Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze

22.08.2015 13:37
Uživatel: Ela
Věk:  50

Město: Blansko

Odpovědí na téma: 14
Text: 

Dnes mě navštívili dva "kominíci" od firmy kominictví Olomouc. Tuto firmu jsem si objednala na základě letáku který jsem našla ve schránce. Již bych to neudělala. Před příchodem měli volat 1 hod. dopředu. Když jsem jim to řekla tak ten jeden byl arogantní a řekl že byl čas domluven od 10-14 hod. a že ta paní na telefonu co jsem s ní mluvila tomu nerozumí, protože oni jezdí podle navigace a kde budou za hodinu nevědí. Za 5 minut byl komín vyčištěn včetné cesty ke komínu a zpět. Rouru od kamen do komínu nevyčistili. Revizní zprávu nedali a doklad od čištění jsem si mohla napsat sama. Po této zkušenosti bych si tyto "kominíky" neobjednala.

Byla jsem zvyklá, že si kominík udělá svou práci. Uklidí si po sobě, ale ouha. Já jim  řekla, že si to uklidím po tom co jsem viděla tu spoušť. Nevím čím by to uklidili když neměli ani vysavač. Dole u díry od komína byly vysypány saze a odpověď na to bylo, že mi to říkal. Sice nevím kdy, ale to už neřeším. Místo toho, aby ten druhý který s ním přijel vzal vysavač a vysával to při čištění, aby tam nebyli všude saze. Ten měl, ale jinou práci. Vypsal doklad o provedení kontroly. A to už na něho čekal ten druhý po vykonané práci. Tyto kominíky bych nedoporučila ani největšímu nepříteli.

Na razítku je JIŘÍ VRBKA, KOMINICTVÍ KRNOV 2.   

 

 

razítku je JIŘÍ VRBKA, KOMINICTVÍ KRNOV 2.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 8880x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Kominictví-plynoservis Olomouc
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
22.08.2015 15:31 Uživatel: Pan Sova
Věk:  72
Sova.jpg
2000-3000
Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

Zajímavé, u nás jsem si je také objednal na revizi a čištění kotle a komínu.

Byli příjemní a čistotní, byl jsem spokojený.

Hodně asi záleží od konkétních osob, které pošlou. Měla bys reklamovat přímo u firmy. Věřím, že by vše napravili.

 
07.10.2015 09:08 Uživatel: František Rudý
Věk:  66

Město:Chvalčov

Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

V červenci jsem měl ve schránce nabídku na vyčištění komína 11.8. Telefonicky jsem si službu objednal a 11.8. se dostavili 2. kominíci. Jeden seděl venku a vypsal protokol, druhý šel se mnou na půdu. Již na půdě skuhral, kdo má v tomto horku dělat. Chtěl otevřít klíčem komín, ten nešel otevřít, dvířka byla přilepená, on nic kromě klíče a růžice neměl, tak řekl, abych donesl nějaké nářadí. Donesl jsem kombinačky a bez problémů jsem  komín otevřel, dvířka byla pouze  trochu přilepená. Kominík měl akorát růžici. dal ji do komína a řekl, že komín je zadehtovaný a růžice to nebere.  Tak jsme šli dolů, kde měl druhý kominík připravenu revizní zprávu, že je vše OK.  Po sdělení druhého kominíka mi řekl, že komín lze vyčistit frézou a že to bude trvat asi 30 minut a bude to stát 6000 kč. Řekl jsem, že se mi to nezdá, dal bych tak 2000, s tím ovšem nesouhlasil, tak zprávu č. 1724/2015 přepsal na Spalinová cesta nevyhovující, silný dehet v komínovém tělese. Chtěl 300, na  námitku že vlastně nic neudělal nechtěl přijmout. Měl jsem dojem, že kominík si na práci vzal  nějakého nezaměstnaného, který se navíc tvářil že je znechucen svou konjukturou uprostřed všeobecné krize.  

Já jsem si půjčil od souseda komínový kartáč o průměru 20 cm. Dostal jsem ho asi metr a dál to nešlo. Koupil jsem tedy kartáč o průměru 15 cm, komín jsem protáhl, vybral 2 kýble sazí, pak jsem jej protáhl tím o průměru 20cm, vytáhl další 2 kýble oloupaného suchého dehtu a komín je čistý a krásně táhne. Teď mohu pozvat kominíka, který se tam podívá, protáhne to růžicí a za 300Kč mi napíše, že je to v pořádku. Celá moje práce - a to nejsem odborník a dělal jsem to poprvé -  trvala asi hodinu i s úklidem. Takže závěr je, že kominík neměl zájem o kominickou práci za normální odměnu. Za 2000 mu nestálo za to čistit komín, raději řekl že to nejde. Jedině frézou za 6 tisíc. Na seznamu kominíků jsem ho nenašel.  Na zprávě č. 1724/2015 je razítko Jiří Vrbka KOMINICTVÍ, Krnov 2, 763 13 Liboš, IČ 88174271. Je takové jednání kominíka normální? Vím, že silně zanesený komín nebude čistit za 300 kč, ale 6000 kč se mi zdá moc, když já, který nejsem odborník jsem to zvládl za 60 minut s úklidem  a to jsem mezitím chodil z půdy do sklepa kontrolovat zda je komínový kartáč až na spodu komína. Možná tato firma jede knám přes 100km, protože stejné zkušenosti s ní mají v okolí Krnova, tak tam jim již pšenka nekvete.  A ten kdo má komín čistý, tak zaplatí 300 za to, že kominík  strčí růžici do komína a vypíše zprávu. To vče za 10 minut. Ale opravdu vyčistit zanesený komín? To taky umíme, ale pod 6000 nejdeme. Za tu dobu raději oběhneme pár komínů za 3 stovky  a máme to bez práce! Tak se dělají prachy a ne u lopaty! ing. František Rudý, Chvalčov.

 

 

 
14.12.2017 19:20 Uživatel: denny
Věk:  64

Město:Karlovice

Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

Myslím že mám podobné zkušenosti s "Firma Michal Nádvorník" IČO 87484323  https://firmy.euro.cz/subjekt-michal-nadvornik-87484323 z Olomouce. Napřed vzal za "vyčistění"  300, - musel jsem nachystat žebřík - pan kominík se přece nebude obtěžovat, aby vozil s sebou něco takového. Po té mi mi napsal nevyhovující zprávu a slovně mi tvrdil, že je komín zadehtovaný, je ho nutné vyfrézovat. Komín má průměr 140mm, min. 2x ročně ho preventivně proti zadehtování čistím sám růžici o průměru 140 bez problémů a drhnutí - a on "profík" použil růžici 160!!!    Dále že je komín nízký a je ho nutné  "zvednout" o 1,5m - aby odpovídal normě, jinak to musí hlásit hasičům jako nevyhovující (komín byl v používání již 12 let s technickou zprávou i údržbou kominictví Kočička z Vrbna p/P.). Tak se mu podařilo mě vystrašit, že jsem souhlasil i s předběžnou cenou dalších 12tisíc! Zkrátím to, frézování stálo 4,5tisíce - trvalo i s přípravou neuvěřitelných 10minut a z komína o délce přes 6m se vyfrézovalo ještě neuvěřitelnější 1 malá lopatka na uhlí sazí a dehtu!!! 7,5 tisíce mě pak stál 1,5m komínový nástavec (nastříkaný na hnědo), umístěný během 45minut, neboť musel rozbít vrch komínu, aby si nástavec "sedl" (to rozbité po sobě do pořádku nedal, zjistil jsem až byl pryč i s penězi za všechnu tu dřinu). Zanechal ve mě pocit že jsem naletěl arogantnímu zlatokopovi a ne poctivému kominíkovi, bohužel.

 
01.03.2016 15:09 Uživatel: Honza24
Věk:  45
Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

Také jsem našel ve schránce leták Kominictví Vrbka, zavolal jsem, objednal a pro jistotu ještě v den čištění jsem znovu zavolal, abych se ujistil, že skutečně přijdou v 17 hod. , jak bylo domluveno. Šel jsem dřív z práce, abych připravil žebřík, noviny atd. A výsledek? Nikdo nepřijel. Skutečně spolehlivá firma (. Už jsem jim nevolal, nechci se dál ponižovat.

 
17.11.2016 22:37 Uživatel: L
Věk:  25

Město:Kv

Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

U mně byli v K. Varech 18.3.16. Ted zkoumám, zda to nebyli falešní kominíci. žebřík neměli, komín pročistili, ale saze nevybrali. Bylo to za 300, -

 
13.06.2016 18:12 Uživatel: Revizní technik
Věk:  47

Město:Olomouc

Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

Dobrý den.

Z toho co tu píšete plyne jen jedno poučení: nezvěte si proboha domů nikoho z kominíků, kdo se nabízí prostřednictvím barevných letáků. Toto jsou všechno plody intrik a podvodů firmy Kominictví-Plynoservis ze Šternberka, kterým jde pouze a jen o jediné. Jak z lidí výtáhnout bankovky a nenadřít se přitom. Každý má možnost najít si svého kominíka v místě bydliště, nebo zde: SKCR.CZ Jejich nejnovější podvod nese název: levnerevize.cz Jiný název, bohužel stejní lidé…

 
15.06.2016 17:30 Uživatel: sazinka
Věk:  50

Město:Olomouc

Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

Dobrý den všem,

jako kominík a revizní technik s dlouholetou praxí, člen Společenstva kominíků ČR bych přidal také kousek do diskuze.

Od roku 1981 platila Vyhl. 111/81 Sb, která upravovala čištění komínů a to v termínech:

2x ročně/vložkovaný komín-plyn, 4x ročně nevložkovaný komín-plyn a 6x ročně komín od pevných paliv.

V roce 2010 bylo vydáno NV 91/2010 Sb. , které upravilo lhůty kontrol a čištění na:

1x ročně - plyn a 2x ročně - pevná paliva. Bohužel v médiích proběhla "senzace" o tom, že doposud se nic nedělalo a teď si každý musí nechat zkontrolovat a vyčistit komín = naprostý nedostatek kominíků.

Po té následoval obrovský bům na pracovních úřadech, ve školsví atd. V době kdy jsem se učil já, byla jedna škola na Moravě a jedna v Praze. Dnes (15.06.2016) jsou jen v Olomouci dvě školy, Havířov, Brno atd. Máte možnost se učit v tříletém oboru, nebo apsolvovat "kurz", kde výsledek je předem jasný… Nikoho nezajímá praxe, živnostenské úřady chrlí ŽL ve velkém, revizním technikem je "odborník s tříměsíční praxí apod. Za peníze všechno.

Proč to vlastně píšu. Já se o svou práci nebojím, dělám to již dlouho a poctivě a na nedostatek práce se nimohu stěžovat - spokojený zákazník je nejlepší reklama a nějaké lživé letáky ve schránkách mé zákazníky určitě neoblbnou. Tato doba bohužel nahrává těmto nájezdním "šmejdům", kteří využívají situace, straší a vydírají babičky na vesnicích a po nich potopa… Teď navíc k tomu přidali i kontroly kotlů, na které nemají licenci.

V současné době platí Zák. 320/15 Sb. a Vyhl 34/2016. Termíny kontrol a čištění jsou stejné, ale jedna novinka tu je.

Závady ohrožující požární, nebo stavební bezpečnost, či zdraví nebo životy osob a nelze je odstranit na místě, nebo do 10 dnů, musíme hlásit příslušným úřadům.

Způsob provedení kontroly, čištění, nebo revize je popsán v předpisech, včetně vzoru Zprávy o kontrole a čištění. Kdo nedodrží postup daný platným předpisem, porušuje zákon a Oprávněná osoba (kominík), která neprovede kontrolu a čištění spalinové cesty stanoveným způsobem, nebo neoznámí zjištěné nedostatky se podle zákona uloží pokuta do 50 000, -

Věřte že to poctivě nejde stihnou za 10 minut mezi dveřma…

Pokud jste nespokojení s provedenou službou, oznamte to na ČOI, stavební úřad, nebo hasiče, kterí můžou udělit pokutu kominíkovi. Pokud se neozvete jako nespokojení zákazníci, nic se nezmění a to platí ve šech oborech.

Jestli neznáte spolehlivého kominíka, poptejte se sousedů, nebo ho najdete na stránkách Společenstva kominíků ČR (www. SKCR.cz)

Přeji Vám i nám hodně štěsí a věřte, že falešný kominík Vám štěstí nepřinese…

 

Sazinka.

 
10.06.2017 15:33 Uživatel: iveta...r
Věk:  30
Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

S panem Jířím Vrbkou jsem moc spokojená

objednávám si ho každý rok.

Doporučuji jsi ho objednat.

 
27.10.2017 18:34 Uživatel: JJJiří
Věk:  67

Město:Brněnec

Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

neskuteční amatéři a podvovodníci  málem jsem výhořel

 
27.10.2017 19:45 Uživatel: JJiří
Věk:  68

Město:Brněnec

Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

Zaplatil jsem    4.5. 2017   600 Kč za bez závad!! dnes (27.10.2017) jsem  zatopil v krbu a létali metrové plameny z komína!

Zítra (28.10.2017) dávám oznámení  na ČOI, HASIČE  a  STAVEBNÍ ÚŘAD.  Doufám,  že pokuta pro tuto firmu bude citelná  ,   odhad opravy ceny  střechy z kanadského šíndele bude náslevovat a bude vymáhána  soudní cestou J. Popelka

 
27.10.2017 19:56 Uživatel: Paní Colombová
Věk:  33
pani-colombova.png
Na příjmu
500-1000
Administrátor
Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

 

Dovoluji si upozornit, že v jednom tématu lze psát reakce pouze pod jednou přezdívkou z jednoho počítače. V opačném případě jsou porušena pravidla webu bod č. 5.

Přezdívky:

  • JJJiří

  • JJiří

 

 
28.10.2017 09:58 Uživatel: JJiří
Věk:  68

Město:Brněnec

Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

Omluva hodnocení kominické práce, Jiří Vrbka se dostavil okamžitě po zveřejnění mojí kritiky a jsem s touto firmou spokojen  v komíně bylo asi hnízdo ptáků . Jiří Popelka

 
18.12.2017 17:17 Uživatel: Revizní technik
Věk:  49
Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

Vážně si pane Jiří myslíte, že existuje v naší zeměpisné šířce pták, který by si v běžně (sezónně) provozovaném komíně postavil svoje hnízdo. ?? Mám takové tušení, že původ vašeho komínového požáru byl mnohem prozaičtější.

 
06.08.2018 17:43 Uživatel: iveta...r
Věk:  30
Téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Text uživatele: 

Opět jsem si letos obědnala tuto firmu a byla jsem opět velice spokojená. doporučuji si tuto firmu objednat :D

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Kominictví-plynoservis Olomouc (Jiří Vrbka, Krnov) - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, diskuze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 4
Nová témata dnes: 1
Dneska bylo odpovězeno na: 4 témata
Počet témat celkem: 15421
Počet odpovědí celkem: 169996
Počet registrovaných: 4534 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Dohání mě minulost
Nejkomentovanější za 7 dní: jaké fotky použít na seznamku?
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny