Téma: Roční batole - usínání

20.06.2019 20:07
Uživatel: Tina13
Věk:  27
Odpovědí na téma: 2
Text: 

Dobrý den, mám problém se svou 16m dcerkou a už fakt nevím, jak dál.

Asi do roku usínala relativně v klidu, sem - tam potřebovala "pomoct", ale z 90% usínala pěkně sama. Má pořád stejný rituál před spaním i během ukládání ke spánku. Ale najednou, snad ze dne na den začala dělat strašné tyjátry. Jenom co má jít  spinkat, tak má najednou hlad, ale přitom seděla půl hodiny s jídlem před sebou, pití má po ruce taky. I když se jí snažím vyhovět a ještě ji dokrmit, vechno odmítá - mléčko, nedojezenou večeři, nějaký ten lakromáček, suchý rohlík… v tomto už opravdu improvizuji a pak dojídám všechno rozdělané. Samozřejmě nic nechce a jediné co chce tak spat. Jenom ji uložím, zase chce jíst. třeba i hodinu takto běhám, ona zlobí. Napadlo nás, že se začala (z nějakého důvodu) bát tmy. Začali jsme jí k usínání ještě zapínat světýlko. Žádná změna se nekonala. Navíc v noci a i večer odmítá tatínka, taky prakticky ze dne na den, takže je veškeré běhání na mě. Když se malá vzbudí v noci, dostane falšku, jak je zvyklá, uložím ji a hned spí. Z toho důvodu jsem zkoušela ležet večer s ní, ale to jenom dělá blbiny a o spánku nemůže být řeč. Když už je toho moc, tak zařvu, párkrát už jsem jí i dala po plence (opravdu moc mě kousne, kopne… je toho prostě nad moje pchické síly) a v ten moment je schopná pěkně v kidu usnout, snad zaplače jenom ze zvyku. Určitě to nechápejte, že ji biju pravidelně hlava nehlalva, to určitě ne. Přes den je sice živá, ale hodná, všechno se jí dá krásně vysvětlit, myslím že na svůj věk je hodně vnímavá… problém je jenom při večerním usínání. Příjde mě, že je schopná usnout jenom ve stresu, což určitě nechci. Snažím se na ni opravdu po dobrém, střídáme taktiky jednu za druhou, zkoušíme všechno možné i nemožné. Přitom unavená je - malé očička, pusena se jí otvírá…

Už mě i napadlo, jestli není nějaký psycholog přes malinké děti, možá je s ní něco v nepořádku? Nepříjde mě, že si vmýšlí, spíš dělá všechno proto, abych nani už opravdu zařvala, jakoby to k tomu usnutí potřebovala. Je to určitě špatně, ale když běháte od půl 8 do desíti, tak už je toho opravdu hodně. Jindy do 30min spinkala a teď toto.

Děkuji za všechny rady, doporučení.

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
27.06.2019 18:14 Uživatel: Sima a
Věk:  30
Téma: Roční batole - usínání
Text uživatele: 

Jde to věku kdy bude rozdrhlejsi čím dál víc. Hlavně se nenechte vytočit. Zkuste ji přislíbit pohádku před spaním a nebo ji před spaním dávat mlecko. Pokud nezabere tak bych se poradila s dětskou lékařkou či lékařem.

 
27.06.2019 18:28 Uživatel: Tina13
Věk:  27
Téma: Roční batole - usínání
Text uživatele: 

Díky za radu, ale mléčko před spaním odmítá už as iod 9m a poádk má asi půl hodiny před tím… Zkoušeli sme ji vykládat, ale to nebere - kraviny jsou přednější v tomto směru.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Roční batole - usínání
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny