Téma: Přítel chce být se mnou, ale miluje expřítelkyni - co teď?

24.02.2017 16:43
Uživatel: andyyys93
Věk:  23
0-100
Odpovědí na téma: 8
Text: 

Ahoj,

potřebuji poradit, nevím si rady.

S mým nynějším přítelem jsem se poznala tak, že mi napsal, že mě viděl na večírku a že jsem se mu moc líbila a že mě zve na večeři (konec září 2016).

Samozřejmě jsem si ho trošku proklepla na Internetu, byl to sympaťák, jen o 10 let starší. Vím, že na věku nezáleží, ale nikdy jsem s nikým takovým nebyla, a říkala jsem si, že 34 je oproti mně opravdu hodně. Asi týden jsem ho odmítala (různé výmluvy), ale nakonec jsem si řekla, že proč ne, že za 1 drink nic nedám.

Ten večer jsme si padli do oka, povídali jsme si a mně se zalíbil. Po druhým rande jsme se spolu vyspali. A potom to začalo být super, začal se mi líbit čím dál tím víc.

Po týdnu a půl jsem se ale od kamarádky dozvěděla, že má pauzu se svou holkou (se kterou byl 3 roky) a ať se s ním raději nezaplítám, že to nemá ještě vyřešený. Druhý den jsem se ho na to zeptala s tím, že jestli je to pravda, tak my dva toho necháme, protože já nechci žádné kamarádství s výhodami, ale spíše vážný vztah (samozřejmě postupem času). V tom mě ujistil, že on to s ní má vyřešený a že nic takovýho, jako pauza není. Následně já už byla podezíravá, ze sociálních sítí jsem zjistila, že ji vzal na narozeninový výlet (to bylo asi po 2 týdnech, co jsme se znali). Pak jeli něco s klukama opravovat na chatu, mě tam nepozval, ale já zase zjistila, že ona tam byla (asi měsíc, co jsme se znali).

A já byla víc a víc podezíravá, víc a víc jsem se ho ptala. Z něho pak vypadlo, že si po jejich rozchodu hnedka našla nového (možná s ním i byla chvíli paralelně ve vztahu), ale že se s ním teď rozešla a chce ho zpátky. Na to on už ale poznal mě, ale znali jsme se chvíli, taky ještě úplně nevěděl, jestli má kvůli mně oětovat ji… Takže z toho vzešlo to, že to táhl zároveň s ní i se mnou. Obě jsme o sobě navzájem věděly, ale ne úplnou pravdu (mně řekl, že ona po něm chce 2. šanci, protože jí to dluží, protože on jí udělal to samý, ale ona se k němu bez keců vrátila. Řekl mi, že s ní být nechce, ale přemýšlí, že ji to šanci pro forma dá, ale nebyl před společnýma kamarádama za hajzla a tak), jí nevím, co řekl, každopádně tu čistou pravdu, že neví kterou chce a tak to táhne s oběma neřekl žádné.

Já mu hloupě slepě všechny tyto kecy věřila, protože mi sedí snad nejvíc, ze všech, co jsem měla. několikrát jsem se to s ním snažila ukončit, že v téhle nejistotě být nechci, ale vždycky mě nějak překecal. Dal mi několik ran do zad - jel s ní na víkend do Francie (ten víkend mi nabízel taky ať s ním jedu, ale já zrovna nemohla) - že prý to už měli domluvený půl roku a přišli by o spoustu peněz, jel s partou kamarádů na hory před Vánoci (cca 3 měsíce my dva), kde byla i ona, jel s ní na dva dny na Slovensko za partou před Silvestrem, ale pak jel vyzvednout mě a byli jsme spolu na Silvestra (o tom, že byl s ní jsem tehdy nevěděla). Den po novym roce mi volal, že ji musí dát tu šanci, jinak se nepohne dál a bude se v tom plácar, načež já mu řekla, že ať mi doveze věci a konec, Přijel za 4 hodiny s kytkou, že ho to mrzí, že věci řeší s horkou hlavou a že teď potřebuje být sám (zpětně jsem se dozvěděla, že ji napsal ten stejnej den, že to se mnou ukonči a že oni dvba se můžou snažit). Za dva dny mi psal, že mu chybím a že mám přijet za ním. Přijela jsem a zeptala se jak to mám chápat a on že vyberem hezký datum, koupíme si chodící prstýnky (jeho výmysl, ale docela hezký gesto) a že spolu začnem oficiálně. S ní to definitivně ukončíl týden po tomto jeho vyjádření ke mně.

Uběhl týden od jejich rozchodu, nic si nepsali. My pak jeli  na 14 dní na hory zase s partou, ona se o tom dozvěděla a začaly se psát romány smsek. Já ty hory protrpěla, pořád jsem ho viděla, jak ťuká do mobilu, je duchem nepřítomnej, několikrát jsem s ním o tom mluvila, že mě to trápí a že jsem myslela, že když jsme spolu začali oficiálně, tak že už za ní udělal tlustou čáru a že toto se ve vztahu nedělá. On, že ji má rád a že ji nechce ignorovat. Pak z něho i vypadlo, že k ní stále cítí silné pouto, který se mu nedaří zlomit, ale že s ní být nemůže, nedohodnou se v základních věcech, jen spolu umí vtipkovat a mají dobrej sex, ale že se mnou si rozumí, máme stejný hodnoty a že já jsem žena pro dlouhodobý vztah se kterou by chtěl být. Já mu řekla, ať s ní přeruší veškerý kontakty, jinak se z toho nedostane nikdy, ale to on nechce.

Chce si s ní psát, aji se s ní už viděl několikrát od té doby, co jsme přijeli z hor. Já mu řekla, že je to pro mě nezkousnutelný a že to nejde, že mě to bolí, že nechci aby s ní komunikoval, ale na to on jen řekne, že to chápe a beztak si s ní píše. Před dvěma dny jsem se s ním rozešla definitivně po té, co jsem zjistila, že ji dal jednorázovou brigádu u něj ve firmě (před tím se mě zeptal, jestli to nechci dělat já, já mu řekla že jo, ať mi jen napíše v kolik a kde, a on mi pak napsal že už nemusím, že už sehnal někoho jinýho, že můžu mít volnej večer), protože toto není cesta k tomu, aby se z toho dostal, nesnaží se s ní nevídat nebo nepsat, právě naopak.

Hrozně mě to ale bolí. Je to první kluk, se kterým si dokážu představit mít miminko, bydlet s ní, vzít si ho… hrozně mi sedl povahově, v posteli, vzhledově, prostě všude si rozumíme, jen tam překáží ta EX (i on říká to stejný, že já jsem pro něj dokonalá holka a že ho to hrozně mrzí, že jsme se nepotkali třeba o 3 měsíce pozdějc, co by to už měl vyřešený a my měli šistý vztah).

Nemůžu na něj nemyslet, přijde mi škoda končit takto dobře fungujíí vztah kvůli vztahu, který už dávno skončil, jen mají mezi sebou pouto řekla bych "zvyku", který se ani jeden nesnaží přerušit. Ona ho chce pořád zpátky. On pořád říká, že už s ní nikdy nechce chodit, ale že ji taky nechce úplně vyškrknout.

Děkuji za Váš čas a za názory!! alt

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 2170x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Přítel chce být se mnou, ale miluje ex
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
24.02.2017 17:39 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Přítel chce být se mnou, ale miluje expřítelkyni - co teď?
Text uživatele: 

Ta jestli dobře počítám, tak se znáte cca pět měsíců a celou tu dobu ti lže, pravděpodobně ti i zahýbá a ani neví, jestli tě vůbec chce.

A tomu říkáš dobře fungující vztah a tohle je chlap, co s ním chceš mít dítě.

No tak k tomu řeknu jen tolik, že pro mě je fungující vztah něco docela jiného a každé, co by s ním chtěla děcko se zeptám, jak je připravená na to, být samoživitelka.

Podle mě sis za ten půlrok nestihla sundat růžové brýle, vidíš v něm nějaký idol, o který se s jeho ex rvete, a nevidíš, že pod tím vším je nevyzrálý nezodpovědný sobec, co neví co chce a na kterého se vůbec nedá spoléhat.

Máš nějakou hrdost a sebeúctu?

Pokud ano, tak mu kolem krku uvaž mašli a pošli ten dáreček expres dodávkou jeho bývalé, at si ho dá vycpat.

A najdi si nějakého chlapa, co nejen dobře vypadá a dobře souloží, ale který má i nějaký charakter, jinak spláčeš nad výdělkem.

 
24.02.2017 22:20 Uživatel: andyyys93
Věk:  23
0-100
Téma: Přítel chce být se mnou, ale miluje expřítelkyni - co teď?
Text uživatele: 

Máš pravdu, úplně ve všem. Já potřebuju jen v tomto podpořít. Vím, že mám růžové brýle, vše si racionálně uvědomuji. Jen mi tam pořád blýská, že: "a co kdyby"… Děkuju moc a i za čas si takto dlouhou slohovku přečíst.

 
24.02.2017 23:15 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Přítel chce být se mnou, ale miluje expřítelkyni - co teď?
Text uživatele: 

Rozeša jsi se s ním přede dvěma dny - bylo by dost nenormální, kdyby to nebolelo. To bolet bude ještě možná týdny a ještě možná měsíce ti to nebude jedno.

On nemusí být vyloženě špatný, ale to neznamená, že to je perspektivní partner. Perspektivní partner nesedí zadkem na dvou židlích.  

Je zbytečné s ním ztrácet čas - jako on ho ztrácí s bývalkou, když s tebou mohl mít všechno.

Je to možná k pláči nebo k vzteku, ale změnit ses to snažila, a když to holt nejde, tak ho nejde. On věděl, co riskuje a přes to ti nedal jednoznačnou přednost.

Tak prostě si tě nezaslouží - ber to tak - a hlavně na to pamatuj, kdyby si z tebe chtěl udělat další bývalku se kterou to bude mít tak nějak napůl.

Určitě se najde nějaký jiný, co bude jednou rád, že může mít jen a jen tebe.

 
24.02.2017 23:04 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Přítel chce být se mnou, ale miluje expřítelkyni - co teď?
Text uživatele: 

Tvuj pritel se chova jako pubertak, ktery nevi, co chce a hlavne s vami obema zachazi tak, jako by jste byly nejake hadrove panenky. Kdyz si nevezmu tuhle, vezmu si tu druhou. Obe s nim tu hru hrajete. Klidne ho prenech te prvni  ani ji ho nemusis zavidet. On se takhle bude chovat po cely zivot!!

 
25.02.2017 13:47 Uživatel: QAdama
Věk:  38

Město:Praha

Téma: Přítel chce být se mnou, ale miluje expřítelkyni - co teď?
Text uživatele: 

"Já ty hory protrpěla, pořád jsem ho viděla, jak ťuká do mobilu, je duchem nepřítomnej, několikrát jsem s ním o tom mluvila, … "

 

Bohužel, tímhle Ti dal najevo, že Tě má pouze jako náhradu.

 

" mají dobrej sex, ale že se mnou si rozumí, máme stejný hodnoty "

 

Tohle tvrzení neodpovídá tomu předešlému. Kdyby jste si rozuměli a měli stejné hodnoty tak to chování na chatě je jiné.

 

" prostě všude si rozumíme, jen tam překáží ta EX "

 

Konkurence je ale často podceňována. Ona ta konkurence není jen jeho EX. Člověk se s konkurencí potkává celý život. Takže kdybys byla s ním, alespoň vidíš, jak by se k tobě choval v budoucnu, kdyby ho začala obletovat další "dokonalá" holka, se kterou si "dokonale" rozumí a mají společné "hodnoty".

 

"přijde mi škoda končit takto dobře fungujíí vztah kvůli vztahu, který už dávno skončil, jen mají mezi sebou pouto řekla bych "zvyku", "

 

"dobře fungující" vztah?

Andy, čteš to vůbec po sobě?

 

"dávno skončil"?

Nic neskončilo. Namlouváš si příliš mnoho věcí. Chce to pomalu sundávat růžové brýle.

 

"zvyk"?

Nejde o zvyk, ale o dobrý sex.

 

 
25.02.2017 18:15 Uživatel: andyyys93
Věk:  23
0-100
Téma: Přítel chce být se mnou, ale miluje expřítelkyni - co teď?
Text uživatele: 

Děkuju, všichni máte v podstatě pravdu. Brzdí mě prostě to, že když jsem s ním a "nic neřešíme", tak je mi s ním strašně dobře… racionálně vím, že je to špatně, že toto se ve vztahu nedělá, zˇe to není normální. Jenže když se s ním o tom bavím, tak on si všechno umí vcelku logicky obhájit a já si pak připadám jako hloupá hysterická žárlivka. přitom když jsem sama a promítám si to, tak VÍM, že to není dobře…

 
25.02.2017 19:42 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  40
Téma: Přítel chce být se mnou, ale miluje expřítelkyni - co teď?
Text uživatele: 

andy, tohle nejde logicky obhájit.  

Ale jelikož jsi byla zamilovaná, byla jsi ochotná vzít zavděk jakýmkoliv blábolem.

 
25.02.2017 22:40 Uživatel: andyyys93
Věk:  23
0-100
Téma: Přítel chce být se mnou, ale miluje expřítelkyni - co teď?
Text uživatele: 

Moc děkuju vám všem za Váš čas, moc si toho vážím! Já vím, že to asi není logický. asi ho mám moc ráda. pokusím se vytrvat a nekontaktovat se.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Přítel chce být se mnou, ale miluje expřítelkyni - co teď?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
nerozumím rozchodu 2 904x
Přítel ke me není upřímný. 8 3131x
Objektivni nazor na uprimnost 8 2832x
Moje partnerka začala bydlet se svým dosud ženatým expřítelem 12 3261x
Partnerské krize, odstěhování 5 1946x
Moje matka mi kecá do života!!!!! 6 1371x
Proč se mnou je, když se mu nelíbím? 9 1998x
Partnerova obezita - jak mu říct, že přibral 5 2052x
Jak byste se zachovali??? 4 1390x
Manžel se cítí na vedlejší koleji, jsme jako dva spolubydlící 3 2171x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny