Téma: Bakalář, kombinovaném studiu - průběh studia (konzultace, zkoušky, atd.)

30.08.2016 20:57
Uživatel: V.V.
Věk:  25
Odpovědí na téma: 4
Text: 

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti s tímto studiem. Zajímalo by mě, jak často jsou konzultace, jak často zkoušky a jak vše probíhá.

Děkuji

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1597x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Bakalář v kombinovaném studiu
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
31.08.2016 05:12 Uživatel: Fella
Věk:  29
Téma: Bakalář, kombinovaném studiu - průběh studia (konzultace, zkoušky, atd.)
Text uživatele: 

Každá škola to má jiné, někdy i obor i na oné škole… ale na UJEPU to bylo před dvěma lety ještě tak, že studenti kombnovaného studia (Bc) měli reálnou výuku ve škole jedou za 14 dní v pátek od 16hod. tuším do večerních hodin a v sobotu od rána (od 8 nebo 9hod.) též do večerních hodin. Mimo "velkých" zkoušek za jednotlivé semestry jsme často psali písemné testy, které jsme mohli psát i doma. docenti nám poslali na mail testy s tématem/otázkami a my doma vyplňovali. některé jsem plnila i celý den, protože člověk musel opravdu hledat a číst v odborné literartuře a prokousat se nezpočtem knih. po ukončení testu jsme vyplněný soubor poslali zpět na e-mail docentům a následně nám přišlo i vyhodnocení a i to, zda si za to máme nechat zapsat zápočet… u některých docentů to bylo tak, že kdo nedal písemný test ani podruhé, musel jít na ústní zkoušku k němu do kabinetu. jinak jsme dostávali zápočty za různé seminárky apod. , potom byly normálně ústní zkoušky za semestr. tedy to, co jsi se naučila během semestru - např. jsme měli doporučenou literaturu - např. 10knih a u zkoušky si docent nějakou z nich vybral, i úýryvek z náhodné stránky-téma-, a my o něm museli mluvit, co vše o tom víme. ono i u každého předmětu to bylo trochu jiné. u jiného jsme vyplňovali test přímo ve škole a už nešlo hledat v žádné odborné literatuře… Ono záleží, o který obor jde, na webovkách školy, kterou jsis vybrala určitě najdeš jak to u nich chodí-hodiny, výuka, zkoušky… každá škola to má popsané pro zájemce i studenty. když už jsi studentem oné školy, měla by jsi mít své heslo apod. na net školy, kde se dovíš vše o výuce ve Tvém oboru/konkrétně Tvé třídy, ve které budeš, =kdy se změnil rozvrh, kdy je jaká zkouška… oni Ti to ani osobně ve škole říct nemusí, musíš to neustále sledovat… přeci jenom je to spíš samovzdělávání a na VŠ už dost počítaj s tím, že je člověk dost samostatný a bystrý, aby vše zjistil převážně sám. Jak často jsou zkoušky (myšleno testy/seminárky apod.)  záleží i na učitelích-jak své žáky chtějí procvičit před zkouškami za semestr-takže zkoušky za semestr jsou každý rok 2x do roka (jednou za půl roku), pokud je nedáš, nemůžeš do dalšího ročníku - nebo můžeš, ale pořád to budeš muset dohnat za ročník předchozí a bude se Ti to dost navalovat no.

 
31.08.2016 05:16 Uživatel: Fella
Věk:  29
Téma: Bakalář, kombinovaném studiu - průběh studia (konzultace, zkoušky, atd.)
Text uživatele: 

Konzultace (nebo-li jakési doučování) učitelé většinou nabídnou sami, kdy jsou pro své studenty k dispozici mimo výuku (mívají i vypsané hodiny konzultací na svých kabinetech) nebo se s nimi dá často domluvit individuálně

 
31.08.2016 22:41 Uživatel: V.V.
Věk:  25
Téma: Bakalář, kombinovaném studiu - průběh studia (konzultace, zkoušky, atd.)
Text uživatele: 

Děkuji moc za odpověď

 
29.01.2017 21:13 Uživatel: Dáreček
1521657124_drek.jpg
Téma: Bakalář, kombinovaném studiu - průběh studia (konzultace, zkoušky, atd.)
Text uživatele: 

Já chodila do školy jednou za dva tydny, ale za to na celý den. Mě kombinovaná forma studia pripadala pohodlnější. Ucis se hlavně doma. Termíny zkoušek jsme si s přednášejícími domlouvali na přednáškách, a oni nám je potom skrz školní portál elektronicky vystavili. Každý se pak mohl přihlásit na termín, který mu vyhovoval. Jen se musíš dokopal k tomu učení. Pokud se budeš učit, tak se nemáš čeho bát. Držím palce  jestli se můžu zeptat, co bys chtěla konkrétně studovat?  

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Bakalář, kombinovaném studiu - průběh studia (konzultace, zkoušky, atd.)
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Neoprávněná třídní důtka 6 1673x
Školní známka, ohodnocení, vysvědčení 5 1354x
Všfs - zkušenosti s touto vysokou školou 1 2123x
Pozdní příchod do školy a jeho následky 12 2519x
Mohu mít vyznamenání, když mám dvojku z chování? 2 1840x
Dostat dvojku z chování je móda - diskuze, názory 5 1616x
Jak se bránit proti dvojce z chování - rady, tipy, diskuze 5 2623x
Za 10 neomluvených hodin hrozí dvojka z chování 5 1653x
Přestup z 1. stupně základní školy na 2. stupeň 1 1505x
Školní absence na střední škole 1 1792x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny