Téma: Jak znovu začít žít a sbalit jednu holku, kterou už dlouho miluji?

22.10.2016 13:23
Uživatel: Xzzfdave
Věk:  17
Odpovědí na téma: 4
Text: 

Jsem na střední v druhaku a myslím, že se mi hroutí život

V prvaku to bylo v pohodě, teda aspoň do vánoc, odkdy jsem měl fakt strašné problémy (nezáleží jaké). Ty problémy jsem samozřejmě řešil a podle toho to i vypadalo. Byl jsem věčně zničený a v depresi a podobně. Ty problémy jsem měl až do prázdnin - teda bylo to v pohodě už 2 měsíce před nimy. Nebylo to ideální, protože jsem byl z toho všeho řešení problémů trochu zničený a taky se změnil pohled ostatních vůči mě, ale povedlo se mi aspoň navázat kontakt s jednou spolužačkou, do které jsem se asi zamiloval. Předtím, než započali ty problémy, jsme si skoro pořád psali a já cítil, že jsem na dobré cestě, abych si získal její srdce a chodil s ní. Myslím, že ke mě taky něco cítila a doufám, že pořád cítí. Psali jsme si taky trochu na začátku a na konci prázdnin. Mimochodem myslím, že měla ráda ty chvíle, kdy jsme si psali tak jako já, ale těžko říct. Na začátku školy se se mnou taky kamaradila, ale potom jsem měl další ty problémy. Pokaždé, když mám takové problémy, tak se pro mě jakoby čas zastaví a nechci dělat nic nového a tak. (Těmi problémy myslím, že mi někdo něco udělal mojí vinnou a já se za to vinen necítím… )

Když jsem se jich zbavil, tak myslím, že se její vztah ke mě změnil. Od začátku prvaku za mnou chodila, když jsme měli kreslení a něco mi k tomu řekla, nebo se zeptala jak se mám a teď už to od začátku školy vůbec nedělá, ani se mnou už moc nekomunikuje a před pár dny jsem řekl kamosovi, že se mi líbí. (Taky mi svěřuje různá tajemství a tohle jsem mu řekl asi už po páté, protože to vždycky zapomene). Tentokrát ale udělal něco, co jsem od něj nečekal. Nenápadně (velmi nápadně) naznačoval, když jsem on, ona a ještě jedna spolužáka seděli u jednoho stolu, že mám příležitost s ní mluvit a podobně. Třeba zjistil, že má přítele, což dobře vím už od prváku, a tak řekl,,, máš smůlu", a ona se zasmala!!!!!!!! a pak se ještě posměšně zeptala, jestli spolu nezajdem na pivo? Jako kdybych byl nějaký krypl. Občas se tak ale chovam (jen ze srandy- mám rád když se lidé smějí a tohle je mnohdy rozesmeje), takže si někteří myslí, že takový opravdu jsem. Asi si to začíná myslet i ta spolužacka s kterou chci chodit, ale těžko říct, protože mám docela talent na psaní poetických a moudrých textů. Ve ctvrtaku maturuju a nechci, až vyjdu, aby si mě spolužáci pamatovali takhle. Nevím, jak z toho ven. Chci prostě zase začít žít. Jako na začátku prvaku. Aby znovu věděla, jaký opravdu jsem a vlastě taky mí spolužáci. Chci prostě aby to bylo jako dřív. Začínám z toho všeho být zoufalý a bezradny

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
22.10.2016 14:00 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Jak znovu začít žít a sbalit jednu holku, kterou už dlouho miluji?
Text uživatele: 

Ahoj, když má přítele, těžko s ní budeš chodit.  

Asi ti vadí "friendzone" tak, jako ti vadilo nadhození toho, zda spolu nepůjdete na pivo. Já myslím, že je fajn mít takové kamarády, pište si spolu a ty si užívej její přítomnosti. Ale nedělej si iluze - vždyť má přeci kluka.

A jak začít žít - no, jde o to, jaké máš problémy, které tě občas postihnou, co ty deprese atp. Těch problémů bys měl mít co nejméně a deprese řešit. Co se ti to vlastně stává, jak často a proč?

Abys byl spokojený, potřebuješ se cítít prostě dobře, bez ohledu na to, zda s někým chodíš či ne. Možná se zkus víc rozepsat o těch problémech, aby to bylo srozumitelnější.

 
22.10.2016 14:04 Uživatel: Máša
Věk:  33
1451916129_ma.jpg
1000-2000
Téma: Jak znovu začít žít a sbalit jednu holku, kterou už dlouho miluji?
Text uživatele: 

Ahoj, ty uz jsi sem jednou psal, ze? A uz minule jsem to teda nepochopila.

 
22.10.2016 14:47 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Jak znovu začít žít a sbalit jednu holku, kterou už dlouho miluji?
Text uživatele: 

Taky mi to něco připomíná, to bude asi tohle téma? A obojí je takové těžko uchopitelné, o co vlastně jde. Jenže dokud David nebude více konkrétní, zejména o těch problémech, těžko se mu dá poradit jak udělat něco jinak tak, aby se jeho život změnil tak, jak by si přál, je můj názor. Již minule na odpovědi a otázky nijak nereagoval, to je pak těžké…

 
22.10.2016 22:02 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Jak znovu začít žít a sbalit jednu holku, kterou už dlouho miluji?
Text uživatele: 

Davide, to jsou tři témata v jednom:

 

a) "problémy"

Píšeš o tom tak, že nelze pochopit, co se ti to vlastně děje. Může jít o obyčejnou přecitlivělost a náladovost, až po nějakou závažnější věc, třeba lehkou schizofrenii a pod. Jelikož ti to evidentně zhoršuje kvalitu života a evidentně to nemáš docela pod kontrolou, spíš to vypadá, že to samo nějak odeznívá a zase se to vrací, upřímně a důrazně ti doporučuji si o tom dojít promluvit s nějakým odborníkem, pro začátek by mohlo stačit se vyptat u svého obvoďáka, on už by tě mohl někam doporučit. Tyto problémy evidentně poznamenávají tvoje vztahy a pokud s nimi nezačněš něco dělat, těžko zlepšíš ty vztahy, čili toho by měl být první krok k tomu ostatnímu.

 

b) vztahy v kolektivu

Jsi ve druháku, tak máš dva roky na to, si získat jiný kredit. Stačí se začít chovat jinak, nedělat ze sebe kašpárka pro něčí pobavení. Píšeš, že chceš aby to bylo jako dřív - začni tím, že se budeš chovat jako dřív, přestaneš dělat to, co jsi dřív nedělal. Pro svoje texty si můžeš udělat blog a propagovat si ho prostřednictvím sociálních sítí, nebo třeba zřídit nějaký školní časopis, případně jestli ho máte, přispívat do něj - dokud svoje texty nezačněš ukazovat, tak nikdo nebude vědět, že něco takového umíš, lidi nejsou jasnovidci. Literární činnost asi neokouzlí každého, ale své fanoušky a tedy i přátele by sis tak mohl najít.

 

c) vztahy s dívkami

Tady musíš podstoupit to, co každý. Když se ti nějaká dívka líbí, musíš ji zkusit zbalit, čili se jí nějak dvořit, dávat jí najevo zájem - buď zabere nebo ne - a když ne, je nejrozumnější se s tím smířit a prostě si zkusit najít jinou. Nemučit se neúspěchem, nenechat se brzdit nějakými pochybnostmi o sobě. Kdo chce vyhrát, musí si vsadit a většinou musí sázet opakovaně, napoprvé to vyjde málokomu. Zažil to každý, je to součást života.

 

Ale opakuji, dokud se ti do života budou vracet ty "problémy", které nejsi schopen vlastně ani srozumitelně popsat, tak může být veškerá tvoje snaha marná, protože vždy co vybuduješ, ti pak spadne jak domek z karet. Na to, aby žádné "problémy" nebyly, by jsi se měl soustředit jako na prioritu. A sám to podle mě jen těžko zvládneš.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Jak znovu začít žít a sbalit jednu holku, kterou už dlouho miluji?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Jak udržovat vztah jen přes internet 4 1133x
Rozchod kvůli jiné 25 1815x
Po jakých ženách muži touží - diskuze, tipy, názory 9 1665x
Nepochopitelny konec 4 1145x
Souziti s parnerem, roznilne zvyky? 13 1321x
Nejistota 5 1198x
Obava z nového 2 1195x
Přítelkyně se mnou nemluví po výsledcích biopsie 2 1338x
Drobné krádeže v domácnosti 3 1563x
Péče o babičku a nárok na příspěvek - rady 2 1532x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny