Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti

01.06.2020 11:10
Uživatel: janičkakočička
Věk:  33
0-100
Odpovědí na téma: 13
Text: 

Achjo achjooo. Ahoj všem.

Přítel (jsme spolu 3 roky), já 2 děti 6 a 8 let, přítel 2 děti 6 a 9 let, zpočátku super kluk, byl milej, pozornej, mohl se kvůli mně rozkrájet, nesutále mi vyznával lásku, snažil se mít rád moje děti atd. atd. , cítila jsem se šťastná. Jeho pozornost a zájem postupem času opadával, tak půl roku to trvá, musím z něj páčit aby mi něco hezkého řekl, je strašně náladový, chvilku je fajn, chvilku zas protivnej, nikdy nevím jakou náladu bude mít. Když se ptám na důvod - nesnáší vesnici kde bydlíme, protože se tam pohybuje i můj exmanžel a přítel ho nesnáší. I na ostatí lidi z naší vesnice nadává, že to jsou dementi atd. Máme pronajatý byt. Sháníme ke koupi dům, ale to bude ještě na dlouhou trať, to nebude tak rychle, pokud vůbec. S dětima se nebaví, prý v nich strašně vidí toho exmanžela, kterého fakt nemůže vystát. Je pravda, že ex dělal naschvály, očkoval děti, prostě se choval jak pitomec, zvlášt když jsme se rozcházeli a potom taky, aktuálně je malinko klidnější, ale přesto ho ze srdce nenávidí. Přítel sotva moje děti pozdraví, neptá se jich na nic, nepohraje si, děti to samozřejmě vycítili a taky ho nemají rádi. Navíc jednou vyřkl, že se mnou bude jen když nebudu mít děti u sebe - máme střídavou péči s exmanželem. pak teda že ne, ale už jen že to řekl mi trhá srdce. On má své děti jednou za 2 týdny na víkend, ale nejezdí s nima k nám, ale jezdí k mamince a babičce (má to tam bez starosti). Co je další problém, přítel si dává pivo každý den, cca 5 kousků, někdy i více. Začne třeba v 17 hod, kouká na telku až dovečera a popíjí. Utratí tím spoustu peněz (6000 Kč s cigaretama). Nepřijde mi tento způsob života smysluplný. Taky poslední dobou říká za každým slovem "vole", když mluví s kámošema, tak pořád, se mnou se snaží krotit ale taky se mu stane, že mě tak nazve, upozorním ho třeba na to dvakrát za večer. Když jsem nedávno navrhla omezení alkoholu a cigaret, řekl mi na to, co by z toho života měl. Mrzí mě toto chování. Nemyslí na budoucnost, že by třeba mohl šetřit peníze na ten dům, lepší auto… nebo teď touží po elektrokolu, tak bychom si mohli koupit, kdyby… s penězma to nemá kdoví jak slavný. No buď jsem byla předtím slepá a teď mi spaly růžový brýle nebo se změnil on?

Začínám mít pochyb o našem vztahu. Doufala jsem, že koupí domu se něco spraví, on totiž říká, že jej ubíjí žít v bytě, že se tam nudí apod. Jenže dům v nedohlednu.

 

Děkuji za Váš názor. jsem z toho dost nešťástná… jako by mu náš vztah byl už jedno. nedělá pro to nic, je to takové přežívání a to já si říkam, že je škoda takto prožít život…

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
01.06.2020 20:56 Uživatel: Dáreček
1521657124_drek.jpg
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Ahoj, snad se nebudeš zlobit za můj názor na tvého přítele, ale není o co stát. Není to člověk, o kterého by ses mohla opřít. Není to vhodný partner do života. Je sobecký a kdyby ti tvůj ex stále dělal problémy, tak by tě v tom asi nechal jenom proto, že je na něj alergický. Chápu, že jste si zažili i hezké chvilky, ale asi bych brala nohy na ramena a utíkala od něj. On pravděpodobně takový byl už před tím, akorát ti teď odkryl svou pravou tvář.    Né nadarmo se říká - když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají alt 

 
02.06.2020 13:10 Uživatel: Milan2
Věk:  63
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Cizí děti jsou prostě cizí děti.

Proto se rodiče dětí nemají rozvádět. A když už se rozvedou, nemají dětem tahat domů cizí dospělé lidi.

 
02.06.2020 13:30 Uživatel: janičkakočička
Věk:  33
0-100
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Dárečku,

děkuji za vyjádření. Mám obavu, že takto to nějak cítím. Ikdyž si strašně moc přeju pravej opak.

 

 
02.06.2020 23:15 Uživatel: Koronavirus
Věk:  75
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Pravdu má ten muž, co píše, že cizí děti jsou cizí děti. Pokud se rodiče rozvedou, zadělávají si na problém sobě, dětem i budoucímu partnerovi. To ovšem ženy neberou v úvahu, a raději slyší, že vadný je vždy muž.

 

Jakékoli partnertství s cizími dětmi je velice náročné pro muže. I kdyby to byl anděl, tak prostě:

 

1) Cizí muž není biologický otec. I kdyby chtěl děti usměrnit jako otec, tak matka půjde proti němu. Děti to vycítí, a budou toho zneužívat - každé děti.

 

2) Cizí děti mají svého biologického otce. Ten téměř vždy využije svého vlivu, aby zaséval novému partnerovi nějaké nesváry a klacky pod nohy. Jakmile existuje biologický otec, tak i jako ex-partner prostě zůstane nějakým vlivem zaháčkovaný do konce života.

 

3) Cizí muž má nevděčnou roli. Musí se nějak starat o cizí děti - živit je, hrát si s nimi, vychovávat je. Ale v zásadě se od něho čeká jen příjemné chování a chválení, případně uplácení cizích dětí. Jakékoli usměrnění, výchova, převzetí role skutečného otce - nepřipadá absolutně v úvahu. Cizí muž je zde jako eunuch, která má všechny povinnosti, je přísně vnímán, ale nemá absolutně žádné pravomoci.

 

4) Žena si obvykle vůbec neuvědomuje, do jaké situace nového partnera dostala. Totiž do situace, kdy ex-partner je přítomný a bude přítomný ve vztahu ještě mnoho let, je totálně závislý na tom, co mu provedou děti a zda se jim zalíbí, má všechny povinnosti parnera a desetinová práva biologického otce.

 

5) Muž se nemůže vymezit proti ex-partnerovi. Muž se nemůže vymezit proti dětem. To všechno by nebyl problém, kdyby byů biologickým otcem. Čím dál více si připadá jako trpěný idiot. Má 100 % povinností muže v rodině včetně otcovských povinností. Má 2 % práv, které by měl jako biologický otec. Navíc má přesvědčit cizí děti i ženu - je tedy přísněji hodnocen. Není divu, že na to časem většina nových partnerů tak nějak hodí bobek a přestanou o to stát.

 

Jako vždy ženy ví, že jsou bezchybné, a chyba je v muži. Ne, chyba je v první řadě v tom, že jste nic nebudovali ani nevybudovali. Nemáte nic, co je jen mezi vámi a novým partnerem. Ženy dříve či později zjistí, že a) musejí spolu něco velkého vybudovat, b) musejí mít spolu děti, c) musejí jasně dávat najevo, že nový partner je pro něho důležitý. Na to se ženy obvykle vykašlou, a tak chodí s partnerství do partnerství, aniž si uvědomí, že partnerství chce také práci. Tím spíše, pokud ho ztíží rozvod a cizí děti.

 

Muž nemá nutně potřebu vztahu, jako mají ženy. Pro muže je partnerství něco jako projekt, ve kterém bude pánem. Pokud to tak nefunguje, tak se jenom veze, a rezignuje. A nebo uteče. Nebo začne plánovat projekt partnerství někde jinde a s někým jiným. Pokud partnerství jede a určuje na 90 % někdo jiný než muž, a jemu tak zbudou pouze povinnosti - tak se nesmí nikdo divit, že to nemusí klapat.

 

Moudrý muž nade mnou napsal - pokud máte děti, nerozvádějte se. A pokud se rozvedete, netahejte do toho nového partnera.

 

Dodám, vyřešte si své věci s ex-manželem i další okolnosti. A to dříve než do toho zatáhnete nového partnera. Už tak je to pro muže s cizími dětmi extrémně náročné. Má 100 % povinností a 10 % práv biologického otce, a to i když vše probíhá hladce. Čas od času si bude říkat - každý muž - jestli není vůl, a zda mu to stojí za to. Je to daň ženy za to, že nebyla schopna udržet rodinu s biologickým otcem, jen tu daň platí děti a nový partner.

 

Jedna z možností je odstěhovat se dále od ex-manžela. Protože mít ho denně na dosah, tak má nový partner x možností, jak mít nepříjemnosti. Možná vůbec netušíte, co se dodnes děje. A možná k tomu i sama svou nevědomostí přispíváte, že je mezi ex-partnerem a novým partnerem řevnivost a konkurence.

 

Já sám jsem před lety do takového vztahu s cizími dětmi vstoupil. Ustál jsem to. Trvalo mi řadu let, než jsem si udělal pořadek na svém dvorečku. Stále mě to dost sil, hodně diplomacie, taktiky. Měl jsem a mám je všechny rád. Ale pokud bych měl nějakému poradit, kdo by to chtěl zkusit - řekl bych mu, ať se na to vykašle. Ať si najde ženu, která má vyřešenou minulost, ideálně bez dětí a závazků. A buduje s ní nezatíženě parnerství.

 

Můžete samozřejmě poslechnout radu od ženy zde. A možná je to dobrá rada, možná špatná. Ale v každém případě až si najdete nového partnera, tak dopadnete nejspíše podobně. Až si najdete dalšího partnera po dalším partnerovi, tak zase tak. Neudělala jste totiž svůj domácí úkol. Nemáte pro nového partnera prostor,   ani možnost něco budovat. Máte pro něho především úkoly a povinnosti. A už méně co nabídnout toho příjemnějšího. Máte mnohem menší výběr v partnerech.

 

To je jen opačný pohled muže, který natolik miloval, a byl natolik psychologicky i strategicky zdatný, že situaci podobnou vaší nabídce pro partnera zvládl. A také se na to chtěl mnohokrát vykašlat.

 
02.06.2020 23:52 Uživatel: Koronavirus
Věk:  75
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Ještě jedna poznámka: Až přivedete dětem domů druhého či třetího tatínka, tak už nikdy žádného tatínka uznávat nebudou a nikdy ho nepřijmou. Více střídajících se tatínků znamená pro děti, že toho pána budou ignorovat, spíše považovat za přítěž, i kdyby byl zlatej anděl.

 
03.06.2020 08:09 Uživatel: janičkakočička
Věk:  33
0-100
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Fajn, děkuji za detailní Váš náhled na situaci. Navíc od muže, který má s tímto zkušenosti.

Je mi jasné, že pro přítele to není vůbec jednoduchá situace žít s dětmi… ale jak jsem psala, mám střídavou péči, tudíž mnoho času na něj a když u sebe mám děti, tak ho také nestavím na druhou kolej…

Někdo to prostě skousne a někdo ne…  

 

Včera (02.06.2020) jsme to rozsekli, konec trápení pro všechny. Já šťastná byla, ale on ne. říká, že mě miluje, ale že nemůže dál… držet ho už nebudu…

 

 

 
03.06.2020 17:52 Uživatel: Dáreček
1521657124_drek.jpg
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

tak to máš asi bolavé srdíčko. Přeji ti at potkáš někoho lepšího. Je pravda, že většina mužů má s dětmi někoho jiného problém, ale to ještě neznamená se chovat hnusně ke své partnerce. On věděl že máš děti a s tím do toho šel. Když věděl, že mu to vadí, tak do toho neměl jít. Ty bys tak s ní nemusela ztrácet svůj drahocenný čas. Proto si opravdu nemyslím, že by byla něco tvoje vina. Chyba byla na úplném začátku v něm, že do toho šel i přes to, že mu to vadilo.   Navíc, ty máš ještě střídavou péči a tak si myslím, jestli to jen na ty děti nesvedl.  

 

Ale naděje umírá poslední. Znám i muže, kteří mají děti rádi a nedělá jim to problém. Problém je spíš v tom, že je takových mužů méně, ale jsou, jen je třeba takového najít.  

 

Hodně štěstí a at se toho co nejrychleji dostaneš 

 
04.06.2020 05:46 Uživatel: janičkakočička
Věk:  33
0-100
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Děkuji Dárečku za podporu.

Akorát že na začátku nemoh tušit, že to s cizíma dětma nezvládne.

To se asi vyvinulo postupem času.

Včera (03.06.2020) už nepřišel domů… odešel k matce.

Že mě prý miluje, a o to je to těžší, ale nevím, nejsem si jistá.

Přeci kdyby mě opravdu miloval, tak se to dá překonat. Možná ne.

Bolavé srdíčko mám dost.

 
05.06.2020 11:45 Uživatel: Dáreček
1521657124_drek.jpg
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Souhlasím, ne nadarmo se říká, že láska i hory přenáší. Uvedu ti třeba příklad: od mého švagra brácha si našel holku, která má dvě malé děti. Holčičce jsou 4 a synovi je 7 let, a má nějakou těžší formu autismu. On je do ní tak zamilovaný, že i přes to, že děti sám nemá, ujal se jich jako táta. A teď si udělali další dítě. čekají ho někdy v září a bude to holčička. Její děti mu říkají táta a on se o ně stará jako o své vlastní.   On tu  holku má tak rád, že pro ní udělá první poslední.  

 

Takže, kvalitní chlapi jsou, jen je jich málo a proto je to hledání těžší. Držím ti palečky, at taky takového nejdeš

 
04.06.2020 12:59 Uživatel: Nyjsj7171
Věk:  19
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

 
05.06.2020 17:04 Uživatel: Rypoušice
Věk:  27
2000-3000
Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Chápu, že tě to moc bolí a je mi to moc líto, ale je pořád lepší, že se to rozseklo teď a nemuseli jste spolu promarnit dalších x let. A Dáreček to moc hezky napsala - samo, že existují i muži schopní bezpodmínečné lásky a přijetí "cizích" dětí. Já tohle nechápu, člověk jako člověk… pro mě by bylo přirozené mít ráda ony "cizí" děti. Je fakt, že když jsou děti v pubertě - a asi obzvlášť kluci - tak to bych předem sondovala u dětí, jak by se dívaly, kdyby byl doma nový partner a kdyby člověk cítil, že by to nebyl dobrý nápad, tak se prostě jen scházet s partnerem, ale nežít s ním. Přeci jen malé děti jsou zpracovatelnější a tolik nevzdorují, leč věřím, že i rozumný puberťák by snesl nové skororodiče. Ale kdyby ne, tak je lepší myslet v prvé řade na děti a na to, aby ony byly v pohodě a pak až na partnera. Jinak tohle je speciálně mužská záležitost - hlavně, že když má muž děti v péči, tak se z toho dělá kdo ví co + se automaticky počítá s tím, že žena se z toho posadí na zadek a všechny přijme. Ale jakmile je to naopak, dochází přesně k tomu, co u tebe - muž se lekne odpovědnosti, povinností a rodinného života, plus přemýšlí primitivní optikou ve stylu "to nejsou moje geny". A o takovýho člověka není třeba nijak stát. (Mimochodem - když to neklape, je vždy moudřejší se rozvést, děti totiž vše vnímají, jen je důležité, aby odejitý rodič byl nadále rodičem a aby se dál staral.)

Věřím, že najdeš někoho normálního.  

 
11.09.2020 21:20 Uživatel: Paní Fien Jan.
Věk:  35

Město:paris

Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Jak můžete napravit svůj vztah se svým bývalým manželem, můj manžel mě opustil a opravdu ho nikdy nepřestanu milovat, po 5 letech odloučení jsem přišel do kontaktu s Dr. Sacre, který je kouzelníkem, který mi pomohl a můj manžel se vrátil pro mě a dnes (11.09.2020) žijeme znovu šťastně spolu, kontaktujte Dr. Sacre pro jakýkoli problém ve vztahu, který vám pomůže, napište na WhatsApp +2349076034359 nebo mu napište na e-mail sacretempleofpower@gmail.com

 

Paní Fien Jan.

 
26.11.2021 07:50 Uživatel: paní Marianová
Věk:  45

Město:California

Téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Text uživatele: 

Jak můžeš zastavit svého manžela v rozchodu nebo rozvodu a přimět ho, aby tě miloval víc než kdy předtím, já a můj manžel jsme byli na dlouhou dobu odloučeni, opustil mě kvůli jiné ženě, ale miluji ho z celého srdce, měla jsem asi Dr Sacre, jak dokáže napravit vztah a vrátit milence dohromady, kontaktuji ho a vysvětlím mu vše, co se stane, řekl mi, že můj manžel se ke mně vrátí po modlitbách Dostal jsem materiál potřebný pro modlitby, do 24 hodin můj manžel se ke mně vrátil, jsme spolu šťastní, má jednu velkou šťastnou rodinu moje 2 děti jsou šťastné, že je zpět otec, informace o tom, jak můžete kontaktovat Dr Sacre, jsou níže

Kontaktujte doktora Sacre

WhatsApp číslo: +2349076034359

Emailová adresa:

sacretempleofpower@gmail.com

 

paní Marianová

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Ochlazení ve vztahu, nezájem, přítel nemá rád moje děti
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
I po rozchodu vzájemné urážky, možný návrat? 3 1353x
Odešla po 5 letech byl sem d*bil 3 2612x
Nemohu se odpoutat 6 1963x
Co vytěžit ze samoty po rozchodu 6 1709x
Opustil mě milenec 5 2816x
Rozchod se ženatým mužem 15 2180x
Rozchod po 6 letech 12 1949x
Po půl roce otěhotněla, rozešli jsme se, vrátí se ke mě? 27 1888x
Má cenu doufat v návrat? 7 2411x
Jak se konečně odpoutat a nemyslet na bývalý vztah 12 2567x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny