Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy

03.02.2013 11:29
Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Odpovědí na téma: 72
Text: 

Dobý poledne všem, dneska je neděle a každou neděli pečeme různé řezy, dneska máme bublaninu s borůvkami a tak mně napadla otázka, jaké řezy máte rádi a které nemusíte?

Já mám ráda skoro všechny, ale mám 3 nejoblíbenější a to jsou:

  • jablečné řezy,
  • štrúdl s jabkamy a
  • piškot s ovocem.

Co naopak nemusím jsou buchty a dorty s různýma krémama.

                                 Více smajlíků ke stažení           

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 10027x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Jaké moučníky/řezy máte rádi?
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
03.02.2013 11:46 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Mám ráda cokoli s kysanou smetanou, potom bublaninu, nemusím dorty a věci se želatinou.  

Jedinou dortu, kterou si dám s chutí je harlekýn či paříž.  

 
03.02.2013 11:52 Uživatel: AAA
Věk:  26
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Tak před chvíli jsem založila téma o hubnutí a teď přecházím na moučníky

Já mám ze všeho nejraději citrónové muffiny, po těch se můžu utlouct. Kdo má rád vůni kúry z citrńu a vláčné moučníky, ten si určitě pochutná. Pokud byste měli zájem, napíši i recept.

 

Jinak celkově nemám ráda krémy ze žloutků, přeslazené moučníky a suché, co se po nich člověk málem udusí.

Nejraději mám ovocné, třeba s tvarohem, ale nesnáším šlehačku ze spreje nebo ještě hůř ze sáčku. To když mi někdo nakydá na dort, tak bych ječela vzteky.

 

Jo a ještě cheesecake, ten miluju

 
03.02.2013 12:54 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Já určitě chci ten recept. a jistě nebudu sama. sem s ním .

 
03.02.2013 12:02 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Mám ráda téměř všechny, s ovocem, tvarohem, zakysanou smetanou…akorát moc nemusím makové a takové ty hodně suché. Momentálně mám oblíbený  tenhle perník, je skvělý, nadýchaný, má různé varianty, může se dát čokoládová poleva, citronová, promazat marmeládou, posypat kokosem, na co má kdo chuť. Už jsem pekla i jiné  perníky, ale tenhle je nejlepší…ANDĚLSKY NADÝCHANÝ PERNÍK.

 
03.02.2013 12:55 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Tak ten vypadá luxusně, zkusím ho.  

 
03.02.2013 12:41 Uživatel: Hříbeček
Věk:  68
1374524401_002.JPG
3000-4000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Teda dámy, nevím jak můžete odpovídat na takovíto dotaz před obědem? Já jsem si jenom přečetl odpovědi a byl jsem už skoro po něm. Plný těch dobrot, co jste zde popsaly.

 
03.02.2013 13:57 Uživatel: Darila
Věk:  59

Město:Praha

panter.jpg
500-1000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Já bych se mohla utlouct po Štramberských uších.

Zase mi tady ty Racku jeden děláš choutky, ani bych si na ně nevzpoměla, ale teď tu slintám jak bernardýn Bohouš!

 
03.02.2013 17:43 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Přece nebudu slintat sama, mně Trinity připoměla perník a jak já bych si ho dala

 
03.02.2013 19:00 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Racku klidně přijeď, zrovna  dnes jsem ho pekla, tentokrát s citr. polevou a v polovině promazaný rybízovou marmeládou…

 
03.02.2013 19:21 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Mňam, kdybych přijela, tak by hrozilo, že by na nikoho nezbylo

 
03.02.2013 19:25 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Obávám se že než bys přijela už by nezbylo na tebe, už je víc jak půl plechu pryč.  ale zkus ho někdy s mamkou upéct, fakt je moc dobrý. Ráda zkouším nové recepty, některé upeču jen jednou protože mě třeba tak moc nenadchnou ale tento jsem dělala už počtvrté a uložila jsem si ho do oblíbených.

 
04.02.2013 10:10 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Trinity, už jsme si recept vytiskli a určitě ho vyzkoušíme, jsem na něho zvědavá.

 
10.02.2013 08:40 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Trinity, prosím Tě, chystáme se dneska, že zkusíme ten nadýchaný perník, v surovinách je napsaná marmeláda, skořice a hrst ořechů a chci se Tě prosím Tě zeptat, jestli se ta marmeláda, skořice a ořechy se dávají do těsta nebo nahoru na promazání a zdobení?  

Děkuji Ti za odpověď a jsem na něho moc zvědavá a pak dám vědět, jak nám chutnal

 
10.02.2013 11:32 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Ahoj Racku, tu marmeládu normálně do těsta. Nebo klidně i lžíci povidel. Jinak ten perník je opravdu nadýchaný a trochu vyšší, proto se můžeš rozkrojit a namazat marmeládou, dávali jsme rybízovou. Ale mě chutná i samotný bez ničeho.

 
10.02.2013 12:05 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Tak ještě, že jsem se tě zeptala, protože my bysme tam jinak tu marmeládu asi nedali, Trinity moc Ti děkuji já už se na něho moc těším.

 
04.02.2013 19:52 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Ježiši, já bych si teď dala … plnou pusu bych si nacpala a zapíjela to mlékem, studeným.  

 

Nejsou to moučníky, ale jak jsem tak brouzdala, tak pomazánek není nikdy dost.

 
03.02.2013 14:38 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

                Šlehačková roláda.

Suroviny:

Bílky 5 ks,
sůl špetka,
žloutky 5 ks,
cukr krupice 100g,
horká voda 2 lžíce,
mouka hrubá 80g,
kakao holandské 2 lžíce.

Smetana ke šlehání,
cukr moučka dle chuti,
čerstvé jahody, nebo jiné ovoce dle chuti.

Postup

Připravíme si dvě vyšší mísy na šlehání.
Do jedné dáme bílky se špetkou soli, do druhé žloutky s cukrem, které lehce promícháme - cukr se nám tak částečně rozpustí a jde lépe šlehat do pěny.
Troubu si rozehřejeme na 190°C.
Bílky se solí vyšleháme do tuhého sněhu. Pak vyšleháme žloutky s cukrem a horkou! vodou do světlé pěny, a pomalu do nich přimíchává mouku smíchanou s kakaem a část bílkového sněhu - střídáme. Nakonec přidáme zbylý sníh z bílků a těsto už jen lehce obracíme, aby nám tzv. nespadlo.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, urovnáme a dáme péct do vyhřáté trouby na 5 - 8 min. Při pečení se řídíme vlastním spotřebičem a můžeme před koncem pečení kontrolovat špejlí. Těsto se nesmí přepéct, protože by se pak lámalo a nešlo by zabalit.
Upečený horký plát i s papírem položíme na vlhkou utěrku, zavineme a dáme vychladnout.
Smetanu si s cukrem ušleháme do tuha a jahody si očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Prochladlou roládu rozvineme a pomažeme 2/3 šlehačky. Posypeme jahodami a zavineme. Přitom sundaváme opatrně ze spodní strany plátu pečící papír. Zbylou šlehačkou pomažeme roládu z vrchní strany a dozdobíme.
Roládu necháme chvíli v chladu odležet, aby se nám krásně propojili chutě a vůně.

Poznámka

Roláda je krásně nadýchaná a jemná a díky ovoci i šťavnatá. Vydrží dobrá i dva dny, pokud se tedy hned nesní .
Protože roládu peču na plechu o vnitřích rozměrech 43 x 32 cm, tak na pomazání používám smetany dvě.

 

Tuhletu roládu jsem ochutnala o vánocích u sestry a řeknu vám, že nic lepšího jsem snad nikdy nejedla. Určitě si ji vyzkoušejte, je moc dobrunká.   Chystám se ji upéct synovi na narozeniny.

 
03.02.2013 15:02 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Díky za recept, z popisu mi došlo, kde dělám chybu. Občas se mi totiž při rolování do utěrky udělaly praskliny. Teď už vím, že utěrka by měla být vlhká. Fakt je ten, že jsem to moc neřešila, protože se praskliny snadno skryjí, ale rada mě fakt potěšila.  

 
03.02.2013 15:15 Uživatel: Sluníčko M.
Věk:  44
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Já mám ráda jablečné záviny z těsta kynuté pod vodou, jinak tvarohové buchty a cokoliv z tvarohu, čim víc tvarohu tím líp. Miluju hodně krémové zákusky a šlehačku, zákusky se želatinou, míša řez, pudinky všechny druhy-nejvíc jahodové, malinové. V poslední době ujíždím na zákusku z kysané smetany-na upečený piškot se da ušlehaná kysaná smetaná se šlehačkou a na ní vrstva želatiny uvařena z Tangu, je to osvěžující zákusek. A taky mi chutná v poslední době buchta z koka-koly:

Americký kakao-kolový koláč

Suroviny:

2 hrnky hladké mouky
2 hrnky cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 lžička sody
1 hrnek másla
1 hrnek koly
3 lžíce kakaa
1/2 hrnku podmáslí
2 vejce

poleva:
4 lžíce másla
3 lžíce kakaa
6 lžic koly
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek nasekaných vlašských ořechů

Postup

Smícháme si mouku se sodou, cukrem krupicí a vanilkovým cukrem. Máslo rozehřejeme spolu s kolou a kakaovým práškem až téměř k varu a pak přimícháme k mouce. Přidáme podmáslí, rozšlehaná vejce a promícháme na hladké a jemné těsto. Těsto nalijeme na pekáč s pečícím papírem, pečeme 30-40 minut na 190°C.
Poleva:
V malém hrnku rozehřejeme máslo s kolou a kakaem, sundáme z ohně a vmícháme cukr, přidáme ořechy a touto polevou potřeme ještě horký koláč!

 
03.02.2013 15:20 Uživatel: Sluníčko M.
Věk:  44
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Ještě dodávám že na kolovou buchtu dávám čokoládovou polevu, je lepší,  než tu kolovou.

 
03.02.2013 16:29 Uživatel: Baba Jaga
Věk:  30
100-500
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

jáj, já moc nemusím takové ty "lepeniny" z různých krémů…ale co miluji je jablečný štrůdl …u mě asi na milion způsobů a teď mám super rychlý recept na koblihy ze surovin, které mám většinou doma, takže získal velikou oblibu. Jsou skorem lepší než kupovatné

 
03.02.2013 19:01 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Můžu si toto téma někam uložit, aby bylo po ruce, když bych to chtěla péct nebo musím všechno ted opsat?  

Nechce se mi to opisovat a ty recepty jsou tak úžasné.  

 
03.02.2013 19:07 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Sorbi, ta možnost je nahoře v tématu

To se mi líbí(1 člověk) | To se mi nelíbí(0 lidí) |  | Přidat do oblíbených

 
03.02.2013 19:20 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Děkuji Baruš,

já to sice vnímala, ale netušila jsem, že se mi to někde zakastlíčkuje.  

Takže v úterý budu dělat tu roládu. Vypadá luxusně.  

Na víkend zkusím ten perník a jestli tady AAA hodí ten recept na ty mufiny, tak  příští týden mám co péct.

 
03.02.2013 19:21 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Baruš, jsem prostě trochu opožděná.. přidala jsem si to do oblíbených a kde je pak najdu?

 
03.02.2013 19:24 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Už vím .

 
03.02.2013 19:24 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Pod přihlašovacími údaji

Bylo napsáno x nových reakcí na vašich x témat
Bylo napsáno x nových reakcí na vašich x odpovědí na téma na které jste reagoval/a

Oblíbené příspěvky
Zobrazit mé rozepsané
Editovat profil

 
03.02.2013 19:23 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Mám ráda nugátové řezy,  piškotové brambůrky a všecko co je moooc sladké a nejlíp je v tom hodně čokolády

 
03.02.2013 19:26 Uživatel: Hříbeček
Věk:  68
1374524401_002.JPG
3000-4000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Já se ze svými chutěmi přidávám k Beuš. Je mi tímto nejblíž. A Beuš ještě marcipán.

 
03.02.2013 22:07 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

marcipán je mooooooooooc ňam 

 
03.02.2013 20:59 Uživatel: Medvěd
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Recepty vypadají dobře. Ale nejlepší řez je anglická slanina.

 
03.02.2013 22:13 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Tak to máš Medvěde svatou pravdu, ale recepty našich dám zní lákavě, že?

 
03.02.2013 22:03 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

   …ale kdybys jen jednou ochutnal tu moji šlehačkovou roládu, tak na nějakou černou anglickou už si vůbec nevzpomeneš….

 
03.02.2013 22:23 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Rybko, tvoje roládka vypadá lákavě, už jsem si recept uložila a brzy ho vyzkouším…

 
03.02.2013 22:33 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Racku. Ty máš tak svělé témata a ještě ti smajlíci.  

 U nás se preferuje jablečný a tvarohový štrúdl z hotového lístkového těsta.

Přesto má paní Plutová jeden recept na rychlé ořechové těsto se šlehačkou a s čerstvým ovocem, třeba maliny a ten mám moc rád.

 
04.02.2013 10:13 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Pluto, děkuji, jsem ráda, že se témata líbí

 
03.02.2013 22:38 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Tak tady něco s anglickou pro Pluta a Méďu…. dobrou chuť.

 

Lístkové roládky

Ingredience

lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka

Postup

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rozkrájíme na obdélníky. Každý lehce potřeme hořčicí nebo kečupem (není nutné), položíme na něj plátek slaniny, posypeme strouhaným sýrem, položíme kousek okurku a srolujeme. Klademe na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky. Do závitku můžeme zabalit i jiné pochutiny, co kdo rád.

Lístkové roládkyLístkové roládky

zdroj: Hanka

 
03.02.2013 22:56 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Rybko pokušitelko.

Lístkové těsto hotové, kečup, smažené hříbečky, ale né toho našeho, pak tam přidáš třeba papriku, rajče, slaninku nebo šunku, nastrouhaní sýr, zelené olivy, a můžeš tam dát ještě co chceš, protože je to v podstatě cochcárna.  

 
03.02.2013 22:58 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

…a já myslela, že na Vysočině něco takového neznáte…

 
03.02.2013 23:15 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Chá chá. Tady se vaří jenom samé dobrůtky, protože Pluto je mlsný. alt

 
04.02.2013 16:23 Uživatel: Hříbeček
Věk:  68
1374524401_002.JPG
3000-4000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Né jenom na Vysočině se vaří podle mlsnej huby. Víš Pluto já jsem se setkal s dobrůtkama od Aše až po Černou nad Tisou. Ale fakt je ten, že všade je to jiný. Někde sladký, někde s flákotou jak kde. Ale vybrat si jde všade.

 
03.02.2013 23:32 Uživatel: Soyna
0-100
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

všechny, mimo cokoliv kávového. Velmi brzy prasknu

 
05.02.2013 10:57 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

A máte rádi bábovku? Já jsem ji dřív moc nemusela, přišla mně taková dávivá, ale pak jsem ji nějak přišla na chuť a chutná mi.

                                  

 
05.02.2013 11:00 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Bábovku jedině když je v ní jogurt nebo kysaná smetana -je taková vlhká.  

Jinak ty suché ee.

 
05.02.2013 11:30 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Pár vyzkoušených receptů bys sem mohla i dát … 

 
05.02.2013 12:08 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Recept jako všechny ostatní -bábovkové :

4 žloutky

9 lžic cukru

van. cukr

1/2 hery

citr. kůra

2 hrnky polohr. mouky

1 prdopeč

sníh ze 4 bílků

a bud bílý jogurt nebo kysanou smetanu nebo jablka nebo hrnek mléka

 

žloutky, heru, cukr, van. cukr, kůru utřeme do pěny, přidáme něco z mléčných výrobků, mouku prdopeč a sníh…promícháme a pečeme.

můžeme přidat kakao, kvůli barvě a chuti. Bábovka je vláčná a mokrá

 

 
05.02.2013 12:17 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Ještě jeden recept na úžasnou buchtu :

 

máslo dáme zmrznou do mražáku …budeme potřebovat později 

 

 

 

1) 3 tvarohy

   3 vejce

   1 hrnek cukru

   1/2 L. mléka

   hrozinky… to vše smíchat  a máme číslo jedna 

 

2) 3 hrnky polohrubé mouky 

    1 hrnek cukru

    1 prdopeč. smíchat a rozdělit na 2 poloviny  a máme číslo dvě 

 

 

Máslo z mražáku rozdělíme na polovinu, jednu polovinu nastrouháme na hrubo na pečící papír, rovnoměrně, na to nasypeme číslo dvě, na číslo dvě navrstvíme číslo jedna a opět posypeme číslo dvě.  

Nahoru nastrouháme zmrzlé máslo.  

Je to moc dobré, má to podobu hraběnčiných řezů, v bílé barvě.  

Neděste se toho, že sypete mouku a pečete. Zní to šíleně, ale výsledek je božský.  

A je to rychlé, nejde to zkazit.  

 

 

 

 

 
05.02.2013 12:23 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Levná, netřená a rychlá bábovka

2 hrnky pol. mouky

1 hrnek cukru

1 hrnek smetany doplněné mlékem (smetana může být zkyslá, nebo i kysaná)

2 celá vejce

1 prdopeč

trochu oleje

citr. kůra

Jen smíchat a upéct.

 
05.02.2013 12:28 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Baru, přesně tuhle bábovku  doma dělám, jen s tím malým rozdílem, že do části těsta vmíchám kakao a pak je bábovka pěkně dvoubarevná.

 
05.02.2013 12:35 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Právě … tohle jsem nepovažovala za nutné dopisovat. Tohle barvení děláme s každou bábovkou. Nebo aspoň já.

 
05.02.2013 19:08 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Baruško, dcera pekla tvoji bábovku, neměli jsme Heru, tak přišel na řadu olej, chyběla i kysaná smetana, tu jsme nahradily pomazánkovým máslem.  

Už je víc jak půlka pryč.  

Dcera byla nadšená, protože mohla všechno smíchat dohromady jako pejsek s kočičkou. Bylo to její první, samostatné pečení a zvládla to na jedničku. Super recept alt.

 
05.02.2013 19:44 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Taky mám ráda takové ty obyč. míchací recepty. Žádný ošťary s tím a je to hotové raz dva.

 
05.02.2013 19:00 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Co je prdopeč? Sorbíku.  

 
05.02.2013 19:05 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

No přece prášek do pečiva . Pluťásku, to ty nevíš?  

 
05.02.2013 19:06 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

prdopeč - prášek do pečiva.  Paní Plutová to jistě zná…

 
05.02.2013 19:09 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Sorbi měla rychlejší prstíky. asi jsme to psaly zároveň.

 
05.02.2013 11:36 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

A co bábovka ořechová? Ta suchá není. Je krásně kyprá. Alespoň ta naše Ještě jsem kdysi dělala s dýňovým pyré a ta byla k sežrání. Pokud máš ráda hřebíček, skořici, anýz a jim podobné voňavé koření. Ale je pravda, že šoupnout do bábovky tochu jogurtu nebo kysané smetany rozhodně neuškodí.

 
05.02.2013 11:46 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Tak já se taky přidám, ač jsem diabetik, děsně ráda peču a ještě si moc dobře vzpomínám na své před diabetické období

U nás vedla babiččina "drobivá buchta", na internetu jsem ji našla pod názvem drobenková. Dvě těsta - s kakaem na spodu, pak tvaroh a pak bez kakaa. Těsto je jen z Hery/másla, cukru a mouky. Dala bych sem recept, ale nemám ho u sebe.

Pak miluju cokoli s tvarohem, smetanou a jím podobným - litou buchtu s tvarohem a ovocem, cheesecake, Míša řezy a ještě bych chtěla někdy zkusit tvarožník - těsto hlavně z tvarohu a minima mouky.

Pak je super i buchta s pudinkovou mřížkou potřebná kysanou smetanou, cuketová buchta, muffiny s jahodama a v neposlední řadě cokoli, na co se dají jablka podušená na pánvičce s medem a skořicí

 
05.02.2013 19:04 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Milá děvčata.

Vy jste takové pokušitelky v tomto tématu, až jsem si ho uložil mezi své oblíbené a mnohé recepty bude paní Plutová zkoušet.

Inspirovali jste mně, receptem na bábovku, na další téma, kde vám naší novou formu na bábovky ukážu.

alt

 
05.02.2013 19:48 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Prdopeč neznáme.  

 
05.02.2013 20:19 Uživatel: Sluníčko M.
Věk:  44
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Tvarohový krémovník

22dkg polohrubé mouky, 6dkg moučkového cukru, 12dkg tuku Hera, 1 vejce, 2 žloutky, 1 prášek do pečiva.

 

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, smícháme s cukrem, změklým tukem, žloutky a vejcem. Vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout a vyválíme. Klademe na vymazaný, vysypaný plech s vyšším okrajem. a rozetřeme tekutou tvarohovou náplň.

Smícháme 1/2litru mléka, 15dkg moučkového cukru, 1vanilkový pudink, 1 a půl dl oleje, 1 vejce, 3 žloutky a 50 dkg měkkého tvarohu. Směs dobře vyšleháme a nalijeme na těsto.

 

Pečeme v předehřáte troubě, těsně před dopečením rozetřeme na náplň hodně tuhý sníh z 5 bílků a 5 lžic krystalového cukru. Dopekáme až sníh mírně sežloutne.

 
08.02.2013 12:58 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Objevila jsem návod na neobvyklou ozdůbku z ananasu

 
08.02.2013 13:08 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

No, není to sice buchta ani řez, ale včera se mi přihodila taková věc - chystala jsem si jabka na žemlovku a nějak mi nedošlo, jak velký mám pekáček. Zbyla mi čtyři velká jablka a otázka: Co s nimi?

Tak jsem je podusila na medu a skořici, uvařila jsem puding, v ledničce našla bílý jogurt, oprášila tyčový mixér a tím jsem to všechno rozmixovala a žemlovku polila.

Bylo to strašně a děsně moc dobrý, takže doporujčuju. Pokud teda netrpíte předsudky o tom, jak se správně co připravuje a tak podobně. Já totiž nemám problém dát dohromady cokoli s čímkoli, když je to dobrý

 
08.02.2013 14:32 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Já nemám předsudky, dám si k řízku kyselou okurku, když mi to chutná.  

Já do žremlovky místo jablek dávám banán nebo hrušky… taky mńamózus.

 
08.02.2013 14:49 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Jé, tak to mám radost. Já totiž nemám ráda takový ty řeči jako: "To se dělá žemlovka s omáčkou? " Jasněže jo, když se mi chce, tak se dělá žemlovka s omáčkou.

Nemám ráda předsudky. Člověk se pak okrádá o spoustu legrace a dobrodružství

A řízek jím taky s okurkou A hrušky s banánama taky někdy vyzkouším, díky za tip.

 
08.02.2013 17:50 Uživatel: Medvěd
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Moje řeč.

 
08.02.2013 17:52 Uživatel: Hříbeček
Věk:  68
1374524401_002.JPG
3000-4000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Medvěde, ale že by nám něco upekli a poslali to né. Jenom furt dělají chutě.

 
10.02.2013 17:53 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

   …nedělní dort speciálně pro Hříbečka….

 
11.02.2013 16:17 Uživatel: Hříbeček
Věk:  68
1374524401_002.JPG
3000-4000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Rybičko děkuji, ale když je to jenom na pokoukání. Já jsem v tomto případě materialista. Já to musím mít na stole před sebou, pokochat se stím, ovonět a pak ochutnat. A z monitoru toto všechno nejde. Ale i tak Ti děkuji, jseš hodná.

 
10.02.2013 16:53 Uživatel: Julie
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

   Jsem moučný červ, takže koblihy, koláče, vdolky, táče, bábovky, záviny, pindruše, vánočky, krémeš, kringel…hlavně če něco je. Mladý bude mít narozeniny zvažuji dort, ale nevím turvy cake? . navíc domácí fondán a já jej dělala jen jednou.

 
10.02.2013 17:06 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

Tak jsme dnes zkusili ten nadýchaný perník a musím říct, že byl vynikajíci, neměl chybu, byl krásně nadýchaný a vlačný, no prostě dobrota, dřív mamka právě perník dělala, ale nebylo to ono, ale tenhle nadýchaný perník od Trinity je opravdu skvělý, takže doporučuju

 
10.02.2013 17:30 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Text uživatele: 

To jsem moc ráda, že vám chutnal. Mě se líbí, že ho můžeš vždycky udělat trochu jinak. Čokoládová poleva, citronová, posypat oříšky, kokosem, rozkrojit a namazat marmeládou, nebo natřít marmeládu navrch pod polevu. Nebo ho jen pocukrovat a jíst jen tak.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 5
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 5 témat
Počet témat celkem: 15975
Počet odpovědí celkem: 172669
Počet registrovaných: 4826 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Rozchod po 6 letech
Nejkomentovanější za 7 dní: Odmítá mě partnerka
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny