Téma: Marenta s.r.o. - varování, zkušenosti, reference, recenze, diskuze

30.01.2013 21:18
Uživatel: victor
Věk:  30
Odpovědí na téma: 8
Text: 

 

Varuji před firmou Marenta s. r. o. Jedná se o jednu z několika účelově založených společností 4/11/2011, která se údajně zabývá dle informací od vedoucího pobočky obchodní činností. Svoje konkrétní aktivity ale udržuje v přísné tajnosti a konkrétní náplň činnosti firmy nesdělují ani při jednání s uchazeči o zaměstnání (jediná poskytnutá informace - prodáváme všechno možné, máme 300 obchodních zástupců, komu neprodáme elektřinu, tomu prodáme dřevo nebo uhlí). Silně nesolidní přístup spočívá v tom, že tato firmy nabízí různé pracovní pozice, které na první pohled vypadají jako solidní zaměstnání.

Při konkrétním osobním jednání ohledně zájmu o práci v této společnosti např. na pozici "provozní pracovník" jste v situaci uměle vytvořené časové tísně zástupce firmy spěchu informováni minimálním způsobem o náplni práce, následně je Vám po cca 3 minutách hovoru sděleno, že jste ideální zaměstnanec a firma Vás okamžitě příjme. Pracovní smlouva je okamžitě vytažena z rukávu zástupce firmy a je vám slíben průměrný výdělek. Pokud souhlasíte s nástupem do pracovního poměru, začne zaměstnanec firmy Marenta na Vás ještě více spěchat a sdělí Vám, že před nástup do prac. poměru Vás musí "otestovat".

Je nutné absolvovat měsíční "zkušební" lhůtu, ve které se máte zabývat obchodní činností s neznámou komoditou za neznámých pracovních podmínek na dohodu o provedení práce. Je vám sděleno, kolik obchodních případů je nutné uzavřít bez jakýchkoli dalších informací. Následně opět zaměstnanec či zástupce firmy vysype z rukávu uvedenou dohodu o provedení práce za směšnou částku (v mém případě 9900kč/měs. ) Jedním dechem je Vám sděleno, že můžete zůstat při výkonu této činnosti např. v evidenci úřadu práce atd. Součástí nabízené dohody je ovšem také sankce ve výši 4000kč, která je na Vás uplatňována při např. přerušení komunikace s firmou, ovšem dle zaměstnance firmy Marenta, který pohovor vede k uplatnění sankce nikdy nedošlo. Následně je uchazeč o zaměstnání okamžitě vyzván k podpisu uvedené dohody s tím, že pokud okamžitě nepodepíšete, máte smůlu jednání je okamžitě ukončeno ze strany Marenta s. r. o. Tato celá epizoda je velmi dobře sehraná a propracovaná a trvá cca. 5-10min.

Pokládám toto jednání za krajně neseriozní - podvodné a jen se domýšlím, jak se dále firmy chová po podpisu dohody o provedení práce. O firmě se nedá předem nic zjistit, např. na internetu nemají zveřejněny žádné informace. K dispozici je pouze základní informace o statuárních orgánech a společnících firmy, kde figuruje jako v mnoha dalších anonymních společnostech jméno Vlastimil Sehnal a jeho další rodinní příslušníci.

Jedná se o bývalého senátora, podnikatele, mj. V období let let 2003-2005 zastával post předsedy představenstva fotbalového klubu 1. FC BRNO a. s. Působí ve firmách BALADOR BRNO, BALADOR–ESTE a BALADOR EKO, RENTAMEX s. r. o. a zde uvedená Marenta s. r. o.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3043x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Marenta s.r.o. - varování
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
12.02.2013 16:25 Uživatel: SCALLY
Věk:  33
Téma: Marenta s.r.o. - varování, zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Dobrý den,

právě jsem dorazila z pohovoru, který probíhal přesně jak je popsáno. Zdálo se mi to divné, tak jsme se domluvili, že dám pánovi vědět do čtvrtka. Jen nechápu, co z toho ta firma má, nebo jak takhle vidělá. Pán mi dokonce dal domů smlouvu, ta je v pořádku. Dohodu mi nedal, o tu jsem si neřekla, takže jen nechápu, jak z toho vidělá??? Popřípadně na dotičné osobě, která dohodu přijme. Došel někdo tak daleko, že by dostal smlouvu? A jqk se mu daří, popř. dařilo dále???

 
12.02.2013 16:44 Uživatel: scally
Téma: Marenta s.r.o. - varování, zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Pardón vydělá á dokonce 2x nj

 
13.02.2013 15:33 Uživatel: D
Téma: Marenta s.r.o. - varování, zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Dobrý den, zítra mám jít i já na pohovor. Chtěla jsem se Vás zeptat, zda jste se ucházela o pozici vedoucí provozu a co Vám vše slíbili? Děkuji za info           D.

 
14.02.2013 09:13 Uživatel: Scally
Věk:  33
Téma: Marenta s.r.o. - varování, zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Dobrý den,

přesně jak je výše popsáno, plat 21.000, -, firemní auto i na soukromé účely, mobil, počítač. Pracovní doba jak chci, nemůsím do firmy chodit, pouze cca 2x za týden na hodinouvou poradu.

Jenomže prvně musím projít školením, které stojí 4000, -, které prý nemusím platit, když v měsíční dohodě vydělám body, což určitě ano. Na dohodě dostanu 9900, - Kč, a mohu zůstat na prac. úřadě. Což není pravda, mohu si vydělat pouze 4000, - max. a musím si pozastavit dávky.

Pracovní smlouvu mi dal pán domů, ta je v pořádku. Dohodu mi nedal, pravda o tu jsem si neřekla.

Vidím to jako velmi nevýhodné. Pak mi může říct, že jsem nevhodná, a já tím příjdu o dávky, budu muset zaplatit školení a nakonec mi třeba z nějakých důvodů nezaplatí, že jsem si nevydělala.

Myslím si, že na to je zkušební doba 3 měsíce v prac. smlouvě, proto nevidím důvod, proč jít na dohodu. Asi tak, ale je to jen můj  ázor.

 
14.02.2013 15:46 Uživatel: D
Téma: Marenta s.r.o. - varování, zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Dobrý den a děkuji za info. Na schůzku jsem tam už nešla. Také se mi to nezdá. Ještě jednou díky.       D.

 
19.02.2013 09:20 Uživatel: Macketka
Věk:  23
Téma: Marenta s.r.o. - varování, zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Také jsem tam měla jít dnes na pohovor, ale po věcech, které jsem se tu dočetla, jsem tam také nešla.

 
23.02.2013 12:22 Uživatel: 33xena
Věk:  37

Město:Brno

Téma: Marenta s.r.o. - varování, zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

až narazíte na inzerát na vedoucí pobočky do kanceláře tak raději tam nechodte budou po vás chtít chodit po bytech a shánět smlouvy na elekřinu, plyn nebo dřevo pokud 40 bodu nesplníte práci stejně nemáte. školení je komedie učí vás jak podbízet lidem jejich produkt. A pochybuji že to ato které slibují k práci dostanete protože i oni si auta jen pujčují mezi sebou už to že vaše životopisi ani nečtou a hned vám nabízí práci v kanceláři je divné smlouva je ihned připravená k podpisu žádné výběrové řízení není. Potřebují pouze prodejce nikoho jiného NENALETTE TAKY.

 
28.09.2015 13:07 Uživatel: petrass
Věk:  28

Město:Praha

Téma: Marenta s.r.o. - varování, zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

ProComs servis, spol. s. r. o.

 

Hulvátské chování, psychicky narušenej boreček.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Marenta s.r.o. - varování, zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
IPrice Recare s.r.o. Zlín - recenze, upozornění 3 840x
Mudr. Alexandra Pávková Kaštáková PhD a Bohumil Kašták 1 599x
Autoservis v Praze - Fusion Cars s.r.o , Oleg Antipov , Varování 1 536x
František Kuchař, Říčany te. 608336... 5 619x
Rexcom s.r.o. Podvodníci 1 538x
První dačická, s.r.o. 1 507x
Neodborně provedená oprava PC, notebooku v Brně - zkušenosti, recenze, reference 1 760x
Milan Dočkal z Brna 30 3455x
Gabriela Techlovska /Mělník-podvodnice 5 1382x
Progress project s.r.o. Prostějov - recenze, upozornění 1379x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny