Téma: Podřízená žaluje na kolegy, jde o praktiky z dob komunismu?

11.12.2017 22:41
Uživatel: Julinka
Věk:  32
Odpovědí na téma: 2
Text: 

Dobrý večer všem.  

Pracuji v jedné menší firmě s malým kolektivem - asi 6 lidí, kde dělám team leadera. Jsem mladší generace, tak s práskáním a práskači nemám takové zkušenosti jako zkušenější, starší lidé co zažili třeba komunismus. Rozhodla jsem se v práci řešit jistou situaci, ale když jsem zjistila, že se mi okruh práskačů postupně rozrůstá, chtěla jsem se o tom poradit někde nezávisle a znát více pohledů, názorů.  

Máme v týmu paní, je skoro nejstarší, 50 let, má děti a vždy jsem si o ní myslela, že už je starší, moudrá a férová, ale poslední dobou nestačím zírat. V týmu jsou vedle ní mladší o generace, ti nemají tendence práskat, sepisovat hlášení a vést skoro deníky na jednotlivé členy. Dnes (11.12.2017) jsem byla svědkem situace, že tato paní byla svědkem jemného pochybení kolegyně, prostě se nechala vytočit a něco spletla. Stane se to každému a hlavně kolegyně od ledna končí. Tato starší paní nelenila a hned vše napráskala vedení. Zaskočilo mě to, protože já být na jejím místě, nechám si to pro sebe. Každý je holt jiný. Starší paní je známá firma, vede si evidenci na každého a posílá to přímo vedení. Jednou jsem si ji vzala na pohovor jako team leader a vznesla jsem, že takové chování neberu jako kolegiální a nežádoucí v rámci týmu. Osobně si myslím, že takové praktiky byly tak za komunismu. Usmála se a řekla mi, proč ne… mě tým nezajímá, já si udělám oko u vedení, že jsem spravedlivá žena, co vše hlásí. Přemýšlela jsem, že třeba toto má jako pozůstatky tohoto režimu, který asi zažila. Nejhorší je, že atmosféra je čím dál nesnesitelnější, skoro denně kvůli ní někoho peskují, šlapou mu na paty a lidi začínají podávat výpovědi. Nedivím se jim, v takovém kolektivu pracovat nejde. Kromě toho někteří mladší kolegové začínají přebírat její metody… začínají tu lidi donášet na sebe navzájem a sklouzává to k tomu, že si tak řeší i osobní problémy. Opravdu nevím, jak bych situaci řešila. Nemohu ji ani razantně řešit, protože na to nemám kompetence a hlavně na tu paní donašečku nikdo špatně nepromluví, protože má největší výsledky. Co byste mi poradily? Jak byste se zachovaly mít takového zaměstnance nebo kolegu? Díky moc za jakékoliv podněty.  

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1972x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Mám v týmu chronickou práskačku.
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
11.12.2017 22:57 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Podřízená žaluje na kolegy, jde o praktiky z dob komunismu?
Text uživatele: 

On to není žádnej pozůstatek, ale běžná praxe v dnešní době ve firmách, kde to vedení vyhovuje. Bohužel. Schody se zametají odshora, dole nic nevyřešíš. Hledala bych novou práci.

 
12.12.2017 05:50 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  46

Město:Praha

500-1000
Téma: Podřízená žaluje na kolegy, jde o praktiky z dob komunismu?
Text uživatele: 

Tohle jsme měli v minulé firmě taky, taky šlo o starší paní. Naštěstí chodila jen za nejbližší vedoucí, která její "stížnosti" pouštěla jedním uchem tam a druhým ven.  

A podobně jako u tebe se jí podařilo prakticky rozložit celý kolektiv. Dělat s tím nejde nic, než jít jinam, kde takové lidi nepodporují.  

 

Tam, kde vedoucí má nějaké kompetence, tak může takovému člověku snížit osobní ohodnocení, nebo mu dělat jiné naschvály (např. mu dávat služby, kde je méně lidí - třeba noční).  

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Podřízená žaluje na kolegy, jde o praktiky z dob komunismu?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny