Téma: Pohanka a vaření (kromě pohankové kaše)

05.10.2010 06:43
Uživatel: Magda40
Věk:  40
Odpovědí na téma: 3
Text:  K čemu se dá ve vaření použít pohanka a jakého je to původu. Babička to vždycky dávala do rajské polívky a já bych ji chtěla taky nějak využít v jídle...
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
05.10.2010 09:14 Uživatel: Julie
Téma: Pohanka a vaření (kromě pohankové kaše)
Text uživatele:  Je to ku podivu, ale pohanka nepatří mezi obilniny, ale podobně jako rebarbora do čeledi rdesnovitých.
Základní recept : 200g neopražené pohanky, 75 ml rozpuštěného másla, 600 ml vody,
 Pohanku za stálého míchání dřevěnou vařečkou rychle opražíme na másle. Jakmile začne tmavnout, přidáme vodu a na  mírném ohni ji přikrytou vaříme 15-20 minut. Než se úplně dovaří, odkryjeme ji, aby se tekutina odpařila. Nažky jsou uvařené, jakmile zvětší svůj objem a popraskají.
 
05.10.2010 09:17 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Pohanka a vaření (kromě pohankové kaše)
Text uživatele: A je to dobré? Nikdy jsem nic takového neměl.
 
05.10.2010 09:22 Uživatel: Julie
Téma: Pohanka a vaření (kromě pohankové kaše)
Text uživatele:  Jako příloha, to jde, musíš to osolit, ale né moc. Jednou jsem to přehnala s kořením a ve finále z toho byl falešný prejt z jitrnic. Ono to má i takovou barvu. Ale já vařím spíš klasiku,  brambory, rýži.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Pohanka a vaření (kromě pohankové kaše)
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny