Téma: Kvalitní diktafon

08.04.2020 10:46
Uživatel: Albína
Věk:  19
Odpovědí na téma: 9
Text: 

Dobrý den, prosím poradíte mi tady někdo kde se dá sehnat kvaliktní a funkční diktafon na dálku asi tak na 10 m  aby bylo vše srozumitelné a čisté při nahravání. Babička se přihlásila na univerzitu volného času a sluch už ji neslouží tak jak by chtěla. jelikož přednášky se budou konat po skončení karantény koronaviru, přesný termín stále ještě nemají a na přednášky se bude docházet v nějakém kulturním domě kde jsou velké a dlouhé místnosti. Tak se ptala lektora, jak to má udělat a on babičce poradil aby si sehnala kvalitní diktafon se záznamem s dosahem aspoň 10 m babička není technicky tip a diktafonum vůbec nerozumí a my také jako její vnoučata, také nejsme technické tipy. Tak bycom vás chtěli poprosit a požádat zda byste mohli babičce poradit jaký tip diktafonu by si měla sehnat aby si mohla doma v klidu vše znova přehrát co bylo na přednášce řečeno.   Jde ji hlavně o to, aby záznam byl kvalitní  diktafon mohl zanamenávat do vzdálenosti asi tak 10 m. Děkuji předem za radu a doporučení. Přeji hezký den všem.     

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
08.04.2020 14:12 Uživatel: mám VP-10
Věk:  77
Téma: Kvalitní diktafon
Text uživatele: 

Jaký má babička důchod? , co přihodí vnučka? ; ), od toho se odvíjí kvalita diktafonu:

https://www.olympusobchod.cz/katalog/zaznamniky-416395

 
08.04.2020 17:15 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Kvalitní diktafon
Text uživatele: 

Proč tolik metrů? Pusť diktafon v mobilu a ten polož na katedru.  

 
08.04.2020 18:45 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  46

Město:Praha

500-1000
Téma: Kvalitní diktafon
Text uživatele: 

Mobil bych nedoporučil. Ne každý ho umí nastavi tak, aby najednou nezačal zvonit, může se stát, že nahrávací aplikace spadne, nebo se nahrávka neuloží, někdy se z neznámého důvodu začne příliš rychle vybíjet baterie, …

 

Jestli to fakt hodlá hodně využívat, doporučil bych přístroj s jednoduchým ovládáním (nejdůležitější vlastnost), tj. koupit ho v obchodě, kde ji nechají si ho vyzkoušet.

 

S tou katedrou je to dobrý nápad, ale ne vždy realizovatelný - už jsem se setkal s tím, že přednášející si nepřál být nahráván, neb svůj výkon považoval za "autorské dílo" a chtěl tak zabránit jeho dalšímu šíření. Pokud to ale umožní, je další důvod pro jednorázový přístroj, který se jen zapne a bude nahrávat (ideálně ještě spínaný hlasem), bez nutnosti něco hledat někde v menu a nastavení a tedy rizika, že nahrávání se nezapne.

 
08.04.2020 19:10 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Kvalitní diktafon
Text uživatele: 

Já mám diktafon z Datartu za 900-1000kč, tak nějak. Je velice jednoduchý, na boku se jen zapne, pak se zmáčkne nahrávací tlačítko, tedy červené kolečko a hotovo. Je to na malé tužkové baterie.  

 
09.04.2020 14:06 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  46

Město:Praha

500-1000
Téma: Kvalitní diktafon
Text uživatele: 

Přesně něco tkového bych doporučil. Nízká cena, jednoduché "blbuvzdorné" ovládání a k tomu nějaké standardní baterie (levné, snadno vyměnitelné, všude dostupné).

 
11.04.2020 18:44 Uživatel: Albína
Věk:  19
Téma: Kvalitní diktafon
Text uživatele: 

Zdravím, prohlíželi jsme na internetu nějaké diktafony a nikde jsme ještě nevyčetli parametry u žádného diktafonu jsme nenašli jaké jsou vzdalenosti. Kamarádka mi tvrdí že diktafony do 1000 Kč prý jsou hráchoviny tak nevím, co je na tom pravda. Je těžké si něco vybrat tak aby byl zákazník spokojený když už má do něčeho investovat.

 
20.05.2020 00:41 Uživatel: Koronavirus
Věk:  11
Téma: Kvalitní diktafon
Text uživatele: 

Mám diktafony za cca 1000 Kč. Nějaké Sanyo či co, kupované před 2 lety.

 

Dálka závisí na mikrofonu, který je v tom. K některým diktafonům jde dokonce koupit i dálkový mikrofon.

 

Nicméěn jdi do obchodu, a vyzkoušej si ho. Požádej prodavače, aby držel diktafon a jdi dále a dále a mluv. A pak si to přehraj. Já to tak udělal, a zjistil, že vůbec nezáleží na ceně. Mám diktafon, který mi klidně nahraje hovor ze 100 metrů. Vyzkoušeno.

 

Nejhorší byly diktafony Olympus nebo tak něco. Jakýkoli model byl hodně krátkoslyšný. Zkoušel jsem celkovbě asi v 5 obchodech celkem přes 30 modelů několika firem. Pak jsem se vrátil a koupil ten co se mi zdál nejlepší.

 
02.06.2020 12:24 Uživatel: mimimilka
Věk:  36

Město:Karviná

Téma: Kvalitní diktafon
Text uživatele: 

mě pomohly s výběrem diktafonu tady diktafon

 
03.08.2020 07:46 Uživatel: Pikolikosos
Věk:  25
0-100
Téma: Kvalitní diktafon
Text uživatele: 

Já naopak mobil doporučuji. Tou funkcí nahrávání budou disponovat i starší mobily pro seniory za pár kaček a cena klidně může být nižší než u samostného diktafonu : ). Zkuste se podívat na nějaké parametrové filtry na Heuréce, Vyberu atd.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Kvalitní diktafon
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny