Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory

19.09.2010 21:26
Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Odpovědí na téma: 85
Text: 

Je toho na netu spousta, hledala jsem to proto, že i já sama s nimi udělala neblahou zkušenost - http://www.chovancik.cz/2009/05/06/pozor-na-internetovy-obchod-helvetiacz-helvetia-direct-marketing-sro/

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 46887x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Pozor na firmu Helvetia
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
20.09.2010 07:02 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: A co se Ti stalo?
 
20.09.2010 07:17 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: Abych se nemusela rozepisovat, popsal tu případ už někdo jiný - http://url.googluj.cz/0w6
 
20.09.2010 07:33 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: Ještě chci dodat, od té doby uběhl nějaký čas a já při objednání jakéhokoli zboží napřed googluji a pak objednávám. A totéž radím i ostatním. Je pak velmi problematické s takovými firmami jednat, viz. první odkaz.

 
24.10.2010 18:36 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: Pokud jste se dívali dnes na Občanské džudo, pak jste viděli o falešných exekutorech, které si najímá už zmiňovaná firma. Odemně neviděli ani korunu, ale co ostatní?  Mám tu pro Vás jen upoutávku, ale jistě se to na adrese objeví celé - http://judo.nova.cz/clanek/novinky/upoutavka-obcanske-judo-24-10-2010.html

                                      
 
24.10.2010 19:54 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: Tady je to vysílání..je to v druhé třetině vysílání a jedná se o "exekutorskou"firmu M.B.A.colsunting Praha  />Píšu to sem hlavně proto, aby si lidi opravdu dali pozor a neposílali ze strachu peníze i když ví, že nikomu nedluží.

http://archiv.nova.cz/multimedia/obcanske-judo-24-10-2010.html?s=0 />
 
14.11.2010 14:58 Uživatel: Lubička
Věk:  43
0-100
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: Zdravím,mám stejné zkušenosti,už to mám v pohodě odhlásila jsem se na internetě,pořád mi chodili zásilky i nechodili a dluh jsem musela zaplatit,protože jsem neměla přehled co mi přišlo a co ne.
 
14.11.2010 15:04 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: Lubičko, tady jde o to, jestli jsi si objednala ty další zásilky. Pokud ne, nebylas je povinna ani vracet a ani platit. Já je vrátila jen proto, že jsem je ani nerozbalila. Kromě toho, neměli ani doklad o tom, že bych nějaké dostala. Chodilo to přímo do schránky.
 
18.09.2014 01:26 Uživatel: klea
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Před časem jsem na tenhle web dávala kopii mojí stíížnosti na firmu Helvetia…Protože vím, že zrovna jako já, by mohli další lidé mít starost, zda je tato firma nebude žalovat- kvůli zboží, které si neobjednali - přidávám kopii odpovědi z České státní inspekce - kterou jsem dnes obdržela- a Hurá! úředně potvrzeno, že jsme v právu- takže platit se nebude


Zpráva o výsledku kontroly

 

 

Vážená paní,

 

dne 3.4.. 2014 byl Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (dále SZPI)
inspektorátem v Praze přijat Váš podnět, který byl postoupen Českou obchodní inspekcí
inspektorátem Středočeský a Hl. město Praha. Podnět byl zaevidovaný pod č. j. AH108-
1/2014/P0503 a týkal se nekalých obchodních praktik společnosti Helvetia Direct
Marketing s. r. o.

 

Kontrola na základě Vašeho podnětu proběhla v sídle společnosti Helvetia Direct Marketing
s. r. o. na adrese Hostivařská 133/64, Praha se zaměřením na prověření způsobu nabídky
doplňků stravy formou telemarketingu. Kontrolovaná společnost postoupila SZPI nahraný
rozhovor pana Valy se zástupcem společnosti Helvetia Direct Marketing s. r. o. resp. coll
centra, ve které mu byl nabídnut doplněk stravy.

 

Z telefonického záznamu jsme zjistili, že Vám byl při telemarketingových aktivitách
kontrolované společnosti, jako odměna za odpovědi v rámci dotazníku o zdravém životním
stylu, nabídnut doplněk stravy ze sortimentu uvedené společnosti. Vybrala jste si doplněk
stravy VenusDerma. V rozhovoru jste byla upozorněna, že zdarma obdržíte 20ti denní kůru.
Zásilku, kterou obdržíte, musíte do 14ti dnů zaplatit (balné určené poště) a rovněž do 14ti
dnů můžete výrobek vrátit.

Dále Vám bylo zdůrazněno, že když bude s přípravkem opravdu hodně spokojená, tak Vám
bude každých 20 dní dodávána nová zásilka za nižší cenu než je běžná. Pokud do 10ti dnů
po obdržení 1. zásilky nekontaktujete zákaznické centrum nebo písemně neukončíte
zasílání, tak 20ti denní kúru budete dostávat ve stejných intervalech automaticky.

 

Porovnáním zákaznického čísla a Vámi uvedených údajů jsme z předložených záznamů
zjistili, že jste Vám 27.1.2014 byla zaslána 1. zásilka, platba byla uhrazena 19.2.2014.
Následně Vám byla zaslána další zásilka dne 23.2.2014 a na základě jejího obdržení jste
dne 12.3.2014 kontaktovala zákaznické oddělení společnosti Helvetia Direct Marketing s. r. o.
Zde Vám bylo vysvětleno, že jste do 10ti dnů po obdržení první zásilky společnost
neinformovala, že nestojíte o službu zasílání doplňků stravy v pravidelných intervalech a tak
Vám byla tato služba poskytnuta tj. obdržela jste novou zásilku.


 

Kontrolovaná firma Vás vyřadila z evidence a v tuto chvíli by Vám tedy neměla další zásilky
posílat ani po Vás požadovat nějaké platby nebo Vás jiným způsobem obtěžovat.

 

Obchodními praktikami uvedené společnosti se budeme i nadále zabývat.

 

SZPI není lhostejné, jaké přípravky jsou na internetu příp. telemarketingem nabízeny jako
doplňky stravy, a že spotřebitel je často vystaven klamavým praktikám. Proto jsme se
rozhodli o takových rizikových webových stránkách pravidelně informovat prostřednictvím
portálu Potraviny na pranýři. Zde se postupně vytváří seznam webových stránek, které
mohou být potenciálně rizikové a již svou prezentací jsou v rozporu s právními předpisy EU i
ČR.

 

http://www.potravinynapranyri.cz/info/docDetail.aspx?docid=1048855&docType=ART&nid=12063

http://www.potravinynapranyri.cz/info/docDetail.aspx?docid=1049086&docType=ART&nid=12063&
r=true

 

S pozdravem

 

 

Ing. Petr Cuhra

ředitel inspektorátu

 

 
06.02.2015 14:16 Uživatel: napálená
Věk:  61
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

 oslovili mě po telfonu vyzkoušet přípravek za poštuvné, k ničemu se nezavazujete nejméně dvakrárjsem se dotyčné osoby ptala nebude mi každý měsíc chodit povinný balíček . Dušovala se, že v žádném případě CHodí mi balíčky a nevím jak je zrušit. mailovou adresu jsem  nadohledala  

 
27.02.2015 13:37 Uživatel: betka.beata
Věk:  45

Město:Uherské Hradiště

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Tady je na ně e-mail info.cz@helvetia-dm.com

taky můžete využít na jejich serveru kontaktní formulář

http://www.helvetia.cz/kontakty/

 

 

 
22.11.2013 20:09 Uživatel: Katarina
Věk:  56
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

 Je to neskutočná firma, objednate si na skušku len jeden baliček, oni vam v zapeti pošlu dalšie tri, vy im to vratite nazad, oni to môžu znovu predať, ale že ste zmeškali dva dni tak žiadaju od vas peniaze za tovar ktorý už vlastne ani nemate, lebo ste ho vratili. Su neskutočne vtipný to je chore

 

 
28.07.2014 00:36 Uživatel: klea
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Toto jsem dnes poslala české státní inspekci

Vážená paní inženýrko, před časem jsem se na Vás obrátila s mým problémem týkající se sporu s firmou Helvetia a. s. a obdržela od Vás úsměvnou radu, že se mám jít poradit s právníkem, neboť tyto záležitosti nespadají do kontrolní činnosti Vašeho úřadu. Uvádím, že se jednalo o úsměvnou radu, neboť asi jste si sama nedovedla představit, že by někdo kvůli stovkové záležitosti vyhledal právníka a zaplatil min. 1000, -Kč za jeho pomoc. Ani já jsem samozřejmě toto neučinila, neboť  jsem invalidní důchodkyně, ale požádala jsem studenty PrF UK v Praze o jejich názor. Jednoznačně se lišil od Vašeho tvrzení, že tato věc není v kompetenci Vašeho úřadu. Mám Vám vzkázat prý především dvě věci. 1/ stačí dát do googlu slova Helvetia + diskuze a zjistíte, že tato firma bohatne díky svým nekalým  praktikám a i díky tomu, že daňoví poplatníci zřejmě nemají oporu v úřadech, jež si svými daněmi sami platí. 2/ běžte se poradit s právníkem, případně se příležitostně podívejte na znění   Zákona o ochraně
spotřebitele § 5a agresivni metody:
§ 5a
Agresivní obchodní praktiky

        (1) Obchodní praktika je agresivní, pokud s přihlédnutím ke všem
okolnostem svým obtěžováním, donucováním, včetně použití síly nebo
nepatřičným ovlivňováním výrazně zhoršuje možnost svobodného
rozhodnutí spotřebitele. Při posuzování, zda je obchodní praktika
agresivní, se přihlíží zejména k těmto okolnostem:

a) načasování, místo a doba trvání obchodní praktiky,

b) způsob jednání, jeho výhružnost a urážlivost,

c) vědomé využití nepříznivé situace spotřebitele,

d) nepřiměřené překážky pro uplatnění práv spotřebitele, nebo

e) hrozba protiprávním jednáním

 
27.11.2014 11:32 Uživatel: Rozalie
Věk:  65

Město:ostravsko

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Také mě telefonicky kontaktovali, odmítala jsem, ale paní tak výmluvná-že to mohu tel. odhlásit, tak jsem souhlasila. Balíček je na poště, ale dívám se zde na recenze a zásilku odmítám. EJHLE, máme zakuklené šmejdy. zapomínaji, že i my jsme sem tam chytří

 
27.11.2014 11:59 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

myslim ze pokud maji telefonicky souhlas (urcite nahrany)   tak neprevzaty balicek pro ne neni prekazkou

 
20.04.2017 17:42 Uživatel: Alexa
Věk:  36
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Moja mamina sa tiež nechala ukecať, pretože tá telefonistka na ňu doslova vyvíjala nátlak a ona ju nevedela poslať niekam. Keď mi o tom povedala, zakázala som jej balíček prevziať. Keď sa im vrátil, poslali ho znovu, no ani ten sme neprevzali. Teraz chodia už len vyhrážky exekúciou, mamina je z toho na prášky a ja mám takú zlosť, že až. Zajtra im posielam doporučený list, ale či to niečomu pomôže, neviem. Tiež ich v ňom žiadam o poskytnutie kópie nahrávky, ktorou sa stále oháňajú, že majú nahratý súhlas s poslaním balíčka. Ak niekto viete, ako si snimi poradiť, dajte mi vedieť, prosím. Alexandra.Duriacova@mail.com

Ďakujem.

 
11.12.2014 14:14 Uživatel: Šmudla
Věk:  48

Město:Jablonec

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

I  mne telefonicky kontaktovali a přesto, že jsem stále odmítala, nakonec mne paní přesvědčila a já souhlasila se zasláním balíčku. Měla jsem rovnou zavěsit mobil. Dnes mi přišla sms z pošty, že mám balíček k vyzvednutí, jen mě zarazilo, že je odeslán z Ústí nad Labem, firma Helvetia sídlí v Praze … zřejmě nějaká pobočka? 2 dny po telefonátu té paní z Helvetie, jsem se snažila stopnout zaslání balíčku (dárku) s tím, že ho nechi, ale prý to nelze, že to mohu udělat, až mi odešlou 1. balíček a teprve pak se jim dostanu do databáze … pěknej nesmysl, řekla bych. V databázi mě musí mít, když už mi něco posílají.

Toto mi odpověděli později, když jsem jim ještě poslala mail, kterým jsem dodání balíku chtěla zrušit :

Dobrý den,

Vaše objednávka zatím není v databázi zákazníků. V případě, že jste přípravek v telefonickém hovoru odmítla, nic Vám posíláno nebude.

S pozdravem

Petra Chalupná, HELVETIA DM

Přitom jsem ve svém mailu jasně uvedla, že jsem balík telefonicky přijala. Výsledek : Nelze zrušit. A tak proto radši ani nepřevezmu z pošty 1. balík a nechám ho odeslat zpět a budu jen trnout, že se mi za čas zase ozvou, že mám něco platit a podobně. Proč pořád věřím ve slušnost lidstva, to tedy nechápu.

 
11.12.2014 15:38 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

ve slusnost lidstva muzes verit, jenze na takovych tech vsemoznych linkach co ti chtej neco poslat, neco nabidnout atd delaji hovada a taky s nema musis takhle jednat, nejlusnejsi co jim muzes udelat kdyz spusti to svoje bla bla bla je zavesit, pak jeste muzes koupit houkacku ve spreji a pekne jim protahnout jejich veprove usi, je to sice tvrdy trest ale proc se chovat k nekomu kdo ti vola s tim ze te obere slusne ze

 
21.07.2016 22:35 Uživatel: elektron
Věk:  55

Město:Praha

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Jak to dopadlo, při nepřevzetí 1. balíčku?

 
13.12.2014 22:15 Uživatel: Karl
Věk:  47
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den.

Jelikož jsem měl změškaný hovor /420 277 011 910/, začal jsem jen čistě ze zvědavosti pátrat od koho je, dovedla mě má zvědavost až na tyto stránky kde se domnívám a na některých webech jsem se i dočetl že toto číslo se týká právě zmiňované firmy nebo nějakých operátorů co pro ně zboží nabízí.

Může mi někdo potvrdit že toto číslo souvisí z touto firmou?

Předem děkuji za informace.

Jěště zmíním že i na základě sice mála informací o tomto čísle jsem se rozhodl udělat nějaké opatření abych měl už od těch různých telefonických nabídek, zdůrazňuji né jen od této firmy pokoj. Už mám těch různých pokoutných nabídek a dolování pěněz z lidí dost, jsem na tyto nabídky doslova alergický, hledal jsem něco čím bych zabránil aby mi takovéto firmy nevolali a to samozřejmě opakovaně jak mají ve zvyku. Našel jsem na Google play  https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.nevolejte&hl=cs tuto aplikaci která se jeví že snad k něčemu bude, nainstalována do mobilu dnes, takže jsem zvědav jestli recenze co se tam píšou budou i pro mne pozitivní. Oficiální stránky zde:  http://www.nevolejte.cz/ 

Někdo taky může namítat proč hovory tohoto typu zvedám, jenže komu se nestalo že hovor přijal, holt já patřím k těm co většinou dřív zvednou něž se prvně podívají kdo volá. Okolnosti mě ale nutí stále více na internetu číst a hledat informace o takto podvodných firmách a to je asi to nejlepší co člověk může udělat.

 
27.01.2015 23:46 Uživatel: Míra naletěl
Věk:  75
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Chtěl bych reagovat také na tyto parchanty. Nejraději bych dal pěkně dohuby tý starý maškaře co do telefonu plká. Zajímalo by mě kde berou telefonní čísla? Na moje volali, jenže telefon s tímto číslem už nepoužívám a mám jiné. Byl u mě kamarád a ten ten telefon zvedl a na ty plky kývnul a mě jen řekl co bylo když jsem přšel.

Prý slyšel, že když balíček obdržím, tak jej mohu poslat zpět. Uvnitř prý je faktura na 75Kč a poštu prý platit nemusím. Jenže jsem chtěl balíček vrátit a na poště mi řekli, že mi to bude stát 80Kč.

Na co máme ty všelijaké obchodní inspekce a kontroly? Vždyť jim stát nahrává, kdoví jestli tam právě v tom nejsou zapojeni ti co mají dělat ony kontroly a inspekce s takovými praktikami. Zjistěte někdo kde seděj a půjdem na ně.

 
18.02.2015 14:18 Uživatel: Alfi
Věk:  63
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Vážení, ja mám skúsenosti s bambusovými ponožkami. Tieto chodili zo Švajčiarska priamo do schránky a fungovalo to. Faktúra bola vždy v balíčku, a to bola chyba, lebo ak to cestou niekde zmizlo, až pri ich upomienke ste sa dozvedeli, že to bolo poslané. Po prvej takejto upomienke mi poslali náhradný balíček, a zase to fungovalo. Keď sa to stalo po druhý raz, vyškrtli ma zo zoznamu. Upozorňoval som, že alebo nech to posielajú doporučene alebo aspoň faktúru zvlášť - tvrdili, že to (švajčiarska) firma nerobí. Sám som zažil vo Švajč. , že aj pas poslali obyčajnou poštou do schránky - ale to bolo v roku 1969. Dnes toto asi ani tam celkom tak nefunguje, ale verím, že ponožky atď. posielajú priamo s faktúrou, lebo tam (CH) to funguje  a tá firma nie je anonymná ako Helvetia Apotheke, o ktorej sa dokopy nič nedá zistiť.

 
26.02.2015 15:39 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Drzost nejvyšší - před chvílí mi volali z oné společnosti. Vyslovení mého jména a prý jestli si vzpomínám, že jsme kdysi vedli rozhovor k průzkumu "zdravé výživy".

Hned jsem hovor utla a řekla jsem, že si hlavně vzpomínám na ty problémy, které jsem pak musela s kvůli nim řešit a rozloučila jsem se.

 
27.02.2015 13:24 Uživatel: betka.beata
Věk:  45

Město:Uherské Hradiště

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Tak já mám s touto firmou úplně opačný problém. Slíbily mi, že mi každých 20 dní dodají nové balení a už čekám 3 týdny a nic. Píšeme si mailem, nabízí mi různé jiné zboží a jiné větší balení, ale to co se sami zavázali i písemně mi ne a ne poslat. Již jsem také na základě jejich porušování podmínek odstoupila od smlouvy. Tedy mailem, tak uvidím co se teď bude dít.

 
17.03.2015 18:02 Uživatel: Oskar
Věk:  68

Město:Bruntal

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den přišel mi balík od teto firmy který jsem si nikdy neobjednal a chcou po mě uhradu zboží pod výhruškou exekuce. Tak se vás lidi ptám  a prosím o radu? děkuji za odpověd

 
18.03.2015 07:28 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Pokud neobjednal a to ani telefonicky, pak nemůžou chtít peníze. Napište jim e-mail, že jste si nic neobjednal a proto nehodláte nic hradit, tečka. Hlavně tam nepište, že jste nějaký balíček dostal, pokud jste to teda měl jen ve schránce. Nemají právo chtít peníze ani kdybyste převzetí podepsal, právě proto, že jste neobjednal, ale tak pro klid …

 
25.04.2015 15:22 Uživatel: sergej
Věk:  50

Město:Slovensko

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Mám zlé skúsenosti, dodávka došla do schránky, omylom bola zaplatená šekom, adresa naa obálke presne ako na OP,  aj so štvormestnym číslom, po 20  rokoch som sa dozvedel že aké je to číslo (predpokladám únik nejakej databázy), na telefón chodia výhražné SMS, podotíkam ne môj, má ho rodinný príslušník. POstupujú pohšadávku na nejakú firmu čo vznikla 2 mesiace pred postúpením. Samozrejme adresa P. O. Box (ako to u "slušných " firiem býva) už sa začínajú vyhrážať súdom. Nič som neprevzal, jediná dodávka došola vhodením do schrámky.  

 
19.05.2015 22:02 Uživatel: japča
Věk:  58
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: Vyzvedla jsem balíček na poště, ještě jsem nezaplatila fakturu a nechci dál dostávat žádné zásilky. Mám to poslat zpět s tou nezaplacenou fakturou a zavolat tam. A co když se nedovolám. Tak jak to zruším? poraďte díky
 
20.05.2015 10:17 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Nikam nevolejte (neměla byste důkaz), ale písemně (doporučenou poštovní zásilkou = podací lístek budete mít jako důkaz + bych to pro jistotu udělala ještě i mailem = elektronická komunikace je také důkaz) odstupte od smlouvy a vraťte zboží dle pokynů všeobecných podmínek uvedených přímo na jejich stránkách:  

http://www.helvetia.cz/vseobecne-obchodni-podminky/

Písemné odstoupení od smlouvy si okopírujte a toto si spolu s podacím lístkem pečlivě uchovejte pro případné budoucí spory s nimi.

Pokud se jedná o uvítací balíček, měl by v něm být také průvodní dopis, ve kterém by mělo být dle zkušeností na netu napsáno: "… v průvodním dopise, který byl přiložen v Uvítacím balíčku jsme Vás informovali o skutečnosti, že pokud budete spokojena a neoznámíte nám do 10 dnů od přijetí Uvítacího balíčku, že si nepřejete další zásilky, budeme Vám expedovat pravidelně každých 20 dní dávku Vámi vybraného přípravku ve zvýhodněné ceně 179 Kč.  Zdroj:  ZDE  (klikněte)

Osobní zkušenosti nemám, jen jsem našla uvedené info na netu. Koukněte taky na diskusi např. zde:  

http://www.emimino.cz/diskuse/helvetia-apotheke-activ-baby-187688/

 

 

 
06.08.2015 16:39 Uživatel: konina
Věk:  90
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Já tam volala a dovolala jsem se napoprvé, paní byla sice trochu drzá, ale nakonec to prý zrušila, tak doufám, že ano. Ještě si to ověřuju přes jejich kontaktní formulář na webu. Doufám, že už si manžel opravdu nikdy nic po telefonu neobjedná, jsou to všechno jedna velká pakáž. Slibovali, že nic chodit nebude, jen na základě našeho zájmu a objednávky a ejhle - první balíček, a hned upozornění, že to bude chodit každých dvacet dní. Jsou to všechno kurvy vychcaný.

 
13.08.2015 17:12 Uživatel: poskozeny
Věk:  42
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

kde je na tom dopise napsano to o to zrušení  do 10 dnů, já to nikde nenašel

 

 
13.08.2015 18:45 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Jak jsem výše psala, osobní zkušenosti nemám, jen jsem sem psala informace, které jsem našla na netu.

To o těch 10 dnech psala na netu jedna paní/slečna, jako svoji zkušenost. Tady:

http://www.asociace-sos.cz/spotrebitelska-zkusenost-helvetia-apotheke/

Jinak  postup, jak odstoupit od smlouvy, má společnost uvedeno přímo na svých stránkách. Tady:

http://www.helvetia.cz/vseobecne-obchodni-podminky/

 

 
11.09.2015 21:08 Uživatel: další oběť
Věk:  39
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Ani já tam 10 dní nenašla. Ale píšou možno odstoupit do 14 dní od smlouvy. Nelze emailem ani kontaktním formulářem. To bude zajímavé. Adresa PO BOX

 
14.10.2015 17:10 Uživatel: natomnesejde
Věk:  27
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den. Bylo Vše zrušení definitivní, tzn. úspěšné. Provedla jsem to úplně stejně a teď čekám, zda mi zašlou i vyjádření!

 
03.02.2018 14:03 Uživatel: Danušenka
Věk:  35

Město:Plzeň

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dámo musíte číst. V dopise bylo napsáno, že pokud nebudete chtít pravidelné zásilky máte danou společnost kontaktovat do 10-ti dnů tak, aby už se Vám nic nezasílalo. To je tak, když lidi nečtou co mají a pak se rozčilujou, ale u sebe chybu nehledají!!!!!!!!!!!!!!!

 

 
02.09.2016 06:18 Uživatel: AAlex
Věk:  25

Město:Praha

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

V tom prvním balíčku je dopis, kde máte veškeré info a kontaky na zákaznické oddělení. Pokud umíte číst, není na tom nic složitého. I když jak čtu váš příspěvek, pro vás to asi bude nadlidský výkon. Opravdu - stačí umět číst a telefonovat

 
05.06.2015 10:46 Uživatel: naštvaná, ale ne blbá
Věk:  30
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dnes mi volala ze společnosti helvetia jakási baba, že jsem odpověděla na dotazník o zdravém životním stylu a blebleble… Přerušila jsem ji, že ani náhodou, protože ze zásady takovéto ankety posílám někam. Ona na to, že jsem jistě už zapoměla a že pro mne má blebleble…  Řekla jsem jí, že společnost helvetia neznám a nezajímá mě a nic od nich nechci za zavěsila jsem. Byla k nepřerušení, tak tedy na hrubý pytel hrubá záplata. Volala z čísla 245005407. Pozor na ně!

 
12.06.2015 11:25 Uživatel: freund
Věk:  30

Město:Praha

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Nic jsem si neobjednal, nic nepřevzal a chodí mi jen faktury…       dejte mi pokoj

 

Kosmetika Fleur de Sante (Jednatel:        Ing. RUDOLF BECHYNĚ, dat. nar. 26. srpna 1971)

 

                                                Jednatel:         Ing.   Jan Dvořák, dat. Nar. 29.6. 1962

 

Helvetia Direct Marketing

 

Jednatel:        Ing. RUDOLF BECHYNĚ, dat. nar. 26. srpna 1971

 

Jednatel:        Pavel Váňa, dat. Nar. 7. července 1965

 

          Union banka, a. s. "v likvidaci",    EKOAGROBANKA, a. s. v likvidaci

          Letňany Sever s. r. o. , CDZ, a. s. , PENTAGON HOLDING s. r. o.

 
12.06.2015 17:41 Uživatel: hm
Věk:  30

Město:Praha

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

hm to jsem asi neměl psát, je mi to fakt líto…

ten chlap co to vede položil dvě banky nejde to smazat?  

 
25.07.2015 03:22 Uživatel: 9s
Věk:  50
0-100
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Pozor na firmu, která ani není v obchodním rejstříku a ani v registru ekonomických subjektů http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz.

Prezentuje se jako Helvetia Apotheke. Obchod Helvetia Apotheke získává osobní údaje (jméno, adresa, mobilní číslo) nevím odkud a jejich zásilky jsou vhazovány jen do schránek bez protipodpisu, takže mnohdy ani nedojdou, ale okamžitě po nárůstu nehorázných částek za upomínky, vyhrožují vymahačskou společností MBA.

 
27.07.2015 07:25 Uživatel: vytočená
Věk:  40
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Podvodná firma. Po první nevyžádané zásilce vše podstupuji České obchodní inspekci. Prý jim dlužím 258 Kč. Nevím za co, když jsem jim tablety odeslala doporučeně zpět a první zásilka, za kterou jsem zaplatila poštovné měla být zdarma.

 
11.09.2015 22:12 Uživatel: RadkaK.
Věk:  44

Město:Praha

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Taky jsem naletěla : ' (Píši o tom zde:  http://www.mejserada.cz/2015/08/smejdi-v-cr-aneb-jak-mi-zas-jednou-neco.html

 
15.10.2015 10:52 Uživatel: avka
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: Prosim Vas jak sr toto teda vyresi? Mam prvni zasilku a nechci nic
 
22.10.2015 11:57 Uživatel: pajula
Věk:  33
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den, také jsem naletěla této firmě. bohužel jsem si objednala první balíček. Dnes tu byl pošták a pry už takových zásilek má dnes asi dvacet, a že jestli to nechci, že to pošlou zpět. A já se ptám, mám na tu firmu ještě volat a rušit další objednávky nebo jim bude stačit, že jsem první balíček poslala zpět. děkuji za odpověd.

 
22.10.2015 12:04 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Už jsem to psala výše = postup, jak odstoupit od smlouvy, má společnost uvedeno přímo na svých stránkách. Tady:

http://www.helvetia.cz/vseobecne-obchodni-podminky/

 

 
22.10.2015 12:11 Uživatel: pajula
Věk:  33
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Děkuji, pošlu tedy dopis

 
24.02.2016 11:29 Uživatel: Nelina
Věk:  60
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Zdravím, dnes (24.02.2016) jsem převzala zásilku která je zdarma a bohužel jsem načala i léky které obsahovali, pak jsem šla teprva na internet hledat co je to za firmu a čtu vaše příspěvky, jsem z toho nějaká vykolejená, . Poradte co dělat ted dál

 

 
23.10.2015 10:21 Uživatel: taky jeden
Věk:  35
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobry den, mám tu samou zkušenost, kyvnul jsem na tel. rozhovor. Pak jsem se ale docetl zkušenosti lidí zde a hned jsem se snažil zrušit balicek před přijetím. Na infolince mi opakovaně rekli, ze to nejde a pani byla i docela drza, pak mi polozila telefon. E mailem mi sdelili ze mi nemaji v databazi a nemaji co zrusit. Po te jsem jim zaslal písemně odstoupeni od smlouvy a zaslal doporučeně. Při tomto jsem jim znovu na infolince sdělil, ze balicek nechci, když byla pani opet drza, tak jsem ji do ho oru řekl, svou adresu a ze balicek nechci. To z duvodu abych nebyl stranou z prodleni a smlouva by měla skončit ex unc. Toto jsem jim zaslal i na e mail z duvodu dukazu. Stejně mi ale balicek přišel, kdy jsem si ho nepřevzal. Na infolince jsem toto opet sdělil a pani byla velmi příjemná a rekla mi že mi již nic nepřijde. Tak jsem zvědav.

 
27.10.2015 20:36 Uživatel: jan10
Věk:  58
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den, dnes prijde prvni uvitaci balicek, mam jej vubec prebirat? Myslite, ze kdyz ho nepreberu bude to znamenat ze odstupuju od smlouvy? Nebo mam balicek prevzit a ihned poslat zpet i s dopisem o vypovedi? Dekuji zaodpověď

 
02.11.2015 16:05 Uživatel: ML
Věk:  65

Město:královehradecký kraj

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Také jsem dal souhlas k odeslání zkušebního balíčku. Až, když mí pošta napsala sms že přebrala balíček, tak pak jsem teperve zjistil od koho je odeslán. Když mi balíček doručovatel chtěl dát, odmítl jsem a balíček putoval na zpět do Prahy. Na jejich všechny e-mailové adresy jsem napsal, že jsem vše předal policii a obchodní ispekci. Do e-mailu jsem uvedl. že s takovouto společností nechci mít již nikdy nic společného. Paní z firmy mi odepsala, že mne vyšřadila ze seznamu zákazníku. Nic jednodužšího neznám.

 
06.01.2016 11:16 Uživatel: MS
Věk:  28

Město:Ms

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den,

 

volala mi máma, že bohužel objednala balíček.

Pokud si je nevyzvedne, je to považováno za "zrušení" objednávky?

 
06.01.2016 11:34 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Ne, není.  

Už jsem to psala 3výše (+ jsou výše napsané zkušenosti ostatních, přečtěte si je) = postup, jak odstoupit od smlouvy, má společnost uvedeno přímo na svých stránkách. Tady:

http://www.helvetia.cz/vseobecne-obchodni-podminky/

 
13.09.2016 00:42 Uživatel: martyk
Věk:  37
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

To jsou zase rady

 

Poku uděláte tu chybu, že takovéto ubožáky neposíláte rovnou do prdele a přijde Vám balíček, vraťte jej zpět spolu s písemným odstoupením od smlouvy. Toto zašlete doporučeně a doklad uschovejte

Můžete zaslat i na email a poté balíček poštou.

 

Nemusíte nikam volat, firma si do obchodních podmínek může psát cokoliv, ale není to nad zákon.

 

Jako bonus firmu Helvetia upozornětě, že případ předáváte policii, ČOI a ÚOOÚ a ideálně alespoň někam podnět opravdu zašlete

 

 

 
12.01.2016 14:46 Uživatel: MS
Věk:  28
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den,  

zasílala jsem odstoupení od smlouvy v den objednání, než mi něco stihli zaslat. Pro jistotu jsem jej zasílala ještě dnes (12.01.2016) -formou zprávy emailu a oskenovaného odstoupení od smlouvy, který jsem posílala 6. ledna.

Na email mi dnes (12.01.2016) přišla odpověď:

 
12.01.2016 14:49 Uživatel: MS
Věk:  28
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den, k 12.1.2016 jsem Vaši adresu vyřadili z databáze zákazníků Helvetia Apotheke a uvítací balíček nemusíte z pošty vyzvedávat.

 

S přáním hezkého dne

Petra Chalupná

 

Zákaznický servis Helvetia Apotheke

 

Mám se řídit tímto emailem nebo vybrat balíček a ihned zaslat zpět?

 
13.01.2016 14:09 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den MS,  bez ohledu na mail balíček nepřebírejte. Proč? Odstoupení od smlouvy jste zaslala v den jeho objednání, tedy 6.1.2016, než Vám stihli cokoliv zaslat = proto tedy nic nepřebírejte, pošta to pošle po uplynutí lhůty zpět. Tím je tato záležitost vyřízena jednou provždy.

Rada pro příště = pokud někdy v budoucnu zvednete telefon s neznámým číslem, a bude Vám někdo nabízet něco co neznáte a nechcete, reagujte rovnou, že nemáte zájem a hovor ukončete s tím, že bude-li Vás nějaká firma nahánět stále dokola (i to se stává, že jedno odmítnutí nechápou), tak si taková čísla prostě ve svém mobilu zablokujte a je to.  

Já osobně zásadně s takovými vnucovači nic po telefonu nesjednávám, rovnou hovor ukončuji po dobrém či po "zlém", dle míry agresivity volajících nabízejících firem adt. , protože telefonický souhlas je sjednáním smlouvy, ale po telefonu se nedá dopředu odhadnout až v jaké míře, neboť není možnost si přečíst předem veškeré podmínky, a nabízející volající Vám jako prvotní info do telefonu samozřejmě řekne jen ta "úžasná" pozitiva a výhody, nikoliv podmínky celé smlouvy, protože potřebuje nalákat dalšího, kdo se chytí. Takže já se zásadně nabídek po telefonu, na ulici a pod. nikdy nechytám. To samé doporučuji do budoucna i Vám, a toto také už tady bylo výše napsáno = chce to nejdříve číst, hledat info, zkušenosti, recenze, a pak teprve si objednávat sama.

 
13.01.2016 10:10 Uživatel: Zora
Věk:  25

Město:Liberec

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Tak se mi zdá že někteří neumí číst a neslyší. Také jsem odebírala nějaký dopnněk stravy. nejdříve mě oslovila paní s nabídkou a já byla samo zvědavá. Když jsem nechtěla již odebírat tak jsem zavolana na číslo které je uvedeno na fakt. dokladu a zrušila, tak nechápu v čem máte problém. připadá mi to že se někteří občané nudí a špiní některé fa aby bylo o čem hovořit. Poslochejte a čtěte a bude lépe

 
13.01.2016 14:51 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

No, podle zkušeností ostatních zde popsaných o této předmětné firmě a jejích praktikách + dle televizních vysílání o této předmětné firmě, je jasné, že v tomto případě nejde pouze o to, že někteří neumí číst a neslyší, a jen z nudy "špiní" některé firmy. Tedy nejdříve čti a poslouchej to, co vše zde výše bylo uvedeno, pak nebudeš psát to, co jsi vlasně napsala alt

 
10.02.2016 12:21 Uživatel: Martina861
Věk:  29
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Zdravím, tak i ja s nima mam zkusenost. prvni balicek co prisel za ted 79kc nebo kolik, jsem teda prevzala a zaplatila. bohuzel jsem jim teda nenapsala ze uz nich nechci uz nic odebyrat. nic mi ale celou dobu neprislo. a ted asi po trech mesicich mi od nich dosla upominka skoro na 1000kc,  s tim, ze mi poslali uz tri balicky ktere jsem neuhradila. Zadnek mi ale neprisel! to mam platit neco co mi ani neprislo domu?? mate zkusenost nekdo s timhle? cetla jsem, ze to se to proste platit nema, ze to je jejich taktika. ale nevim jestli mi to teda za ty nervy stoji 

 
02.05.2016 07:48 Uživatel: dzipis
Věk:  52

Město:taralinka patamu

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Zdravím taky mám neblahé zkušenosti s firmou Helvetia po tel. rozhovoru kde na Vás vychrlí tolik informaci že ani nevíte co je za den najednou zjistíte že ste si neco objednaly, budiž tomu se nebránim, jenže mne nepřišel ani jeden balík jenom samé upomínky a když jsem do jmenované firmy zavolal že jsem nic neobdržel tak ta ropucha na druhý straně my řekla že jsi mám zásilky dohledat na poště, nevědel jsem že po objednání jsi mám jěšte najmout detektivní agenturu na dohledáni objednáných zásilek, a přesto že jsem s nima koumunikovál pouze přes tel. tak to zneužily ve svůj prospěch  a dál my posílaly jenou upomínky aniž by je zajímalo jestli jsem neco obdržel a dnes už my chodí upomínky od firmy MBA Consalting kde my výhrožují exekuci.   Uvědomte si že jste pouze občany České republiky který nemaj v tomhletom státě zastáni (musely by  jste být imigranti aby o vás tenhtelen stát žačal zajímat)

je smutné že se najdou právnici který studovaly za Vaše daně aby se dnes přiživovaly na lichvě chráněne státem.

Chtěl bych varovat před firmou Helvetia, je to lichva chráněna  zákonem.

 
02.05.2016 12:13 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Už jsem to psala v jiném tématu, a sice, že: "Cizí hovory nezvedám a když už ano, jakmile zjistím,  

že to je něco, co mě absolutně nezajímá (kromě rodiny, známých, lékařů, úřadů atd.), okamžitě hovor ukončuji a pokládám… " To je celé, co je třeba se již konečně naučit. Stěžování si na stát, právníky atd. je k ničemu. Stát nemůže zakázat firmám telefonovat a uzavírat smlouvy po telefonu, protože smlouvy po telefonu lze běžně uzavřít i např. s bankami, pojišťovnami, mob. operátory, dodavateli energií atd. Člověk se musí sám sebevzdělávat a sebevychovávat = s kým nechci smlouvu po telefonu uzavřít či se dostat do případných potíží, s tím nevedu telefonní hovor.  

Nebo, když už se stane, protože se to prostě i při vší opatrnosti může stát, že naletíme, tak to řešíme aktivně ihned, a ne až po několika upomínkách atd. Mohl jste dávno odstoupit od smlouvy a to hned či nejpozději když Vám nepřišla první zásilka. A také je třeba se naučit hledat recenze. Jen tady na webu jsou negativní zkušenosti s touto fimou již od roku 2010!

 
05.05.2016 10:30 Uživatel: Leona
Věk:  40

Město:Olomouc

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

ZA MĚ SPOKOJENOST.

Kdybych četla recenze dřív, nejspíš bych neodpověděla a na nabídku nereagovala, ale čtu recenze až teď, takže jsem ráda, že jsem na ně nemusela dát.

Od téhle firmy jsem si objednala dva přípravky. O prvním z nich psát nebudu, jelikož nebyl pro mě, ale byl to dárek. Druhý s názvem Venus Derma jsem už ale kupovala pro sebe. Musím říct, že za prvé jsem byla mile překvapená dárkem, ale co mě ještě víc překvapilo, byly samotné tabletky. Už několik let beru klasický Biosil z lékárjny… pravda, stojí pár šupů  , ale výsledky jsem nějak nezaznamenala. Pak jsem zkusila i tento produkt a fakt nelžu, začaly mi víc růst vlasy. U nás doma to funguje tak, že moc peněz vážně nemáme a když už má jít někdo k holiči, tak je to nakonec náš pes  , proto jsem si už zvykla na to, že se stříhám sama a už jsem v tom vážně dobrá… no a manžel je ten, co mi musí barvit vlasy  A dělá to vážně skvěle… ale teď jsem odbočila… prostě se stalo, že mi nabarvil vlasy přesně 30.11. a den před Štědrým dnem se mě ptal, jestli bych nechtěla nabarvit, prý už to mám hrozně odrostlý  Takže já nemůžu nechválit. Mám zatím, sice pouze s jedním výrobkem, velice dobré zkušenosti.

 
05.05.2016 10:35 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
 
10.05.2016 20:53 Uživatel: Sajmona
Věk:  45

Město:Praha

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Zdravím zde všechny, z telefonního čísla 234 706 042 mne také kontaktovali, doporučuji uložit také jako blokaci, byli neodbytní.

 
15.05.2016 10:48 Uživatel: KarelN
Věk:  50
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Pozor na firmu HELVETIA APOTHEKE dál po změně názvu pokračuje v nekalých praktikách.

 
02.06.2016 10:28 Uživatel: Anketa
Věk:  25
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den,  

 

právě jsem ukončila rozhovor se zákaznickým centrem Helvetia Apottheke. Důvodem hovoru bylo odhlášení pravidelného zasílání balíčků.

 

Paní byla velmi nepříjemná až sprostá, nechtěla mi zasílání odhlásit. Nakonec telefon položila s tím, že mám zasílání zrušeno.

 

Doufám tedy, že mi příští měsíc nic nepřijde.

 
02.06.2016 10:41 Uživatel: Anketa
Věk:  25
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Mohl by mi ještě někdo ze svých zkušeností poradit?

 

Dostala jsem zkušební balíček, 79 Kč jsem uhradila a po týdnu od převzetí pravidelné zasílání zrušila.

 

Stačí zrušení po telefonu?  

 
02.06.2016 11:59 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Obecně, a v tomto případě obzvlášť, platí to, že co je psáno, to je dáno.

Takže po x té a znovu:

Postup, jak odstoupit od smlouvy, má společnost uvedeno přímo na svých stránkách.

Tady:

http://www.helvetia.cz/vseobecne-obchodni-podminky/

Na zrušení po telefonu se nespoléhejte!

 
14.06.2016 18:36 Uživatel: Katarinka
Věk:  35

Město:Kolín

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Zdravím, tak moje zkušenosti jsou takové, že jsem se též nechala přesvědčit a k zaslání. Nicméně jsem to obratem zrušila - neúspěšně, zásilka už je na cestě. Takže jsem opakovaně zrušila - telefonicky zažádal o ukončení pravidelného zasílání - paní trochu nepříjemná, nicméně vyhvěla a písemné potvrzení jsem si vyžádalamailem - potvrzení mi došlo, taže, jakmile bude zásilka doručena, nepřevezmu ji a nechám poslat zpět.  

A  písemné ukončení raději zašlu i na uvedenou adresu v obchodních podmínkách.  

Takže ačkoliv je to nepříjemné, ukončení a odstoupení možné je

 
18.06.2016 00:29 Uživatel: ŠE
Věk:  35
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den, také jsem bohužel potvrdila nabídku po telefonním rozhovoru. Ted jsem si přečetla co je to za společnost. O uvitací balíček už nemám zájem a ani o další produkty a ráda bych zrušila pravidelné zasílání. Přišla mi ale SMS z pošty, že balíček už tam dva dny leží.  

Do společnosti pošlu doporučený dopis o zrušení pravidelného zasílání a odstoupení od kupní smlouvy a ještě raději zavolám. Balíček pošle pošta zpět, je to tak správně?

Díky za rady

 
19.06.2016 10:54 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Ano, tak to udělejte = je zbytečné balíček přebírat a pak ho posílat zpět. Kromě doporučeného dopisu s odstoupením od kupní smlouvy doporučuji místo telefonu mail = co je psáno, to je dáno + odstoupení od smlouvy stejně musí být písemné.  

 
01.07.2016 07:31 Uživatel: zm
Věk:  30

Město:Brno

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Mám ten stejný případ. Včera (30.06.2016) jsem balíček přijal. Dnes (01.07.2016) hned ráno jsem zavolal na Zákaznickou linku. Po uvitací melodii a oznámení, že bude hovor monitorován se ozvala oparátorka. Bez nějakých problému mě požádala o zákaznické číslo, vyslechla moji žádost o nezásílání dalšího zboží. Sice se zeptala z jakého důvodu a nabídla další sortiment, nebylo to ale nijak agresivní formou s stačilo ji slušně odmítnout. Ještě jsem požádal o vyřazení z evidence zákazníků - řekla, že tedy můj "účet" zablokuje úplně. Vyřízeno za dvě minuty. Ještě přemýšlí, jak se "vyzout" z placení poštovného první seznamovací zásilky (79 Kč - formou složenky). Zaplatit jej ale asi budu muset, protože jsem se zasláním souhlasil a i kdybych rád zboží vrátil, tak jsou to reálné výdaje firmy, která mi balíček zaslala.

Zmiňované praktiky této firmy (a jí podobných) se taky nelíbí, přístě jakýkoliv pokus mi vnutit další zboží asertivně a slušně odmítnu. Myslím, ale že většína lidí si za problémy s objednáním spojené může sama. Souhlasili jsme se zasláním i s následným zasíláním pokud do vyřčené doby odběr neodhlásíme. To že většina lidí na odhlášení zapoměla nebo se na něj vybodla je věc jiná. Je ale pravda, že o této zkutečnosti slibovali informovat i v průvodním dopisu, kde jsem informaci o odhášení odběru marně hledal.  

 
08.07.2016 13:58 Uživatel: Klea
Věk:  37

Město:OV

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Zdravím, 20.6.16 mi velice příjemná paní zavolala a po sdělení, že jsem kdysi odpovídala na dotazník o zdravé výživě mi řekla, že má pro mě výhodnou nabídku vitamínů za výhodnou cenu. Uvítací balíček jen za 79Kč a další mi budou chodit automaticky pokud to sama do asi 14 dnů neodhlásím. Vše mi několikrát opakovala i to, že hovor je nahráván. Dnes 8.7. mi přišel uvítací balíček se složenkou. A taky dnes (08.07.2016) mi přišla v sms zpráva, že mi ho doručí a od koho. Nepamatovala jsem si totiž tu společnost z tel. hovoru. Takže až dnes (08.07.2016) čtu ty šílené recenze a dělá se mi špatně. Pokud by totiž nebyl žádný problém s odhlášením tak je to v pohodě, ale takhle? Po tom co tady čtu? Zkusím napsat mejlík i na tu adresu a i telefonicky to zkusím. A ten uvítací balíček asi nejspíš pošlu taky zpět. Tak uvidím.

 
25.07.2016 15:20 Uživatel: Dee
Věk:  25

Město:Olomouc

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Zdravím všechny,

mně se teda také dovolali a vzhledem k tomu, že při telefonních hovorech mi obvykle klesne IQ o nevím kolik bodů jsem rovněž uvolila k zaslání zkušebního balíčku. Operátorka mě sama hned upozornila, že pokud po obdržení prvního balíčku zasílání nezruším, bude mi pravidelně co dvacet dní chodit další balík za tolik a tolik korun. Takže mi bylo jasné, že ihned po obdržení jim zavolám a zruším to. Teprve potom jsem si přečetla veškeré recenze a docela jsem se zhrozila, do čeho jsem to zase vlezla. Každopádně uplynulo asi 14 dní a pořád mi nic nepřišlo. Kontaktovala jsem je tedy pro jistotu na mail (nebyla jsem si jistá, zda jsem nepopletla adresu) s tím, že mi ještě nic nepřišlo a pokud mi to neposlali, ať už ani neposílají, že už nic nechci (nutno podotknout, že jsem jim napsala opravdu hodně razantním tónem). Jako odpověď mi přišla informace, že balíček byl odeslán a měl by být doručen následující den. Ihned jsem zavolala na jejich infolinku, že chci následný odběr zrušit. Slečna nebyla nijak nepříjemná a oznámila mi, že pravidelné zasílání mám již zrušeno - prý jsem ho zrušila přes mail. Řekla jsem jí, že jsem mail sice psala, ale nepřišlo mi žádné potvrzení. Tak se jenom uchechtla a řekla, že to teda zrušené je a dlužná částka je jen těch 79, - za úvodní balíček. Poprosila jsem ji ještě pro jistotu o zaslání potvrzení, že jsem od smlouvy odstoupila a obratem mi na mail přišlo prohlášení a potvrzení zrušení následných odběrů a informace, že mou adresu vyškrtli z databáze a očekávají pouze uhrazení 79, - za první balíček. To jsem taky udělala a doufám, že je vše hotovo. Každopádně mám již potvrzeno, že nic jiného odebírat nebudu a to mi stačí k tomu, abych již neměla obavy.  

Po přečtení zkušeností jiných jsem měla opravdu strach, ale nakonec to vůbec nebylo tak hrozné a tak trochu se mi zdá, že lidé sice objednávají, ale neposlouchají podmínky - ty mi byly v telefonu řečeny a dále jsem neměla s ničím starosti, tak teda nevím… Nikdo mi nelhal ani neposlal něco, co bych nechtěla. Zkuste se kdyžtak raději rovnou zeptat při prvním hovoru a teprve potom láteřit. Uznávám, že ta firma využívá lidské hlouposti, tak by možná stačilo nebýt v první řadě blbý  

 
24.08.2016 17:55 Uživatel: pampeliska
Věk:  40
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Jste mladý pohotový člověk, který disponuje internetem. Takové dispozice však již nemá většina seniorů, na kterých se právě tito šmejdi pasou a myslím, že to vůbec není o tom, že jsou ti lidé hloupí. Jsou to třeba i VŠ vzdělaní lidé, kteří jen bohužel zestárli, nejsou tak pohotoví a šmejdi nanich parazitují.

 
24.08.2016 18:13 Uživatel: Rypoušice
Věk:  26

Město:Brünn

1572092061_ytu2.png
1000-2000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Přesně tak, zpomalené reakce, nemožnost okamžitě odhadnout, kam to směřuje a že ten milý člověk chce jen využít důvěřivosti… To může potkat kohokoliv, až sami zestárnem, pak to teprv pochopíme a možná se budem divit sami sobě.

S tělem prostě stárne i mozek, je to přirozené. To neznamená, že by starší a důvěřivější člověk byl hned debil. Spíš je to prasečina od těch, co toho využívají, protože míří na slabší a to je vždycky špatně.

Ale pokud je někdo  expert, jako já, tak i v mladém věku by mohl skočit na kravinu, s cizíma, který neznám a neumím se  nich ještě vyznat, nereaguji jak bych měla a lež taky nepoznám.  

 
23.08.2016 16:23 Uživatel: pampeliska
Věk:  40

Město:Ústecký kraj

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Jak je možné, že tato firma Helvetia Apotek s návazností na firmu Helvetia Direct Marketing s. r. o. vedenou v Obchodním rejstříku ještě funguje nebyla zrušena - nebylo odebráno oprávnění k podníkáni a jednatelé ještě nesedí v kriminále? Panebože, v jakém Koucourkově to dnes (23.08.2016) žijeme? Hlásil je někdo už někdo na ČOI nebo skutečně podával trestní oznámení? Co to za úžasné produkty může být? Mají je prověřené, že jsou vůbec zdravotně nezávadné, když už placebo?   Pokud mi někdo zavolá s jakýmkoliv nejapným dotazem, či průzkumem, okamžitě reaguji otázkou, kde na mě vzal kontakt. Tím a dalšími otázkamiz mé strany jejnepustímvůbec ke slovu.

 
05.09.2016 19:39 Uživatel: nasraný
Věk:  42
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dobrý den,

bohužel jsem taky jeden z pitomců, kteří kývli na první tel. První balíček jsem zaplatil, ale další balíčky už jsem posílal zpět. teď mi príšlo od vyhamačské firmy, že mám zaplatit 800kč jinak mi bude částka narůstat. paní jsem tam i volal a byla neskutečně drzá, že tím, že jsem kývl na první zásilku, jsem automaticky dal svolení, že mi budou posílat další balíčky dokud to nezruším. přitom mi při prvním monitorovaném hovoru řekli, že mi nic dalšího posílat určitě nebudou, ať se nebojím. Tak prosím poraďte zaplatit nebo srát na ně. ? !

psmlouvám se za některá slova, ale tohle je neskutečný co se tu děje.

 
15.09.2016 22:08 Uživatel: dadiela
Věk:  55

Město:Liberec

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Se společnosti Helvetia jsem spokojena-odebíráme Omega 3a to již asi tři roky a můžu jen doporučit.

Proč píšete tolik negativ a ani se nepřesvědčíte. Někteří mi připadáte jak pavlačové drbny. Vše je psáno v balíčku kde je údodní dopiss naučte se číst a včas reagovat. Proč tolik záští.

 
23.01.2017 19:11 Uživatel: zd
Věk:  50
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

jsem si 100% jistá, že jsem v telefonickém rozhovoru NEpotvrdila pravidelné zasílání zboží… při dodávce zkušebního balíčku jsem nikde nedohledala požadavek, že ruším další potencionální dodávky… přesto jedna přišla… a pak složenka…

pozor, firma Helvetia není schopna (ochotna) dohledat monitorovaný telefonický hovor, za to předala vymáhání pohledávky vymáhací firmě Creditexpress, která používá agresivní a zastrašovací metody, ale argumenty typu "rozhovor s vámi jsem neslyšela, ale všechny probíhají stejně… tudíž lžete… "… takže bez důkazů, ale vyhrožování soudem…

takže vážně POZOR, POZOR, POZOR!!! vůbec nevím, jak se bránit, protože agresivita vymahačky z Creditexpress byla naprosto šokující… když nemá argument, křičí výhrůžky…

kdo víte, kam se obrátit a jak se bránit, napište na de.zi@seznam.cz">zde.zi@seznam.cz… třeba někde existuje návrh na hromadnou žalobu nebo něco… zdraví Zdena

 
06.06.2017 13:02 Uživatel: Dudu
Věk:  71

Město:Č.Budějovice

Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Také patřím k těm naivkám, které si nechali poslat za odměnu zásilku od Helvetia. Po telefonu mi sdělili, že když budu mít zájem o další zásiku, že si ji budu moci u nich objednat. První zásilku jsem, která byla zdarma, ale muselo se zaplatit poštovné 79, -Kc, jsem zaplatila. V přiloženém dopise jsem se ale dověděla, že mi budou každých 20 dnů posílat zásilky další. Ihned jsem jim napsala e-mail, že nechci žádné další zásilky a že jsem si nic neobjednala. Reakce Helvetie nebyla žádná. Další měsíce posílali zásiky a já je zase obratem neotevřené posílala zpět. Čekala jsem jen na to, koho to bude déle bavit. Dnes (06.06.2017) mi ale přišel dopis se složenkou na 149, -Kc, které prý dlužím, i když nevím za co, protože všechny zásilky jsem posílala neotevřené zpět. Ještě mě upozorňují, že když nezaplatím, tak budou nuceni částku navýšit o administrativní poplatky. Když částku zaplatím, tak mi zase budou posílat další zásilky. No tak nevím jestli zaplarit nebo ne, protože to by byl zase kolotoč a já se jich snad nezbavím.  

 
30.06.2017 07:41 Uživatel: sr.n
Věk:  21
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Zdravim, chci jenom říct že ta osoba z te firmy která nam nabizela veškeré vitaminy na zkousku řekla že prvni balíček poslou na zkoušku zdarma a potom budou automaticky posilat další, ale zrusite to tim, když hned po tom co prijde první balíček zavolate na tu firmu a reknete že to chcete zrušit, nic vic v tom neni.

 
30.06.2017 09:32 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  42

Město:Praha

500-1000
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Pozor na to, že tyhle firmy využívají jeden trik - nedají se kontaktovat. Telefon nikdo nezvedá, doporučené dopisy nejsou vyzvedávány, apod.

 
14.03.2018 21:47 Uživatel: A.
Věk:  27
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Já mám s touhle firmou dobré zkušenosti. Hned na začátku mi řekli, že mi to bude chodit pravidelně a že to můžu kdykoliv zrušit. A když jsem napsala e-mail, avy to zrušili, tak mi ihned odpověděli a už žádné další zásilky nepřišly.

 
06.01.2019 16:47 Uživatel: Jaroslava
Věk:  65
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Chtěla bych upozornit na praktiky Helvetia Apotheke: 20 prášků mě stálo 2.500Kč, objednala jsem si jenom na zkoušku.

Přesto mi každých 20 dní posílali zásilky dál. Tak jsem jim doporučeně posílala zpátky, než pochopili, že už od nich nechci nic.

V tom to začalo: Každý druhý den mi volali, psali mi zprávy, že jsem jim to nezaplatila. Vyhrožovali mi, že mi "dlužnou čásktu" dají do inkasa, soudem, jejich právníkem, exekucí, atd.

Když jsem si představila, že budu muset k soudu, tak jsem to raději zaplatila.

Jsou to zloději a novodobí šmejdi, co k tomu dodat!

Dejte si na ně pozor lidičky a po telefonu nic nedomlouvejte.

 
06.01.2019 18:02 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

A přesně to stojí za jejich takypodnikáním. Víte kolik narejžují na strachu z exekucí, nebo soudu? Živí se tím už X let a pořád to funguje.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Eshop Helvetia - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Neodborně provedená oprava PC, notebooku v Brně - zkušenosti, recenze, reference 1 333x
Milan Dočkal z Brna 9 1026x
Gabriela Techlovska /Mělník-podvodnice 447x
Progress project s.r.o. Prostějov 556x
Jan Kraus IČO: 87635194 z Podluh 10 1595x
Abvest Olomouc - zkušenosti, diskuze, reference, recenze zaměstnance 1 648x
Plast - mark, s.r.o. - zkušenosti, reference, recenze, diskuze 2 855x
Vermione clinic Praha - zkušenosti, reference, recenze, diskuze 4 1008x
Dodavetel energií Envona - zkušenosti, praktiky, manipulace s lidmi a nefér jednání 2 2857x
Binatex - ruský broker pro obchodování binárních opcí, podvod 1 942x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 1
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 1 Téma
Počet témat celkem: 15837
Počet odpovědí celkem: 171907
Počet registrovaných: 4769 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Matka mě pořád kontroluje
Nejkomentovanější za 7 dní: Matka mě pořád kontroluje
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny