Téma: Spory s matkou - zlá, hádá se, fackuje, křičí

27.06.2017 08:30
Uživatel: Annali
Věk:  16
Odpovědí na téma: 3
Text: 

Dobrý den,

mám problém ohledně mé matky se kterou si nevím rady.  

Všechno to začalo když mi bylo 8 rozvodem mých rodičů, kdy jsme se s matkou musely odstěhovat za prarodiči do jiného města. Hrozně ji to zlomilo, trávila většinu času s babičkou a neměla na mě moc čas. Moc se změnila, předtím jsme si vždycky moc rozuměli.

Teď byla naopak zlá, vyvolávala hádky, začala mě častěji fackovat a křičet. Začala se chovat tak, jako nikdy jindy. Například v mých deseti mi "nařezala" tak, že jsem měla modřinu na stehně a na lícní kosti, ve dvanácti mi nařídila, ať už se nevracím domů a musela jsem se potulovat po městě.

Jednou mi vytrhla mobil z ruky a mrštila ním o zem, a když ho rozbila, řekla mi že si to zasloužím. Navštěvovala psychiatra, který ji předepsal antidepresiva, avšak po chvíli je přestala brát jelikož "po nich tloustla".  

Od té doby se náš vztah každým dnem zhoršuje, neustále mi něco vyčítá a naše hádky končí tím, že se rozbrečím. Křičí na mě, že jsem jako můj otec, nadává mi že jsem svině, mrcha, fakan, debil, kráva a jiná hanlivá slova. Příčiny těchto sporů jsou většinou blbosti jako například to, že na něco zapomenu, nebo ji třeba omylem šlápnu na nohu. Hrozně rychle mění náladu, jednu chvíli se směje a minutu na to už na mě kříčí, že by mě nejraději zabila. Chová se opravdu divně, při hádce začne třeba běžet po bytě nebo bouchat dveřma, jakoby se nedokázala ovládnout.  

Vůbec nevím, jak se chovat. Dokola tvrdí, že příčina všech sporů jsem já, že jsem drzá a rozmazlená, ale já se ji snažim ve všem vyhovět…   

Už si s ní nevím rady, a mám pocit, že z ní dostávám depresi. Už více krát jsem při hádce pomyslela na sebevraždu a na útěk z domova. Moc dobře vím, že to má někdo na světě horší, ale já si nemohu pomoct. V dětství pro mě matka moc znamenala, a vidět ji ve stavu, kdy ji můj smutek způsobuje radost mě ničí. Pokusila jsem se ji v klidu vysvětlit, že by měla zvážit další návštěvu psychiatra, ale akorát ji tím naštvu. Vím jistě, že to s ní ještě dlouho nedám, ale nemám ke komu jít. Je mi 16 a nemám dost financí na vlastní bydlení, otec bydlí daleko a nemám přátele, kteří by mě nechali u nich bydlet.  

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 2150x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Časté spory s matkou mě ničí
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
28.06.2017 09:45 Uživatel: Dáreček
1521657124_drek.jpg
Téma: Spory s matkou - zlá, hádá se, fackuje, křičí
Text uživatele: 

Ahoj. Na mě výchova tvé matky působí zavrhujicim stylem výchovy, které se po rozvodu také stava. Ty jako dítě, které ji v tom manželství vzniklo, ji můžeš připomínat ten neúspěch v manželství který poté nastal a tak ji sloužíš jako hromosvod.  

 

Ty jsi nám tady napsala ale jen svou verzi a verzi tvé matky zřejmě nikdy neuvidíme. Proto ti nemůžeme  pomoci.

 

Každopádně bych nenadávala takto dítěti i kdyby mě naštvalo. To je spíš ponižování. To, že tě matka bije, není výchova, ale její projev agrese, který si vůči tobě může dovolit. Ona tím tu agresi spíš v tobě naopak vzbudí.

 

Možná byste obe mohli, nebo ty sama zkusit navštívit rodinnou poradnu. Nebo zkus kontaktovat ve tvém okolí nějakou sociální pracovnici, která se tím zabývá a která by přišla k vám domů na kontrolu.  Můžeš se tím svěřit také psychologovi, který má smlouvu s tvou pojištovnou. Ten bude s tebou mluvit osobně a měl by tak lépe vědět, co s tím. Jemu můžeš říct i podrobnosti, které na papir nejdou tak dobře přenést.  

 
28.06.2017 14:00 Uživatel: kdo
Věk:  30
Téma: Spory s matkou - zlá, hádá se, fackuje, křičí
Text uživatele: 

Máš tři řešení: 1) Promluvit s babičkou, která by ji jakožto její matka mohla domluvit. Říct jí o všem a společně matku přemluvit, aby se znovu začala léčit. 2) Jestli to nepomůže, zajet za otcem, vše mu vysvětlit a požádat ho, zda bys mohla alespoň do dovršení plnoletosti bydlet u něj. Pak můžeš studovat a bydlet na koleji nebo začít pracovat a sehnat si podnájem. 3) Obrať se na sociálku. Jestli nevíš jak, zavolej na krizovou linku bezpečí, oni ti poradí. Vyfoť si modřiny, nahraj si výlevy a nadávky matky, aby ti věřili. Mohou matce domluvit, nařídit léčbu, v krajním případě tě úřady matce odeberou, pokud je situace skutečně tak vážná. Třeba se sebou pak začne konečně něco dělat. Ale nenech to být, je nesmysl, abys v tomhle věku přemýšlela o sebevraždě.

 
28.06.2017 15:07 Uživatel: Žeana
Věk:  30
Téma: Spory s matkou - zlá, hádá se, fackuje, křičí
Text uživatele: 

Ahoj Annali. Zažívala jsem něco podobného a i když jsem už dospělá, napáchalo to na mě dost jizev a žalu. Jsi mladá a takové zacházení si zažívala už dost dlouho, myslím. běž třeba bydlet k babičce nebo se někomu svěř. Hodně to pomůže, když to můžeš někomu říct… jdi hlavně od mámy pryč nebo s ní buď co nejméně. věř mi, ublíží ti to a napravit to později je těžké. Radím ti jako člověk, co to zažil a ví o následcích.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Spory s matkou - zlá, hádá se, fackuje, křičí
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Bojím se svého otce 2 2606x
Hádka s mamkou kvůli mému autu 3 1600x
Táta pijan, můj život s alkoholikem 10 1506x
Má matka by mě nejraději nechala bez peněz 3 1353x
Táta se mnou nemluví,pro mámu je nejleší to co vymyslí ona. 11 1519x
Matka mě pořád kontroluje 17 1953x
Pomozte mi, chci utéct z domu 6 2192x
Nevlastní otec - postavit se mu a riskovat násilí nebo se zbaběle odstěhovat? 5 1238x
Soužití s mojí mámou 6 1797x
Prosba o pomoc 7 1594x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny