Téma: Recept na třešňovou bublaninu

03.07.2013 07:40
Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Odpovědí na téma: 19
Text: 

   Léto je čas, kdy nám na zahrádce dozrává spousta výborných ovocných pochoutek, ať už jsou to třešně, jahody, meruňky, broskve, jablíčka nebo hrušky. Ze všech těchto plodů se dá vytvořit něco dobrého na zoubek, tak budu ráda, když i vy přidáte nějaký ten svůj oblíbený recept na dobrý ovocný koláč, moučník nebo pohár. Já začínám třešňovým koláčkem,

tak vám přeji dobrou chuť.

 

Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept)

Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept)

Suroviny
  • 500 g čerešne
  • 4 ks vajcia
  • 200 g cukor kryštál
  • 125 ml voda
  • 125 ml olej
  • 350 g múka polohrubá
  • 1 ks cukor vanilkový
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 50 ml sirup Redberry


20 porcií
10 minút príprava
40 minút na 180 °C

Postup receptu

Suroviny na koláč…
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 1

…a ešte sirup Redberry.
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 2

Urobíme si cesto: do veľkej misy dáme preosiatu múku, pridáme cukor(2PL odoberieme na polevu), vodu, olej…
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 3

… vajíčka a vanilkový cukor a prášok do pečiva.
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 4

Všetko iba raz dôkladne premiešame elektrickým šľahačom na mierne obrátky.
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 5

Cesto vylejeme na malý plech s papierom. Stierkou uhladíme.
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 6

Na cesto naukladáme čerešne, ktoré sme zbavili kôstky a namočili do múky, aby pri pečení nespadli do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút.
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 7

Po upečení a vychladnutí môžeme krájať koláčik na porcie.
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 8

Toto bola moja porcia. Koláč iba pocukrujeme. Pre náročnejších môžeme ozbodobiť šľahačkou, alebo sirupom.
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 9

Sirup Redberry(50ml) varíme spolu s trochou vody(2PL) a cukrom(2PL), vznikne výborná poleva.
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 10

A teraz už naozaj dobrú chuťalt
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept) - obrázok 11


Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3913x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Recepty z ovoce .
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
03.07.2013 08:44 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Jé, Rybko, mňááám! Já přidám již mnou vykoušený recept na jahodovou buchtu (zdroj: mimibazar.cz)

Je fakt moc dobrá a taky nenáročná. Aspoň podle mě.

 

Jahodová buchta

Ingredience:
3 vejce
1 sklenička vlažné vody
1/2 dcl oleje
2 skleničky polohrubé mouky
prášek do pečiva
1 sklenička cukru
kakao (na vaření)
na krém:

25 dkg másla
20 dkg cukr moučka (podle mě stačí jen 10 dkg)
25 dkg tvarohu (ve vaničce)
hořká čokoláda
jahody

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vajec, cukru, vlažné vody, oleje, mouky, kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct, poté necháme buchtu vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme máslo a cukr moučku, přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém, na něj hustě poklademe jahody (čím víc, tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu. Dáme vychladit.

Těsto dáme péct a pak buchtu necháme vystydnout…
…na vystydlou buchtu namažeme hotový krém…
…na krém dáme jahody…
…nastouháme na celou buchtu na jemném struhadle čokoládu a dáme chladit!!!
 
03.07.2013 13:36 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Tak tohle neznám a určitě zkusím, hned zítra, . mám moc ráda zákusky s jahodami a čokoládou …mňam.

 
03.07.2013 15:27 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Měli jsme moc jahod, tak jsem vybrala nejlépe vypadající recept a zkusila ho. Ani jsem nedoufala, že to bude tak dobré alt Tak ať se ti, Rybko, podaří.

 
05.07.2013 16:11 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Voslíku, včera jsem to upekla a protože už jsem měla málo jahod, tak jsem na půlku plechu dala červený rybíz a bylo to ještě lepší… takové osvěžující. Takže dík za nový receptík.

 
08.07.2013 09:10 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Super, my jsme včera otrhali rybíz, takže bych to mohla taky zkusit Díky za tip, Rybko.

 
05.07.2013 18:04 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

To vypadá lákavě, hned bych si dala ke kávičce. To určitě vyzkouším  

 
03.07.2013 09:41 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Já miluju nepečené letní dorty.   http://url.googluj.cz/6kp  Stačí kliknout do obrázku v odkaze a jste u receptu.



 
03.07.2013 10:52 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Barčo, tyhle nepečené záležitosti jsou poměrně dost chutné

 
03.07.2013 11:24 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Jsou. A zrovna dnes se na jeden chystám. Parádně to osvěží, jak jsou ta tepla. Jenže jsem doma sama a tak vezmu zítra i holkám do práce na chuť. Už jsem myslím taky na řadě s něčím …

 
03.07.2013 13:34 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Taky ráda dělám tyhle nepečené dobrůtky. Mě ale tady tyhle obrázky nejdou rozkliknout, jen se mi všechny zvětší, ale recept nikde. Dělá to jen mě?

 
03.07.2013 13:50 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Píšu, že kliknout do obrázků v odkaze, ne tady.   alt  (vpravo je kolonka - Navštívit stránku)

 

 
03.07.2013 16:40 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Jj. už to jde v pohodě…. kdybych četla pořádně a nekoukala jen na obrázky, tak jsem tady nemusela otravovat s dotazem. Slibuji, že se polepším….

 
03.07.2013 17:05 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Ale no táák, co to je … jaké otravování …    třeba nebudeš jediná, kdo si nevšiml a vysvětlení bude na místě 

 
03.07.2013 13:46 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Jéé, bublaninu sme dělali doma zrovna včera

 
03.07.2013 13:51 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Tvarohový koláč s čučoriedkami

Tvarohový koláč s čučoriedkami
Foto: Hotel International Veľká Lomnice
Suroviny

6-8 porcí

30
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup receptu

Piškótové cesto si pripravíme zmiešaním 4 vajec, 120 g cukru, polohrubej múky a oleja, pečieme v rúre cca 30 minút. Vychladnutý koláč potrieme džemom. Jogurt zmiešame s tvarohom, cukrom, vyšľahanou šľahačkou s rozpustenou želatínou.

Polovicu náplne natrieme na cesto a posypeme čučoriedkami.

Pridáme zvyšok plnky a na vrch nasypeme zvyšné čučoriedky.

 

 

A když nejsou borůvky, tak se to může obměnit s rybízem. Vypadá to dobře, tak ho také někdy vyzkouším.

 
03.07.2013 17:22 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Jak vidím tvaroh a borůvky, tak to mi stačí, hned bych si dala. Ještě že se ten cukr dá nahrazovat a nebo mám v okolí jedlíky, kteří to spořádají, takže já si můžu dát jen kousíček

 
05.07.2013 16:07 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Panna cotta

Panna cotta
zuzlik0402Zuzlik0402, 32 ročná žena, Poprad, recept pridala: 17. júna 2013 8:01Ďalšie jej recepty

 

Suroviny

10
porcií
20
minút
príprava

Postup receptu

Smotanu, cukor, 200 ml mlieka a vyškrabanú dužinu z vanilkového struku dáme zohriať. Udržiavame teplé, ale nech nevrie.

V 150 ml mlieka necháme napučať 2 sáčky želatíny, potom ju zohrejeme (nesmie vrieť), prilejeme trochu smotany, dobre rozmiešame a vlejeme do zvyšku teplej smotany, najlepšie cez hrubé sitko, aby veľké kúsky neprepadli.

Chvíľku ešte prehrejeme a naplníme do nádobiek, ktoré necháme stuhnúť. Ozdobiť ich môžeme ľubovoľne, napr. malinami povarenými s cukrom (na 3 lyžice ovocia ide 1 lyžica cukru), čučoriedkami, ostružinami a mätovými lístkami.


 
08.07.2013 09:11 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Hmmmmm, to by mě taky zajímalo, Rybko, jestli to už někdo zkoušel. Při pohledu na takové mističky se mi sbíhají sliny!

 
08.07.2013 13:19 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Text uživatele: 

Jednou to dělal někdo v pořadu -Prostřeno a všem to moc chutnalo,

takže to bude asi velká dobrůtka.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Recept na třešňovou bublaninu
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 0
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 0 témat
Počet témat celkem: 15747
Počet odpovědí celkem: 171449
Počet registrovaných: 4660 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Forenzní psychologie
Nejkomentovanější za 7 dní: Drobné krádeže v domácnosti
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny