Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?

18.06.2019 16:08
Uživatel: Severka
Věk:  41
0-100
Odpovědí na téma: 10
Text: 

Dobrý den, jsem vdaná od roku 2008 a naše manželství bylo po celou dobu, nudné, neuspokojivé, bez jiskry ač jsem se snažila manžela přimět k jakékoliv aktivitě, vždy vše bojkotoval a našel si zájem a uspokojení v on-line hrách. Tisíckrát jsem jsi s ním chtěla promluvit a řešit to, vždy jsem dostala odpověď, že on problém nemá a ať si najdu taky nějaký svůj zájem. Od srpna 2015 se mnou intimně nežije, řešit to nechce a ať se jsem se snažila jakýmkoliv způsobem v  něm tu touhu a vášeň vzbudit, vždy mě odmítl. Stále hraje hry, chodí pouze do práce, kde je pouze mužský kolektiv, je přesně z práce doma, tel. nepoužívá, pouze jako budík… tak kde je problém? Domácnost má uklizenou, denně navařeno, chystám mu i svačiny do práce, mám svou práci, začala jsem chodit do školy… děti spolu nemáme, pouze já dceru z prvního manželství, den po svatbě mi totiž řekl, že asi děti mít nebudem, protože si v pubertě prodělal zarděnky se zánětem varlat a tak je asi neplodný, na vyšetření že nepůjde,, nno není to zrada? Všechno jeho odmítání a nezájem mě vlastně dohnalo k tomu, najít si kamaráda, milence, pyšná na to nejsem, ale najednou jsem zjistila, že jde žít jinak. Njednou jde jít do kina, sportovat, na kolo, plavat, vyjít si s přáteli, nebo jen tak koukat na film a věnovat se jeden druhému. Nový přítel má tři děti, je rozvedený a už jsme spolu tři roky a plánujeme  společnou budoucnost, máme vyjasněno co chceme a mám úžasný vztah s celou jeho rodinou. Bojím se reakce manželovy rodiny, že jsem ho já podvedla a opustila, je to hodný člověk, ale má svůj svět, ale bohužel jen on-line. A nejhorší je, že si myslí, že to mezi námi takhle může fungovta pořád dál… nejde. už ne. Co s tím? Asi říct natvrdo a narovinu, že je konec. díky za reakce…

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
18.06.2019 17:26 Uživatel: Ahjo
Věk:  35
Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Text uživatele: 

Ano, nejlepší je jednat na rovinu a říct pravdu. Že jste se zamilovala jinde přiznat můžete, ale že to trvá tři roky, bych taktně zamlčela, to nemusí vědět ani jeho rodina. Ale zdůraznila bych, že celé to je důsledek jeho mnohaleté nečinnosti a odmítání na vašem vztahu jakkoli pracovat a cokoli u sebe změnit. Možná není ani změny schopen, vy jste aktivní a jemu vyhovuje pasivita a nic neřešit. Nemáte se kde potkat. Co mě ale zaráží víc je, že ve čtyřiceti rezignuje na milostný život. Na co tedy vlastně potřebuje manželku? Mám z toho pocit, že jste mu dobrá jen na servis jako od maminky a jinak ho nezajímáte. Pokud by byl tak hodný člověk a měl vás rád, tak by měl snahu, abyste v manželství byla šťastná a nejel si sobecky jen svoje potřeby.  

 
19.06.2019 09:32 Uživatel: Severka
Věk:  41
0-100
Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Text uživatele: 

Moc děkuji za upřímnost, je potřeba to rozetnout, dnes (19.06.2019) jdu k právníkovi: -)

 
18.06.2019 19:24 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Text uživatele: 

Severko, myslim si, ze mas zbytene obavy. Uz jenom fakt, ze spolu 4 roky intimne nezijete, staci jako padny duvod k rozvodu. Taky to, ze ti az po svatbe priznal, ze nemuze mit deti. To je podpasovka. Mela jsi reagovat uz tehdy.
Zbytecne si lames hlavu. Pritele mu vubec nepriznavej, neni to potreba. To bys jen vzala veskerou vinu na sebe. Jsi mlada zena a chces zit jako zena a ne jako hospodyne!
Moc nevahej a konej. Zivot utika!!

 
19.06.2019 09:32 Uživatel: Severka
Věk:  41
0-100
Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Text uživatele: 

Děkuji za reakci, už konám, dnes (19.06.2019) jdu k právníkovi: -)

 
19.06.2019 11:22 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Text uživatele: 

Objects, Human

 
23.06.2019 17:36 Uživatel: Dáreček
1521657124_drek.jpg
Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Text uživatele: 

počítej s tím, že nikdy to nebude pefektní. Každý chlap má své chyby. Za nějakou dobu můžeš přijít i na to, že ten tvůj nový přítel má ještě horší chyby, než tvůj manžel. Né nadarmo se říká - kdo chcee psa zbít, tak si ho vždy najde.   Chceš odejít k jinému chlapovi, tak je třeba tvého manžela pořádně očernit. Když ti to tak vadilo, proč jsi od něho neodešla už dávno? Asi to tak strašné nebylo, když jsi od něho odešla až po tolika letech manželství.   Každá mince má dvě strany a kdo ví, jaká by byla teorie tvého manžela.

 

něco jiného bych ti řekla, kdybys od manžela odešla dřív, než by sis někoho našla. Svým způsobem jste se svým manželem oba stejní. On tě podrazil tím, že ti řekl až po svatbě, že nemůže mít děti a asi ani nechce, a ty zase  tím, že sis našla někoho jiného i přes to, že jsi s manželem pořád byla. Bez ohledu na to, jestli jste spolu ještě spaly, nebo ne. Takže si oba můžete podat ruce.  

 

Každý si hledáme někoho kdo nás zrcadlí a na tobě to jde krásně vidět. Takže v podstatě nejsi o nic lepší, než tvůj manžel.  

 
25.06.2019 15:34 Uživatel: Severka
Věk:  41
0-100
Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Text uživatele: 

Vážená, než začnete soudit, pozorně si přečtěte příspěvěk, já ho četla 3x a nevšimla jsem si, že bych manžela očerňovala a nechaápu, jak se opovažujete mi říkat jak se zrcadlím. Až budete denně na vše sama, co se týče domácností, nošení nákupů v tašce cca2km, chození do práce a věřte, že tam na prdeli nesedím, práce na zahradě, skládání dřeva, vaření, chystání svačin a všeho toho na co mají být v manželství dva, pak můžete soudit. Já manželovi přeji, aby byl šťastný z celého srdce, ale já s ním prostě takhle žít nemůžu, nepomohli domluvy, promluvy a ani nabídka odborné pomoci, protože jsem chtěla zachránit naš vztah za každou cenu, nebral… nechtěl, odmítl… jeho hraní her cca min. 10hod, denně je přednější, než budovat vztah, život na plno žít a radovat se. I jeho maminka… moje TCHYNĚ mi řekla, že ho mám kopnout do prdele. a pravda jediné s čím souhlasím, už jsem to měla udělat dávno, to mi potvrdil i advokát. A další věc, když není kam jít a všechny své vydělané peníze jsme investovaly do domu a bydlení, tak asi těžko můžu odejít, když nebylo kam… a žádost na byt už mám na úřadě více než tři roky… Obhajovat se nebudu, ale urážet se nenechám, když jsem se pouze zeptala, jak na to…

 
25.06.2019 19:45 Uživatel: Dáreček
1521657124_drek.jpg
Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Text uživatele: 

"Až budete denně na vše sama, co se týče domácností, nošení nákupů v tašce cca2km, chození do práce a věřte, že tam na prdeli nesedím, práce na zahradě, skládání dřeva, vaření, chystání svačin a všeho toho na co mají být v manželství dva, pak můžete soudit. "

 

Jaké si to uděláš, takové to máš. Proč jsi mu dělala maminku? On tě přestal vnímat, jako partnerku, ale spíš tě bral, jako maminku, která se o něho stará.  

 

"nepomohli domluvy, promluvy a ani nabídka odborné pomoci, protože jsem chtěla zachránit naš vztah za každou cenu, nebral… nechtěl, odmítl… jeho hraní her cca min. 10hod, denně je přednější, než budovat vztah, život na plno žít a radovat se."

 

On je takový, a makový. Ale když už se ti rozpadlo manželství. tak se  nad tím zamysli trochu hlouběji. Proč jsi ho přestala imponovat? Proč jsi pro něho přestala být atraktivní a výzvou? Nebo mi snad chceš říct, že jsi dokonalá a perfektní? Vinu jen na něho nesváděj.  

 

"pravda jediné s čím souhlasím, už jsem to měla udělat dávno, to mi potvrdil i advokát. A další věc, když není kam jít a všechny své vydělané peníze jsme investovaly do domu a bydlení, tak asi těžko můžu odejít, "

 

A teď už peníze najednou máš?  

 

Snažím se ti poukázat na to, že na vinně není jen tvůj manžel, ale na vinně jste oba. Vaše manželsví už se rozpadlo, což o to, ale až budeš žít s novým partnerem, tak mu nedělej maminku.   Jinak to dopadne pravděpodobně stejně.  

 
24.06.2019 08:59 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Text uživatele: 

Nevim, co ona zrcadli? Podle mne jedna zcela logicky.
To ma zustat do smrti v nefunkcnim manzelstvi? Proc? Navic, kdyz on je podrazak.

 
25.06.2019 16:57 Uživatel: Já85
Věk:  33

Město:Ostrava

Téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Text uživatele: 

Já nesoudím, protože jsem v nefunkčním 11 letém vztahu a nedokážu nají sílu už konečně odejít. Protože já to mám horší jak Vy ženy… Jsem chlap, introvertní chlap. Takže si uvědomuju, že když odejdu, tak už si nikoho nenajdu : - (Vy ženské máte štěstí, že si Vás někdo sbalí, ale chlap pokud není dostatečně sexy anebo alespoň charismatický má smůlu : - (  

Celkem před Tebou smekám klobouček, že si to tak dlouho vydržela, protože já doma nemít ani sex a určitou starostlivost, tak už oprasvdu nevím, co by mě doma drželo.

 

 

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Jak říct manželovi, že už s ním nechci být?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny