Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy

14.02.2013 14:13
Uživatel: Martta
100-500
Odpovědí na téma: 31
Text: 

 Ahoj, miluju boršč, co vy? Taky máte problém s jeho dostupností v restauracích?

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 5650x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Boršč - zbožňuju ho!
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
14.02.2013 14:31 Uživatel: Micholík
Věk:  44
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Přítelkyně je Ukrajinka, takže to mám z první ruky. Navíc velice dobře vaří a strašně ráda. Takže mohu mít boršč zelený a nebo červený. (mimochodem, je to ukrajinské národní jídlo, nikoliv ruské) Jinak třeba i "katljéty", šúbu, viněgrad, choloděc, galůbci, atd, atd…. a vodku. Mají ji lepší než u nás. Například jejich veliceznámá "Chliébnyj dar". Už dávno ji mají s takovými uzávěry, že ji nelze pančovat. Já ale tak jednu stopečku za večer.  Jednou jsme si dali v restauraci a nebylo to ono. Bylo v něm jen jeden druh masa a chyběla zakysaná smetana navrch.

 
14.02.2013 15:31 Uživatel: Martta
100-500
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Já úplně žeru červený, nemůžu se ho nabažit, zalený jsem ještě neměla, je lepší? No a co se týká těch restaurací, tak málokdy asi najdeme nějakou, kde to chutná tak dobře jako domácí specialitky ale aj tak už to není, co to bývalo a najít nějakou, kde ho servírujou není zrovna jednoduché

 
14.02.2013 20:05 Uživatel: Micholík
Věk:  44
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Zelený se dělá ze šťovíku (to není ten divoký na loukách), tady se neprodává. Ukrajinci co tu žijí, mají semena z Ukrajiny. Je to šlechtěná rostlina(zelenina). Ukrajinci jedí hodně zeleniny a umí ji upravovat na různé způsoby. Já mám raději ten červený, ale zelený také není špatný.

 
14.02.2013 20:14 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

S těmi uzávěry máš pravdu, nechápu, proč nejsou u nás. Myslím, že by to to pančování hodně ztížilo.

 
07.05.2013 18:35 Uživatel: raja
Věk:  40
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

môj manžel pochádza tiež z Ukrajiny takže zdieľam Váš názor

 
14.02.2013 15:04 Uživatel: MitsCa
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Борщ не должны есть, но если она (моя жена) приготовлена хорошо, я буду есть его c aппeтитoм.


 
14.02.2013 15:26 Uživatel: Martta
100-500
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Aaaj azbuku neumím, nemůžete to zkusit třeba anglicky?

 
14.02.2013 16:07 Uživatel: MitsCa
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Psal jsem, že boršč nemusím, ale pokud ho žena udělá dobře, tak ho sním s chutí.

 
14.02.2013 16:14 Uživatel: Martta
100-500
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Děkuji za překlad

 
14.02.2013 20:00 Uživatel: Micholík
Věk:  44
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Mits Ca, máš to blbě. Foneticky takto : Ja někůšaju boršč, no kadká jevó prigatóviť majá žená, ja jevo sjem vsudavólstvije.  

 
14.02.2013 15:30 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Boršč jsem ani jednou neměla, takže nemohu posoudit, ale je prý moc dobrý

 
14.02.2013 15:43 Uživatel: Martta
100-500
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Je naprosto vynikající, pokud máš ráda kyselé nebo jemně nakyslé jídlo…mmm prostě mňamina

 
14.02.2013 15:45 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Tak to mám ráda kyselé jídlo, tak to by mně moh chutnat, doufám, že ho někdy ochutnám.

 
14.02.2013 16:12 Uživatel: Martta
100-500
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Jen si dej, můžu fakt jen doporučit Já třeba ještě nenašla odvahu si ho uvařit doma, takže jen v hospůdkách, ale už je to docela fuška najít hospodu, kde ho mají

 
14.02.2013 20:16 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

A co taková sibiřská soljanka, Racku? Je jednoduchá a v mrazáku může čekat i půl roku, aniž by jí mráz ubral na chuti a kráse

 
14.02.2013 20:20 Uživatel: Medvěd
Věk:  52

Město:Valašské království

5000-6000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Jde to takto zařídit i s manželkou, aby byla stále při chuti a krásná?

 
14.02.2013 20:24 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Dej ji do mrazáku a uvidíš

 

S nějakou to určitě jde zařídit Méďo. Jsou jich tři miliardy.   Chceš ňákej mobil?

 
15.02.2013 13:26 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Sibiřská soljanka? Ou, tak o takovým jídle slyším poprvé, neznám ho.

 
15.02.2013 18:51 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Soljanka sibiřská

  • Suroviny jsou pro dvě zmrzlé osoby ruského původu, celkem asi 2,5 l
  • 300 g dobrá prorostlá slanina
  • 3 PL sádlo nebo olej
  • 2 velké cibule
  • 150 g mrkev
  • 150 g celer
  • 200 g červené řepy
  • 200 g kysané zelí, může být i červené, lze použít i čerstvé
  • 1 PL sladká paprika
  • 1 KL pálivá paprika
  • 1 citrón nebo ocet
  • 5 PL rajský protlak
  • 3 větší kysané okurky
  • 2 l hovězího vývaru nebo vody
  • cukr
  • sůl
  • kyselá smetana

 

Slanina se nakrájí na tenké, nevelké plátky a na oleji se nechá vyškvařit.
Vloží se cibule nakrájená na kroužky a nechá  zezlátnout.
Přidá se nahrubo strouhaná kořenová zelenina, orestuje se, až začne tmavnout. Do směsi se přimíchají obě papriky, přidá se krájené propláchnuté zelí, na nudličky červená řepa. Čerstvé červené zelí dodá polévce krásnou barvu.
Zaleje se vývarem, přidá se citrón krájený na plátky, rajský protlak, okurky, nakrájené na plátky a nechá se pomalu vařit asi hodinu

Polévka má mít jasně červenou barvu, chuti příjemně nakyslé, pikantní po zelenině s uzeným tónem, s malými kousky rozvařené citrónové kůry. Cukr, obsažený v mrkvi a celeru dodá jemnou chuť, kterou možno zesílit ještě malým přídavkem. Pokud je správně připravená, nebude vám chybět žádné přichucovadlo ani další koření. V některém kraji se přidává vařené uzené maso

Servíruje se ve velkých miskách s plátkem citronu a kopečkem smetany. Nesmí chybět křupavé žitné pečivo a dvojitý „škalik“ vodky 0,12 l

 
16.02.2013 11:56 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

To vypadá dobře, díky

 
16.02.2013 21:15 Uživatel: Medvěd
Věk:  52

Město:Valašské království

5000-6000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

A recept na vychytaný boršč by náhodou nebyl?

 
14.02.2013 15:52 Uživatel: Julie
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

  Tak kdysi ve školní jídelně býval Boršč pravidelně v pátek. Někdo vypustil fámu, že je to ze slitých polévek za celičký týden. Mám ráda červenou řepu na všechny způsoby.

 
14.02.2013 22:16 Uživatel: socialni_pracovnice
Věk:  32

Město:Brno

1000-2000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Tak já boršč taky můžu. Už jsem ho dlouho neměla, dala bych si.

 
17.02.2013 17:47 Uživatel: kVerca2
0-100
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

V Praze 2 je jedna restaurace, kde ho vaří a docela dobrý a nebo pak vím ještě o jedné kousek od Brna

 
17.02.2013 18:09 Uživatel: Martta
100-500
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Zajímalo by mě, kde je to v té Praze…

 
17.02.2013 18:19 Uživatel: kVerca2
0-100
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Je to na ulici Záhřebská (nevím, jestli tady mohu napsat název), zkus se podívat na internet, mají své stránky, tak to můžeš zkouknout a možná se ti zalíbí

 
17.02.2013 18:49 Uživatel: Martta
100-500
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Dívala jsem se na mapy a na té ulici je tuna restaurací. která z nich to je? U Draka, Žlutá pumpa, Hlučná Samota nebo La Lavande?

 
17.02.2013 18:55 Uživatel: Medvěd
Věk:  52

Město:Valašské království

5000-6000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Napiš v klidu název, nikdo to mazat nebude, já určitě ne a Avatárek tu není.

 
17.02.2013 19:02 Uživatel: kVerca2
0-100
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Takjo Medvěde, zkusím to. je to Hlučná Samota Marti

 
17.02.2013 19:07 Uživatel: Medvěd
Věk:  52

Město:Valašské království

5000-6000
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

No vidíš a je to venku, monitor nepraskl a země se nezachvěla. Pokud jde o osobní zkušenost, není problém se o ni podělit. Nejsi úplně nová, registrovaná jsi nějakou chvíli a nepředpokládám, že si děláš reklamu na svoji restauraci.  

 
17.02.2013 19:13 Uživatel: Martta
100-500
Téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Text uživatele: 

Děkuji, dívala jsem se na stránky a fakt ho tam mají, mám radost, když už jsem líná si ho doma zkusit udělat, tak zkusím jakou má kvalitku u nich

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny