Téma: Úzkosti a pocit, že nikam nepatřím

24.08.2019 18:20
Uživatel: Kate21
Věk:  21
Odpovědí na téma: 2
Text: 

Ahoj, tak nějak nevím, kde bych začala.

Začalo to už asi na gymplu. Na základce jsem byla oblíbená, se všemi jsem si rozuměla, ale na gymplu přišel zkrat. Do kolektivu jsem nezapadla a já začala cítit, že mě lidé nemají rádi. To byl takový první impuls, kdy jsem začala přemýšlet, co je se mnou špatně.

Občas hodně mluvím, někdy i nevhodné věci. Hodně se svěřuju, i s věcmi, které bych si měla nechat pro sebe. Občas dělám blbosti, kterých pak lituji, hlavně když se opiju. Nad vším strašně moc přemýšlím a neumím se odprostit od minulosti. A hlavně jsem introvert.  

V poslední době jsem začala hodně přemýšlet. Vyústily to dvě věci, kdy jsem nebyla pozvána někam, kde bych čekala, že pozvána budu. Dost mě to zamrzelo. Pořád přemýšlím nad tím, co dělám špatně. Falešná si nepřipadám. Nejsem typ člověka, který ke druhému přijde, začne ho pusinkovat a objímat, neumím zahájit konverzaci, ale když si někoho oblíbím, jsem pro něj schopna udělat vše. Poslední dobou mám z toho úzkosti, závidím ostatním ty party přátel a mi se chce jen sedět doma a brečet.

Pár kamarádek mám. Napočítala bych tak 6. Jednu nejlepší, jednu ze základky, se kterou trávím nejvíce času, dvě ze střední, jednu z vysoké a jednu mimo. Pár pár známých ze skautu a z fotbalu, ale nic moc na kamarádění. A já si prostě připadám strašně sama. Ráda bych šla někam ven, ale prostě nemám s kým. Kluka taky nemám. Oba dva si po rozchodu se mnou našli holku a jsou s ní doteď. Problém je asi ve mě, ale nemůžu ho najít.

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
24.08.2019 19:53 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  50
Téma: Úzkosti a pocit, že nikam nepatřím
Text uživatele: 

Šest kamarádek je opravdu dost.

Já ani tolik nemám.

Kolik si myslíš, že by člověk měl mít kamarádek?

 

Chybí ti parta.

Ty si myslíš, že v těch různých partách jde vždycky o nějaké hluboké vztahy?

No tak ti můžu prozradit, že ne.

To jsou povrchní vztahy založené na tom, že se lidi chtějí bavit podobným způsobem.

Stane se sice sem tam, že nějaká parta vydrží a z lidí se stanou opravdu dobří přátelé, ale je to spíš vzácné - a popravdě ve tvém věku nikdo ještě nemůže vědět, jestli takovou partu má nebo ne. Protože to prověří až čas a nějaké starosti, ve kterých si lidi pomohou. Skutečné přátelství taky musí vydržet i když lidi už nemají na sebe dost času, mají třeba rodiny a tak.

 

Píšeš, že máš kamarádky, ale nemáš někoho, s kým bys někam šla.

A v čem to kamarádství tedy spočívá, když ne v tom, že spolu něco podnikáte?

 

Píšeš, že lidem závidíš party přátel. Co děláš pro to, abys v nějaké takové partě byla? Nebo jak myslíš, že se do ní člověk dostane?

No určitě ne tak, že sedí doma a čeká, až ho někam někdo pozve. Ale chodí tam, kde jsou lidé, co mají podobné zájmy a se kterými je člověku dobře. Ne všude je nutno mít pozvání, někam lze přijít bez pozvání, přihlásit se, jednoduše se zeptat, jestli člověk může přijít taky. Do mnoha paret se dá dostat tak, že se člověk ometá okolo dost dlouho a ty lidi si ho všimnou a tak nějak ho přizvou mezi sebe.

Ale za zavřenými dveřmi tě nikdo hledat nebude.

Proč by to dělal?

A že nikdo nezve - pozvi někoho ty někam. Třeba i kamarádku, kamaráda - a nemusí to být hned rande. Do kina, na výstavu, koncert, veletrh a pod. Vždyť se dá na rovinu říct, že se ti nechce samotné a hledáš nějakého parťáka - můžeš třeba i zalhat, že tvoji obvyklí kamarádi zrovna nemají čas.

 

Tvůj problé myslím je pouze nízké sebevědomí.

Myslíš si, že máš jen takovou cenu, nakolik o tebe lidi stojí nebo nestojí. Ono to ale funguje i obráceně - když si nevážíš dost sebe sama, nebudou se ti vážit ani ostatní.

Je to začarovaný kruh a není snadné se z toho vymotat.

 

Pro začátek zkus přehodnotit svoje očekávání a měřítka.

Člověka neurčuje počet kamarádů, ale kvalita lidí s nimiž se přátelí. Ten, kdo má za kamarády padesát debilů není lepší člověk než ten, kdo se přátelí s jednou výjimečnou osobností.  

Není to o kvantitě, ale o kvalitě.

Nehledej nějaké partičky - to z tebe lepšího člověka neudělá - hledej jednotlivé lidi jichž si vážíš, hledej jak s nimi trávit čas - a buď v tom aktivní.

 

Nesnaž ze sebe dělat něco co nejsi. Nejsi extrovert, jsi introvert - to není přeci vada, to je jen charakteristika. Snaž se mít se ráda takovou jaká jsi.  

 
24.08.2019 21:42 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  46

Město:Praha

500-1000
Téma: Úzkosti a pocit, že nikam nepatřím
Text uživatele: 

Nepíšeš odkud jsi. Pokud z Prahy, měl bych pár tipů, jak vyrazit ven s dalšími lidmi. I kdybys měla vyrazit s Klubem českých turistů, důležité je, abys byla ve společnosti dalších lidí. Chápu to sprvně, že aktuálně studuješ VŠ? Bohužel kreditní systém docela dost rozbil tvorbu přátelství zde, na každoý předmět chodíš s jinými lidmi, ale hodně na vysokých školách jsou různé zájmové kluby, kam se můžeš přidat.  

 

6 kamarádek je docela dost. Co od kamarádství vlastně očekáváš? Máš nějakého koníčka? Zkus na FB najít skupinu se stejnými zájmy.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Úzkosti a pocit, že nikam nepatřím
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
V životě nikam nesměřuji 8 3508x
Chci umřít 2 3256x
Stres z řízení auta po autonehodě 1 1524x
Přízpůsobení se životnímu stylu rodičů 7 1572x
vrati mi vse osud? 4 1435x
Uzavřená do sebe 8 1637x
Opakující se neverbální obtěžování jinou ženou 1 1581x
Kauza Slunečnice - špatný přístup k seniorům 10 2227x
Neviem sa v zivote nakopnut 2 1243x
Proč nikoho nezajímám 7 2892x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny