Téma: Doba před listopadem 1989

16.07.2017 17:33
Uživatel: lípužbylo
Věk:  41
Odpovědí na téma: 3
Text: 

Kéž by se dala vrátit doba před listopadem 1989. Právě díky EU a hlavně jejím představitelům začínáme nyní všichni vzpomínat na klidný a hlavně bezpečný život před vstupem do této hrůzy a hlavně před rokem 1989. Hranice byly sice skoro hermeticky uzavřené, nikdo se nedostal ven, ale hlavně dovnitř. Potraviny nezávadné, nikdo si nedovolil porušit normy. Nikde žádné velké nebezpeční, tehdejší SNB, VB byly autoritou, děti se mohly venku pohybovat i samy. Cikáni měli pracovní povinnost jako ostatní, žádné dávky pro ně neexistovaly, museli se starat sami o sebe jako ostatní. Ale holt nebyly ty banány a turisté nemohli jezdit po světě. Ale na to cestování stačil i Sovětský svaz, velká a krásná země. Teď sice mohou, ale s vědomím, že návrat z dovolené může být v igelitovém pytli.

 

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
16.07.2017 18:33 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Doba před listopadem 1989
Text uživatele: 

pokud volby vyhraje Babis tak bude jeste mnohem hur

 
16.07.2017 21:31 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  50
Téma: Doba před listopadem 1989
Text uživatele: 

Jó, to byly časy.

O tom, čím kdo bude ale hlavně nebude, rozhodovali soudružky a soudruzi už na škole, následně každému život diktova KSČ a ROH, takže člověk vůbec nepotřeboval mozek. Hermeticky uzavřené nebyly jen hranice, ale i přístup k informacím - ostatně co taky s nima bez mozku? Namísto  EU nám práci plánovala RVHP na pět i deset let dopředu, čili bezmozek se nemusel o nic starat, mohl jen spokojeně plnit a plnit. Bezmozci se nemuseli ani trápit s tím, co jedí, protože nezávadných potravin bylo pět na krámě. Kromě VB a SNB se o bezpečnost bezmozků starala i STB. S cikány byly stejné problémy co dnes (16.07.2017), ale jelikož se o tom nesmělo mluvit, bezmozek o nich nevěděl.

 

PS: lipuzbylo, jak tak počítám, když skončila totalita, bylo ti 13. Pravděpodobně jsi měla šťastné dětství a rodiče bolševiky a prázdniny trávívala v Artěku. Víš, že děti rodičů, co rodiče bolševiky neměly, ba dokonce třeba měly rodiče, co si troufli říkat nejen to, co je dovoleno, ale co si doopravdy myslí, tak šťastné dětství ani takový pocit bezpečí nemělo?

 
18.07.2017 07:06 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Doba před listopadem 1989
Text uživatele: 

Ono uz pry bylo lip i za Rakousko-Uherska, i za prvni Republiky. Kazda doba ma holt sve klady a zapory.
Zakladatelce diskuze bych doporucila si precist nejakou literaturu, nebo podiskutovat s rodici, prarodici, co se v te dobe vlastne delo. Jen ten, kdo o te dobe nic nevi, muze napsat takovyhle nesmysl.   Kdo by se dobrovolne vzdaval svobody? Jen ten, ktery rad sedi doma ve sve komfortni zone, nevytahne paty z baraku, diva se na TV serialy a veri vsem medialnim lzim.
Jednu vec pripoustim, a tou je bezpecnost a nejista budoucnost Evropy. Ale to je na jinou diskuzi.
Cas se neda zastavit ani vymenit. Nastesti!!

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Doba před listopadem 1989
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny