Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze

28.07.2011 07:30
Uživatel: Jirka
Věk:  29
Odpovědí na téma: 40
Text: 

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s eshopem

www.novak-shop.cz?

Před několika dny jsem provedl objednávku a platbu na účet 0904961023 / 0800, od té doby žádná reakce na mé dotazy ohledně stavu objednávky, uvedené telefony hlásí, že číslo neexistuje. Jednalo se o cca 2000 Kč, takže pouze přestupek. Banka daného účtu žádné informace nepodá, policie to řešit nebude. Ale pokud máte podobnou zkušenost, ozvěte se prosím na cerny79@gmail.com. Děkuji.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 5584x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: novak-shop.cz - zřejmě podvod
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
28.07.2011 16:27 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Doporučuji to nahlásit na Policii a to z toho důvodu, že sice tato jedna objednávka je jen za 2000 Kč, ale pokud takových objednávek bylo více, třeba desítky, tak je škoda značná a může se jednat o podvod.
Samozřejmě částku vymáhejte v občansko-právním řízení u místně příšlušného soudu. Jde o podvod či bezdůvodné obohacení. Vaše peníze získal bezdůvodně (bez právního důvodu) někdo cizí a není důvod mu je nechávat.  

 
28.07.2011 16:42 Uživatel: Jirka
0-100
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Na policajty zajdu, ale tím to pravděpodobně končí - šance, že by něco vyřešili se limitně blíží nule... A banka, kde je daný účet registrován, se odmítla na toto téma bavit, natož aby transakci stornovali. Chápu, že se řídí nějakým předpisem, ale de facto chrání zloděje...

 
28.07.2011 21:27 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ale jaká nula - když doložíte výtisk stránek nebo povrzenou objednávku co přišla na email a máte i číslo účtu, tak se nebavte přece o nule. Vždyť jim toho pachatele přinesete na podnose wink

 
02.08.2011 12:25 Uživatel: andul
Věk:  20
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, stalo se mi uplne to samé, dokonce i ve stejném datu. Můžeme jen doufat.....

 
02.08.2011 12:41 Uživatel: Jirka
0-100
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den i Vám. Navrhuji, abyste mi poslala svůj e-mail, který dále předám pánovi (rovněž podvedenému), s nímž jsme se dohodli, že podáme společné trestní oznámení. Děkuji.

 
05.08.2011 20:12 Uživatel: Moko
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak já se taky napálil 3.srpna zaplaceno a dosud žádná odezva.cca přes 8 tis kč.

 
09.08.2011 09:58 Uživatel: JitkaC
Věk:  32
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

objednávku i platbu ve výši 861 Kč jsem provedla 29.8.2011. Uvedený telefon neexistuje, na můj vzkaz žádná odezva.

 
09.08.2011 12:55 Uživatel: Jitka K.
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, bohužel, že jsem  tyto stránky neobjevila dříve, než jsem provedla objednávku v uvedeném internetovém obchodě dne 4.8.2011, téhož dne jsem i zaplatila. Taktéž do dnešního dne žádná odpověď, stránky nefungují, telefonní číslo neexistuje, záznamník plný, na e-mail žádná reakce. Hrůza, pokud bude někdo podávat trestní oznámení, tak se klidně připojím, neboť sice má objednávka zase v převratné výši nebyla (991Kč), ale štve mě to pěkně a darebáky podporovat nechci!!

 
10.08.2011 04:07 Uživatel: reinberg
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

urcite podvod, cislo uctu, ktere uziva shop pri zadani na google.cz take patri osobe ktera prostrednictvim internetu zada o fin. vypomoc PODVOD

 
10.08.2011 08:05 Uživatel: Martin22
Věk:  35
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den,

s e-shopem novak-shop.cz mám naprosto stejnou zkušenost jako Vy. Dne 4. 8. jsem provedl objednávku a uhradil cca 1600,- na bankovní spojení uvedené v příchozí elektronické objednávce od novak-shop.

Od té doby bez jakékoliv odezvy- nepřišla mi proforma faktury, potvrzení o odeslání zboží ani faktura za zboží.

Uvedený telefonický kontakt neexistuje.

Poraďte prosím, jak mám dále postupovat. Děkuji.

 
10.08.2011 12:53 Uživatel: Jirka
0-100
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, doporučuji všem podvedeným podat trestní oznámení, čím více nás bude tím lépe. Bohužel, policie ČR i banka daného účtu jsou v celé věci poněkud "neakční".

 
10.08.2011 13:12 Uživatel: evina-w
0-100
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

   NAJÍT CHYTIT ZMLÁTITŘvoucí

 
10.08.2011 18:12 Uživatel: Andy
Věk:  23
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj, tak já jsem na tom úplně stejně. Taky jsem zaplatila (3000 Kč) a nic nepřišlo.Takže pokud budete někdo podávat trestní oznámení, dejte sem prosím e-mail, na který se mám přihlásit.

Už jsem dala stížnost na ČOI, ale nemyslím si, že to bude mít úspěch.

 
15.08.2011 16:30 Uživatel: ATISAPHIRE
Věk:  33
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

ATISAPHIRE@SEZNAM.CZ

 
15.08.2011 16:27 Uživatel: ATISAPHIRE
Věk:  33
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den Vám všem,

Taky jsem se napálil u Novak shop volal jsem na čoi i na živnostenský úřad,kde zjistila paní podle IČO pana Nováka ,že pan Novák dál podniká a má sepsanou živnost na nakup zboži za účelem dalšího prodeje .Můžeme společně podat stížnost na živnostenském úřadě v Praze 7 nebo zajít do České Spořitelny a tam říci že jste odeslal peníze na ůčet na který jste nechtěl a spořitelna sepíše reklamaci k platbě na jiný účet a peníze by měla vrátit zpět

Jinak dál nevím jak na tyhle Lumpy a zmetky co si nechají posílat peníze  a pak za ně žijí .

 
16.08.2011 08:35 Uživatel: Tomáš
Věk:  38
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, je nás asi více, utopil jsem tam 1700

 
16.08.2011 08:37 Uživatel: Tomáš
Věk:  38
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

můj mail mikeska34@seznam.cz

 
16.08.2011 15:33 Uživatel: Jirka
0-100
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den všem, dle lidí, kteří píšou sem do diskuze i na můj mejl, tak to bude minimálně řádově několik desítek podvedených... Pokud na to má někdo energii, navrhl bych vytvořit seznam všech podvedených ve formátu datum-částka-jméno-kontakt (stačí mejl) a tento seznam dále použít na policii či bance. Má někdo chuť se toho ujmout? Děkuji.

 
18.08.2011 16:06 Uživatel: lefra
Věk:  39
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, posílám svůj e-mail: lefra@seznam.cz. Zaplacená částka 1169,- Kč.
Pokud s tím bude někdo něco dělat, ráda se přidám.Díky. 

 
18.08.2011 16:02 Uživatel: lefra
Věk:  38
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, mám stejnou zkušenost. Asi před týdnem jsem poslala platbu a také žádná odezva,neexistující telefon. A co dál?

 
18.08.2011 17:57 Uživatel: Jirka
0-100
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Stále to samé - na nic nečekejte a podejte trestní oznámení...

 
18.08.2011 18:16 Uživatel: lefra
Věk:  38
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

A můžete mi prosím poradit, jak postupovat? Nebo se bude podávat nějaké hromadné podání trestního oznámení? V mém případě se jedná o částku nižší než 2000,- Kč. Děkuji za pomoc.

 
18.08.2011 18:28 Uživatel: Jirka
0-100
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Hromadné oznámení by asi bylo lepší, zkuste se domluvit s dalšími podvedenými zde na fóru... já osobně jsem se snažil postupovat co nejrychleji a krom založení toho tématu se připojit se svými 2207 Kč k dalšímu pánovi s vyšší částkou. Ale vše záleží na té které pobočce policie, takže si myslím než x týdnů čekat a dávat dohromady všechny podvedené, bude rychlejší podat trestní oznámení na různých pobočkách a doufat, že se něco pohne. Tak či tak, je dobré si připravit všechny informace k Vaší objednávce, kopii potvrzení objednávky z mejlu, výpis transakce z účtu atd.

 
23.08.2011 13:59 Uživatel: Markét
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den,
taky bych se ráda přidala k hromadnému oznámení. I já jsem naletěla a nechala tam skoro 5tisíc. Prosím o postup, kam přesně mám poslat svoje informace, i informace k objednávce? Děkuji.

 
23.08.2011 20:34 Uživatel: Daniel
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Zdravím. Také jsem si u tohoto vypečeného podnikatele "nakoupil" (škoda přes 2000). Po nalezení tohoto fóra jsem neváhal ani minutu a podal trestní oznámení. Všem zde, kteří tak jetě neučinili, radím totéž. Podat to na policii. Vymahatelnost takového činu je sice mizivá, ale čím víc poškozených se ozve, tím líp pro nás. Ať takovému zmetkovi zatnou tipec co nejdříve!

Policii jsem předal i adresu tohoto fóra, ale dokud to sami neoznámíte, nestane se vůbec nic a panu Novákovi vše projde. Ta hodina, dvě u výslechu Vás nezabije a pachateli to přitíží.

 
25.08.2011 11:47 Uživatel: Roman
Věk:  26
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Objednal jsem si fotoaparat cena jen 1400KC ale přece jenom jsou to peníze. Taktéž žádná odezva

 
25.08.2011 13:21 Uživatel: Jitka K.
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Také bych se ráda připojila k hromadnému trestnímu oznámení. jitka.klokanova@centrum.cz

 
25.08.2011 14:51 Uživatel: oldedek
Věk:  65
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Trestní oznámení jsem dne   čt 18.8.2011 8:04 podal snásledným vyrozuměním od pražské policie :
 

Vyrozumění

Úřad služby kriminální policie a vyšetřování obdržel dne 19. srpna 2011 Vaše elektronické podání ve věci podezření z podvodu internetového obchodu novak-shop.cz. Uvádíte, že zboží, které je v nabídce uvedeného subjektu, po objednání a úhrady bankovním převodem požadovaného finančního obnosu na účet subjektu, není dodáno. Zároveň uvádíte, že tento subjekt není dále kontaktní. K tomuto Vám sdělujeme, že prověřením Vámi uváděné adresy bylo zjištěno, že stránky nejsou přístupné. Údaje k subjektu nejsou dostupné.

Orgány činné v trestním řízení postupují z úřední povinnosti a za součinnosti stran tak, aby byl zjištěn skutkový stav věci, o němž nejsou důvodné pochybnosti, a to v rozsahu, který je nezbytný pro jejich rozhodnutí.

Z tohoto důvodu, aby mohla být věc vyhodnocena a určena věcná a místní příslušnost a stanoven další postup, je nutné podání doplnit podle § 59 odst. 4 tr. řádu. Z podání musí být patrno, kterému orgánu činnému v trestním řízení je určeno, kdo jej činí, které věci se týká a co sleduje, a musí být podepsáno a datováno.

Doplnění požadovaných údajů očekáváme do 13. září 2011. V případě, že nebudou nedostatky odstraněny, k podání se nebude dále přihlížet. 

 
pplk.  Ing. Karel Jelínek

   

 
25.08.2011 14:56 Uživatel: oldedek
Věk:  65
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Moje odpověď na výše uvedené vyrozumění pana podplukovníka :

Dobrý den pane podplukovníku,

moje trestní oznámení nadále trvá. Tak trochu jsem si myslel, že to u vás nebude tak jednoduché a proto jsem si asi 3 dny po trestním oznámení raději udělal kopie internetových stránek zloděje pro případ, že by policie to až tak jednoduše neuměla rozlousknout. Ten pravděpodobný "Novák" svůj obchod nárazově spouštěl ještě minulý týden. Vždy jej tak na jeden den spustil, "načerpal" od lidí peníze na účet a zase ho vypnul. 

    
V příloze tohoto dnešního e-mailu Vám proto posílám okopírovanou stránku s kávovarem DeLonghi ECAM 23.420 SB za 11.560 Kč (který můj kamaráda už zaplatil), další stránku s obchodními údaji toho pražského zloděje kde je pravdivé tak asi jenom číslo jeho účtu v České spořitelně - asi si jej pravděpodobně okamžitě vybírá - a internetovou adresu stránek včetně zkopírovaného náhledu na asi jenom část stížností těch lidí, které ten pražský zloděj okradl.

Nyní vám to snad už pane podplukovníku pomůže a podle účtu (0904961023 / 0800) a jeho vlastníka si pro něj jenom dojdete.

 
25.08.2011 16:11 Uživatel: anife
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

můžu se zeptat proč jste posílali peníze předem než jste zboží dostali?proč platite za něco co vidíte na obrázku.pak tady pláčete.

 
09.09.2011 11:10 Uživatel: Daniel
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den,

na to je jednoduchá odpověď - protože to tak některé firmy prostě mají nastavené. Jen namátkou mě napadá třeba Zepter s nádobím (alespoň v minulosti), Unimagnet s Neocube nebo Dreamcom se svým Kubíkem. Peníze na účet předem, v případě softwaru můžete mít alespoň neregistrovanou verzi, než výrobce pošle číslo. V případě e-shopů sice preferuji objednání přes internet a osobní vyzvednutí s platbou hotově popř. kartou až na místě, ale ne všech případech to tak lze udělat. V případě zahraničních e-shopů platíte předem vždy, buď svojí platební kartou nebo např. přes Paypal, který by se dal přirovnat k multiservisu bez splátek a navýšení. Paypal obratem za zboží zaplatí a teprve poté si to vyúčtuje od vás. Obchod je uzavřen v horizontu sekund.

 

Bohužel "e-shop" pana Nováka patří k těm, kteří se na tomto způsobu obchodu pouze přiživují. Ale je také pravda, že já osobně bych si větší částku poslat tímto způsobem nedovolil. Naletěl jsem také, ale s malou škodou. V tomto případu mi jde hlavně o princip…

 
25.08.2011 16:30 Uživatel: míra
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

to je fakt v dnešní době existuje i posílaní na dobírku neplatíte předem a máte jistotu že to dostanete.je to mrzuté takhle naletět.a přijít takhle zbytečně o peníze už to že musíte zaplatit předem to smrdí.v dnešní době machinací a podvodu bych tak neryskoval.

 
26.08.2011 12:36 Uživatel: léňa
Věk:  30
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Mám stejnou zkušenost, od teď už nic dopředu neplatím.Ještě se mi to nikdy nestalo a teď si nějakej šmejd užívá moje peníze.Přišla jsem o cca 4500,-

 
26.08.2011 13:03 Uživatel: Jirka
0-100
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Všem dopručuji kontaktovat policii ČR, cituji:

Dobrý den,
Jsem nprap. Šimánek z Policie ČR, Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, oddělení hospodářské kriminality Most. Na zdejší součásti bylo přijato trestní oznámení na podezř. Jiřího Nováka (NOVAK-SHOP.cz). Z diskuze na stránkách www.mojestarosati.cz byla zjištěna i Vaše emailová adresa. V případě, že jste byl(a) výše uvedeným Jiřím Novákem podveden(a), zašlete prosím Vaše kontaktní údaje, včetně telefonního čísla, na emailovou adresu moohk@mvcr.cz, kdy do předmětu uveďte text „k rukám nprap.  Šimánek. Po obdržení Vaší odpovědi Vás budu neprodleně kontaktovat.
Děkuji.nprap. Tomáš Šimánek
vrchní inspektor ÚO OHK Most

 
04.09.2011 20:36 Uživatel: Markét
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Pokud jsem pochopila dobře, tak se máme všichni podvedení spojovat s nprap. Šimánkem? I když nemusíme být z Mostu?

 
26.08.2011 14:30 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak tady MS udělaly kus pořádné práce, za to by si měly zatleskat. 
I policii se šikly.Mrkající 

 
09.09.2011 11:17 Uživatel: Daniel
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Však jsem také policii na tuto diskusi upozornil... Smějící se

 
19.09.2011 12:36 Uživatel: Jitka K.
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Chci se zeptat, zda někdo kontaktoval nprap. Šimánka. Já jsem psala e-mail na výše uvedenou adresu koncem srpna a do této doby se mi nikdo žádným způsobem neozval. Tak se chci zeptat, zda je to normální tempo Policie ČR nebo to zase byl nějaký "vtipálek". Díky!

 
20.09.2011 12:07 Uživatel: Jirka
0-100
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Já jsem mu psal téměř před měsícem, ale taky bez odezvy z jeho strany...

Toto vede opravdu k zamyšlení - jsou tady desítky okradených lidí, policie má k dispozici číslo účtu, kam jsme my všichni poslali své peníze a přesto ani po 2 měsících nemáme žádnou zprávu z jejich strany, natož aby byl případ vyřešen?

 
20.09.2011 13:58 Uživatel: Andy_Andy
Téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj, číslo na p. Šimánka je 974 438 430. Říkal mi, že to předali na místně příslušný úřad na Praze 7.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Eshop novak-shop.cz - zřejmě podvod, zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Autoservis v Praze - Fusion Cars s.r.o , Oleg Antipov , Varování 1 158x
František Kuchař, Říčany te. 608336... 1 245x
Rexcom s.r.o. Podvodníci 1 247x
První dačická, s.r.o. 1 282x
Neodborně provedená oprava PC, notebooku v Brně - zkušenosti, recenze, reference 1 506x
Milan Dočkal z Brna 27 2204x
Gabriela Techlovska /Mělník-podvodnice 1 816x
Progress project s.r.o. Prostějov 761x
Jan Kraus IČO: 87635194 z Podluh 13 2396x
Samstav s.r.o 66 6752x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 8
Nová témata dnes: 1
Dneska bylo odpovězeno na: 4 témata
Počet témat celkem: 16045
Počet odpovědí celkem: 172996
Počet registrovaných: 4840 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: nechtěně
Nejkomentovanější za 7 dní: Souziti s parnerem, roznilne zvyky?
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny