Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference

22.03.2012 15:30
Uživatel: VAVA
Věk:  70
100-500
Odpovědí na téma: 22
Text: 

alt Zdravím a ptám se.

Má někdo zkušenosti s výrobkem názvem Bachova esence? Dneska jsem se setkala s výkladem a chválou na tento preparát, byla jsem nadšena, co to všechno umí. Tak se ptám.

Má s tím někdo zkušenosti, nebo je to jen Placebo efekt? Snad to není reklama, už jednou jsem dostala za uši. Avatárek to uvede do srozumitelného uvedení, jinak děkuji

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
22.03.2012 17:37 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Přiznám se, že jsem o tom nikdy neslyšela, ale našla jsem si to, podle mého názoru je to spíš o "Věř a víra Tvá Tě uzdraví"

 
22.03.2012 17:49 Uživatel: VAVA
Věk:  70
100-500
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

No díky Baru, ale někdy je to taky důležité,

 
22.03.2012 18:06 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Samozřejmě, neodsuzuju nic, co pomůže.

 
22.03.2012 17:57 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

V poslední době se s tím zabývá čím dál víc lidí. Já bych to řadila trochu do esoteriky a jak říká Baru, že víra tvá tě uzdravila. Jedná se sice o esence z kytiček, ale myslím, že by to musela být silná koncentrace a vě větším množství, možná častěji užívat a pravidelně. Spíše tomu moc nevěřím.

 
22.03.2012 18:10 Uživatel: Julie
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

  Jasné placebo a ještě drahé.

 
22.03.2012 21:39 Uživatel: Zuzana
Věk:  21

Město:Hodonín

0-100
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Mě to doporučila moje dobrá známá, dělá kyneziologii, zítra si je jdu koupit tak uvidíme, ale všechno nejde hned..

 
22.03.2012 21:49 Uživatel: Medvěd
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Vůbec nevím, o čem je řeč...  

 
22.03.2012 22:02 Uživatel: Zuzana
Věk:  21

Město:Hodonín

0-100
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Je to ve formě kapek, patří to do alternativní medicíny, řeší se s tím psychické problémy, když máš třeba např. nějaké trauma z dětství, nebo i v průběhu života, tímto by se to "mělo" dát odbourat.. Kyneziologií se dokáží takové traumata a vnitřní strachy (které si mnohdy ani neuvědomujeme) zjistit a ve většině případech i tzv. odblokovat a ty kapky by tomu "měly" napomoci, nevím, teprve to vyzkouším ale jak říkám, všechno nejde hned a člověk si musí uvědomit že i on musí přiložit ruku k dílu a né že mě ty kapky nebo odblok vyléčí a tak.. Např. já jsem strašně upoutaná na partnera a pořád se bojím nevěry i když je to mezi náma super.. Kyneziologií jsem zjistila, že je to kvůli rozvodu rodičů, že jsem ztratila zázemí rodiny a nechci ho ztratit znovu, otec mamku podváděl celý život a já jsem dostala do života "špatný" vzor chlapa, ale vždycky jsem se tvářila, že mě to nerozhodilo, byla jsem spíš ráda že se rozvedli a mamka měla klid, ale asi mě to uvnitř žralo a žralo až mě to dožralo a já si to celou dobu neuvědomovala a nevědomky jsem to dusila v sobě a nakonec to na mě dopadlo.. A té mojí známé co dělá kyneziologii věřím, zná mě odmalička a je to mamčina moc dobrá kamarádka, no zítra si je jdu koupit a uvidíme časem jak to na mě bude působit..

 
22.03.2012 22:10 Uživatel: Medvěd
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Tož já nevím, kdyby byly tyto kapky tak všemocné, tož by psychiatři a psychologové ztratili práci... Tím nechci říct, že nefungují, jenom to byl první postřeh po přečtění tvého příspěvku... Ale pokud mají někomu pomoci, tak je to v pohodě, na mne by asi nezabraly...

 
22.03.2012 22:33 Uživatel: Zuzana
Věk:  21

Město:Hodonín

0-100
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

To nemůžeš vědět happy Ale chápu tvůj názor, taky nevím jestli mi to zabere, samozřejmě to není jen na těch kapkách ale taky na mě.. A jestli je to placebo tak i tak budu ráda když mi to pomůže, ty moje problémy co mám uvnitř sebe mi zničily už jeden vztah a nechci aby mi to zničilo i ten druhý, na kterém mi tak moc záleží..

 
22.03.2012 22:45 Uživatel: Medvěd
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Jasně, že to nevím... Kdyby pomohly tyto kapky jenom jednomu člověku na celém světě, tak mají smysl...  

 
23.03.2012 20:46 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Ale dobrý. Jako reklamu to neberu. Zajímá Tě Bachova esence, chceš se na ni zeptat, není problém happy

 
24.03.2012 18:40 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

 

Bach to vyjadřuje takto• Působení květinových léků spočívá ve zvyšování našich vibrací a otevíraní cest pro přijetí duchovního já. Květové léky zaplavují naši podstatu velmi užitečnou zvláštní dobrou čistou silou a vyplavují z nás jedy a nečistoty, jež nám způsobují škodu. Dokážou stejně jako krásna hudba nebo něco nádherného či povznášejícího, co nás inspiruje, zdokonalovat naši podstatu a přivádět nás blíže k naší duši, a tak nám přinášejí klid a zmírňují trápení. Neléčí napadáním nemoci, ale zaplavováním našeho těla příjemnými vibracemi naší vyšší podstaty, v jejíž přítomnosti nemoc roztaje jako sníh na slunci.

Bez změny v náhledu, klidu mysli a vnitřního štěstí nemůže nastat pravé uzdravení.

Nemyslím si, že Bach někdy považoval květinové léky za terapeutické v přesném smyslu toho slova k léčení konkrétní nemoci. Můžeme je používat jako pomoc a inspiraci pro mysl a ducha. Květinové léky povznášejí ducha i mysl, zvyšují úroveň životní síly v nás, pomáhají nám vytvářet stav opravdového zdraví. Bach léčil u svých pacientů spíš osobnost, charakter a náladu než nemoc.

1. Strach.

2. Děs.

3. Duševní trýzeň nebo starost.

4. Nerozhodnost.

5. Lhostejnost nebo znuděnost.

6. Pochybnost nebo skleslost.   

7. Přílišné znepokojení.

8. Slabost.

9. Nedůvěra v sebe.

10. Netrpělivost.

11. Přílišné nadšení.

12. Pýcha nebo rezervovanost.

Těchto dvanáct negativních stavů mysli odpovídá dvanácti léčitelům, které Bach objevil jako léky. Dvanáct znamení zvěrokruhu odpovídá dvanácti léčitelům, protože každý typ znamení má slabost, nad níž můžeme zvítězit.                                                                                                                                                                                                                   

 
24.03.2012 20:29 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

roseNo prosím, takže Zelený ječmen je také kytka a když nic jiného, dává mi teplo a náladu ze sluníčka, které načerpá.

 
22.06.2016 19:34 Uživatel: Mikol
Věk:  25
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Zdravim narazila jsem teď nedávno na netu na bachovu květinnou terapii a hrozně mě to zaujalo. Zvažuju, že si nějakou z těch zázračných lahviček pořídím, ale nechce se mi kupovat zajíce v pytli. Proto se chci zeptat - nemáte s tímto někdo zkušenost? Děkuju moc za všechny reference.

 
23.06.2016 20:26 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Nekupovat, nebrat.

 
23.06.2016 21:46 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

A důvod?

 
24.06.2016 12:32 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Dany, už jsem to jednou psala, myslím hned v mé první odpovědi. Jedná se o esoteriku a na tu jsem opatrná…

 
24.06.2016 15:55 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Pavli, to je věc názoru, který nelze paušalizovat a prezentovat jako jedinou možnou pravdu.

Bachovky jsou neškodné, účinek mají, ale je třeba vzít v úvahu to, že doplňují, ale nenahrazují klasickou lékařskou léčbu a péči jako takovou, je-li třeba, a také se nelze spoléhat na to, že člověk sám pro sebe nemusí udělat nic. Co lze však říci je to, že si lze místo bachovek pomoci i jinak a laciněji, např. bylinkami.

 
29.06.2016 08:42 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

Dany, totéž platí opačně. Já říkám, že nekupovat, vidím to stejně, jako alternativní medicínu. Na netu je spousta čtení, na jakém principu se "takzvané léky" vyrábí. Stejně si každý udělá a rozhodne se po svém. Snad jen přiměju ty, kteří se rozhodují, k nějakému bližšímu zkoumání původu, takových "takzvaných léčiv". Ono není všechno zlato, co se třpytí.   

 
23.06.2016 21:53 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: já jsem Bachovky svého času užívala a kupodivu to nějaký výsledek mělo. Ale vzhledem k tomu, že věřím na seberozvoj, tedy věřím, na to věřit není nutné, to prostě funguje, nevím, co stálo nakonec za úspěchem. Možná by stačilo koupit jednu a snáz pak dohledat výsledek.
 
24.06.2016 17:14 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Text uživatele: 

 

Četla jsem, že to také hodně pomáhá u pejsků a kočiček, … . takže se myslím o placebo efekt nemůže jednat. A pokud to někomu pomůže  od zdravotních problémů, tak nic proti této alternativní léčbě nemám.

 

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Bachovy esence - zkušenosti, názory, recenze, reference
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Není přílišná ochrana před koronavirem kontraproduktivní pro běžný život ve společnosti jiných virů a bakterií? 6 341x
Opožděná menstruace ve 14 letech - diskuze, rady 4 420x
Rychlé přibírání na váze, může za to štítná žláza? 3 412x
Anestetikum u zubaře a pak mravenčení v ruce 1 332x
skolioza a problémy s ní 4 348x
Vitamin D jak doplnit? 6 708x
Neexistuje řešení 3 486x
Zkušenosti s obtěžujícím elektronickým a jiným zářením 2 480x
Bolest na pravé straně břicha 2 527x
Přítel má fimózu a já neustále záněty 8 945x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 2
Nová témata dnes: 1
Dneska bylo odpovězeno na: 2 témata
Počet témat celkem: 16216
Počet odpovědí celkem: 173739
Počet registrovaných: 4887 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Neoprávněná třídní důtka
Nejkomentovanější za 7 dní: Neoprávněná třídní důtka
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny