné mi sděluje a jinak je přímočarý/upřímný). Velice naboural mou důveru a nejsem schopna se s tím vnitřně srovnat. Jaký je Váš pohled na tuto situaci, prosím, věřil/a byste takovému člověku, nebo jde podle Vás o nenapravitelného lháře, který může kdykoliv zopakovat tu samou chybu a hlavně být neupřímný? Děkuji za Vaši odpověď

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1654x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Nemanželské dítě a ztracená důvěra
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
24.07.2016 00:11 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Přítel mi nepřiznal dceru z minulého vztahu - vadí mi jeho neupřímnost a přestávám mu věřit
Text uživatele: 

Ahoj, pravděpodobně, když je v jiných věcech přímočarý, bylo tohle nějakým způsobem náročný a nechtěl to s tebou řešit. Možná, že se stydí, nebo cítí vinu, třeba ho i mrzí (? ), že s dítětem nežijí v klasické domácnosti. No anebo se bál, že si o něm pomyslíš něco o nezodpovědném děvkaři atp atpp.

Zřejmě to bral jako natolik osobní věc, že se nechtěl svěřit ani tobě. Jistě, bylo by asi moudřejší a hlavně příjemmnější pro vás oba, abys to věděla, asi od začátku vztahu nejlépe. Zároveň má ale každý právo mít svě tajemství…

Dala bych mu šanci, naopak, pokud se stará o dceru nejen finančně (a to věz, že to každý muž nedělá) ale i ve výchově, pak mu na ni záleží a chová se tak přiměřeně k svému rodičovskému stavu. To je pozitivní. To je životní role každého z nás a musí se plnit na sto pro.

Když máš pochyby, je zapotřebí to zřejmě ještě probrat - když už se k tomu přiznal, mluvíte o tom víc spolu, anebo zase nereaguje (pokud se ho vůbec ptáš? )?

 

 

 
24.07.2016 08:54 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Přítel mi nepřiznal dceru z minulého vztahu - vadí mi jeho neupřímnost a přestávám mu věřit
Text uživatele: 

Souhlasim s tim, ze kazdy clovek by mel dostat druhou sanci, jenze  v tomhle pripade spis obracene. Dite neni vec, je to clovek a rodic s nim ma kontakt po cely zivot. Nopak si myslim, ze Sandra mela dostat sanci, se k situaci vyjadrit, i kdyz treba ne na prvnim rande. Pokud pritel klickoval i po odhaleni pravdy, nikdy bych uz k nemu nemela duveru. Ja osobne bych se s nim rozesla ne kvuli diteti, ale prave kvuli tomu, ze mi ho zatajil! Tohle neni zadna lez jako treba takova, ze byl s klukama na pivu a nechce mi to rict. Tohle je dite, jeho dite. A jak je videt, hraje pro nej velkou roli.  Pokud si vybiram partnera na cely zivot, musim v nej mit duveru.
Jsme ruzni, mame ruzne nazory, zkusenosti, takze rozhodnuti je na tobe same. Ale tu situaci ti nijak nezavidim.

 
25.07.2016 13:18 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Přítel mi nepřiznal dceru z minulého vztahu - vadí mi jeho neupřímnost a přestávám mu věřit
Text uživatele: 

Pochybovala bych o něm taky. Ale nejen kvůli té lži. Hlavně kvůli velmi nedospělému a ubohému postoji k vlastnímu dítěti. Zodpovědnost nezmaná jen to, že na něj platí alimenty. On se za něj i tak nějak stydí, či jak to nazvat. Zkrátka má nějaký problém s tím, že je otcem. Což nevypovídá nic pozitivního o jeho charakteru. Buď je sám ještě dítě nebo je to srab.

Chlapovi bych odpustila i nějakou tu lež, kdyby k ní byl logický důvod, ale se žít se srabem je ztráta času i kdyby by mluvil pravdu od rána do večera.

Polož si otázku, jestli ty sama bys ním chtěla mít dítě - když vidíš jeho chování. A nezáleží na tom, že sama třeba zatím o dítěti neuvažuješ, ale čistě teoreticky, chtěla bys aby toto někdy byl otec tvého dítěte?

 
26.08.2016 10:21 Uživatel: danku
Věk:  62

Město:Velvary

Téma: Přítel mi nepřiznal dceru z minulého vztahu - vadí mi jeho neupřímnost a přestávám mu věřit
Text uživatele: 

Zdravím,  totéž se mě  stalo v podvečer mé svatby pomalu v mých 50ti letech, kdy jsem se od jeho jediné dcery s kterou se stýká dozvěděla, že nemá dvě dcery ale tři. Bohužel jsem se druhý den rozhodla, že svatbu nezruším, že mu odpustím tuto lež- i když už jsem mohla mít větší rozum vzhledem k tomu, že  jsem měla sama již 3 dospělé děti uf. Dnes uvažuji o rozvodu a o tom kde jsem zanechala tenkrát rozum. Ty lži totiž postupem let vylézali jako švábi na světlo a vůbec to nebylo nic pěkného. Celých 13 let bojuji s tím, že vůbec nevím kolik a za co dlužil nebo kam dává nemalé peníze. Na své dcery a vnoučata  je fakt nedává a ani o ně moc velký zájem nemá. Sama jsem byla 20 let s dětmi a vydělala jsem si na byt v Praze a ten jsem prodala a koupila RD v kterém s manželem ted bydlíme a já při své naivitě. ba blbosti jsem mu tu nechala napsat věcné břemeno- protože jsem ted docela nemocná a co kdybych umřela sedřená dřív tak co by s chudáčkem bylo, kam by se chudáček vrtnul, že? - a tak pan platí za bydlení a stravu 6000 Kč a zdá se mu to pomalu moc. A to prosím pobírá důchod 16000, - Kč. Do RD neinvestoval ani korunu s tím že přeci ho budou dědit moje děti tak co? Proto si to slečno moc rozmyslete abyste nedopadla jako jedna stará blbka která si myslela že je ke stáru už dost chytrá ach jo

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Přítel mi nepřiznal dceru z minulého vztahu - vadí mi jeho neupřímnost a přestávám mu věřit
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
nerozumím rozchodu 2 893x
Přítel ke me není upřímný. 8 3128x
Objektivni nazor na uprimnost 8 2829x
Moje partnerka začala bydlet se svým dosud ženatým expřítelem 12 3260x
Partnerské krize, odstěhování 5 1944x
Moje matka mi kecá do života!!!!! 6 1370x
Proč se mnou je, když se mu nelíbím? 9 1997x
Partnerova obezita - jak mu říct, že přibral 5 2050x
Jak byste se zachovali??? 4 1390x
Manžel se cítí na vedlejší koleji, jsme jako dva spolubydlící 3 2165x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny