Téma: Zemřela mi milovaná teta - moc mě bolí srdíčko

23.03.2018 23:39
Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Odpovědí na téma: 6
Text: 

Dnes (23.03.2018) je velice smutný den. Aktuálně musel znít umíráček z kostela v malém městečku na hranicích s Polskem. Někomu zazvonila hrana.  

Moje milovaná tetička z Čech zemřela.

Dala mi v dětství nádherné zážitky. Na mléko přímo od sousedovic krávy nikdy nezapomenu. Stejně, jako na prastará kamna.

Po letech jsem toužila ji vidět a pobýt s ní. Moc jsem si přála nasát pocit zakotvení. Chtěla jsem cítit láskyplné rodinné prostředí.  

Prosila jsem mámu. A ona odmítala. Když se nakonec snažila domluvit, vždy to něco překazilo.

Až minulý rok jsem se dočkala splnění mých tužeb. Jely jsme do městečka blízko nich.

A tak jsem se s ní po letech setkala. Byla v pyžamku, protože měla fibrózu plic. Špatně dýchala, ale přesto jí nechyběl na milé tváři úsměv. Její manžel se o ni láskyplně staral a bylo kouzelné příhlížet jejich srandovnímu pošťuchování a laskavému humoru.

Při odjezdu jsem ji pevně objala, pohladila a popřála zdraví.

Měla jsem po tom hrozně dobrý pocit, že je o ni královsky postaráno. Její muž tak činiil s nevídanou obětavostí.

Až dnes (23.03.2018) jsem se dozvěděla, že u ní měl i ke konci postel, protože špatně slyšel. Tolik lásky jí prokázal!

A dnes (23.03.2018) naposledy zavřela oči. Už se nikdy nenadechne. Už ji nikdy neobejmu. Už ji nikdy neuslyším.

….

Když nastal nový rok, měla jsem špatné tušení, že spousta blízkých zemře. Že se s nimi už nikdy nepotkám. A v lednu 2018 skutečně zemřel manžel sestry této tetičky. A dnes (23.03.2018) ona sama.

Moc mě to bolí, protože jsem ji měla moc ráda, byla strašně hodná a roztomilá. A fyzicky byla podobná mé babičce, mé maminky mamince - byly příbuzné.

Když se dívám na toto video a poslouchám ten song - tráva byla zelenější, světlo jasnější, jímá mě ouzko. Tehdy, když jsem to točila, jsem se s ní i jejím švagrem viděla naposled.

.

Cítím, že se s ní musím rozloučit. Ať máma bude mít volno v práci, nebo ne, já se s ní rozloučit půjdu a klidně pojedu v autě s jejím bratrem, s kterými nemáme kdovíjaké vztahy. A to nemluvě o jejich sestře - mé tetě - která je bezcitná a měla pěkně hloupé poznámky, když se někdy před víc jak rokem profláklo, čím tetička z Čech trpí. Tak závažnou nemoc bagatelizovala s tím, že je to hypochondr. A ani teď jsem neviděla v její tváři smutek.

Jen já tady za monitorem zřetelně bulela.

A myslím, že to není naposled.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1610x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Moc mě bolí srdíčko
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
24.03.2018 02:34 Uživatel: Seriozní muž.
Věk:  46
Téma: Zemřela mi milovaná teta - moc mě bolí srdíčko
Text uživatele: 

Jedině co můžu poradit, ze své vlastní zkušenosti, i když vím, že to není lehké, je žít pro lidi, co nám zůstali a ýžít tak, jak by si to přála tetička. Jednou se zesnulými setkáme, každý z nás přejde na druhý břeh. V takových situacích, když někoho ztatíme, koho jsme měli rádi, se nám zhroutil celý svět. To velké zoufalství a bolest budeš cítit bohužel velmi dlouho. Je mýtus si myslet, že čas zhojí všechny rány… . Je mi to líto… Úpřimnou soustrast.

 
24.03.2018 10:13 Uživatel: Dáreček
1521657124_drek.jpg
Téma: Zemřela mi milovaná teta - moc mě bolí srdíčko
Text uživatele: 

Já také bydlím v malém městě na hranici s Polskem, třeba bydlíš někde poblíz alt.

Nedávno jsem mluvila se známým s ten mi řekl, že se to teď po novém roce nějak rozumiralo. Údajně je každou chvilku nekde na pohřbu. I když jsem to zaklepala, tak o týden později, co jsem s nim mluvila, zemřel známý. Můj bývalý učitel že základní školy. Pořád jsem se s ním na ulici potkávala a vždy jsme si popovídali. Docela mě prekvapilo, jak jsem na jeho smrt špatně reagovala. Měsíc jsem každý den před spaním brecela.  

 
24.03.2018 13:28 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Zemřela mi milovaná teta - moc mě bolí srdíčko
Text uživatele: 

 
24.03.2018 14:09 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Zemřela mi milovaná teta - moc mě bolí srdíčko
Text uživatele: 

                                                          Upřímnou soustrast.  

 

                                  

 
24.03.2018 16:12 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Zemřela mi milovaná teta - moc mě bolí srdíčko
Text uživatele: 

Moc děkuji všem za kondolence a podporu. Je pravda, že žít pro ty, co ještě žijí, má smysl. Tetička rozdávala lásku a v mém srdci bude mít navždy čestné místo. A já můžu dál předávat to, co předávala i ona. V duchu jsem jí říkala, ať se tam má krásně a drží mi místo. Moc ráda bych se s ní ještě shledala A moc mě mrzí, že jsem ji nezavolala, jak jsem původně chtěla.

Dáreček: ona byla z pohraničí, dokonce se ta víska jmenuje Polsko, je to ve východních Čechách za Ústín n. Orlicí, u Žamberka. A máš pravdu, fakt se to teď nějak láme. Já právě cítila, že to, co bylo v roce 2017 bude v tom novém jinak - že ti, kteří tu byli, už tu nebudou. A pak zemřel ten strejda, tetin švagr a to nečekaně, i když pro nás s mámou to úplně nečekané nebylo. Už když jsme hoo viděly naposledy v léte, tak špatně dýchal, ale nic neřekl. Nám to ale bylo divné. Ke konci roku byl snad i na ventilátoru a měl v plicích vodu - opět nikdo nevěděl, že je za tím něco horšího, ale my tušily, že je to špatné. A jak zemřel, vyšlo najevo, že měl znovu rakovinu, ale nechtěl dělat starosti, a tak to věděl jen jeden z jeho synů. Najednu stranu za to má u mě respekt, ale na druhou je mi líto jeho ženy (tety), protože to pro ni musel být šok. Člověk se sice na smrt nikdy zcela nepřipraví, ale ona to tím pádem vůbec nečekala a musí z toho být doteď mimo. A aby toho nebylo málo, sama měla na podzim mrtvici a teď jí umřela i sestra - tato tetička, o které jsem psala toto téma - tak se teď bojíme o ni, protože přišla ve dvou měsících o dva nejbližší.  

A taky dvěma známým byla diagnostikována rakovina prostaty a i když jsou zatím výhledy dobré, tak člověk nikdy neví, docela se obávám, aby jeden z nich na to nakonec nezemřel, ale snad to tak nebude. Takže ty ťafky s novým rokem jsou slušný a myslím, že to není poslední událost. Obávám se, že někdo koho znám léta taky ještě umře. Je to strašný, jako by kus mě a mého dětsví zemřelo spolu s těmito lidmi.

Učitele je mi líto, ale věř, že se má líp a už ho nic nebolí. Možná by byl překvapený, kdo všechno ho oplakával.

Máma mi naštěstí chce vyhovět, takže tam asi pojedeme spolu. Byla věřící, takže dost možná zažiju poprvé církevní pohřeb

Trochu mi to vrací pocity, když umřely babičky, takový to divný prázdno, díra, zároveň snaha tomu nevěřit a smutek, když mi dojde, že to tak opravdu je. Snad se mi po pohřbu uleví. Byla kouzelná, jako z pohádky.

Taky se mi ani ne před týdnem zdálo, že jsem si četla sms, kde mi psala pohřební služba, že pohřeb bude ve čtvrtek. Vůbec jsem nevěděla, koho by se to mohlo týkat. Teď už vím. A shodou okolností bude mít teta poslední rozloučení skutečně ve čtvrtek.

A den před jejím skonem jsem měla strašně špatný pocit, a pak bouchla ta chemička, tak jsem myslela, že jsem tušila tuto tragédii. A další den - v den kdy zemřela - jsem cítila, že umře někdo moc hodný a měla jsem silnou potřebu být s mámou.

A vlastně i s tím jejím švagrem to byla náhoda, že jsme se naposled viděli - manželovi této tetičky se totiž zrovna ten den porouchal auto, tak zavolal tomu strejdovi a ten nás odvezl za nimi. Jako by to osud zařídil, abychom se všichni naposledy shledali a seděli spolu u jednoho stolu. Teď už by u něj dva články chyběly.

A jsem šťastná za tetu, že zemřela obklopená láskou. To mě hřeje u srdce a její muž je pro mě muž s velkým M. Oddaný, láskyplný obětavý. Bral její situaci s nadhledem a pokorně se o ni staral. Moc ho obdivuju, je to můj hrdina stejně, jako teta a jejich švagr, který nechtěl nikoho trápit. Alespoň ta vzdálená rodina stála/stojí charakterově za to-

No nic, jdu si dát další kolo písniček, včera (23.03.2018) jsem skrytě truchlila u Lux Aeterna, Dvořákova Larga a Moricconeho Ecstasy of gold.  

(omlouvám se, musí to jít ze mě ven, tak proto jsem upovídaná )  

 
24.03.2018 18:31 Uživatel: Seriozní muž.
Věk:  46
Téma: Zemřela mi milovaná teta - moc mě bolí srdíčko
Text uživatele: 

Není vůbec žádný důvod se omlouvat milá Rypoušice.  I já si pouštím písničky, když je mi smutno.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Zemřela mi milovaná teta - moc mě bolí srdíčko
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
V životě nikam nesměřuji 8 3507x
Chci umřít 2 3253x
Stres z řízení auta po autonehodě 1 1524x
Přízpůsobení se životnímu stylu rodičů 7 1572x
vrati mi vse osud? 4 1435x
Uzavřená do sebe 8 1637x
Opakující se neverbální obtěžování jinou ženou 1 1579x
Kauza Slunečnice - špatný přístup k seniorům 10 2227x
Neviem sa v zivote nakopnut 2 1240x
Proč nikoho nezajímám 7 2892x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny