Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze

19.08.2014 10:43
Uživatel: Magdalenas
Věk:  26
0-100
Odpovědí na téma: 16
Text: 

Dobrý den,

babička tráví většinu dne v posteli. Napadlo nás, že jí k narozeninám dáme polohovací postel, aby měla více pohodlí. Není to levná záležitost a teď jsem našla polohovatelné rošty. Třeba tento se mi líbí: 

alt

Nemáte s ním někdo zkušenost?  Asi bude třeba koupit k tomu i novou matraci.

Snažíme se přizpůsobit celý byt, aby mohla být co nejdéle soběstačná. Máte někdo nějaké tipy, co pomohlo vašim seniorům a nějaké vychytávky?

Našla jsem o tom docela hezký článek: http://bydleni.idnes.cz/bydleni-pro-seniory-0qz-/dum_osobnosti.aspx?c=A140423_215133_dum_osobnosti_rez.

Předem děkuji za všechny komentáře! alt

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3669x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Polohovací postel, rošt
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
19.08.2014 11:00 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Můžu se zeptat? Babička tráví většinu dne na lůžku ze zdravotních důvodů nebo jiných?

 
19.08.2014 21:50 Uživatel: Magdalenas
Věk:  26
0-100
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ze zdravotních důvodů. Prodělala bohužel několik zlomenin a už nemůže chodit bez pomoci. Přendáváme ji na křeslo, ale raději je v posteli.

Pluto: Mohla bych poprosit o tip na dobrou matraci která se snadno udržuje v čistotě? Jsou nějaké třeba i omyvatelné? Děkuji!

 
19.08.2014 22:19 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tady nejde o matraci, která se dobře udržuje, ale, která nezpůsobí pacientu dlouhodobým ležením dekubity.  

Matrací je více. Mám zkušenost při dobrém polohování pacientů s těmito druhy.

alt

 alt

 Pokud nechceš, aby tvoje babička neměla proleženiny, kromě dekubitových matrací je dobré ošetřovat zadek příslušnými krémy.

Ještě existují podložky, které obsahují kuličky, které zjišťují provětrávání pod tělem.

 
20.08.2014 12:27 Uživatel: Magdalenas
Věk:  26
0-100
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Děkuj za tipyi! Nějakou takovou matraci jí pořídím. O těch podložkách už jsem slyšela. Uvidím, jestli to bude třeba. Minulý týden jsem byla s tetou na návštěvě jedné její známé v LDN a byla jsem zaražená z toho, jak špatně vybavené to tam měli. Přitom tam je spoustu ležáků. Nejhorší je, že peníze vždy chybí tam, kde jsou nejvíce potřeba.

 
20.08.2014 13:03 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tyhle matrace a jiné pomůcky bývají i ve variantách hrazených zdr. pojiťovnou (částečně, ale i plně). Jestliže pobytové zařízení nemá dostatečnou kapacitu těchto pomůcek, může tyto pomůcky zajistit svému potřebnému i rodina. Není to ideální, chce to trochu času na vyběhání papírů u odb. lékaře, ale možné to je.

 
19.08.2014 11:00 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den. Odkaz na eshop jsem nahradil obrázkem. Je to prevence reklamy, kterou by byl zvýhodňován Vámi uvedený eshop proti jiným na českém Internetu.  

 
19.08.2014 20:23 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Pokud je tvoje babička většinu času na posteli, je velmi dobré a užitečné koupit polohovací rošt. V  Čechách se dá koupit celkem dobrý třeba v Jisku za 1500Kč. To jsme kupovali před asi šesti léty. V posteli by měla mít také protidekubitovou matraci. Polohovací rošt jí usnadní vstávání z postele a také polohování proti proleženinám (dekubitům).

 

Co potřebuješ konkrétně vědět? Pokud máš další otázky, rád ti odpovím podle svých zkušeností.

 
19.08.2014 22:53 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Viděla bych to na elektrickou polohovací postel  + antidekubitní matraci. Existují i další pomůcky pro imobilní občany, např ke koupání atd. od různých firem. Jen si vybrat. http://url.googluj.cz/e33  Další alternativou jsou půjčovny těchto pomůcek.

 
20.08.2014 12:31 Uživatel: Magdalenas
Věk:  26
0-100
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Děkuji, projdu to. Mám šikovného manžela, tak třeba něco zvládneme vyrobit. Napadlo mě, že bychom jí mohli přidělet na zeď zábradlí, aby se mohla přidržovat a třeba si dojít na záchod sama, ale asi by mi to stejně nedalo a chodila bych s ní, aby neupadla.

 
22.08.2014 07:29 Uživatel: Monikaaaa
Věk:  33
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Těch produktů je opravdu hodně. Zvážila bych konzultaci s rehabilitačním doktorem, popřípadě mrkni do nějaké online poradny př. Xxxxxxxxx  Snad vyberete správně.

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
18.02.2015 13:54 Uživatel: Baruška
Věk:  42
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj já s manželem kupujeme babičce tento lamelový rošt 

www.NedovolenaReklamaVeWebuMojeStarosti.cz

 

alt

vypadá kvalitně a cena je taky vyhovující pro nás. Kupujeme ho abychom ji usnadnili ležení, koukání na televizi, čtení atd. Babička je "ležák". Snad ti to pomůže a není pozdě. S pozdravem.

 

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
16.03.2015 15:55 Uživatel: Leona Vlažná
Věk:  26

Město:Ostrava

Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

pod ztdravotní matraci bych dal tyhle levné a kvalitní rošty

 
17.03.2015 21:23 Uživatel: Hancca
Věk:  37
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrou zkušenost mám s tímhle polohovatelným roštem. Nebyl drahý a je od českého výrobce čehož si osobně poměrně hodně cením. Není s ním žádný problém, vše funguje jak má. V obchodě jsem se ptala jaký by byl nejvhodnější a vypadá to že poradili dobře…

 

alt

 
21.04.2015 22:47 Uživatel: Sašena
Věk:  31
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj Hancco a kolik ten rošt přesně stál a kde jste ho koupili jestli se můžu ptát? Už jsme byli v pár obchodech ale přišlo nám že tam mají ty ceny přemrštěné a žádný rošt nám nepřišel že by za to opravdu stál, chceme sice kvalitní ale nemáme na to zase tak velký rozpočet takže jestli tenhle byl za rozumnou cenu ráda bych se tam zašla podívat, českým výrobcům stále ještě věřím nejvíc.

 
25.04.2015 16:08 Uživatel: Hancca
Věk:  37
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Stál 4 tisíce a koupili jsme ho v obchodě xxxxxxxxxx od českého výrobce v Brně, ale vím že mají obchody i v dalších městech, to najdeš na internetu.

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
06.11.2017 14:31 Uživatel: KerolMala
Věk:  45
Téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

My jsme koupili babičce přímo tento:  polohovací rošt a právě i s tou matrací kvůli dekubitům. Byla pěnová mám ten pocit, kvůli té polohovatelnosti roštu. Takhle starším lidem to moc pomůže, vážně super vychytávka.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Polohovací, polohovatelný rošt do postele - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny