Téma: Nezvládám střední školu

18.10.2021 01:59
Uživatel: MightyZett
Věk:  21
1550454347_img_20170709_143656.jpg
0-100
Odpovědí na téma: 5
Text: 

Zdravím, jsem na učebním oboru v závěrečném ročníku a vůbec nezvládám učivo ve škole, moc předmětů, pořád se z něčeho zkouší, samé testy, samé nové poznámky a já nějak nestíhám se všechno naučit. Pořád se ty věci snaším nadrtit do hlavy ale prostě mi to tam vůbec neleze, vůbec mi ty předměty nejdou a většině z nich nerozumím. Od učitelů velký nátlak a od otce také, pořád si představuje jak vystuduji bůh ví co a vůbec nechápe a ani se nesnaží pochopit že to nezvládám i když jsem se mu to snažila vysvětlit. Na všechno se cítím sama, bez opory, bez pomoci, jediný kdo při mě stojí a snaží se mi pomoct, je moje mamka. Z matiky propadám a v ostatních předmětech jenom plavu a vůbec se nestíhám zorientovat. Už jsem se snažila na určité předměty najít doučování ale marně. Bojím se, že školu nevystuduji a budu bez výučního listu a nebudu nikde moct sehnat práci a skončím špatně, protože se základním vzděláním dneska (18.10.2021) nikoho nikde neberou. Pořád se z toho všeho nervuju, je mi psychicky dennodenně strašně špatně, ráno je mi od nervů na zvracení, pořád jsem strašně unavená, už mě přestalo všechno těšit a jen přežívám a myslím na školu. Podotýkám, že přestoupit už nechci, protože už jsem jednou přestupovala a nechci přestupovat po druhé.  

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
26.10.2021 12:08 Uživatel: consultant
Věk:  88
Téma: Nezvládám střední školu
Text uživatele: 

Ahoj studentko: -) Klid. Do konce školního roku Ti zbývá 8 měsíců, za tak dlouhou dobu se lze ledacos naučit, doučit, dohnat, i předehnat; -)

Potřebuješ ze školy nějakej papír, žes prolezla, ne? Na to přece stačej čtyřky! Nikdy nikdo v zaměstnání se Tě nebude ptát jaké jsi měla známky. Rozhodující je výuční list, maturita, diplom. Ne, co budeš mít z matematiky teď v pololetí.

Rozhodující, pro život a práci, je, co se v budoucím zaměstnání naučíš. To, co se učíš teď, z 90% nebudeš nikdy k ničemu potřebovat. Ve škole strácíš energii, čas a zbytečně nervy… Já jsem ze školních znalostí uplatnil tak 1%. Třeba takovej Lukačovič, multimiliardář, majitel Seznamu, za školy raději odešel, protože ho jen zdržovala… Z FELu, střední dodělal.

Kdybys potřebovala doučování, dobrý tip by Ti mohl dát učitel/ka toho předmětu, na nějakého staršího, už odešlého, bývalého žáka/yni, který byl dobrý a možná o něm ví, že si přivydělává doučováním. Takhle to bylo u mě, když mě čekal reparát. Z matematiky: -) Dopadlo to dobře.

Takže klid; -) Umíš i odpočívat? Hodit starosti za hlavu a udělat si hezký víkend? Někam vyrazit s kamarády nebo na kole, nebo cokoliv? Tohle se také uč, tohle potřebuješ.

Z krátkého Tvého odstavečku člověk nepozná, jaké máš doma podmínky, zda klid na učení, zda Ti otec, kromě kritizování, také pomáhá, jaký máš styl učení, zpracovávání poznámek, každému vyhovuje něco jiného. Co to je za obor, že je až tak náročný. Zda máš i něco, co by Tě těšilo, abys nežila jen umělýma povinnostma, školou. Jakou máš představu, přání, sny, o svém budoucím životě, nejen o práci, profesi, ale hlavně o něčem příjemném? Jak žít, a nervovat se jen občas; -), jak si odpočinout, a na jiné myšlenky, lepší, připadnout! O tom všem by šlo dlouho povídat, třeba až do konce Tvého školičkování… : -) mailovy@consultant.com

 
31.10.2021 14:17 Uživatel: MightyZett
Věk:  21
1550454347_img_20170709_143656.jpg
0-100
Téma: Nezvládám střední školu
Text uživatele: 

Studuji obor reprodukční grafik, poznámky od učitelů mi přijdou moc složité a přijde mi, že je toho celkově strašně moc a že nejsem schopna se tolik věcí naučit, nadrtit do hlavy a nevypustit.  

 
30.10.2021 07:09 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  46

Město:Praha

500-1000
Téma: Nezvládám střední školu
Text uživatele: 

Bohužel je fakt, že bez maturity je to dnes (30.10.2021) těžké, na stále více pozic je vyžadována ze zákona.

 

Píšeš, že jsi sháněla doučování, ale marně. V čem je problém? Nevěřím tomu, že "nejsou lidi". Kde jsi sháněla? Mně se v Tvém věku osvědčilo shánět na VŠ kolejích, třeba matematiku mě doučovala studentka ČVUT.   

 

Nebo jsou problémem peníze? Píšeš, že maminka tě podporuje, ta by ti nebyla ochotná doučování zaplatit? Pak je tu ještě jedna cesta, ale je to trochu tenký led. Přes seznamky, "na férovku" dát inzerát, že hledáš někoho, kdo by tě doučoval xy, jsi mladá holka, kluků se chytne dost. No, chvíli bude trvat, než jim dojde, že krom dobrého pocitu z toho nic víc nebude : D

 
20.02.2022 18:06 Uživatel: Ládin
Věk:  55
Téma: Nezvládám střední školu
Text uživatele: 

Ještě potřebuješ nebo to už máš vyřešené? Kde bydlíš? Případně napiš e-adresu, ale ne tu, kterou běžně používáš. Prostě vytvoř novou jenom pro tentu účel a pak ji prostě zrušíš, aby tě nikdo neotravoval. Ahoj!

 
22.02.2022 23:15 Uživatel: Mira
Věk:  25
Téma: Nezvládám střední školu
Text uživatele: 

Možná máš nějakou poruchu učení, kvůli které se nemůžeš soustředit, máš problém pochopit učivo atd. Nebyl by špatný nápad zajít za psychologem. Některé školy mají své vlastní psychology.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Nezvládám střední školu
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Hudební nauka – Akord C7 1 1512x
Pozdní příchod do školy 7 1577x
Učení - i když se snažím sebevíc třeba matematiku nezvládám 2 1562x
Teologické vysvětlení Zjevení Jana? 2 1668x
Bolesti zad s rehabilitací a uvolnění z tělocviku, tělesné výchovy 1 1787x
Obor veřejnosprávní činnost - semestrální práce, téma pro práci 1 2293x
Sociální fóbie - dotazník k seminární práci 1 2369x
Výpočet tolerance hřídele (úchylky) - strojírenský příklad 4 5662x
Sexuální výchova v ČR - vaše zkušenosti 27 5452x
Pojem stádovost lidí - úvaha do sociologie 26 5376x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny