Téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?

26.01.2020 16:01
Uživatel: mini
Věk:  24
Odpovědí na téma: 9
Text: 

Dobrý den,

 

s přítelem jsme spolu už 7 let a je mezi námi 7 let věkový rozdíl (mně je 24, jemu 31). Vztah jsme asi trochu přechodili, dost se hádame. Poslední dobou (možná rok), furt poslouchám, jak se mu nelíbím (líbí se mu černovlasé, dlouhovlasé, prdelaté) a já jsem pravý opak, mám krátké světlehnědé vlasy, velké prsa a malý zadek, teď ke všemu mi říká, že jsem sobecka, mrcha apod. , když jsem se ho ptala co se mu na mně líbí, tak mi řekl po chvíli mlčení vlasy, což je lež, navíc mi vlasy padají, teď je mám dost řídké, takže lhal, nebo se mě snažil podpořit, nevím. Dnes (26.01.2020) jsme se opět pohádali a řekl mi, že jsem mrcha, sobecká a že se mu ani nelíbím, tak jsem se ho několikrát zeptala, proč se mnou je, ale neodpověděl.

Prakticky celých 7 let na mě háže všechna svá špatná rozhodnutí a problémy, vše dokáže hodit na mě a pak to omívat dokola, jak za to můžu já, na to jsem si nějak zvykla.  

Dokáže někdo, prosím, říct, proč někdo je s někým, když se mu na něm nic nelíbí? Dost mě to trápí. Děkuji.

 

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
26.01.2020 16:14 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?
Text uživatele: 

A co se libi tobe na nem??

 
26.01.2020 16:28 Uživatel: mini
Věk:  24
Téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?
Text uživatele: 

zvyk, nekouří, nepije, nebije mě, snad mě nepodvádí a líbí se mi.  

 
26.01.2020 16:26 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?
Text uživatele: 

Nechápu, proč s ním jsi! Vždyť tě ponižuje!!! copak nemáš hrdost?

Tenhle idiot ti za to nestojí…

 
26.01.2020 19:07 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?
Text uživatele: 

Takze o lasce ani zminka.
Myslim, ze s nim zbytecne ztaracis cas.

 
26.01.2020 19:54 Uživatel: PetrKov
Věk:  31

Město:Brno

100-500
Téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?
Text uživatele: 

Může s váma být, protože nechce být sám. Něco k vám ale určitě cítí, jinak by neměl problém vztah ukončit.

Já být vámi, tak mu ihned řeknu, že by měl ihned s urážením přestat, že vám to není příjemné a nikomu to nepomůže. Pokud to bude pokračovat a nepomůže ani když mu to několikrát zopakujete, tak nemusíte váhat a odejít sama.

 
30.01.2020 21:46 Uživatel: Fay
Věk:  33
Téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?
Text uživatele: 

Odejdete, sedm let urazek uz je moc dlouho. Take jsem milovala, ale presto jsem to byla ja, kdo vztah ukoncil. Ceka Vas neco lepsiho, opravdu????

 
30.01.2020 21:48 Uživatel: Fay
Věk:  33
Téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?
Text uživatele: 

U toho slova opravdu mel byt smajlik, ne otazniky, ty tam vubec nepatri!

 
01.03.2020 12:41 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?
Text uživatele: 

"Dnes (26.01.2020) jsme se opět pohádali a řekl mi, že jsem mrcha, sobecká a že se mu ani nelíbím, tak jsem se ho několikrát zeptala, proč se mnou je, ale neodpověděl… Dokáže někdo, prosím, říct, proč někdo je s někým, když se mu na něm nic nelíbí? "

Velmi špatně položená otázka. Nezabývej se tím, proč on je s tebou, nýbrž tím, proč ty jsi s ním. Co má ještě udělat víc, jak moc tě urazit a ponížit abys pochopila, že tento vztah máš ukončit?  

 
26.06.2022 23:11 Uživatel: asinomes
Věk:  34
Téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?
Text uživatele: 

Když čtu odpovědi ostatních uživatelů, je mi velice nepříjemné si uvědomit, kolik je na světě lidí, kteří, bez ohledu na to, zda chápou komplexitu vaši situace, jsou schopné předpokládat, že váš přítel je špatným člověkem a nabídnout Vám nejradikálnější řešení. Když se lidé stěžují za to, v jakém stavu jsou dnešní vztahy, není potřeba hledat příčinu jinam, než v tom, jak netrpělivě a bezohledně uvažují.

Přitom jsem si jistý, že i když se o tom teď nezmíníte, musíte mít mnohem více pocitů a zážitku, které stojí za to, abyste nám položila otázku, jak s ním vyřešit tyto problémy. Máte ho rád za to, jak se s ním cítíte, jste schopná totiž vydržet 7 let i když to nebylo vždy snadné, určitě je něco hlubšího, co se Vám na něj líbí, ať jeho osobnost či tak, je třeba respektovat to, jaké důvody máte a raději odpovídat vaši skutečné otázce: proč se tak vlastně chová?

Někdy může být odpověď komplexnější, než se zdá. Často si člověk najde vnější příčinu za problémy, o kterých je těžké se zmínit. Pro muži existuje tísíc důvodů, proč se nesvěřit o tom, že vás něco trápí, a potlačením tohoto problému si člověk vyvolává často frustrace, kterou si vybije na jiného. Je to sice smutné, ale platí často všeobecné pravidlo, že lidem, co nám jsou nejblížší, brzy nebo později ukážeme jak svou nejhezčí, tak svou nejošklivější stranu. Vztah je o tom, smířit se s tou realitou a snažit se o to, aby to dobro zvýtězilo. Je možné, že vás přítel se s něčím trápí a že neví, jak Vám to vyjádřit, zkuste si zamyslet nad tím, co by to mohlo být, zeptejte si ho upřímně, zda mu něco v životě nechybí…

Když Vám říká, že jste sobecká, možná Vám chce říct, že potřebuje vaši podporu, nebo že se cítí sám. Není si jistý, zda Vás to zajímá a protože platí ve společnosti často názor, že si musí chlap vyřešit všechno sám, raději se vyhne možnosti, že byste ho za to mohla soudit a přesvědčuje se o tom, že je problém ve Vás. Nemusíte to probrat do hloubky ale stačí mu dávat najevo, že to chápete a hlavně se nezapomeňte zmínit o tom, že je možné to vyjádřit jinak, nebo ať Vám řekne, jestli potřebuje na to čas sám. Dávat ho pod tlak toho, že by mohl skončit vztah v případě, že se nemění, může situace jen zhoršit. Vzpomeňte si, že nejsme vždy, jakožto lidé, schopné vyjádřit všechno jasně a že je občas potřeba číst mezi řádky, i když slova mohou být velice ostrá.

Případně, že jste zkusila a že opravdu nejde zjistit, o co jde, zkuste se vzdálit, vemte si trochu času odděleně pro sebe, tím časem se ukáže, zda o Vás přítel stojí, či ne. Sázím, že když už s Vámi stále je, tak své důvody taky má.

Hlavně neposlouchejte lidé, co se zříkají naděje v ostatních, v dnešních dobách je těch lidí opravdu nespočet.

Doufám, že Vám to bylo užitečné.

 

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Proč se mnou je, když se mu nelíbím?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
nerozumím rozchodu 2 797x
Přítel ke me není upřímný. 8 3077x
Objektivni nazor na uprimnost 8 2807x
Moje partnerka začala bydlet se svým dosud ženatým expřítelem 12 3237x
Partnerské krize, odstěhování 5 1924x
Moje matka mi kecá do života!!!!! 6 1348x
Partnerova obezita - jak mu říct, že přibral 5 2021x
Jak byste se zachovali??? 4 1369x
Manžel se cítí na vedlejší koleji, jsme jako dva spolubydlící 3 2136x
Priateľ mi časom veľmi lezie na nervy, častokrát kvôli úplným maličkostiam a preto že niečo neurobí podľa mojich predstav 3 2180x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny