Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze

05.09.2013 10:26
Uživatel: LucieNova
Věk:  22
0-100
Odpovědí na téma: 14
Text: 

Cestuji poměrně často a ráda, ale většinou autem, nebo autobusem. Ráda cestuji autobusem od Student Agency. Co si budeme povídat, je to potom přece jenom příjemnější cesta a rychleji utíká. Ale je to pár dní, co jsem jela vlakem a teda byla jsem zhrozena z toho, v jakém jsou ty vlaky stavu. Slyšela jsem, že student agency má také vlaky (RegioJet) . Tak mě napadlo, že bych příště zkusila jet s nimi.

Už jste někdo tím vlakem je? Ráda dám na zkušenosti ostatních, proto se ptám tady.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 6194x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Cestování vlakem
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
05.09.2013 10:43 Uživatel: Lucy
Věk:  23

Město:Město, Tobě sto, kapitánovi dvě stě

Clipboard01.jpg
1000-2000
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

O cestování vlakem mi ani nemluv Měla jsem dost dojíždění 100 km na střední, tak jsem si našla výšku 200km a přítele o dalších 180km dál Už mě ježdění opravdu nebaví, ani vlakem, busem, autem, ani kdyby byli pozlacené. Moje autí sice zlaté je, ale na vzduch nejezdí a musím šetřit a řízení mám ažaž…

   K Tvému dotazu. RegioJetem jsem jela. Jsou to pěkné vlaky (ostatně, jako autobusy této společnosti taky). Ale cetsa je v podstatě stejně dlouhá, dostaneš zdarma pití (kafe, čaj, vodu dle výběru) a za sluěné ceny se tam dá koupit něco na zub i nějaké to pití. A časpois nebo noviny. Vlaky ale jezdí jen na několika tratích a je nutný si místo zarezervovat předem. Já teď už většinou cestuji, když se mi chce a vyjde mi čas, tak pro mě StudentAgency tím pádem padá. Ale na střední jsem s nimi jezdila - když má člověk kreditovou jízdenku, tak ušetří fakt ranec a jízdenky se rezervují přes sms apod. ALe to asi víš

    Ale jejich vlaky jsou opravdu trochu jiné kafčo než běžné od ČD. Jen cestující s nevychovanými dětmi, kteří Tě neustále okopávají, xkrát Ti šlápnou na nohu a řvou, když spíš a ještě Tě polejí čajem jsou tu stejně jako v jiných vlacích.

 
05.09.2013 15:38 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Jezdím vlakem ráda, a taky ptz jsem líná řídit. RegioJet jsou dobré vláčky jsem s nima spokojená, jinak jezdím IC a EC a nemůžu si stěžovat.

 

 
05.09.2013 23:51 Uživatel: MitsCa
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Taky jsem jel a bylo to v pohodě. jen moc nefungoval avizovaný internet, protože jsem pracoval - ale nepotřeboval jsem ho zas tak moc.

Každopádně cesta OK.

Jinak spíše využívám Pendolina, protože jezdím (pokud vůbec jedu vlakem) Praha Ostrava Praha Ostrava.

 
08.09.2013 19:11 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Pendolínem jsem zkoušela jet 2x a ani jednou jsme nedojeli…tak na to peču.  

S internetem jsem problém neměla.

 
06.09.2013 06:50 Uživatel: Medvěd
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Mezi listopadem 2012 a červencem 2013 jsem najezdil s tímto dopravcem spoustu kilometrů, nepoužíval jsem na cesty do Prahy nic jiného. V podstatě jsem byl spokojený.

Objednávání jízdenek na netu býval adrenalinový zážitek, páč jsem nerad cestoval v kupé pro 6 lidí, mám skoro 2 metry a moje pedály potřebují trošku místa. V případě, že jsem musel jet šestikupéčkem, tak jsem sedával u dveří, abych si v nouzi vystrčil nohy do chodbičky. U okna je málo místa kvůli topení a uprostřed nerad sedím, z každé strany spolucestující, připadám si potom jako David Rath s policejní eskortou.

Velkoprostorové vozy jsou v pohodě, stejně v pohodě je kavárnička na kolečkách. Naprostý luxus jsou kupéčka pro 4 lidi, tam je místa dost i pro velké medvědy.

Je fakt, že wifina blbne pokaždé jinak, ale fčerty, ani já nejsem dokonalý.

Personál  celkově v pohodě, i když občas bylo vidět, že některá děvčata asi trpí premenstruačním syndromem a úsměvů bylo méně, ale celkově se všichni snaží.

Teď jsem sledoval, že vozy RegioJetu mají nějaké problémy s klimatizací, ale já to nezažil.

 

 

 
06.09.2013 11:40 Uživatel: LucieNova
Věk:  22
0-100
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Téda, to je reakcí a hodně pozitivních, to jsem moc ráda Já teda hlavně jezdím trasu Praha - Ostrava, takže tam právě žluté vláčky jezdí, ale nějak nikdy nebyl čas všechno zjišťovat a většinou dobíhám na poslední chvíli, takže jsem neřešila žádné rezervace a podobně, proto mě to napadlo až teď. Ale vypadá to, že do toho určitě půjdu a asi nebudu litovat Nějaké občerstvení se hodí a kávička po ránu taky. Pokud je to tam jako s jejich busama, tak budu určitě spokojená.

 
06.09.2013 13:03 Uživatel: Medvěd
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Já jsem jezdíval trasu Hranice na Moravě - Praha, je to otázka tří hodin.

 
27.06.2015 20:30 Uživatel: Týnuš
Věk:  18
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

najprv som vyskusala zlty autobus praha - kosice a bola som nadmieru spokojna a tak som vyskusala aj zlty vlacik a je to luxus oproti normalnym slovenskym osobakom alebo rychlikom. opat nadmieru spokojna mozem len odporucit. Cafe zadarmo, nieco pod zub za paru centov. No proste milujem zlte vlaciky a autobusy

 
19.07.2015 08:04 Uživatel: člověk
Věk:  31
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Přidám i zkušenost z dnešního rána. Až doposud jsem byl s REGIOJET relativně spokojený, podobně i se STUDENT AGENCY. Ovšem už i se STUDENTAGENCY jsem zažil velkou nepříjemnost před dovolenou. Nicméně tohle je teda moc…  

Takhle dnes ráno 19. 7. 2015 stojí několik lidí na nástupišti v Třinci, kde čekají na cca 15 minut zpoždění spoj RJ 1006. V 7:50 tu vlak měl být a stále nic. Po cca 15 minutách vlak přijíždí, respektive projíždí stanici. A opaření cestující jen nevěřícně koukají za odjíždějící vlakovou soupravou a pak i po sobě.  

Tohle je hodně špatný vtip, ještě horší reklama a několik nespokojených cestujících, kteří se samozřejmě ozvou. Lze občas odpustit nějaké to zpoždění, nefungující klimu, poblikávající a hučící světlo či čas od času na nástupišti nerudné stewardy, nicméně tohle už voá po řádné omluvě a případné kompenzaci! Měli by doufat, že mezi cestujicími není třeba někdo, komu by navazovaly spoje v Praze na letiště, kde by měl odletět na dovolenou…  

 
05.08.2015 09:20 Uživatel: Nazor
Věk:  40
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Jezdim regio jetem alespoň jednou ročně, letos to bylo už 3x a musím říct, že již 2x jsem zažila vypadek klimatizace v červenci a v květnu. Bylo to hrozné, všichni jsme se potili, ale hrůza je v tom, že chybí vzduch. Zítra odjizdim do Prahy, chtěla jsem regiem, který je jinak fajn, ale nakonec jsem se rozhodla pro pendolino, protože už nechci zažít výpadek klimy při 35 stupnovych vedrech.

 
11.10.2015 21:35 Uživatel: Beruš
Věk:  25
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Je vidět že všichni řeší věci které jsou nelogické… Kdysi klimy nebyly a jezdilo se… Teď pozor, maji mit klimu a nefunguje… No ono ta souprava se pohybuje, navic když je venku 35-40 na slunci vše se přehřívá a kolabuje, a ono asi za chodu ne vše jde opravit. Lidi jsou jako neandrtalci v tomto. A to neni jen o klimě, když někdo řeší smradek z wc, no když tam vleze prasátko co si uleví a nacpe kupu papíru a ucpe to, pak se dříve než v depu s tímto nic neudělá… Leda že by stewardi byli i instalatéři… Lidi jsou tak primitivní.

 
22.11.2015 22:58 Uživatel: Andrtálec
Věk:  46

Město:Ostrava

Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Jenže v takovém vlaku nejdou otevřít okna-proto by měli mít ve vlaku kvalitní klímuHm.

 
27.06.2016 02:28 Uživatel: nespokojen
Věk:  26
Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Jezdim často těmito vlaky, no jezdil jsem. Už několikrát se mi stalo, že na mem místě někdo seděl. Stévardky tento problém řeší tak že vás po půl hodině přesadí jinam, a pokaždé na horší místo. Konkrétně se jedná o rj 1020 slováci nepoznají svá mista a personal je nemožny.

 
24.01.2019 19:00 Uživatel: Juliana
Věk:  51

Město:Bratislava

Téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Küldte a Windows 10 Posta

Dobry den. 17.1.2019 o 20:00 som sa vracala z dovolenky z Kostariky na Slovensko. Vdaka spolocnosti Regiojet som uz vo Viedni vedela ze uz som doma na Slovensku.

Ked som chcela nastupit do POLOPRAZDNEHO autobusu sprievodca mne a dalsim desiatim ludom oznamil…. ze len ak mu predne dame 5,50 euro lebo on nie je pokladnik ale sprievodca a on nema na vydavanie a vobec …a ved predsa sme mali moznost kupit si listok cez internet. Ano jasne…. vsetci co cestujeme 16 hodin letecky s jednym dvomi prestupmi…mame sto percentnu istotu ze vsetko bude klapat ako hodinky a my prideme v presny cas na autobusovu zastavku…. dokonca aj batozinu nam vydaju expresne…je teda logicke ze sme si mali zakupit listok cez internet vopred. Vedenie spolocnosti asi zrejme zije v idealnom svete kde nic nemeska lebo na moj podnet odpisali dlhocizny list kde v omacke ako je im to luto mi bolo odporucene mat peniaze presne. Takze potom mame dve moznosti…. s tazkou batozinou behat po letisku a rozmienat…. alebo vasou spolocnostou necestovat. tretia moznost…ale to by vas sprievodca musel byt aj pokladnik ich ani nenapadla. Viem ze ich sprievodca vie aspom pisat… lebo mi dal rucne vypisany paragon. Z desat euro do 5,5 vsak uz vydat nedokaze.

Podotykam v autobusoch konkurencie si listok bezne kupujem u sofera. Mozno som mala len smolu…. ze na nastupiste som prisla v case ked ste tam mali autobus vy a nechcelo sa mi cakat na iny spoj a chcela som byt co najskor doma v Bratislave.

Prajem tejto spolocnosti vela uspechov v podnikani. A vela spokojnych cestujucich, ktorim nebude vadit ze cestuju spolocnostou ktora ma podmienky ako za socializmu…. ked nebolo na vyber.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Cestování vlakem RegioJet - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 0
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 0 témat
Počet témat celkem: 16219
Počet odpovědí celkem: 173742
Počet registrovaných: 4887 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Neoprávněná třídní důtka
Nejkomentovanější za 7 dní: Neoprávněná třídní důtka
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny