Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze

17.12.2014 22:50
Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Odpovědí na téma: 33
Text: 

Po zkušenostech jsem se rozhodla, že si zkusím zarezervovat ubytování na dovolenou sama přes Booking.com. Fakt je ten, že cestovní kancelář to udělá všecko taky, ale proč platit víc, že … Jde ale o moji první zkušenost a tak se chci raději zeptat - máte s tím někdo zkušenosti?

V jedné recenzi hotelu jsem se totiž dočetla, že s nimi pak personál hotelu jednal, jako druhořadými. Možná to byl jen pocit, možná ne. I proto mě to taky zajímá.

Díky*

 

alt

 

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 6594x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Je rezervace přes Booking.com spolehlivá?
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
17.12.2014 23:38 Uživatel: Stanina
Věk:  40

Město:Strakonice

Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Nevim, v jake zemi chces provest booking. Ja treba rezervovala temer vsechny hotely behem me dvoumesicni cesty po Indii jen pres booking.com a vsechno bylo bez problemu… dulezite je cist reference ostatnich a udelat si obrazek sama, nekdy napsat mail pred provedenim rezervace, pokud neni neco jasne. A nebrat ohledy na Amiky, tem se nelibi snad vubec nic Nikde se ke mne jako ke druhorade nechovali. Drzim palce.

 
17.12.2014 23:55 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Díky. Pročetla jsem kdeco, teď jsem se ale dočetla, že je výhodné rezervovat v Booking.com přes Refundo.cz. Vrátí prý zpět 15% z ceny. Víš o tom něco víc?

 
22.01.2015 18:58 Uživatel: MalaEva
Věk:  34
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Refundo 15%?? To je pěkná blbost, nakupovala jsem tam 3x, nikdy jsem nedostala víc než 3% z Bookingu a jednou dokonce můj nákup ani nezaznamenali! Pěkně kecali, radši jsem přešla na PlnaPenezenka.cz, kde aspoň o odměnách nelžou!

 
22.01.2015 20:51 Uživatel: LídaDV
Věk:  30
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Probírala jsem to s kamarádkou a ta mi poslala odkaz na Plnou Peněženku - používám ji od října a vše funguje. Jednání dobré, jednou jsem něco řešila před podporu a budu teď každou chvílí žádat o druhou výplatu odměn… Přes PlnaPenezenka.cz jsem nakoupila hotel od Bookingu 2x a vždy se odměna propsala…

 
22.01.2015 21:44 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Jaká to "náhoda" … nebo reklama?   alt  Jasný, no. Akorát, že na "peněžence" to taky není víc, než ta 3%.

 
31.01.2017 12:38 Uživatel: sts3111
Věk:  35

Město:Praha

0-100
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

http://www.booking.com/ využívám pravidelně a je to úžasný společník pro cestovatele a nikdy s ním nebyl problém. Dotěď jsem využívala ubytování, která nabízela možnost "free cancelation-pay later".  

 
18.12.2014 06:57 Uživatel: aserftwae
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

rezerovvala jsem přes booking několikrát a můžu jen doporučit. booking je ne prostředník který ti najde hotely a domluví snimi rezervaci. takže záleží pak na chování konkrétním hotelu a konkrétním personálu kam pojedeš, s tím nemá booking nic společného. ale jak už je tu uvedeno, recenze od amíků nebo angličanů moc neštuduj, těm se nelíbí nikdy nic. např. u mě kde jsem byla vhotelu si stěžovali na výzdobu že není moderní. přitom hotel to byl podlě mě skvělý… takže asi tak

 
18.12.2014 14:18 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Díky, každý má jiné priority a tak se spíš dívám tak kolem čistoty a pod. Takové ty rozumnější reference.

 
18.12.2014 07:02 Uživatel: Anna36
Věk:  36
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

My jsme takto jeli minuly rok do Tater a byla jsem velmi spokojena přijeli jsme a pokoj sme již měli nachystany vše podle dohody za me musím říct ze jsem byla spokojená!  

 
18.12.2014 14:35 Uživatel: Genevieva
Věk:  26

Město:Střední Čechy

srdíčko.jpg
100-500
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Nevidím důvod pro horší jednání. Není to slevový server, hotely bookingu platí marzi za to, že jim hotel zobrazuje a tím zviditelňuje. Použila jsem ho téměř nás každé své cestě, od lepších hotelů v NY po hostel ve Španělsku a vždycky podle očekávání nebo lepší. Určitě se řiď podle rozepsanych recenzí na daný hotel, pokud je tam neschopný personál, není to bookingem ale hotelem a určitě to tam bude napsané.

 
18.12.2014 15:51 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

A ještě jsem se chtěla zeptat  - jak to je s tou autorizací karty? Já vím, platí se až na místě, ale ty údaje … to se mi moc nezamlouvá.

 
18.12.2014 23:50 Uživatel: Genevieva
Věk:  26

Město:Střední Čechy

srdíčko.jpg
100-500
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Myslím, že je to jak kde, někde jsem platila i dopředu. Každopádně je to tak, že si ověří kartu a jestli tam máš dostatečný zůstatek (tímto si teda nejsem jistá), ale aždopádně jsem jednou platila na místě a dokonce jinou kartou a nikoho to nezajímalo a jednou si to strhli pár dn po rezervaci… každopádně to byla rezervace bez možnosti storna, takže to bylo ok. jinak musm říct, že jsem nikdy problém neměla ani s tímto.  

 
19.12.2014 00:06 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Právě bych k tomu ráda využila kartu, na které ten zůstatek není, protože na nějaké lustrování a šmejdění v našich financích nejsem zvědavá. Hodláme si zajistit spíš s možností storna zdarma, víš. Kdesi jsem se dočetla, že i přes rezervaci s tou možností byly peníze strženy a pak s tím bylo vyřizování a tomu se chci vyhnout. Doufám spíš, že u té karty jde spíš o identifikaci, že ten člověk opravdu existuje, případně je dohledatelný.

 
19.12.2014 18:07 Uživatel: Genevieva
Věk:  26

Město:Střední Čechy

srdíčko.jpg
100-500
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Já jsem jednou stornovala již stržené peníze a vrátily se během pár dní bez vyřizování. Taky mám kartu na tyhke účely s minimálním zůstatkem, ale výše ty rezervace tam vždycky byla, tak v tomhle nemůžu poraditporadit…

 
28.06.2015 00:10 Uživatel: sarka
Věk:  45
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

hotel chce mít jistotu, že přijedete. Zkuste chápat, že nikoho nebaví pro Vás připravovat pokoj, čekat až se objevíte, držet Vám místo a pak Vy nikde. Když mají číslo Vaší karty tak si strhnou první noc a je to.

Ale určitě se nemusíte obávat, že by Vaše údaje z karty někdo zneužil. Ten hotel by něco takového naprosto zničilo. Bojí se ještě víc než vy. mějte se

 
28.06.2015 03:50 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Díky. Nakonec jsme se rozhodli (náhodou) pro hotel, jenž údaje karty nevyžadoval. Ten to však řešil zasláním dotazu, zda rezervace platí. Odepsali jsme a už se těšíme v klidu a pohodě.

 
25.10.2015 13:01 Uživatel: Sedmikráska
Věk:  38

Město:Brno

Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

jen bych to doplnila, že Bookingu hotely platí provizi nikoliv za zviditelnění a reklamu, ale z prodeje každé rezervace. Výše provize je 15%, takže HODNĚ muziky za málo práce. Pokud jste chytří, domluvíte se s hotelem přímo, Booking totiž nikdy nevyřeší váš problém ihned. Hotely a pronajímatelé Booking nemají rádi protože se chovají, jako by vlastnili nemovitosti, které mají v nabídce. Pak se samozřejmě nelze divit, že hosté, kteří si zarezervovali hotel/dům/byt napřímo mají větší privilegia než ti, kteří rezervují přes Booking. Booking navíc nedávno znemožnil hostům i hotelům/pronajímatelům kontaktovat napřímo e-mailem, což je více než nepraktické a neefektivní. Osobně hodně cestuji, ale vždy si vyhledám hotel/ubytovatele napřímo. Ještě se mi nestalo, že by tam cena byla vyšší než přes Booking, naopak, na místě nás čekala láhev vína, krekry, něco sladkého, zdarma káva, čaj atd… což v případě rezervace přes Booking nikdy nemáme. Název hotelu většinou stačí dát do google, přidat adresu, nebo město a kontakt najdete Budete pak mnohem více vitaní hosté než ti přes booking. Však si to vyzkoušejte sami

 
24.12.2014 22:12 Uživatel: Stanina
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ja tam mam registrovanou kartu s nekoliksletym zustatkem cca 200 korun. Za celou cestu po Indii zadnej problem. Platila jsem hotove nebo jinou kartou.

 
26.07.2015 10:53 Uživatel: Míra
Věk:  60
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Pozor na booking.com. Služby se velmi zhoršily. Před rezervací ubytování požadují číslo platební karty

s platbou přes Internet a rezervace je platná až po zálohové nevratné platbě předem! Nikde to ale předem neuvádějí. Sdělí Vám jen, že číslo slouží k tomu, aby karta mohla být ověřena. Po neúspěšné rezervaci (karta nebyla nastavena pro internetové platby) Vás začnou zastrašovat, že Vám bude účtován storno poplatek, což nemohou provést, pokud nemají přístup k Vaší kartě

Počet nespokojených klientů roste.

Kdo nevěří, může se přesvědčit na

http://www.consumeraffairs.com/travel/booking_com.html

 

 
02.08.2015 10:16 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Díky Miro za příspěvek. My jsme žádný problém neměli, vše proběhlo jak mělo, ale podle recenzí z odkazu bude pro příště asi nejlepší v Booking jen vyhledat ubytování, ale rezervovat přímo na stránkách vyhledaného hotelu, nebo ubytka.

 
14.02.2016 15:28 Uživatel: Frida
Věk:  40
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Velmi špatnou zkušenost jsem udělala přes Booking.com. Rezervace apartmánu půl roku dopředu, bylo tam upozornění- bez možnosti vrácení peněz-, tudíž jsem si myslela, že pokud zaplatím zálohu, když tam nepřijedu, nebo rezervaci zruším, příjdu o ty peníze, které jsem tam poslala. Chyba lávky. když kluknu a zarezervuji i když to bylo s půlročním předtihem, není možné přes booking rezervaci zrušit. jedině se sankcí a to se podržte celého pobytu, tudíž asi 20000kč. Jen tak, pro nic za nic, jediným kliknutím. Hrůza, pozor na to, přes booking už nikdy. Poškozování klientů a nesolidní jednání, není možné se s nima domluvit.

 
02.09.2015 14:15 Uživatel: Martin26
Věk:  47

Město:DĚČÍN

Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Booking - podvodníci největšího kalibru a za své rádo by klienty se vůbec nepostaví v momentě, kdy se řeší sebemenší problém. Jeďte na vlastní pěst!!!!

 
02.09.2015 14:30 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Máš zkušenost?

 
25.10.2015 13:11 Uživatel: Sedmikráska
Věk:  38
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Bohužel s tímto jen souhlasím.

Booking si z vaší rezervace strhne 15%, které naúčtují hotelu. Těch 15% můžete ušetřit, když se na hotel obrátíte napřímo a vyhnete se tak problémům řešení situací přes prostředníka - Booking.com, který na vše kašle. Já už bych přes ně nejela. vždy na jejich stránkách vyhledám volnou kapacitu a kontaktuji hotel/penzion/pronajímatele přímo. Vždy se k nám také tito pronajímatelé chovají lépe než k těm, co přijeli přes Booking. Vidí, že jsme si dali práci si je vyhledat jinak, takže nám poskyují lepší služby. Něco za něco

Pokud umíte anglicky, dočtete se o nespokojenosti se službami Bookingu (nikoliv hotelů) zde:

http://www.consumeraffairs.com/travel/booking_com.html

 

 
25.10.2015 13:04 Uživatel: Sedmikráska
Věk:  38
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Bookingu hotely platí provizi z prodeje každé rezervace. Hostům tvrdí, že je rezervace zdarma, ale někdo ji zaplatit musí, tedy v konečném důsledku host. Výše provize je 15%, takže HODNĚ muziky za málo práce. Myšleno málo práce pro Booking. Nic nejsou schopní vyřešit operativně, je to jen snůška keců, v případě, že máte fakt problém.

Pokud jste chytří, domluvíte se s hotelem přímo, Bookingu jste totiž úplně jedno a vše jim neskutečně trvá. Hotely a pronajímatelé Booking nemají rádi protože se Booking chová, jako by vlastnil nemovitosti, které mají v nabídce ke zprostředkování. Pak se samozřejmě nelze divit, že hosté, kteří si zarezervovali hotel/dům/byt napřímo mají větší privilegia než ti, kteří rezervují přes Booking. Booking navíc nedávno znemožnil hostům i hotelům/pronajímatelům kontaktovat napřímo e-mailem, což je více než nepraktické a neefektivní. Osobně hodně cestuji, ale vždy si vyhledám hotel/ubytovatele napřímo. Ještě se mi nestalo, že by tam cena byla vyšší než přes Booking, naopak, na místě nás čekala láhev vína, krekry, něco sladkého, zdarma káva, čaj atd… což v případě rezervace přes Booking nikdy nemáme. Název hotelu většinou stačí dát do google, přidat adresu, nebo město a kontakt najdete Budete pak mnohem více vitaní hosté než ti přes booking. Však si to vyzkoušejte sami

 
31.10.2015 16:25 Uživatel: Ludila
Věk:  35
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Já vůbec takovéto portály nepoužívám. Mám ráda ten osobní kontakt, kdy já si hotel najdu, zavolám si tam a už z telefonátu si udělám obrázek o personálu. Třeba před dvouma týdnama jsem potřebovala sehnat ubytování v Brně, vygooglila jsem si hotel Xxxxxxxx a normálně si zavolala. V hotelu mají moc příjemný personál a sami uvítali snahu udržeto to v osobní rovině. Mimo jiné ten hotel je boží, parádní ubytování za super ceny. Nakašlat na nějakej booking.cz, vygooglete si ho sami alt

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
31.10.2015 20:47 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Milá Ludilo, kdybys napsala, že sis vygooglila hotel někde třeba ve Vietnamu a zavolala si, pak dám palec nahoru. Ale na nějaké Brno by snad Booking nikdo tady nevyužil 

 
22.01.2016 12:20 Uživatel: Josef Strejcek
Věk:  35

Město:Praha

Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Pri registraci na jednom portalu zdarma, se da vyuzit sleva pri ubytovani na booking.

Kdyby nekdo chtel, tak mi pisnete na email: jos.strejcek@seznam.cz a ja vam poslu odkaz.

Jsou tam i slevy na jine ubytovaci portaly jako je hotelinfo.cz, .   a td. , slevy na jizdenky autobusu FlixBUS.

 

 

 

 
11.06.2016 16:54 Uživatel: Sarka
Věk:  50
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Trošku něco jiného. Udělala jsem si rezervaci apartmánu City Marque Albert Serviced v Londýně na Villas.com, ale jeví se to jako Booking.com. Princip pronájmu těhle app. je, že není žádná recepce a po příjezdu si musíte sehnat klíče. Pokud máte internet v mobilu, je to jednodušší, jinak si připravte pevné nervy, dostatek peněz na telefonování a dobrou angličtinu. Apartmán byl hezký, dobrá cena, bízko metra, ale už bych to nešla.

 
25.08.2016 22:02 Uživatel: Petra K
Věk:  31
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak ja jsem se ted vrátila z U. S. , kde jsem mela ubytováni pres Booking a opravdu NEDOPORUČUJI. Nekolikrat jsem objednavala ubytováni po Evropě a nebyl problem. V U. S. problem byl. Dojeli jsme na hotel-rezervaci neměli (přestože jsme jim ji ukázali vytištěnou z Bookinu… byl to strašný problem a neochota). Pak nam naučtovali o 300$ vic, nez byla smlouvena cena. Psala jsem na Booking-nic, volala jsem tam, posílala výpis z uctu, dalsi telefony… neochota, nic se nedělo… po 48 hodinách nam milostive operátor řekl, ze se jedna o kauci (ale na jejich stránkach o kauci neměli ani zmínku… ) Výsledek? Uz jsme druhy den doma, kauci nam stále nevratili, Booking vše povazuje za vyřízené… a perlička nakonec… pred odjezdem mi slibovali VIP členství, na které jsem mela dosáhnout po zaplacení hotelu… po návratu? Jeste dvakrát se ubytujte a dostanete VIP členství… Vzhledem k tomu, ze jsem u nich objednavala 4* ubytováni a na hotelu jsem se dozvěděla, ze kdyz priste objednám bez Bookingu, dají mi to o 10-15% levněji (údajně provize Bookingu), tak s nimi definitivně končím…

 
16.06.2017 11:08 Uživatel: carwer
Věk:  40
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Sleva 4,15 % na

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
14.07.2017 09:35 Uživatel: David87
Věk:  30
Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Pokud rezervujete ubytování přes tento odkaz, získáte 10 % zpět na kartu (já dostanu 15 USD). Aby akce fungovala, musí se vám po načtení stránky objevit okno "Získejte odměnu ve výši 10 %".


Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
31.10.2017 12:42 Uživatel: Bubu
Věk:  33

Město:Praha

Téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Booking.com nabízí sem tam všelijaké slevy, existuje třeba vratka 930 Kč.  

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Rezervace ubytování na Booking.com - zkušenosti, spolehlivost, diskuze, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 5
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 3 témata
Počet témat celkem: 16045
Počet odpovědí celkem: 173020
Počet registrovaných: 4843 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Souziti s parnerem, roznilne zvyky?
Nejkomentovanější za 7 dní: Souziti s parnerem, roznilne zvyky?
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny