Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší

07.06.2011 08:49
Uživatel: Ddaannaa
Věk:  35
Odpovědí na téma: 95
Text: 

Plánujeme s manželem výměnu oken - budeme si dávat dřevěná okna kvůli vlhkosti. Lokální firmičky vyrábějící okna nám 2 měsíce neodpověděli, tak jsme se rozhodli, že o výrobu dřevěných oken požádáme nějakou velkou firmu. Máme tu Okna Macek a Vekra okna. Máte někdo nějaké zkušenosti s těmito firmami? Vím, že na firmu Kolomazník jsou stížnosti, že špatně vyřizují reklamace, ale o Vekra a Macek nevím jestli je vše OK nebo ne.

To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 38504x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Okna Macek a Vekra - recenze, zkušenosti, kdo je lepší
Váš e-mail: 
Toto téma je uzamčené administrátorem a proto není možné vkládat komentáře.
Pokud chcete, můžete vložit nové téma zde.

Reakce čtenářů

 
07.06.2011 12:01 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Mám zkušenosti s firmou Vekra na několika nemovitostech a vždy jsem byla spokojena. Vše od objednávky až po montáž proběhlo vždy v naprostém pořádku, i když podmínky byly pokaždé různé.

Jednou se stalo, že přivezli okno s prasklou tabulkou, ihned poškození zapsali do předávacího protokolu a jakmile bylo okno vyrobeno, přivezli jej na výměnu. Jinak vše naprosto bez vad. Stejný přístup před 7mi lety jako před rokem. Takže za mě naprostá spokojenost a pokud jde o okna, dveře nebo parapety vždycky se vracím....akorát objednávám na podzim, protože jsou vždy zajímavé slevy.

Pouze bych podotkla k materiálům oken a dveří, všechna jsou plastová a jiná bych, vzhledem k výrazně lepším vlastnostem, ani nechtěla. V našem domě máme dřevěná a postupně je měníme za plastová. Vzhledově jsou srovnatelná s eurookny, ale kvalitou a údržbou nikoliv.

 
07.06.2011 12:31 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

A co ta vlhkost. Prej plasťáky fakt vedou k větší plísni u oken a okna "nedýchají". Co myslíš?

 
08.06.2011 01:31 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Jednoduše to není pravda...resp., abych to uvedla na pravou míru.... Špatně vyrobená okna, s nedostatečným odvětrávacím systémem, skutečně blokují ventilaci a odchod vlhkosti.

Správně vyrobená a vhodně typově zvolená, podle umístění, fungují perfektně. Samozřejmě jako u všeho, záleží také na používání...podle toho se vhodná okna volí.

Viděla jsem hodně oken a také i ta špatná a tam skutečně je spousta problémů...to však platí u všeho, co je špatně vyrobené a nedostatečně dimenzovanéUsmívající se.

 
13.06.2011 10:24 Uživatel: František001
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

to je blbost, dřevo a plast se nedají srovnávat, v Německu se plasťáky už před několika lety začaly hromadně vyměňovat a lidi se rádi vracejí k přírodním materiálům. Já jsem navíc dost staromilec a estét, plast mi do baráku nesmí, plast. mám snad jen prkýnko na wc

 
13.06.2011 11:50 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Blbost to není. Ta okna o kterých mluvíš, se mění jednoduše protože dříve skutečně kvalita a funkčnost plastových oken nebyla valná. To ovšem neznamená, že nové techonologie a materiály jsou stejnéUsmívající se.

Líbí se mi, že jsi takový estét a v tom případě jsi jistě jeden z mála lidí, kteří mají dřevěná okna a skutečně se o ně správně starají..čili nejméně jednou za tři roky sundaváš nátěr, zabrousíš, odstraníš starý tmel, naneseš nový, nově nalakuješ rámy...resp. necháš to případně odborně udělat. V takovém případě ano, uznávám, že dřevěná okna jsou skutečně to pravé.

Nicméně většina lidí se o dřevěná okna nestará tak jak má a je skutečný hnus, když jsou oprýskané rámy, plíseň zalezlá v rámech, popraskaný tmel... a minimálně z toho důvodu je praktičtější, estetičtější, zdravotně vhodnější a také energicky úspornější mít kvalitní plastová okna.

A jen tak mmch. na toaletě dávám přednost dřevěnému prkénku s omyvatelným povrchemMrkající.

 
13.09.2011 09:56 Uživatel: ppp.
Věk:  42
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dřevěná okna jsou pěkná, ale nepraktická. Za 10let je můžeš bez údržby vyměnit. Co bych doporučoval jsou dřevěná okna, ale oplaštovaná aluminiovým klipem. Jinak dřevo nebrat. V Rakousku a Německu se zásadně okna bez alu.klipu neprodávají.Prodavač oken.

 
13.09.2011 10:13 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Co já vím, tak se musí dřevěná okna 2x do roka namazat nějakým voskem či co a pak fungují  bez problémů snad i delší dobu než 10 let, ne?

 
14.09.2012 09:03 Uživatel: Radek Olejník
Věk:  37

Město:Praha

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Mám okna od Macka a sadu na čištění i s voskem jsem dostal. Mude to 8 let co je mám a okna jsou jako nová happy Radek

 
03.07.2014 12:52 Uživatel: Mira
Věk:  57
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Naprosto souhlasím, u eurooken je zásadní údržba a povrchová úprava od výrobce. Jetliže někdo podcení údržbu eurooken bude se časem i u sebelepších oken divit, že povrch podléhá zkáze. Mám eurookna od Vekry 5 let pěčuji o ně na jaře a na podzim a jsou jako nová.

 
18.07.2014 20:40 Uživatel: Rumcajs
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Naprosto souhlasím, je to hlavně o větrání moderní a kvalitní okna plní svůj účel a proto je nutné používat mikro ventilaci nebo ventilaci. Lidé zkrátka vytváří vlkost už tím, že jsou nemuvě o koupelně, vaření, praní apod. Dřevo rozhodně vlhkost nepropouští, vždyť výrobci dělají co mohou, aby dřevo naipregnovali, aby vydrželo co možná nejdéle. Ale samozřejmě je potřeba ho udržovat. Proto se domnívám jde o volbu mezi srdcem a rozumem. Srdce velí, že dřevo je přírodní a hezčí no a co, že to něco stojí. A rozum na to: plastová jsou na věky a ušetří. A já jsem šetřílek, tak mám plasťáky od Vekry už šestým rokem a nemusel jsem na ně sáhnout a stále jsou jako právě nainstalovaná, no když je žena umyje

 
25.02.2013 18:18 Uživatel: fido
Věk:  35

Město:praha4

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

dobry den firma vekra je solidni a plni vsechny objednavky,, ale pozor na firmu veka i jedno pismeno je dulezite mam zkusenost s firmou veka mlada boleslav. eko okna mb pavel slotarsky a pozor na nej krade zalohy neplni pozadavky je plno lidi co se snim soudi zatim co vekra vzdy splnila lituji ze sem udelal chybu a nebyl ji verny …podnikatel praha.

 
31.05.2013 15:47 Uživatel: Dodulin
Věk:  39
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

S Vekrou nemáme dobré zkušenosti - začalo to 100% zálohou - nedodáním všeho zaplaceného, nevyřizování reklamací, montážníci se to u nás snad učili… Navíc ted v našem městě zavřeli pobočku - tak jsem zvědavá jak to bude se seřizováním…

S Okna Macek nemám osobní zkušenost - ale od známých - nebylo moc dobré a jsou nespokojení… ale šli hlavně po ceně - takže jsme šli do Vekry - a taky nemůžeme doporučit…!

 
23.05.2014 17:12 Uživatel: David T.
Věk:  38
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Já mám s Vekrou dobrou zkušenost,  montáž byla výborná, hezky to zahladili, estetická čistá práce. Získal jsem na okna 40% slevu, takže dobrá cena za tak kvalitní okna. Okna zatím slouží dobře a mám pětiletou záruku, tak myslím, že to bude v pohodě, doporučuji.

 
04.06.2014 19:57 Uživatel: Verča T.
Věk:  41
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Ahoj, taky mohu potvrdit dobrou zkušenost s Vekrou, jde o kvalitní okna a montáž. Od seřízení oken o nich prakticky nevím, vše proběhlo jak mělo, je vidět, že májí dlouholeté zkušenosti a dobrou pozici na trhu.

 
13.06.2011 12:19 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Vynikající diskuze. Myslím, že Dana z toho vyvodí jak to skutečně s okny je. Jsem rád, že se tu setkaly dva "tábory" - zastánce plastu a zastánce dřeva.

 
13.06.2011 12:30 Uživatel: František001
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dana má nad čím přemýšlet, ale jestli má vkus a /a nejspíš má, když se rozhodla pro eurookna/, tak ji to nerozhodí.

 
13.06.2011 13:19 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Tak teď Tě vážně nechápu...jaký je estetický rozdíl mezi plastovým oknem a tzv. eurooknem? Víš vůbec o čem mluvíš???

Pro Tvoji informaci, co se týká vzhledu, tak jsou prakticky identická...resp. tato dřevěná okna jsou potažená plastem.

Je to lákadlo pro lidi, kteří preferují dřevo, ale nechtějí klasická okna kvůli jejich údržbě, protože mají stále vlastně okna dřevěná...až na to, že tato jsou potažena tenkou vrstvou plastu. Dokud tato vrstva není mechanicky poškozená, tak jsou okna dobrá. Ovšem v okamžiku kdy se tato vrstva poruší..a není to tak těžké.., tak jsou to rázem okna, která nemají ani kvalitu klasických dřevěných, neboť v místě porušení vzniká prostor pro plísně atd. které prostupují celým oknem i ve skrytých místech a takové poškození se prakticky nedá skutečně opravit, neboť jedinou možností je strhnout celý plastový potah a následně okna přelakovat. Což je kromě pracnosti i prakticky zbytečné, protože okna už nikdy nebudou správně doléhat atd.

 
13.06.2011 13:25 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Ještě doplním, že věcí každého pro jaká okna se rozhodne a pokud dobře zváží pro a proti důležitá pro něj, tak ať si má klidně dřevěná nebo jakákoliv jiná.

To podstatné je, nasbírat dost konkrétních informací, nebát se zeptat dodavatele, podívat se a nedat jen na nějaké ujištění..jo tohle funguje dobře.... a pak se rozhodnout podle toho, co je právě pro mě dobré.

 
13.06.2011 15:49 Uživatel: danula rylkova
Věk:  33
0-100
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

bydlím ve starém domě, dá se říct v historické budově, takže jsem jednoznačně taky pro dřevo a nejen u oken...obnovili jsme si starou dřevěnou podlahu, nábytek plus dveře jsou pochopitelně z masívu dělané místním stolařem, naštěstí máme s přítelem stejný vkus, takže nám domů nesmí ani plastová slámka...myslím,že je to otázka vkusu a hlavně peněz, lidi, kteří preferují plast si asi nic lepšího nemohou dovolit...tím se nechci nikoho dotknout

 
15.06.2011 16:07 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

A máte i zubní kartáčky ve dřevě? smile

 
10.08.2011 12:10 Uživatel: Helena11
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

S Vekrou zkušenost nemám, ale s Window Holdingem, jehož je součástí ano. Okna máme od TWW - namrzají mezi rámy netěsní. Dále se objevuje námraza v interiéru - nesplňují podmínky povrchových teplot a nejsou ani řádně označena. Odmítají doložit technické vlastnosti výrobky - povrchové teploty prý nemám brát vážně, on je prý nikdo nesplňuje a námraza mezi rámy je pro ně známkou těsnosti. Reklamace nevyřizují.

 
10.08.2011 12:34 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Pokud neřeší reklamace a nejste spokojena s dodanými okny, je nutné se obrátit na soud s občanskoprávní žalobou. Zřejmě kvalitu oken musí posoudit znalec.

 
11.09.2012 07:35 Uživatel: Helena11
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Tady se ukazuje, že jim něco jiného prošlo zkouškami a něco jiného dodali na trh. Jde o oblast kování - u dvojskel a trojskel Standard Thermo. V protokolu je podmínka pro vlastnost odolnosti proti větru maximální vzdálenost uzavíracích bodů 700 a 800 mm. Oni si udělali směrnici, že použijí pouze 2 panty a to do výše 1700 mm. Skladbu kování považují z a doporučující / zřejmě i protokoly/. Kování totiž nejen nese okno, ale zajišťuje i rovnoměrný přítlak.

Chovají se tak, že 2 roky mě vodili za nos, že nevědí, hledají v čem to je. Po druhé zimě napsali, že okna jsou v pořádku. Navíc uzavřeli otvory v křídle, křídlo nemohlo odvětrat, zvýšili tak vlhkost dřeva. Reklamovala jsem to, nikdo řádně neodpověděl, ale pak přišli změřit vlhkost dřeva byla 19% po 1,5 roce uzavření a oni to použili jako odůvodnění zamítnutí reklamace. Jinými slovy poškodili okna a ještě zamítli reklamaci s tím, že je v nich vyšší vlhkost a pak tvrdili, že námraza a vlhkost v zimě na dřevěných rámech nevadí, okna jsou natřená.   A je toho hodně. A je tu řada dalších vad. V každém případě tvrdí, že okna s námrazou jsou pro ně v pořádku a je tu rozpor mezi protokoly a reálnou dodávkou, ale vykazují vlastnosti protokolů.

 
17.08.2011 15:55 Uživatel: Marek2
Věk:  30
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Já bych doporučil dřevěná okna od XXXXXXXX. Máme již 10 měsíců a spokojenost


NEPOVOLENÁ REKLAMA Z JEDNÉ IP ADRESY - REKLAMA NA FIRMU VYRÁBĚJÍCÍ OKNA NA VÍCE STRÁNKÁCH TOHOTO WEBU,   NÁZEV FIRMY BYL ODMAZÁN.

Admin

 
14.09.2011 09:46 Uživatel: Standa
Věk:  32
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dobrý den,
mám zkušenosti pouze s Vekrou a nikoliv s Okna Macek. Když jsem hledala sama tak jsem nakonec vybírala mezi Vekrou a PKS okna. Chtěla jsem větší a prověřenou firmu. PKS záruka byla delší a cena byla srovnatelná, proto bych doporučila PKS. 

 
31.10.2011 08:48 Uživatel: Jenkyz
Věk:  34
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

A kdo má zkušenost s firmou DK Okna. Uvažujeme o ní?

 
19.12.2011 07:48 Uživatel: MarosP
Věk:  48
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Já taky zvolil PKS, tedy nově PKS okna, protože mají výrobnu ve stejném městě jako bydlím. U nás mají dobrou pověst, tak jsem ani nezjišťoval jinde a šel jsem rovnou za nimi.  

 
19.12.2011 08:10 Uživatel: David
Věk:  36
83522a17135.jpg
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Taky dám svou do mlýna. S firmou Macek mám vlastní zkušenost a dobrou. Nemám sice od nich okna, ale nachal jsem si od nich namontovat vrata, dokonce nebyl problem se s nima domluvit na nižší sazbě DPH. Jediný drobný problém byl se snima domluvit termín montáže, protože o víkendu nebyli ochotni dělat a přes týden jsem zase já mohl až tak kolem 17 hodiny, ale nakonec jsme se dohodli, takže asi můžu doporučit.
No jinak mám taky dřevěné eurovky a jsem nad míru spokojen. Ano je pravda, že je nutné se o ně starat a jednou za rok nebo dva je "natřít" takovou ochrannou sračkou, kterou jsem dostal přímo s těma oknama, ale není to nijak složité - namočím houbičku přejedu to a je zase pokoj. Dokonce když byli u mě po 3 letech na servisu v rámci záruky tak mi říkali, že jsou jako by je zrovna namontovali.
Co se týká plísně je to opravdu jen a jen o tom naučit se správně větrat a je jedno jestli jsou to plasťáky nebo eurovky.
Jo a taky je dobré poptat se na reference a nebát se těm lidem zavolat. My to taky tak udělali a v pohodě. Ono to přece jen není investice za 100, -.  

 
19.01.2012 09:00 Uživatel: cibulka
Věk:  64

Město:Brno

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dobrý den, firma okna Macek mne už nikdy nesmí přijít do domu. Nezapomínáme. A. Cibulka BRNO

 
21.02.2014 23:57 Uživatel: Beruna
Věk:  50

Město:Olomouc

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Též bych se ráda připojila k hodnocení firmy Macek. Mám velmi negativní zkušenost, montáží počínaje, reklamací konče. Nejsou schopni dodržet odstín ani přibližně, lžou při sjednávání zakázky, jejich dělníci jsou vulgární a nešikovní, nekomunikují ohledně reklamací, mají obchodní podmíínky v rozporu s občanským zákoníkem a nastavené důsledně jako svou vlastní ochranu a proti klientovi. V této firmě nejde o spokojenost zákazníka, ale jen o rychlé peníze.  

 
19.01.2012 09:20 Uživatel: beru
Věk:  34
0-100
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

dovolím si tvrdit, že ani Vekra a ani Macek NEJSOU přímí výrobci EURO oken. Nakupují je od výrobců. takže spíš zjištovat, kdo je vyrábí pro tyto firmy.  

 
06.06.2012 15:53 Uživatel: Cecil
Věk:  30
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Špatně jako bývalý zaměstnanec okna Macek možu potvrdit že euro si Macek vyrábí sám na rozdíl od jiných výrobků. Je fakt že politika firmy je odstrašující.

 
10.02.2012 12:44 Uživatel: Jerry
Věk:  30
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

plastová okna ( i dveře) podle mých zkušeností dělají v zimě, kdy se celodenně nevětrá, nejvíce problémů v zateplených objektech, plísně, vlhkost až 80% s tím jsem se setkala v nových bytech ( museli byste větrat pořád, abyste se vlhkosti zbavili, ale pak byste se v zimě nedoplatïli za teplo). Jinak co se týká mrazuvzdornosti plastu, který se se neustále smršťuje a natahuje, výztuží v rámech atd.. je to sázka do loterie u všech dodavatelů, do hlavy a dovnitř plastových oken/dveří člověk nevidí a už vůbec neví jací lidé se ve výrobě "motají".  Letošní zima je důkazem toho, že plasťáky bude řada lidí vyměňovat za dřevo bez ophledu na firmu, která jim je dodala, možná se konečně zjistí,  že nám kdysi někdo vymyl mozek plastem, a že dřevo je lepší.  Já osobně bych šla v našich povětrnostních podmínkách do dřeva minimálně u dveři, když ne u oken. Máme plastové okna i dveře v rekonstr.  RD, a je fakt, že nebýt venkovních žaluzií nevím co by okna udělala při -25°C, ale co vím, že dveře to nevydržely a že je budeme měnit, za dřevo.

 
16.02.2012 22:39 Uživatel: Human123
Věk:  32
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Hezká debata tady happy ja dělám ve Vekře, takže vím co se tam zbouchává dohromady, ale používají se kvalitní materiály a celkem zodpovědná konrola. Je tam i záruka a nevidím důvod jí nedoporučit já sám je mám a no problemo.

 
02.03.2012 17:30 Uživatel: fil
Věk:  37

Město:Brno

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

trochu se to tady zvrhlo. Macek upravuje DPH- to mi připadá, jako krácení daně. TWW nevyřizuje reklamace- to je nesmysl.  Moje zkušenost je ta, že to chtějí řešit a patří mezi jednu z NEJ firem na trhu. rozdíl mezi plastem a dřevem je značný. Mám plast a chci dřevo. Proč? protože plast se kroutí, roztahuje, jsou s ním problémy. Mám okna zřejmě kvality B. Již několikrát byli opravovat, ale mám stále stejné problémy. Po pelivém výběru chti dávat TWW, dělají to spousty let a mají zkušenosti. Pokud se Vám okna velmi výrazně rosí, pak je spíš problém v konstrukci domu, nebo nevětráte. Problematika větrání je poměrně složitá a okno Vám to nezachrání.... 3 sklo pomůže, ale ten vzduch se nedá dýchat....

A´T Vám každý výrobce dřeva ukáže referenční stavby(nejlépe stáří 7 let a více), pak uvidíte, zeptejte se uživatelů dřevěných oken. Podívejte se na kování, zajeďte si do výroby. Pro- dne Vám okna vyrobí každý stolař, ale za pár let z nich budete hodně nešťastní....  Už se dávno neopaluje..... Živostnost dřevěných oken je delší než plast. Pokud chcete super okna, tak kupte dřevohliník. Nic lepšího není.

P. S: je to jako s rohlíkem. Od obou pekařů vypadá na pohled stejně. Ale mě zajímá jak chutná!!!! Tak nevybírejte podle ceny, ale podle toho, co výrobce na trhu dokázal 

 
05.03.2012 10:06 Uživatel: Tvrzník
Věk:  42
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Mám pozitivní zkušenost s firmou Okna Macek, vybrali jsem si ji na základě doporučení od známých. Máme okna plastová, která zatím skvěle fungují a jednání všech pracovníků bylo velmi seriózní, termín byl dodržen a jedna menší reklamace parapetu celkem rychle vyřízena.

 
05.06.2013 11:37 Uživatel: JanaD
Věk:  45
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dobrý den, plánujeme výměnu oken v RD na Liberecku. Máte někdo zkušenosti s  plastovými okny firmy Okna Macek. Nebo můžete doporučit jinou firmu? Děkuji za odpověď.

 
06.03.2012 08:47 Uživatel: Kroupar
Věk:  40

Město:Domažlice

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Máme namontované okna od firmy Okna Macek již 8 měsíců a jsme spokojeni. happyVybrali jsme si profil Veka Softline, s dvojsklem okna se nemlží vše funguje jak má. Využili jsme během půl roku bezplatný servis seřízení oken. Spolupráce byla perfektní good všem doporučuji.

 
06.03.2012 14:48 Uživatel: L.
Věk:  50
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Taky jsem si oddechla, když jsme před 3 roky si nechali na domě vyměnit okna firmou Okna Macek. Když dnes vidím, jaké to na ´´trhu´´ je... Vzpomínám na profesionální jednání jak na pobočce, tak i s technikem, montážníci pečliví a dodnes okna perfektně fungují bez jediné chybičky! Pokud budu někdy ještě něco potřebovat do domu, opět se na Okna Macek obrátím. Pokud potřebujete něco i vy, obraťte se na ně, určitě budete spokojeni, tak jako já, vážně! good

 
07.03.2012 14:23 Uživatel: karkulka
Věk:  38
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

já mám rok namontovaná plastová okna od Okna Macek a nemám problémy s plísněmi ani s rošením happyakorát když se vaří v kuchyni nebo se zrovna suší prádlo na topení, tak vznikce cca 1 cm kapiček, ale vyvětrá se a je vše OK, nyní se na ně obracíme znovu na novou dodávku plastových oken.

 

 
08.03.2012 11:47 Uživatel: Páťa
Věk:  55

Město:Vysočina

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Já chtěl okna i dveře dřevěné, moc firem jsem tu nenašel, ale mezi těmi co ho nabízí u mě zvítězil Macek. Mám je tuším druhým rokem namontované, jednou jsem si je nechal seřídit a zatím je vše ok. Můžu jen doporučit.

 
09.03.2012 13:38 Uživatel: Milli
Věk:  31

Město:Lišov

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Hledáme firmu, která by nám dodala okna do novostavby. Musím říct, že když jsem se dívala na webové stránky firmy Macek, tak jsem byla překvapena, jaký mají široký výběr produktů. My určitě zkusíme.

 
18.03.2012 17:01 Uživatel: Jana K.
Věk:  49
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dobrý den,

reaguji na dotaz ohledně firmy Okna Macek. Od této firmy máme cca 3 roky plastová okna a vše funguje bez problémů. Firmu jsme doporučili i známým, kteří si nechali namontovat dřevěná okna a dveře do novostavby před rokem. Jsme naprosto spokojeni. Vstřícné jednání všech pracovníků. Můžeme jenom doporučit.

 
26.03.2012 19:05 Uživatel: Dittka
Věk:  40

Město:Chotěboř

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Tak my jsme se rozhodli pro firmu, u které se nám líbilo jednání a přístup, mají velký výběr profilů a výborná osobní konzultace na místě výměny. Se vším jsme byli spokojeni, měli jsme i zednické práce objednané a vše prpoběhlo v pořádku. Nyní čekám na montáž vrat.. doufám že bude taky vše ok. Okna Macek jsou opravdu profíci!

 
13.04.2012 10:06 Uživatel: Marek P.
Věk:  38

Město:Jihlava

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

my máme od firmy Okna Macek dřevěné dveře a nemohu si stěžovat! Máme je 2 roky a bez potíží. Nevybírali jsme jen podle ceny, ale i díky ochotě a profi přístupu u nás tato firma vyhrála!

 
09.05.2012 11:55 Uživatel: Jindřiška
Věk:  35

Město:Klatovy

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Máme od firmy Okna Macek namontované plastové okna a dveře do novostavby. Jsme s firmou velice spokojeni.   Budeme nyní objednávat i s vyšší slevou interiérové dveře a moc se na ně těšíme.

 
23.05.2012 09:18 Uživatel: Jan P.
Věk:  33

Město:Přibyslav

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dlouho jsem se rozhodoval, kterou firmu si vybrat. Kladl jsem důraz na kvalitní profil a kování, a navíc mě zaujalo i příjemné jednání, takže jsem nakonec vybral firmu Okna Macek. Nejsou sice nejlevnější, ale zatím jsem se vším spokojený, plast. okna a dveře a vnitřní dveře mám namontovány dva měsíce a zatím vše ok. Takže můžu jen doporučit..

 

 
06.06.2012 16:09 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Posledních 10 oslavných příspěvků jako by psala stejná ruka. Jako např. za týden jsem zhubl 30 kilo a přitom objíždím zabíjačky. Supr vynález ty vaše prášky za symbolickou cenu 20000. Mohu jen doporučit

 
09.06.2012 06:55 Uživatel: maccek
Věk:  65

Město:Brno

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Když  firma už musíi psát reklamu sama sobě tak už to znamená Pozor zákazníku od nich pryč. Nezapomínáme a víte proč? Kdykoliv se podívám s okna tak vidím Vaše okna  okna Macek jesli je sluníčko nebo ne máme po náladě.

 
12.06.2012 10:10 Uživatel: teta
Věk:  53
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Okna Macek už nechci nikdy vidět. Tato firma mi dělá ještě stále vchodové dveře. Čekám na ně od 28.3. a když jsem se konečně dočkala, přijeli montéři a vybourali staré dveře, zjistili, že ty nové jsou špatně vyměřené a musí se udělat jiné. Prostě na mrtvici. Švagr od nich má okna, objednávali jsme je stejně s našimi dveřmi. On už okna má, ale křídla, místo aby byla pěkně v rozích zaoblená jsou zapilovaná jako když si ty rohy přejedete několikrát pilníkem a je to až na kov. A reklamaci mu nechtějí uznat. Teď si pozval soudního znalce. Takže takhle pečlivě vyrábí a dodává okna a dveře firma Macek. Navíc zavolají ten a ten den vám přijedeme udělat okna a nebo dveře a když nemáte čas, tak máte smůlu budete zase třeba tři týdny čekat. To je jednání. Myslela jsem, že zavolají a řeknou hodí se vám tento termín, můžete si vzít z práce volno, nemůžete a kdy se vám to tedy hodí a né říct, nehodí se vám to, tak to máte smůlu budete čekat. Takže po těchto zkušenostech tuto firmu nedoporučuji.

 
13.07.2012 11:01 Uživatel: Jindra
Věk:  31
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Co jsem viděl na jiných diskuzích na Macka lidi docela nadávali, tak nevím.   Respektive museli by mě hodně uchvátit cenou, nebo něčím jiným. Dám na diskuze, kde jde vidět, že příspěvky píše více lidí a ne stále jeden do kola. Např. mě máme plastová okna od ***** sice jen dvousklo (model 76), dle jejich návodů se o okna staráme a zatím fungují dobře.

 
17.07.2012 22:35 Uživatel: MK
Věk:  42

Město:Olomouc

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: Zajisté špatná montážní skupina a organizace. Mám zkušenost s okny od výrobce RI OKNA, koupeny v Olomouci u jejich autorizovaného prodejce JKT OKNA Olomouc a mám naprosto opačnou zkušenost. Vše funguje jak má, je to jen otázkou seřízení dle přání zákazníka. Někdo chce silný přítlak a klika jde pak těžko, jiný zvolí lehké ovládání- především starší lidé mají problém pokud jde klika trochu těžko a přítak se na okenním kování povolí. Mají kování MACO a to se dá dle přání jednoduše poseřizovat. Záleží jen na přístupu prodejce. Já jsem se společností JKT OKNA Olomouc s. r. o.   spokojen. MK
 
19.07.2012 18:28 Uživatel: PPavel
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Čtu si vaše příspěvky a říkám si, že firma bez "reklamací" asi neexistuje, ať si necháte udělat okna od jakékoliv firmy, vždycky je nějaké to riziko, že se něco stane. Moji rodiče si od Okna Macek nechali udělat začátkem roku okna a jsou spokojeni, jednání bylo na úrovni, poradili a montáž proběhla jak měla, jen jedna síťka na okně neseděla, ale tu dodali novou. Nebyli úplně nejlevnější, ale je vidět, že vědí co dělají. Takže můžeme jen doporučit!

 
03.08.2012 08:32 Uživatel: Danulka
Věk:  36
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Mám od Macka okna. Musím je pochválit. Profesionální jednání, okna jsou krásná, takže spokojenost

 
18.08.2012 13:04 Uživatel: tomas5
Věk:  40

Město:kolin

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

OKNA macek bohužel mam snimí špatnou skušenost dost nekvalitní prace rači se odnich obloukem vyhnout mohu i doložit fotkamí kdo ma zajem tonaš 

 
24.10.2012 09:48 Uživatel: milan259
Věk:  45
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dobrý den, firmu okna Macek už nikdy víc! Špatně odvedená práce.

Zednické úpravy hrůza, (když jsem to viděl, tak radši jsem si to opravil sám) nehorázný bordel.

Mám srovnání s jinou firmou!

Okna/dveře dodány špinavé od písku a bláta - poškrábané!

Každou chvíli voláni na reklamaci okna/dveře jsou zkřížená (vlivem počasí? )

NEDOPORUČUJI.

 
23.11.2012 11:00 Uživatel: Zákazník
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

 

Chtěl bych zde popsat svou zkušenost s okny MACEK. Typ profilu aluplast. Montážníci tvrdí že se okna vyrábí u nás. Zaměření v pořádku akorát pán nezaškrtnul políčko s úklidem a odvezením starých oken, které mi sliboval. Montáž v pořádku jen o týden později, bez úklidu, bez odvozu starých oken! Velká nespokojenost! . Snažil jsem se před datumem dodání volat a bylo mi řečeno že se to stihne. Nestihlo. Žádná informace nebo telefonát o zpoždění termínu.

 

Paní na telefonní lince mi rovnou nabídla kompenzaci tak jak je uvedeno ve smlouvě za 7 dní zpoždění!!!!!!!! 17KČ!!!!!!! . možná že jen stačilo zavolat a rozumně se dohodnout. 17 KČ mi prý bude odesláno poštou. Tím je vše vyřešeno.

 

Firmu OKNA MACEK nedoporučuji!!!!

 

Výběr je veliký!

 
06.12.2012 21:45 Uživatel: lenocka
Věk:  25
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dobrý den, všichni tu tak nějak máte zkušenosti s Okny Macek. Ale nemá někdo zkušenosti s firmou Svět Oken? Měli jsme v plánu od nich koupit plastová okna, ale bylo nám od jiné firmy řečeno, že okna ve Světě Oken jsou z polska. Tak nevím jestli do nich jít nebo ne.

 
08.01.2013 21:32 Uživatel: Jana2013
Věk:  33

Město:Olomouc

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Olomouc – Firma Okno-servis  – pan Pavel Vybíral po mně dnes (8.1. 2013) při mém telefonickém dotazu žádal 150, – Kč (! ) za nákup 10 kusů náhradních plastových úchytek na řetízky žaluzií. Tytéž jsem později koupila jinde, kus za tři koruny. Nechávám bez komentáře.

 
01.03.2013 13:01 Uživatel: JiriS
Věk:  35
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dobry den, mate nekdo zkusenosti s posuvnymi balkonovymi dvermi (francouzska okna) od firmy Macek? Mam od Okna Macek drevena okna v jednom patre a jsem spokojen, zajimalo mne, jake kovani a zkusenosti uzivatelu francouzskych oken (rozmer ctyrokna je planovan na cca s: 350 x v: 200cm) Diky,

Jirka

 
30.03.2014 09:27 Uživatel: Astor
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Zažila jsem co to je koupit si okna Vekra. Firma ohlásila nástup práce na 7 hodinu ráno ale někdo zapomněl naložit ty okna. Všichni odjeli pak zatelefonovali, že okna přivezou v 10 hodin, pak zatelefonovali, že okna přivezou ve 12 hodin. Okna byla přivezena ve 12,15 ale nebyli tu pracovníci na instalaci. Ti dorazili ve 14,30 byl pátek, spěchali. Rychle všechno rozmlátili okna nasadili a v 17,30 bylo hotovo. Jedná se o roubenku ve smlouvě je zcela jasně uvedeno úprava špalet – vyndání, zarovnání, zpětné zalištování. Špalety pracovníci nenávratně zničili. To zničení si nechali zaplatit v zálohové faktuře. Díky firmě okna Vekra strávím příští týden vyhledáváním soudního znalce a následným zpracováváním žaloby.

 
30.03.2014 23:08 Uživatel: Mirka
Věk:  34
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Vy asi budete vážně hodně nespokojený zákazník, protože tohle není první diskuze, kde čtu tento příspěvek. Pokud máte opravdu takovouto zkušenost, chápu, že je to hodně nepříjemné, ale divím se Vám, že máte čas a chut vypisovat do diskuzích své špatné zkušenosti, místo sepisování pořádné reklamace a pokusu se s firmou domluvit. já se právě rozhoduji od koho okna koupím, takže také koukám co se píše v diskuzích, ale musím říct, že jsem zatím nikde nenašla nic zásadního pro ani proti nějaké firmě (tedy aspoň mezi těmi o kterých uvažuju). Holt se budu muset spolehnout na vlastní rozumu No, přeji Vám hodně úspěchu při řešení Vašeho problému a jeho plného vyřešení.

 
31.03.2014 06:58 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Paní Mirko, nejspíš jen neumíte vyhledávat. Jen namátkou a rychle třeba ZDE

(mimochodem, příspěvek napadeného uživatele Astor jsem nikde jinde nenašla a je to spíš škoda, protože nespolehlivé firmy je potřeba rychle vytlačit z trhu)

 
31.03.2014 22:14 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Barčo, jenže nejde o firmu jako takovou, ale o to, aby se firma dozvěděla a to věrohodně, že se nějaký problém s montážní firmou stal a mohla to řešit.

Jenže… já problém vidím spíš na straně zákazníka než firmy, pokud jde o ty lišty.

Za 1) poškození již použitých montážních prvků je zcela normální a kdyby měl zákazník zaplatit piplačku s tím, aby se to pokud možno nepoškodilo a i tak to není zaručeno, jednoduše by to odmítl zaplatit.

2) Neumím si představit, že by prodejce. na vlastní žádost zákazníka a odmítnutí nových prvků… na reálnou možnost poškození zákazníka neupozornil.

No a na konec, když už mi tak moc záleží na tom, abych použil něco starého, tak je normální si to odinstalovat sám… ono by to zákazníka možná přešlo, kdyby zjistil, že to možná není tak jednoduché jak si představuje.

 

P. s. Nedávno jsem řešila podobný "problém". Zákaznice chtěla vybourat kvůli novým rozvodům dlažbu a pak ji znovu použít. Upozornila jsem jí na to, že některé se jistě poškodí již při odstraňování,   za další si je bude muset sama očistit. při tom také možná o nějakou přijde a v neposlední řadě. protože se měnila skladba… tak i při dořezávání, protože jsou prostě už křehčí a také, že díky nové skladbě je třeba o 3ks více.

Ona, že pár dlažek má a že to nějak půjde. Ignorovala opakované upozornění, že to není efektivní a bylo by lepší koupit nové.

Výsledek? Při vybourávání 2 prasklé, 3 při čištění a 1 při řezání. Zkrátím to, nakonec dokupovala 2 metry jiné dlažby, protože ta původní nebyla, aby celkový vzor zapadl.

Takže suma sumárum, nás celá tahle šaráda s opatrným vybouráváním stála minimálně jeden den, který nikdo nezaplatí a jí dva dny čištění. A víš co? Mám z toho poučení pro příště, pokud bude zákazník trvat na použití starých věcí, nebudu nikomu říkat, ať je opatrný, jestli to vydrží tak to vydrží. Je to totiž jen práce k vzteku a pro "hezký oči".

 

Zákazník často neposlouchá a šetří tam kde nemá, no a pak platí za své chyby.

 
31.03.2014 22:32 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Veselko, abych pravdu řekla, výtka směrem k uživateli Astor, že tento příspěvek četla na více diskuzích, což není pravda, ve mě vzbudila podezření, že uživatelka Mirka má něco společného s kritizovanou firmou. Proč tedy nepopsala problém podobně jako Ty? Mohlo by to hodně vysvětlit. Leč nestalio se a proto jsem napsala to, co jsem napsala. Věřím, že kdybys byla takto zkritizována Ty, jistě bys dokázala odpovědět stejně jako jsi to udělala a bylo by po diskuzi. Firma by byla očištěna.

 
31.03.2014 23:23 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

To jo, s tím souhlasímalt.

Soustředila jsem se hlavně na příspěvek Astor než Mirky a "řešila" to ze svého pohledu a poměrně čerstvé zkušenosti.

Jinak po znovu přečtení se mi Tvoje reakce na Mirku, a její důvod jeví jako správný. Boduješ holka, v tomhle jsem momentálně otupěláalt.

 
01.04.2014 21:57 Uživatel: Mirka
Věk:  34
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Ale no tak holky a především Barčo, proč bych měla mít něco společného s firmou Vekra? Jen proto, že napíšu, že daný příspěvek už čtu po několikáté? Tomu sama přece nevěříte Spíš to vypadá, že Vy máte něco proti Vekře a divný není můj příspěvek, ale vaše reakce… a nevím proč bych zde měla popisovat nějakou zkušenost, jako Veselka, kterou nemám a vůbec se mi nelíbí, že jste mě zde nařkla ze lži, nejdřív si prověřte fakta a pak teprve útočte, protože to vypadá, že vyhledávat neumíte vy… poprvé,  podruhé (asi ve 1/3 diskuze) , a třetí je tady a to jsem zdaleka neprocházela všechny diskuze, pouze některé. a odpověď na vaši otázku je ne, nehledám cílené příspěvky, pouze se chystám na nákup oken, tak mě zajímalo, co se píše v diskuzích, nic víc nic mín

hezký večer

P. S. doufám, že se mi podařilo vložit odkazy, nemám s tím zkušenost

 
01.04.2014 22:23 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Když už si tedy vybíráš ta okna, dám Ti ještě dva dobré typy na porovnání. Windek od Dektrade a okna JIS.

 
02.04.2014 18:15 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Mirko, omlouvám se, v tomto případě máte pravdu, budu to spíš já, kdo neumí vyhledávat.

Nic to ale nemění na tom, že firma nemá dobré reference a to je to jediné, co proti kterékoli takto jednající firmě mám. Moje reakce je spíš ovlivněna častými "falešnými" kladnými referencemi dotčených firem na diskuzích.

 

 
01.05.2014 21:14 Uživatel: LubosHa
Věk:  29
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Já mám skvělé zkušenosti s firmou http:xxxxxxxxxxx, a i podle ostatních referencí na internetu jsou jednou z nejlepších firem na trhu. Přeji šťastnou ruku při výběru.

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
05.06.2014 09:55 Uživatel: Mates
Věk:  40

Město:Jablonec n.n.

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Od firmy OKNA MACEK jsem poptal pouze jedno okno do koupelny - sjednáno přímo na pobočce v JBC. do dvou dnů byl v bytě technik, se kterým jsem sepsal smlouvu, a okno bylo za necelý měsíc namontované - dva montéři se chovali profesionálně - vše O. K. včetně úklidu! Při výměně dalších oken na domě se pravděpodobně znovu obrátím na OKNA MACEK.

 
12.06.2014 09:17 Uživatel: Zizalka
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

holky nám se osvědčily EP okna - máme ve sklepě okna, co se neotvírají (fixní okna) a vyrobili nám je úplně přesně a dobře těsní…

 
25.06.2014 21:13 Uživatel: Lenda
Věk:  42
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Mohu předat dobou zkušenost s firmou Vekra máme od nich eurookna a určitě jsem nad míru spokojena. Okna jsou moc krásná, o původních ani nemluvě a věřím, že budou i kvalitní. Řemeslníci co nám okna dělali byli slušní a okna namontovali pěkně. Z celé realizace mám upřímnou radost.

 
22.07.2014 20:09 Uživatel: Budulinek
Věk:  29
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Přiznám se, že je to zajímavé čtení. Není debat o tom, že Vekra má největší obraty, v tomhle ohledu tedy srovnávat Macka, který je co do obratu cca 30x menší, je skoro úsměvné. Nemůže mít tudíž tak dostupné moderní technologie a bylo by divné, kdyby svým způsobem jejich okna nebyly lepší. Jinak mě překvapuje, že tu není třeba Sulko, které mám doma, a které je zároveň se Světem-oken na pomyslné druhé až třetí příčce. A jedná se též o obří firmy, v porovnání s Mackem stále cca 15x větší obraty, tedy lepší možnosti ve vývoji. Dále mi tu chybí Pramos jakožto další velký hráč na trhu s okny… Možná by se našlo více. Když srovnávat, tak rovnocenné. Na druhou stranu nechci tvrdit, že malé firmě se nemůže podařit vyvinout tak kvalitní okno jako té malé. Ale pravděpodobnost je rozhodně menší.

 
08.08.2014 16:07 Uživatel: Remek
Věk:  44
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Souhlas, větší firmy mají lepe nastyveny firemní a hlavně technologické procesy, proto jsou schopny dosahovat vysšší a především vyrovnané kvality. Když to vyrábí někdo na koleni, tak se mu třeeba povede dobré okno, ale hned další může být hrůza. Proto jsem se při výběru vyhýbal poláků, tak asi ti jejich prodejc nemůžou vědět jak to kdo vyráběl, ale budou se bít do prsou, že jejich okna jsou nejlepší.

Z těchto důvodů jsem si vybral plastová okna od Vekry, mohu je doporučit dál rozhodně nezklamou.

 

 
11.08.2014 21:45 Uživatel: Viktor
Věk:  37

Město:Brno

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Nemáte někdo okna od Sulka? Macka znám.

 
12.08.2014 06:16 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Sulko nemá zrovna dobré jméno. Čtěte ZDE

 
12.08.2014 11:12 Uživatel: Budulinek
Věk:  29
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Nepaušalizoval bych to, Barčo, na základě jednoho vlákna. Mrkni třeba sem, tady se o Sulku vyjadřují dobře. Mimoto takové ohlasy najdeš občas prakticky na každou firmu někde.  Myslím, že Viktor se ptal, zda je má někdo ze zde diskutujících doma.

 
12.08.2014 13:59 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Ano, vím, na co se ptal. Máme je doma.

 
15.09.2014 14:21 Uživatel: Prkená
Věk:  38

Město:Hradec Králové

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Stará okna jsem měla Vekra, ale ty už dosloužili. Předchozí majitel jim dal asi co proto, protože byly v býdném stavu. Nyní mám okna od Proplastu a zatím na ně nenadávám alt 

 
28.09.2014 16:47 Uživatel: jan filipek
Věk:  36

Město:praha

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

pozor pozro na firmu eko okna mb mlada boleslav jednatel pan slotarski vybere zalohu neudělá co má zněj nic nevysoudíte majetek na cizí lidi pozor!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
10.10.2014 15:13 Uživatel: Tomolek
Věk:  41
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

S takových podvodníků mám, vždy obavy, proto se snažím minimalizovat riziko tím že si vybírám firmy co mají dobrou pověst. Na okna jsem vybral Vekru a vše vylo v pořádku, slušné jednání s montáží si vyhráli a okna slouží. Jako tu situaci Vám nezávidím, primárně to chce dobře volit dodavatel, ale chápu, že po bitvě je každý generál.

 
26.10.2014 12:58 Uživatel: LenkaE.
Věk:  24
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Zdravím,

mám zkušenost s okny od okna Macek, máme v celém domě tato okna a jsem spokojená, jen dveře jsme od nich nesehnali, bohužel to mají předražené i když nabízí věčně na všechno slevy tak to je trochu pro klienty mazání medu kolem pusy.

Ted se budeme dívat po dveřích od okna Vekra, tam mají jiné přijatelnější ceny, tak uvidíme jak pořídíme. alt

 
19.12.2014 08:17 Uživatel: Stevee
Věk:  32
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Macka jsem taky poptával a nelíbilo se mi, že mají výrobu v Polsku apriorně to nemusí být na škodu, ale jestliže byla cena podobná s českou výrobou, tak nevidím důvod proč to riskovat. Z českých výrobců jsem vybral Vekru a nelituji.

 
19.01.2015 19:37 Uživatel: aaja
Věk:  30
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dobrý den,

chci se zeptat, jeslti někdo máte zkušenosti s firmou Vekra na Brněnsku? Přeci jen to bude asi kraj od kraje jiné.

Děkuji

 
11.08.2015 08:28 Uživatel: JirkaBrno
Věk:  55

Město:Brno

Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

My jsme taky vyřizovali nová okna Vekra přes brněnskou pobočku. Okna jsem zařizovali rodičům, protože ty jejich stará už málem padala na ulici. Vzal jsem si to radši všechno na starost sám, protože rodiče už mají svůj věk, natož aby něco někde vyřizovali. Na pobočce jsme probrali stav a vzhled starých oken, aby nová okna vypadala podobně a nerušilo to historický vzhled celého domu. Okna na domě vypadají perfektně. Opravdu nám Vekra vybrala dobře a okna zapadla do vzhledu domu. Za tuto pomoc jim děkujeme.

 
27.01.2015 22:43 Uživatel: Karrel
Věk:  42
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Já mohu doporučit přímo brněnskou pobočku vekry, slušné jednání a dobře odvedená montáž. Taky než jsem si je vybral, tak jsem se na ně informoval a dostal jsem pozitivní reference.

 
06.04.2015 03:31 Uživatel: Karlos7
Věk:  47
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dobrý den,

diskuze je zajímavá, ale co je podstatné dodat je to, že sebelepší kvalita okna bude asi k ničemu pokud se okno nezapraví správně tak jak má.

Největší problém bych právě viděl v kvalitě odvedené práce montážních /ve většinu případech externích/ firem. Každá skupina montážníků má laťku kvality naprosto jinde, v tom bych asi viděl zásadní problém proč je tolik nespokojených lidí s různými firmami.

Měnili jsme okna od firmy Vekra, okna Classic, v oknech nevidím žádný problém, vypadají kvalitně a jsou osazená kvalitním kováním, problém byl právě z montážní četou.

Dodržovat nějaké předepsané standarty montáže plastových oken je u každé montážní skupiny zřejmě naprosto jiné, já s tu naší spokojen nebyl a dal jsem jim to patřičně najevo, včetně obchodního zástupce. Ještě před montáží jsem upozorňoval obchod. zástupce že očekávám dobře zaškolenou skupinu a že pokud nebudu spokojen, dám to patřičně na jevo a taky dal /pobočka Přerov/. Co vše jsem mu napsal, tady rozebíratnebudu, bylo by to na dlouho.

Měl jsem v ceně i zednické zapravení, hrůza.

Čeká nás časem ještě jedna etapa výměny oken, udělám si zednické práce raději sám. Firmu Vekra zachovám a zkusím jinou pobočku /loterie/.

Domnívám se že spousta lidí má problém z okny právě z důvodů špatné instalace. Všude se hraje o závod, rychle padla a jedeme dál.

Bohužel v České republice je jen málo firem kde platí slovo, náš zákazník, náš pán a proto je moc těžké vybrat takovou firmu co odvede svou práci kvalitně.

 

 

 

 
07.04.2015 09:36 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Souhlasím s výše napsaným, je to o té které partě. Co bych však každému zákazníkovi doporučila je, aby si nikdy nenechával od firmy instalující okna provádět i začištění.

 

Není to samozřejmě v pořádku, ale je to fakt. za to "nejsou placeni" a není to jejich parketa. Ne snad, že by to vysloveně neuměli, to neříkám, ale je to o. s. í. r. a. č. k. a za tak málo peněz, že  se s tím nikdo nebude dělat tak jak má. Kdyby ano, nemůže to udělat v jednom kroku komplet po instalaci oken při dodržení technologických přestávek několika hodin či dnů. Při běžné skladbě je to vytvrzení pěny - technologická pauza, jádro - technologická pauza, štuk - technologická pauza a po ní malování, resp. správně penetrace - technologická pauza a pak malování.

Zkrátka za tohle žádný oknař placen není. Jsou to cesty mezi jednotlivými pauzami, prostoje … Čili pokud to dělají ihned, dělají to nesprávně a výsledek prostě tomu odpovídá. Je nesprávné, že to firmy provádějící pouze instalaci oken nabízejí, ale je to prostě fakt.

Začišťovací práce je lépe zajistit si zvlášť.

 

 
07.04.2015 15:15 Uživatel: Karlos7
Věk:  47
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Plně souhlasím z Vaším textem, ono je to taková lákavá nabídka, jak vytáhnout peníze zbytečně lidem z kapsy, že vše bude hned hotovo a budou mít klid.

Daleko rozumnější je zaplatit šikovného zedníka s doporučením lidí co jeho služby využili.

Začištění jak píšete má své postupy, tak jako instalace oken a ošidit znamená, práci neudělat kvalitně.

Extérní firmy se vesměs zabývají veškerými zedníckými pracemi, instalace oken jsou jedny z nich, bohužel to není jejich specializace, v tom je kámen úrazu. Aby se uživili berou vše co příjde pod ruku, takže montáž oken příjde vhod. Pokud přijde četa která má za sebou jen pár výměn oken nemůže mít takovou zkušenost a vy máte holt smůlu, jestli si někdo myslí že tyto čety dělají jen okna, tak jste na omylu. Je to prostě nějaká stavební firma která má smlouvu např. s Vekrou, stavbyvedoucí řekne ty a ty jdeš dnes na okna a jede se.

To že jsou všichni zaškolení a specializování na montáž oken jak tvrdí obchodní zástupce je jen takové bla, bla, bla, papírově ano, ale ve skutečnosti to funguje zřejmě jinak.

Tím nechci tvrdit že stavební firma, respektive některá četa co přijede dělat okna, nemá zrovna praxi, je to spíš o štěstí jací lidé a z jakou praxí přijedou, někdo holt štěstí má a je spokojený a na někoho vyjde černý petr.

 

Jestli to je moc nebo málo nechám na každém, nechť si posoudí sám.

 
07.04.2015 18:36 Uživatel: Mara
Věk:  42
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Souhlasím, všechno a všude je to o lidech a tom na koho narazíte. Taky mám okna Vekra a z těchto důvodů se mi nelíbilo, že za ně montuje externí firma, ale jejich okna jsem chtěl a ujistili mě, že montář ručí. Protože jsem nedůveřivý, tak jsem těm řemeslníků stál celou dobu za zadkem, asi se jim to moc nelíbilo, ale montáž udělali dobře. Těžko soudit jestli by to bylo stejné kdybch si je nepohlídal. S okny jsem spokojen, ty jsou dobré, proto jsem je taky chtěl.

 
01.04.2015 22:01 Uživatel: Mirek345
Věk:  53
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

S Mackem zkušenost nemám, od Vekry jsme dostali nabídku na plastová okna, ale moc nás nezaujali.

Nakonec jsme si vybrali jinou firmu. S jejich kvalitou jsme spokojeni.  

 
27.05.2015 19:30 Uživatel: Ivo
Věk:  42
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Mám už několik let okna a dveře od Macka a fungují dobře. Zaujal mě profesionální přístup na pobočce, cenová nabídka na počkání, vše proběhlo tak, jak jsme se domluvili a v naprostém pořádku. Mají své montážníky i zedníky. Další doobjednávky doplňků zase bez problémů. Firmu Okna Macek doporučuji a chválím.

 
07.06.2015 18:31 Uživatel: Jirko
Věk:  32
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

ja jsem volil Vekra a zatim vsechno v poradku…

 
08.07.2015 10:02 Uživatel: vladimirj
Věk:  53
Téma: Okna Macek a Vekra - porovnání, zkušenosti, reference, recenze, diskuze kdo je lepší
Text uživatele: 

Dobrý den, volil jsem na výměnu oken firmu Vekra hlavně kvůli zkušenostem známých. Souhlasím s příspěvky výše - je potřeba si montáž ohlídat. Vzal jsem si volno a jak se říká stál dělníkům za zadkem. Nebyl žádný problém, práce byla odvedena dobře. S kvalitou oken jsme spokojeni.


10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny