Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?

25.06.2017 22:06
Uživatel: Goty
Věk:  23
Odpovědí na téma: 17
Text: 

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenost se zvádnutím nadměrného pocení. Potím se za jakékoliv situace, můžu sedět, může mi být zima a stejně se potím… Omezuje mě to ve všech aktivitách. Pokaždé, když du na delší dobu mimo domov, nesnasu nošení uplejších triček a hlavně dbám na to, aby se mi rukávy nedotýkaly podpaždí (mám strach, že mi to sedře deodorant) V práci mě to zpomaluje a strašně psychycky deptá, protože pracuji s lidmi. Deodorant to po 4 hodinách vzdává a začínám páchnout. Používám driklor, ale tne mi nepomohl, zkoušel sem aji deo forte

ale taky žádný účinnek. Na internetu sem našel více možností jak se toho zbavit a chci se zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenost. Jedná se o botox (což sem vyčetl, že moc účinný není a musí se opakovat), potom iontoforéza, vysátí potních žláz  a nějaké tepelné zničení žláz… Pročetl sem toho fakt dost, a nemůžu se zaprvé rozhodnout která a zadruhé se bojím, že to u mně nezastaví to pocení. Potím se fakt dost, ničí mi to psychiku, bojím se zkrz to už chodit mezi lidi a do práce. byl bych rád, za každý názor, radu a zkušenost.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 2730x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Nadměrné pocení
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
25.06.2017 22:47 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

Ahoj.

A co říkal praktický lékař nebo endokrinolog?  

 
26.06.2017 05:37 Uživatel: Goty
Věk:  23
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

no u nich sem nebyl,  u praktickýho se bojím, že se mi vysměje jak je jeho zvykem a endokrinolog ani nevím, že existuje

 
27.06.2017 09:38 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

Ano, nadměrné pocení může být způsobeno i nemocí - klikni zde.  

Pokud nemáš důvěru ke svému praktickému lékaři, je to důvod ke změně.  

Hodně článků o pocení je i zde.  

Nadměrnému pocení se v medicíně říká hyperhidróza, diaforéza.  

 
27.06.2017 15:54 Uživatel: Goty
Věk:  23
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

Děkuji za odkazy. Vím, o tom, že pocení může být následek nějaké nemoci. Doted sem vůbec nevěděl kam jít, k tomu endokrinologovi může přijít aji bez žádanky od praktického lékaře? Jinak nějaké problémy mám, nanejmíň psychické. Bojím se chodit ven, do práce… konkrétně mezi lidi. Bez toho byhc toho udělal v práci víc a rychlejš a nemusel bych být nonstop pořád ve stresu…

 
29.06.2017 08:42 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

Ano, i bez žádanky od praktického lékaře.  

Bylinou volby u chronického pocení je odvar z byliny šalvěj lékařská. Užívá se týden. I tak by ale měl být stav došetřen.  

 
30.07.2017 23:34 Uživatel: Goty
Věk:  23
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

No volal sem na endokronologii a řekli mi, že musím mít žádanku od doktora takže se musím buď dokopat k doktorovi, nebo prostě jít rovnou na operacu. prvně ale budu muset zkusit asi toho doktora, nechce se mi vyhodit z okna 20 000, pokud by to nezabralo tak jak chcu/potřebuju. Ten šalvěj asi zkusím, nic jinýho mi nezbude, zkouším všechno možný, ale nic nezabírá, ten zprej kterej sem tedka koupil za ty nemalý peníze mi trochu pomohl, e lepší než driklor, ale stejně to není pro mě dostačující  

navíc tedka v práci děláme do 7 hodin a aji soboty a neděle, už to nezvládám psychicky a říct jim to nemužu, su od rána do dobny než du spat ve stresu, strašně mě to psychicky deptá. takže ani ten doktor tedka nepřipadá v úvahu, navíc, nevim jak to té doktorce říct, bojim se že bych vybuchl, dkyž by mi řekla, že se každej potí. ale toto je fakt už hrůza… nemužu se ani normálně vyspat

 
31.07.2017 10:32 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

Nenosis jako elektrikar kombinezu? Ta je dost neprodysna. Mate firemni pracovni obleceni? Ja bych na tvem miste hodila do tasky 1-2 bavlenena tricka na prevleceni a nejpozdeji v poledne bych se prevlikla. Klidne treba i v aute.

 
06.08.2017 23:32 Uživatel: Goty
Věk:  23
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

No nenosím kombinézu, a tím oblečením to nebude, to mi nepomůže. dřív na střední sem vždycky po škole doma čuchl k podpaždí jestli smrdím nebo ne, a nic sme necítil. pot šel cítit akorát z trička (nosil sem trička, který mi zasahovaly do podpaždí) tak sem začal nosit volný trička… problém je v tom, že já ani když prostě čuchnu moooooc blízko, dejme tomu,, že se nosem dotýkám kůže, tka taky nic necítím, přítelkyně mi pořád říká, že ze mně pot vživotě necítila… tak by mě zajímalo jak je možný, že ona mě necítí a ostatní jo? teďka minulej tejden mi řekl kamoš že voním po cukru, tak by mě zajímalo, jestli myslel že smrdím nebo jak to myslel a jak je možný, že po cukru? nemáte někdo s tím nějakou zkušenost? já četl na internetu, že to může být aji nějaká nemoc (třeba cukrovka) jinak je pravda, že sem ten den měl energiťák. Je to celý domotaný. kolikrát lidi okolo mě řikaj (když stojíme někde na nějakym koncertu), že tamten smrdí jak prase, ale já stojim vedle něho a nic necítím… to by mě taky zajímalo proč. každopádně sme si řekl, že musím zkusit tu doktorku, pokud semi vysměje, tak pudu hold jinam a hotovo… popřípadě psychologa, at mi aspon pomuže nějak zvládat ten stres, protože já už to fakt nezvládám…  

 
26.06.2017 22:32 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

Ahoj, taky se hodně potím, taky v zimě, taky za jakýchkoliv okolností, ale naštěstí nepáchnu, i když třeba taková bílá trička mohu nosit jen na doma, páč po mém nošení rychle zežloutnou potem a mazem.

Vychytala jsem si léty toto: než se obleču, ještě si vydrbu podpaží - lehce umyju, ač jsem se večer sprchovala, pak se nasprejuju "králíkem" (playboyem, krásně voní, nedělá skrvny a neloupe se). Sprejuju hutně podpaží, trochu hruď a ramena. Vždycky z těch výparů jdou hotová oblaka .

Potom si dám tričko - nasprejuju sprejem i tričko (sprejem myslím antiperspiranty, deodoranty atp.) Když je zima a nosím i mikiny či svetry, opakuji tuto proceduru i na nich.

Ve finále se opět mohutně nastříkám parfémem, podpaží hlavně (opět playboy).

V pubertě jsem používala dokonce tři věci: tuhý deodorant, nebo takový ten kuličkový, na to sprej a na to parfém. Nakonec jsem přišla na to, že sprej s parfémem stačej.

Botox je docela známý, ale máš pravdu, že nemá kdovíjaké renomé a selským rozumem se docela obávám, že asi na tom budou podobně i ostatní metody. Tipla bych to jen na krátkodobý účinek a ještě drahý špás. Nicméně chápu, že tě to trápí a že pátráš i po dalších možnostech. Snad se někdo s reálnou zkušeností s těmito věcmi ozve.  

Taky se myju zásadne antibakteriálním mýdlem Protex, ale to asi nemá moc na pot vliv. Samozřejmě je třeba mýt se často, dle potřeby, klidně nejen večer, ale i ráno, někdo se sprchuje i v práci atp.

Nedovedu si až takové trápení představit, ale držím ti moc palce, aby ses z toho nezjochtl a našel nějakou účinnou metodu

 
27.06.2017 15:42 Uživatel: Goty
Věk:  23
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

Já se právě koupu často… já nejsu prase, já akorát musím zvládnout toto. mívám z toho úplný deprese. Používám od FA tuhej deodorant je tam napsaný 72 hodin tak sem po tym šel… jinak tedka sem zkusil  rexonu invisible black and white… čekal sem že to bude lepší ale taky nic moc, navíc sem ted objednal cosi z internetu za 700 něco  jak driklor akorát to má bejt lepší. A tak převonávat se nechcu, už tak mám strach z toho, že se moc převoňávám… a právě protože se potím jak prase, tak se koupu hlavně ráno a to se mi právě moc nezamlouvá. kdybych se toho zbavil, tak bych měl tak lehčí a lepší život, no… ale to asi nepude

 
27.06.2017 15:59 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

Já ti to věřím, jen jsem třeba myslela navíc sprchu v práci, i když ne všude jsou pschy k dispozici. Nebo si třeba aspoň tam umejt znova to podpaží a znova se navonět. Někteří se v extrémních případech musí ješt jednou nebo i víckrát přeslíct.

Rozhodně to není převoňávání, třeba ten můj králík voní, ale i když toho na sebe naplácám fakt dost, tak po chvilce to nejhorší vyvoní a zbyde jen příjemná vůně a pořádně promáčené podpaží, na které to vždy směřuji. Takže to chce vychytat, pokud by parfém byl až moc silný i jen při troše, tak toho by víc nešlo, ale určitě jsou nějaké takové, co voní tak akorát bez ohledu na množství. Ale je lepší se někoho zeptat, nevím, jestli žiješ sám, ale bylo by dobrý slyšet názor někoho druhýho - jednak jak moc páchneš, jestli to třeba hlavně necítítš jen ty - a za druhé když se parfémuješ, tak jestli je to teda už hodně, anebo je to akorát atp.

Tak snad to za tech sedm kil bude účinný, to už je docela slušná pálka, tak budu držet palce, ať to aspoň nějaký účinek má!

Ještě mě napadá, moje bio eko sestřenica používala kokosovej olej. Prej se dá jak žrat, tak i jím se potírat. A potírala si tím i podpaží, ale zda účinkuje, to vůbec netuším. Možná zkusit třeba něco s konopím atp. , zkusit se poohlédnout i po takových preparátech.

 
27.06.2017 16:13 Uživatel: Goty
Věk:  23
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

No problém je, že já se potím úplně všude po celým těle, než sem si každej třetí den začal leptat podpažím driklorem, tak to bylo tak hrozný, že mi ten pot tekl až na trenky… nevím co sem komu udělal, ale toto mi přinde až moc velkej trest nejsu tlustej, celej život sportuju. ,,, navíc dělám jako elektrikář, takže sprcha v práci nepřipadá v úvahu. su rád,  že mám se kde vychcat a přítelkyně mi říká, že ze mně pot ještě necítila, ale reakce ostatních lidí mluví jinak. jinak to by mělo být něco ve stylu toho drikloru, akorát účinější, mě stačí, když nebudu smrdět, jestli se budu potit strašně mě je jedno, hlavně at můžu pořádně makat, protože su šikovnej a toto mě sráží k zemi. to stjený s kamarádama, začínám se uzavírat do sebe a to sem byl vždycky oblíbenej

 
27.06.2017 17:50 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

Tak to je nepříjemný, chápu, že tě to trápí, ale ten důvod - jak psal výše Avatárek, asi by stálo za to zkusit i toho doktora, třeba existuje i lékařská příčina a dalo by se to tím pádem řešit.

No jako propocenýho elektrikáře je štěstí, že tě ještě nic neprobilo .

Myslím, že kamarádi tě budou i tak brát v pohodě, ale zase rozumím, žě se cítíš trapně. Tak snad už to bude lepší

 
06.08.2017 23:36 Uživatel: Goty
Věk:  23
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

No, probilo a kolikrát Ti kamarádi jsou s tím v pohodě… někteří. To mi taky dělá celkem potíže, protože lidi, s kterejma sem dělal u jiné firmy (přešel sem 2 měsíce zpátky) těm to moc nevadilo a já pracoval až se ze mně kouřilo. tady v té nové firmě mám strach a práci se spíš vyhýbám a to není moc dobrý na začátek

 
09.08.2017 20:06 Uživatel: Karmelaren
1528730541_hell.jpg
1000-2000
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

 Goty - Myslím, že bylinkářka Maria Treben se ve své knize (o léčivých bylinkách) zmiňuje o ŠALVĚJÍ  lékařské a o PŘESLIČCE rolní >> jsou to bylinky na to nadměrné pocení..

Zkus se informovat taky v lékarně.

 
09.08.2017 20:15 Uživatel: Karmelaren
1528730541_hell.jpg
1000-2000
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

Nečetla jsem diskuzi. Teď jsem si všimla že o bylinkách se už tu psalo

 
14.08.2017 21:13 Uživatel: Goty
Věk:  23
Téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Text uživatele: 

No už přemýšlím, že to zkusím. uvidíme jestli to pomůže každopádně děkuju za reakci na můj problém každoápdně teď mám další problém a to je proč můj pot de cítit po cukru.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Nadměrné pocení - jak s ním bojovat?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Problémy s holením - pupínky po holení 6 2217x
Rada na míru - hubnutí a cvičení (napište hmotnost, výšku, věk, pohlaví) 6 1974x
Ošklivé malé zuby, rovnátka mít zatím nemůžu - co s tím? 2 1882x
Malé zuby - pomůžou rovnátka? 1 2002x
Jídelníček na zvětšení objemu svalů 4 3207x
Růžové fleky na opálené kůži - o co jde? 11 4318x
Anabolický steroid Naposim - zkušenosti, diskuze, reference, recenze 11 7700x
Kvasnicové tablety a ztlousnutí, zvýšení hmotnosti - pomohou? 6 8609x
Svalnaté ruce a nohy u ženy ze sportu - jak vypadat více žensky? 3 5446x
Sport a zpevnění postavy - jaký sport zvolit? 1 2785x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny