Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze

18.05.2013 11:09
Uživatel: Paprsek
Odpovědí na téma: 10
Text: 

 

Dobrý den,
ani nevím jak pořádně začít, ale možná mám něco co by veřejnost (lidi) mohlo zajímat. Jmenuji se Jana je mi 44 let a podle všeho to vypadá tak, že jak jsem stará tak jsem blbá. Naletěla jsem společně se svým nevlastním synem na podvod (letadlo, pyramida), který nazývají Multilevelmarketingem.
Začalo to tak, že syn od manžela hledal práci. Našel na internetu inzerát s nabídkou práce na který odpověděl. Slovo dalo slovo a domluvil si osobní schůzku v Olomouci, což bylo i podmínkou k získání této takzvané práce. Na domluvený termín sedl na autobus a jel na schůzku. Shodou okolností jsem byla v Olomouci objednaná k lékařskému vyšetření tak jsem do Olomouce jela s ním. Našli jsme kancelář kde nás s úsměvem přivítali a začalo se jednat o tom co bude náplní práce, jaké jsou podmínky a tak podobně.  
Mladá paní Pifková co byla v kanceláři a která údajně zastupuje firmu SOFIA INVEST Ltd. , což dle ní jak vysvětlovala je česká firma, která má pouze sídlo v zahraničí byla velmi výřečná a s vysvětlováním pracovního procesu i velmi rychlá. Nejprve nám vysvětlila výši provizí za odvedenou práci 3500 Kč za jedno jediné doporučení do systému, poté se zeptala jak se nám to líbí a pokračovala k meziprovizím, které by měli tvořit nějaký pasivní příjem. No a poté oznámila že podmínkou k získání toho všeho je uzavření pojistky, u některé z pojišťoven s kterými spolupracují. Dále nás ujišťovala, že pojistné v žádném případě nebudeme hradit ze svého, ale že pojistné se hradí z provizí, které získáme z doporučení a pokud nikoho během 2 měsíců nedoporučíme, takže se pojištění automaticky stornuje (bez storno poplatků) a spolupráce s firmou tím pádem končí. Vše vypadalo tak reálně a lákavě, že jsme neodolali a skočili na to oba jak já tak můj nevlastní syn a uzavřeli jsme s němi pojistku od AXA investiční spoření Kumulativ Life s měsíční spořící částkou 1000 Kč.
Tak začala práce (spolupráce), začali jsme rozesílat inzeráty s nabídkou práce a s tím že tedy bude vše v pořádku a vyděláme si nějaké peníze navíc do rodinného rozpočtu. Bylo nám řečeno, že pokud budeme mít nějakého klienta tak kontakty na něj máme zaslat emailem, že ho budou kontaktovat a domluví si s ním schůzku v kanceláři. Poté, že dají vědět jak to dopadlo a zda máme nárok na provizi za doporučení a nebo ne. Já jim tam nikoho nezaslala nedoporučila, protože jsem ještě nikoho neměla, ale syn jim tam pár kontaktů zaslal. Ptal se emailem několikrát zda vyšlo nějaké doporučení a nebo ne a zda má nárok na nějaké provize. Neodpověděli mu ani jednou. Tak to zkoušel přes telefon. Do telefonu mu sdělili, že jestli už má uhrazených těch 1000 Kč že se ptá na provize. Řekl že ne, že ze svého nic hradit nebude, proto že se ptá na ty provize aby si z nich těch 1000 Kč mohli strhnou a uhradit to pojištění jak bylo řečeno před uzavřením pojistky. Nato mu bylo řečeno, že takhle to v žádném případě nefunguje, že nejprve musí pojišťovně uhradit 1000 Kč a poté, že mu teprve provize budou vyplaceny v případě, že má nějaké doporučení. Ale to zda má a nebo nemá na to, už mu odpovědět nedokázali.
Když mi tohle všechno řekl a i to jak s ním najednou jednali (na emaily nereagovali vůbec a do telefonu byli totálně nepříjemní) začala jsem nad tím přemýšlet a přišla jsem na to, že jim šlo nejspíš pouze o to uzavřít a uhradit pojistku a že jsme nejspíš narazili na veliký podvod na dobře zorganizované letadlo nebo pyramidu, které si dovolují říkat multilevelmarketing.
Inzeráty, které šli jsme z inzertních serverů stáhli a které nešli tak jsme nechali s tím, že pokud na ně někdo odpoví tak lidi na firmu Sofia invest upozorníme, aby nedopadli jako my dva.  
Úplně se stydím za to, že ve svých letech dokážu být takhle blbá a skočím na takový trik.
Nějaké informace ohledně těchto firem:
Kancelář v Olomouci:  Dita M.  první dveře v pravo  Ulice:  Schweitzerova 44
Firma, která údajně tuto kancelář zastřešuje:  
                                                 SOFIA INVEST Ltd.  
                                                 2 Redhouse Square
                                                 Duncan Close
                                                 Northampton
                                             company No. 08434055
 Chtěla bych Vás tímto VAROVAT vyhýbejte se firmě obloukem ať nedopadnete jako my dva.

 

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3442x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: PRÁCE DOMŮ se smlouvou za neuvěřitelné provize - podmínkou je uzavření pojistky
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
18.05.2013 11:23 Uživatel: Bramburka
500-1000
Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tyto nabídky rozhodně nebrat, jednu schůzku jsem také měla, podmínkou bylo uzavření pojistky u AXA a zaplatit poplatek 1000 kč, do toho jsem nešla a naštěstí se nikdo neozval

 
18.05.2013 12:07 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

porad rikam ze uz decka ve skole by se mely ucit to ze zadarmo nebo skoro zadarmo jim penize nikdo neda

 
18.05.2013 12:17 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak prioritou samozřejmě je, že vše co jste si smluvili ústně musí být stvrzeno v písemném provedení a řádně podepsáno, orazítkováno. Pokud jste si něco domluvili a nenahráli si to ani na diktafon, pak samozřejmě můžete jen těžko co teď rozporovat. Nechci být nějaký kritický, ale bylo nemoudré věřit jen tomu, co jste si řekli a nemít všechna fakta písemně.

Už ve chvíli, kdy jste přišla na to, že budete hledat lidi na inzerát, kteří mají také s Axa pojišťovnou uzavřít smlouvu Vám mělo docvaknout, že je to něco nečistého.

 

I tak moc děkujeme za toto téma, které bude varováním pro ostatní lidi v ČR jak firma Sofia invest "funguje".

 
18.05.2013 12:50 Uživatel: Bramburka
500-1000
Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak něco podobného má tato firma EQUALIZER,  podvodne-firmy.cz/equalizer/

 
18.05.2013 13:18 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Týýý … jóó, dokonce jim podepsat nevypsanou směnku, to už je teda nářez!

 
21.05.2013 18:46 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

To není nářez, ale (pardon) debilita Normální svéprávný člověk nikdy nemůže dobrovolně podepsat nevyplněnou "bianco" směnku, protože ví, že když na ni kdokoliv dopíše třeba 10 milionů, tak je musí zaplatit.

 
20.05.2013 19:26 Uživatel: PO20
Věk:  26

Město:Olomouc

Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Také se podělím o svou zkušenost: jsem na MD a chtěla jsem si přivydělat nějakou korunu, na internetu jsem si našla pěkný inzerát, stálo v něm, že hledají brigádníky - studenty, důchodce i rodiče na MD - pro práci s PC, administrativní práci, popř. roznášení letáčků, prý je možná krátkodobá ale i dlouhodobá spolupráce, inzerát mě zaujal a odpověděla jsem na něj. Hned ten den mi paní odpověděla na mail a domluvili jsme si schůzku. Měla jsem se dostavit na adresu jejich firmy - Sweitzerova 44 - na této adrese sídlí firem více, proto jsem ji psala, jakou firmu zastupuje, abych přesně věděla, kam se mám hlásit, když mi napsala, že jejich firma zde sídlí krátce a v podstatě mi jen napsala, abych vyšla pár schodů, že se jejich kancelář nachází na pravé straně, bylo mi divné, proč mi nechce napsat jméno firmy. Na schůzku jsem dorazila dříve a místo jsem si šla obhlédnout. Zjistila jsem, že se jedná o firmu Sofia Invest, zaklepala jsem, ale nikdo mi neotevřel, tak jsem se otočila a šla zpět na autobus. Doma jsem se dívala na internet a našla tuhle diskuzi, takže jsem strašně ráda, že mi nikdo neotevřel a že jsem nakonec s nepořízenou jela domů-

 
22.05.2013 19:13 Uživatel: lenickaaa
Věk:  35
Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Nechci se nikoho zastávat ale na prezentaci jsem také byla a bylo mi vše vysvětleno, na vše jsem byla upozorněna a také na to, že si pojistnou sml. musím uhradit sama.   Nikdo mě něnutil smlouvu uzavřít, bylí milí, nabídli dokonce do začátku velkou pomoc. Pokud jste poslala kontakt pouze na klienta ale nesepsal se ten klient tak nemůžete dostat provizi. Dali mi smlouvu k prostudování domů, nejsou v ní žádné sankce, tak nevím proč píšete že společnost je podvod?  Máte nějakou újmu? Stačí přece napsat těm klientům zda smlouvu podepsali či nikoliv a hned zjistíte zda vůbec máte nárok na provizi.

Vždy se najdou lidi co jsou nebo nejsou spokojeni ale z Vašeho příspěvku nemůžu vyčíst jak jste poškozena.

 
30.05.2013 15:31 Uživatel: sasanka
Věk:  58
Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Také jsem odpověděla na tuto nabídku práce a dnes jsem dostala termín schůzky v Olomouci, kde se vše dovím. Naštěstí jsem narazila na tuto diskuzi.

Ten sám postup byl u IFP /Institut finančního poradenství/. Byla jsem bez práce a vypadalo to reálně. Ale byl to velký podvod. Známá kauza IFP. Nyní je již v řešení hromadné trestní oznámení. Tak pozor, ať si nezkomplikujete život, tak jak my, co jsme naletěli IFP.

 
20.08.2013 13:56 Uživatel: Karel71
Věk:  42
Téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

 

Ahoj,

Mohu doporučit tyto stránky xxxxxxx/cs/provize

Za prvé, nízká bariéra vstupu, za druhé, kdýž se zapojite do systému se stáváte jedním z prvních, takže máte šanci být "nahoře", za třetí je společnost, která má zastoupení v České republice, takže se můžete někoho poradit jak využít systém pro výdělek.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Práce domů Sofia invest - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 0
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 0 témat
Počet témat celkem: 15740
Počet odpovědí celkem: 171435
Počet registrovaných: 4659 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Obtěžuje mě ve škole úchyl
Nejkomentovanější za 7 dní: Obtěžuje mě ve škole úchyl
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny