Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace

14.06.2018 09:05
Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město: Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Odpovědí na téma: 14
Text: 

Ahojte starosťáci.
Jsem mimořádně zklamaný z prodejny botů CCC v Galerii v Přerově.
Problém je v tom, že po 3 měsících (podle přítelkyně dítě používalo boty jen 2 měsíce, pak jsme byli v zahraničí a tam je nemělo) se dítěti rozbily boty, ale dost zvláštním způsobem, protože na obou botách praskla zespodu podrážka (u jedné boty tam kde se prodřela a u druhé boty v "dezénu" výlisku). Dále trčel kus plastu dovnitř boty v místě paty - tam se prodřela tkanina. Dále se prodřela tkanina na různých místech nahoře na obou botách a ještě (to jsem už ani nefotil), byla oděrka i na přední části boty na špici (byla tam teňoučká celoplošná pogumovaná část a asi dítě do něčeho koplo a ta teňoučká guma se prtrhla na obou botách).
Když jsem si nechal zavolat paní vedoucí prodejny CCC v Přerově (blondýnka, ale nic proti blondýnkám nemám), skoro vůbec se mnou nemluvila, neměla argumenty a jen se dívala na paragon a otáčela boty.
Řekla mi vlastně jen dvě věty a to že si "asi budu muset stěžovat jinde než tady" (netuším kde, když ona je vedoucí prodejny) a "že mi neřekne odkud boty vozí" (na můj dotaz, odkud boty "tahají", jestli z Číny). Paní vedoucí se mi neomluvila, vlastně se ani nerozloučila a odešla zpět do své kanceláře za zrcadlem vedle pokladen. Úcta k zákazníkovi veškerá žádná. Hodně mne to mrzí a uvědomil jsem si, jak nevýznamní pro ně jsme. Rodič vydělává půl dne (boty stály kolem 600 Kč) na boty dítěte a dostane "něco" zřejmě z Číny, co má hodnotu tak 100 Kč. Vím, že tímto svým příspěvkem nic nezměním, ale kdybyste začali (kdybysme začali) chodit do jiné prodejny obuvi, třeba by si prodejce uvědomil, že nemůže prodávat tak nekvalitní obuv a že nemůže brát své zákazníky jako "stádo, " ale jako někoho, kdo mu dává vydělat.
Prý má CCC dlouhodobě problém s reklamacemi a přítelkyně říkala, že její kolegyni byla zamítnuta reklamace kozaček a až po vyhotovení znaleckého posudku jí byly vráceny peníze. Je to v pořádku? Nebudu odpovídat, jen se nad tím, prosím zamyslete. Jestli to uděláte, můj čas věnovaný tomuto textu měl svůj smyl.

Věc jsem probíral na Facebookové skupině Přerov, kde mi hodně lidí sdělilo svůj názor na prodejce a prodejny CCC. Všechny příspěvky z diskuze jsou zde.
Pokusím se oslovit i vedení CCC, ale domnívám se, že je můj názor bude zajímat. Je to velký prodejce, který "točí" miliony a myslím si, že jednotlivec (já, přítelkyně, její dítě) pro něj není důležitý.
PS: ono je vlastně jedno, jak tato reklamace dopadne, přístup a zájem o zákazníka rozhodl, že tam už nakupovat nebudeme.

,

,

,

,

,

,

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
14.06.2018 10:03 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Upozornil jsem internetovou televizi "A dost! " a zákaznické centrum CCC. Myslím si, že to nikoho moc zajímat nebude, ale kdo ví …

 
14.06.2018 10:45 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  50

Město:Praha

Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Já u nich nakupuji a u svých bot jsem s kvalitou problém neměla.

Přítel si tam koupil polobotky a praskl mu podpatek - vertikálně až do podrážky na patě. Neměli problém reklamaci uznat, ale bylo to s nimi pochybné s plněním, protože opravit to nešlo, peníze vrátit nechtěli a že tedy dostane jiné boty. Jenže ty samé v jeho velikosti měli jen jedny a s estetickou vadou - trochu křivě uřízlé zakulacení jedné podrážky - což pro ně zase nebyla taková vada, aby boty chtěli stáhnout z prodeje - uznávám, že leckdo by si toho nevšiml anebo to neřešil, ale přítel chtěl boty perfektní - a to se ukázalo jako patová situace - nutili ho tedy do jiných bot. Měl toho už plné zuby, tak si jiné vzal. Ty zatím moc neunosil, ale po tom všem mi přijde, že při častém nošení jsou jejich boty tak na rok, což při dvouleté záruční době je trochu problém.

Ale na rozdíl od tamté prodejny byli v té mojí víceméně ochotní, byla to jedna z pražských - je to asi i o lidech.

Špatnou zkušenost mám s nimi s výměnou - kupovala jsem něco, co jsem potřebovala dát do účetnictví. Při výměně mi sebrali starou účtenku a odmítli vystavit jinou - že to nejde - namísto toho jsem dostala jen jakýsi dobropis, ale text na něm byl v té podobě, že jde o opravu-reklamaci a že jsem zaplatila 0, -Kč. Tvrdili, že to je standardní účetní doklad, ale k účetní jsem to ani nenesla, jsem přesvědčená, že by mě s tím vyhodila. Chvíli jsem uvažovala o tom, že dám podnět na ČOI, ale naštěstí pro ně lenost zvítězila.

 
14.06.2018 11:14 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  50

Město:Praha

Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Jo a ještě dodám "vtipnou" podrobnost - když tedy přítel poukazoval na estetikou vadu, dostal návod, že si má boty jako plnění té reklamace vzít a pak je jít na jinou prodejnu zase reklamovat.

Z jednání s nimi jsem pochopila, že asi (??? ) jde o polskou firmu, mají trochu jiné postupy než jiné obchody a ty prodavačky ani vedoucí prodejny toho moc nevědí a i když by rády vyhověly (ty v naší prodejně ano), tak any ony se nemají koho zeptat a nemají asi žádné velké pravomoce řešit nějaké nestandardní situace.

Tím se jich nechci zastávat.

 
14.06.2018 12:10 Uživatel: paní nespokojená
Věk:  38

Město:Přerov

Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Také jsem koupila boty v CCC Galerie Přerov a po 14 dnech mi popraskyly švy na přední straně boty. Ani tam s reklamací nejdu, vím, že je to předem prohraný boj. Nebyl příliš drahé, ale už tam nikdy boty nekoupím. Nárok na vrácení peněz za boty nemáte, můžete si je pouze vyměnit za jiné, ale musí být za stejnou cenu, nevrátí vám ani korunu.

CCC za mě už nikdy více a to stejné je Deichmann.

 
14.06.2018 12:31 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Děkuji za informace. Je škoda, že jste nenapsala své skutečné jméno. Aby si pak někdo nemyslel, že si píšeu reakce na toto téma sám

 
14.06.2018 16:22 Uživatel: paní nespokojená
Věk:  38

Město:Přerov

Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

jméno byste si mohl vymyslet takže myslím, že na tom stejně nesejde : -)

 
14.06.2018 13:04 Uživatel: Kateřinaa
Věk:  50

Město:Praha

Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Ze zákona samozřejmě člověk má nárok a vrácení peněz - pokud vada nejde opravit, pokud není možno zboží vyměnit za to samé bez vady nebo pokud se opravitelná vada objeví třikrát, nebo tři vady naráz.

Ale to se člověk opravdu nesmí vzdát předem nebo bez boje.

To, že si člověk vezme za vadné zboží jiné zboží je jen jeho osobní benevolence - nemusí na to přistoupit.

 

Hodně pomáhá řešit to přes ČOI (někdy stačí tím pohrozit) , nebo žádat kontakt na vedení a chtít si na dané prodavače stěžovat. Já jsem jednou třeba uspěla díky tomu, že jdem odmítla od pultu odejít dokud to nevyřeší k mé spokojenosti a přímo od pultu volala na poradenskou linku ČOI - samozřejmě tak, aby prodavači dobře věděli, kam volám. Ale někdy zabere i to, že člověk zná příslušné zákony a ohání se konkrétními paragrafy - jde o Občanský zákoník § 622

 
14.06.2018 14:39 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Už vím výrobce závadných bot s označením Sprandi.

Je to CCC Polsko.

Tak moc děkujeme do Polska

 
14.06.2018 23:33 Uživatel: Rypoušice
Věk:  25

Město:Brünn

1538255555_p1011181.jpg
1000-2000
Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Já mám s CCC jen dobrou zkušenost, jsem ráda, že jsem našla cenově dostupné a kvalitní boty - mám na zimu kožené už dva roky, jsou bez problémů a designově parádní a 3 roky mám z koženky, který jsou taky moc hezký, ale tradičně se mi rozlepuje pata (já si boty vždy zruším brzo) ale přesto ještě drží, takže je mám na donošení. Jeden vadný kus neznamená, že je špatný celý obchod.

 
15.06.2018 07:22 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

 

Má velmi slušná a konsruktivní komunikace s CCC nadále pokračuje. Položil jsem otázku, proč mi boty Adidas vydržely od jara 2015 při téměř celoročním nošení a boty Sprandi z CCC Polsko vydržely dítěti asi 2 měsíce.
Stále pochybuji, že by se věc dostala až k vedení CCC, ale šance umírá poslední, no ne?
 

 

 
15.06.2018 10:14 Uživatel: Listicka
1533931136_listicka_v_trave.png
2000-3000
Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Avatarku, pokud nebudou reagovt na Tvuj mail, volila bych formu doporuceneho dopisu s dodatkem, ze se hodlas obratit na COI.
Ja jsem si kupovala v CCC dvoje boty. V jednech jsem dostala vyrazku, ze jsem se tri tydny lecila.
Druhe mi vydrzely asi rok.
Jelikoz mam sve nohy rada, nakupuji uz pouze kvalitni obuv. Vzdycky se napred divam na vyrobce a pouzite materialy. Nekdy je i pro deti lepsi koupit znackove tenisky (treba v sekaci), ktere se daji nekonecne prat v pracce.  
Jak to rikal stary Bata: nejsem tak bohaty, abych mohl nakupovat levne veci!!
Doufam, ze s reklamaci uspejes!!

 

 
15.06.2018 11:13 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Výrobce a prodejce bot CCC Polsko věc aktivně řeší, jsem v aktivním kontaktu s ochotnou paní jménem Regina Stachová.
CCC už ví o tom, že boty Sprandi CP49-7294 (kód produktu 2220682700021) z CCC Polsko jsou reklamovány a doufám, že proběhne i nějaké interní šetření a zvýšení kvality materiálů, ze kterých se dětské boty CCC vyrábí.

 
16.06.2018 08:46 Uživatel: Listicka
1533931136_listicka_v_trave.png
2000-3000
Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

Je dobre, ze jsi sem svoji zkusenost napsal. Dulezite je, aby se lidi nebali reklamaci a chodilo jich co nejvic, aby zbozi vraceli a trvali na svem pravu.  Jenom tak primeji vyrobce, aby zmenil kvalitu.

 
20.06.2018 21:41 Uživatel: Kamak
Věk:  30
Téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Text uživatele: 

CCC je zkratka polského rčení Cena Czyni Cuda, tedy cena dělá zázraky. Jinými slovy, když chcete zázračně nízkou cenu, těžko chtít i zázračnou kvalitu????

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Kvalita bot, obuvi z CCC - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze, průběh reklamace
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny