Bezplatná právní poradna online

Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze

19.09.2011 13:21
Uživatel: Jaroslav H.
Věk:  41
Odpovědí na téma: 45
Text: 

Dobrý den.

Potřeboval bych pomoci jedné kamarádce s následujícím problémem: Nedávno objevila ve schránce dopis od Český inkasní servis, spol. s. r. o. ,   a jak následně zjistila, jedná se o vymahače, exekutory, raketýry či jak se jim v tomto státě správně říká. Šlo o jakousi údajně nezaplacenou fakturu pro mob. operátora, u kterého byla ukončena smlouva. Jelikož tento dopis - ó jaká náhoda - byl vhozen do schránky v PÁTEK odpoledne, nedalo se s tím u dané firmy už nic dělat. Dotazem na infolince operátora paní zjistila, že se jedná o poslední, závěrečnou fakturu po ukončení smlouvy. Ovšem koncem této smlouvy, koncem května, si paní na stejné infolince ověřovala, zda je vše uhrazeno a tam jí bylo potvrzeno že ano. Problém je v tom, že veškeré vyúčtování bylo prováděno elektronickou poštou - přes jejich samoobsluhu, do které se  po ukončení smlouvy už nedostane, protože byla též zrušena. Paní též bylo řečeno, že poslední vyúčtování bylo zasláno poštou, ale nebylo. Všechna ostatní pošta došla, tato ne - vím to, jelikož paní byla dlouhodobě pryč  a já jsem jí poštu chodil vybírat.

Ovšem zásadnější problém vznikl díky praktikám výše uvedených vymahačů: Oznámení o dluhu bylo vhozeno do schránky v pátek, ovšem nejzažší lhůta k zaplacení byla uvedena v předchozí středu. Na obálce žádné razítko nebylo (hledal jsem jej kvůli prokázání data doručení), ale jenom jkýsi oranžový čárkový kód. Hned jsem s tím běžel na poštu, ať mi ten kod vyluští. Tam mi bylo řečeno, že přes ně tato zásilka vůbec nešla, že na to často používají svoje kurýry.

A teď konečně k dotazu: má zde někdo nějakou podobnou zkušenost, třeba i s jinou firmou podobného "ražení", a zda a jak se mu to povedlo vyřešit, na koho se obrátit, zda se soudit apod. Přivítám každou užitečnou radu a předem za ni děkuji.

PS Jen pro informaci: údajný dluh byl cca 300 Kč, požadují cca 15.000 Kč.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 11202x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
19.09.2011 17:51 Uživatel: Barča
1520366479_lvice.png
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Zkušenosti a názory

 
19.09.2011 19:10 Uživatel: Dany
Věk:  45
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den,
skutečnosti týkající se tel. operátora, které popisujete mi silně připomínají mého operátora (zatím ho nebudu jmenovat) u kterého jsem sice dlouho kvůli vyjednanému výhodnému paušálu, ale týká-li se i špatné telef. komunikace s operátorem, internetovému vyúčtování a nemožnosti se k němu přes samoobsluhu dostat po ukončení smlouvy a jiných komplikací dobře znám. Nyní řeším podobný případ dcery. Nicméně, pokud vím, telefonní hovory si mobilní operátoři se zákazníky nahrávají. Tedy pokud si paní v době ukončení smlouvy, koncem května, telefonicky ověřovala, zda je vše uhrazeno a toto jí bylo na infolince řečeno, měl by mít operátor hovor nahrán. Já když si  v PC přes samoobsluhu svoje elektronické vyučtování prohlížím a kontroluji, automaticky se mi uloží do počítače. Nemohlo tak být i u paní, pokud do vyúčtování nahlížela? U dcery se nám stalo totéž co popisujete. K vyčtování jsme se po ukončení nedostaly a přes žádost oprátora jsme dostaly pouze celkovou dlužnou částku. Pak upomínku a protože jsme si nemohly dovolit do data splatnosti částku uhradit - nedávno jsem ovdověla a zůstaly jsme bez příjmů = dlouhodobá celodenní péče o manžela, snažila jsem se vyjednat splátkový kalendář s operátorem. Neuspěla jsem a také byl dluh postoupen inkasní společnosti, jen jiné než uvádíte. Moje zkušenost s inkasními společnostmi je taková, že se jedná o instituce mimosoudní a žádné náklady si kromě dlužné částky věřitele neúčtují a zásilky posílají sice obyčejně, ale poštou. A nyní nám povolili i splátky. Teprve kdybychom ani tuto možnost úhrady nedodržely, pak teprve operátor věc postupuje k soudu k nařízení exekuce teprve ten si účtuje náklady, které jsou skutečně velmi vysoké. Takže podle mě má paní nárok na ověření nahrávky hovoru z května, na písemné vyúčtování, i když údajně jí bylo zasláno, neboť určitě bylo zasláno obyčejnou zásilkou a to nemusí pošta doručit, dále má nárok na podrobné vyúčtování oprávněných nákladů vymáhací společnosti s tím, že obecně platí, že každý má právo nahlížet do spisu, pořizovat si kopie, opisy, výpisy atd. (vždy tam, kde je účastníkem, úřady, soudy, exekutoři, veškerá zdravotnická zařízení atd.) Nejsem si jista, zda-li se inkasní společnost smí chovat jako exekutor, tedy jak chce včetně nepříjemných praktik. To bych doporučila se zeptat na ČOI nebo Sdružení na ochranu spotřebitele. Rozhodně však s inkasní firmou komunikovat a snažit se nejdříve zjistit hovor u operátora a nechat si předložit podrobné vyúčtování inkasní společnosti. Také je podstatné co je v tom, co bylo paní doručeno napsáno, měla by tam být dána možnost podání námitek nebo odvolání. Tolik moje zkušenosti. Snad Vám i paní trochu pomohou.
 

 
07.11.2011 22:10 Uživatel: elena
Věk:  40
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

DOBRÝ DEN, S TOUTO FIRMOU MÁM TAKÉ VLASTNÍ BOHUŽEL NEGATIVNÍ ZKUŠENOSTI, JSOU TO NESKUTEČNÍ VYTĚRAČI A HLAVNĚ LUMPOVÉ. NEJHORŠÍ JE TEN JEJICH PRÁVNÍCH ROMAN MAJER, COŽ TAKY OBROVSKÝ PODVODNÍK A ZÁROVEŃ SPOLUMAJITEL ČESKÉHO INKASNÍHO SERVISU, SKUPUJE POHLEDÁVKY A PAK JE VYMÁHÁ OD LIDÍ, RADÍM VÁM NAPIŠTE PŘÍMO MINISTROVI SPRAVEDLNOSTI JINAK SE NIČEHO NEDOČKÁTE!!!!

 
04.12.2011 11:29 Uživatel: Barča
1520366479_lvice.png
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Jak může ten údajný právník Majer zastupovat firmu, ve které je spoluvlastníkem? No toto mi hlava nebere, co se to u nás ve státě už děje.

 
21.12.2011 22:58 Uživatel: hajzlbijec
Věk:  36
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

My (Vy) se možná ničeho nedočkáte- ale ten grázl R. Majer se asi v nejbližší době dočká toho, co si zaslouží! Tento šmejd NEZVEDÁ TEEFONY, PEVNÁ LINKA VLASTNĚ NEEXISTUJE, na SMS  ani neráčí reagovat! Moje přítelkyně s ním už měla cosi dočinění a od té doby je na tom s nervama v... Pokud jeho hnusné chování nepřenese přes srdce a zhorší se její zdravotní stav, bude výše jmenovaná osoba potrestána ne podle zákonů české prodejné justice -ale podle Zákona BIBLE! Oko za oko... Budu moc rád, pokud mi někdo z jím okradených lidí pošle jeho DOMÁCÍ ADRESU. Kontakt: hajzove_lapkove@atlas.cz

 
10.06.2014 11:25 Uživatel: Topas
Věk:  32
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Prosím kontakt na Majera máte???

 
04.12.2011 07:14 Uživatel: dendulina
Věk:  24
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, ted se právě s Cˇeským inkasním servisem soudím a u soudu je zastupuje advokátní kancelář Majer.Posílám si pěníze na uvěr a oni mi to strhávaj na jinou věc která je tedˇ v soudním jednání, tak jak mi to můžou strhávat když soud ještě nerozhodl? ! ! ! Denisa

 
08.12.2011 16:22 Uživatel: flicek123
Věk:  42
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak mně přišel dopis dnes tj. 8. 12. 2011 a dali mi šanci zaplatit do 15. 12. 2011-fakt dobrý. Mám platit pohledávku Vodafonu z roku 2004, tak aby člověk nemohl najít žádný doklad o zaplacení a platil jak blbec. Jsem přesvědčena, že je to promlčené. Může někdo poradit?

 
08.12.2011 17:14 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Obecná promlčecí doba je tříletá. Nevím jak je to u Vodafonu. Ale zkus se podívat sem:

http://www.podnikatel.cz/clanky/promlceci-doba-se-u-ruznych-pohledavek-lisi/

 
09.01.2012 09:44 Uživatel: jarda 75
Věk:  36
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den pane Ficek jak jste to vyřešil taky mám takový stejný problém.

 
07.09.2012 23:50 Uživatel: jARUSE
Věk:  34

Město:J.

Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, mam stejny problem u Vodafone. Cesky inkasni servis po me chce 2250 Kc za faktury z roku 2001. Prosim o radu!!! Tez nemam 11 let schovany ustrizek o zaplaceni. Dekuji J.

 
02.04.2013 16:09 Uživatel: Prcek666
Věk:  38
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Ja ten problem mam s Vodafonem taky. a to od roku 2000-2003 a to z doby kdy sem nebyl jejich zakaznik, ale v ceskem inkasnim servisu nikoho nic nezajima…ani trileta promlceci doba.

 
26.02.2012 09:01 Uživatel: adriana
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Promlčecí lhůta dle občanského zákoníku 3 roky, dle obchodního 4 roky. Fatkura z roku 2004 je promlčená. Nic neplaťte, zaplacením uznáváte dluh a českýminkasním servisem budou naúčtovány horentní sumy za vymožení poledávky pro Oskara.

 
27.02.2012 00:46 Uživatel: mskom2
Věk:  37
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Malej dotaz na postup s jednání s touto firmou.

Také mě došel dopis za fakturu oskara rok 2003

dle výše uvedených řádků sem pochopil že je tato faktura také promlčená.

Je to tak???

M. Škalda

 
27.02.2012 06:15 Uživatel: Barča
1520366479_lvice.png
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Ano, ale musíte jim napsat námitku o promlčení, pokud jste dopis převzal doporučeně. Pokud ne, pak tuto námitku uplatníte v případě, že by došlo k soudu.

 
02.04.2013 16:11 Uživatel: Prcek666
Věk:  38
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Super diky za radu

 
27.02.2012 18:33 Uživatel: já blb
Věk:  50
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Jsem s Vámi. Dnes jsem též obdržela! Kdysi jsem šla k Oskarovi, abych mohla synovi pořídit telefon. Podepsala jsem smlouvu na dobu určitou - 2 roky - tato smlouva po vypršení doby zaniká, aniž by bylo třeba dávat z této smlouvy výpověď. Ani operátor, ani já jsme se vzájemně nekontaktovali k prodloužení smlouy. A ejhle, další měsíc opět došla faktura - reklamovala jsem a pak nic. měla jsem za to, že reklamace byla nakonec uznána. Nyní prý dlužím z r. 2005 a taky zkoušejí, že mám zaplatit pouze dlužnou fa, mám na to 2 dny, ale jak čtu, na to jim neskočím, protože mi pak přijde vééliká fa za vymáhávání. Nejde o tu celkem malou částku, jde o to, že nemaj peníze, tak čekají, kdo jim na to skočí a pošle. Já jsem už též promlčená, tak jdu do boje. A snad někomu pomůžu, smlouva - jakákoli! - nesmí být v rozporu se zákonem, a pokud je tam něco jinak, neplatí to, platí, co je v zákonech.

Budu informovat, jak jsem dopadla, držte mi pěsti.

Nakonec jeden odkaz, snad se někomu bude hodit.

http://mobil.idnes.cz/operatorum-lze-vypovedet-i-smlouvu-na-dobu-urcitou-nebojte-se-branit-12h-/mob_operatori.aspx?c=A090510_175741_mob_operatori_lhc

 
28.02.2012 12:36 Uživatel: sumiik
Věk:  32
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, taky mi došel v těchto dnech obyčejný dopis, prý mám nedoplatek u oskara z roku 2004, jestli někdo znáte adresu na stránku, kde se dá stáhnout podklad pro napsání námitky z prodlení, prosím dejte na zeď. Děkuji a držím palce všem, kteří jsou takhle "postihnutí " těmi vyděrači.

 
28.11.2012 19:28 Uživatel: Jentak
Věk:  27
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den,

 

Můžu se zeptat jak jste dopadla?? Mojí sestře přišel tento dopis a vymáhají dluh od Vodafonu 6 let zpátky. Je to též promlčené?? A jak se mám zachovat doba splatnsoti je za 4 dny a z toho 2 dny jsou víkend. Můžete mi poradit prosím. Na vodafonu nemohou nic dohledat a odkazují nás na ČIS a tam zase nás idkazují na Vodafone. Děkuju za jakoukoliv reakci

 
03.03.2012 17:37 Uživatel: Filip
Věk:  30
0-100
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den

 

mám aktuální zkušenost přišel mi dopis že dlužím z roku 2003 Vodafonu. Po Inkasním servisu jsem chtěl opis Fa i po Vodafonu kde mi operátorka vzdělila že nic nedlužím a na pobočce mi opis nebyly schopni dát. ČIS reklamace fa neřeší chce jen peníze ale nedokáže doložit za co, a potvrdil mi že je to promlčeno. Vodafon mi přislíbyl že se ozvou tak čekám, je to ovšem moc příjemné čekat na exekutora. rád bych podotknul že za 9 let dluhu jsem nezaznamenal jedinou upomínku. Pokud mi Vodafon předá Fa a prokáže že v posledních 4 letech pokoušel ač třeba neúspěšně kontaktovat, pak já rád a beze všeho zaplatím, ale zatím nemám co.

 
05.03.2012 14:19 Uživatel: M.a.R.i
Věk:  25
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Stejný problém, český inkasní servis po mě nárokuje 2400kč, které dlužím Vodafone od rokud 2004. Vodafone jsem nikdy neměl a v té době mi nebylo ani 18, nikdy mi od vodafonu nic nepřišlo a to si poštu pravidelně vyzvedávám.

Takže jsem volal na vodafone, tam mi bylo sděleno, že jim peníze dlužím, akorát nedokázali říct za co a ani nemají proti mně žádný důkaz. Prý dřív stačilo k uzavření smlouvy číslo občanky. Nakonec mi poradili, ať podám trestní oznámení na neznámého pachatele, který mi u nich založil smlouvu a sepíšu čestné prohlášení, že sjem od nich žádné služby nevyužíval.  To samé mi řekli na českém inkasním servisu.  

Sice je dluh po 3letech promlčený, takže po podání námitku nemají u soudu šanci. Ale můžou mě do smrti toravovat, ať uhradím dluh a navíc mi Vodafone řekl, že mě zapíšou a nebo že už jsem zapsaný v rejstříku dlužníků SOLUS. Takže se mi t onechce nechat ladem.

Sepíšu čestné prohlášení a napíšu námitku, že je to promlčené a uvidí se. Případně budu muset dát trestní oznámení, ale nechce se mi tvrdnout 2-4h na policejní stanici.

 

Kdo bude mít zájem o bezplatnou radu, zastoupení, ať kontaktuje paní Juráčkovoucold/p>

 

email: jurackova@akbrevnov. cz
tel: 606806889 (pokud nebude aktuální, tak zjistím nový)

 

 
22.01.2013 17:54 Uživatel: marko
Věk:  40
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

mam ten samý problém už jsem byl i na polici ale tam to nezačnou řešit dříve než jim dodáte podklady od vodafonu ale ty já  z nich nemužu dostat jsem též zoufalý!

 

 
05.03.2012 23:49 Uživatel: baba
Věk:  42
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, dnes moje maminka obdržela to samé, také obyčejnou poštou a také po datu splatnosti,  a je to samá situace, co popisujete, už jsem se trochu informovala, předávám  vše právníkovi. Jde o princip, maminka v té době měla jiného operátora a ještě k tomu na dobíjecí kredit. Nepochopím, jak si to vůbec můžou dovolit i když u nás už se člověk ničemu nemůže divit. Přemýšlel jste už někdo o podání žaloby na tento úřad?

 
06.03.2012 00:26 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Jsou to věci v našem státě českém. Bohužel s požehnáním zákonů, může jakákoliv instituce dluh prodat vymahačské firmě. Nikdo není povinen posílat upomínky. Proto, jak radí Barča, podat námitku a hlídat poštu a termíny. Pokud dá firma, co odkoupila dluh,  návrh, či žalobu k soudu a Vy předložíte důkazy ve svůj prospěch, může firma žalobu stáhnout a soud neproběhne k vynesení rozsudku. Ale za pár měsíců se to může opakovat dokolečka dokola a můžete takto dávat námitku a dokládat důkazy tak dlouho až termín prošvihnete a pak musíte zaplatit. Až, když dojde k vynesení rozsudku je věc teprve uzavřena.  Myslím, že jsem to napsala správně. Ještě se pokuste zeptat v právní poradně, jak radí Barča. Tady vlevo na stránce najdete odkaz na "Bezplatná právní poradna".

 
07.03.2012 20:11 Uživatel: Gába
Věk:  35

Město:Brno

Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, mám stejnou zkušenost, částka 500, -kč, údajný dluh u oskara starý 9let, před rokem jsem dostala od operátora výzvu k zaplacení, nakonec si dohodla zaslání dopisu, že dluh stornovali. Po 8mi měsících přišla opět výzva k úhradě, tentokrát z českého inkas. servisu. Byla jsem u právníka, tyto dluhy jsou po 3 letech promlčeny. Zatím je vše v jednání, na žádost českého inkasního servisu jsem poslala doporučený dopis se stornem od operátora, protože když jsem jim to nesčetněkrát posílala mailem, pak ověřovala zda jim to došlo, vždy mi zapírali, buď doručení mailu nebo že jsem nepřipojila přílohu! Obrátila jsem se i na operátora, ten se zatím odmlčel. Dluh prý nemám, jak jsem se dozvěděla přes telefon, když jsem tohle řešila ale přes přes internetovou samoobsluhu Vodafonu, dozvěděla jsem se, že tam tenhle dluh je, takže mám údajně poslat dopis o stornu, co mi skoro před rokem poslali, a že to dají do pořádku! Zvláštní, nic si nearchivují, jen pak otravují lidi ať něco prokážou. Jak tu píše Barča, přesně to mi řekl právník, začarovanej kruh, kocourkov, díry v zákonech, člověk aby měl strach to nezaplatit. Takže zítra volám na operátora, celá rodina používáme jejich služby, to se jim teda vyplatilo kvůli pětistovce naštvat tolik zákazníků, to si tedy vydělali, jako zákazník Vodafonu odejdu já i celá moje rodina, jejich služby jsme využívali od počátku co firma funguje, takže ať si to narvou někam, zaplatím a už o nich nechci slyšet. Bára to píše přesně, dají pokoj a nakonec se to potáhne k soudu... Dluhy nedělám, nikdy jsem nedělala a dělat nebudu, nemám čas ani nervy na další tahanice, vydělá jiný operátor, když Vodafone není solidní firma. Já si totiž zaplacené účtenky devět let neskladuji a když mi pošlou prohlášení o stornu, nečekám, že mě zas někdo o údajně dlužnou částku bude uhánět! Na druhou stranu tu píšete, že když částku uhradím, uznám tak dluh a pak se ještě částka zvedne o náklady za vymáhání pro operátora... Jestli bude někdo podávat žalobu, ať se mi ozve, tohle takhle nejde!!! prtavagaba@seznam. cz

 
03.10.2012 08:40 Uživatel: Daghi
Věk:  40

Město:Praha

Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, mám stejnou zkušenost, přišlo mi teď uhrazení dluhu od Vodafonu z roku 2001. To nás zkoušejí nebo co? Přidám se k hromadné žalobě, mělo by to být snad promlčené ne? A také dluhy nedělám, je to všechno nějaká bouda.

 
17.05.2012 16:56 Uživatel: Evulak
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Mám podobný dopis

 
25.05.2012 11:49 Uživatel: anaha
Věk:  43
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Mne zas přišlo od ČIS, že mám neoplatek  u ČS na pojištění. Jenže mezitím jsem to ČSp. doplatila. Když sem jim volala, že už mám doplaceno, baba na mne byla silně nepřijemná. A jednala se mnou jako se zločincem a notorickým neplatičem. Jednalo se o pětistovku. Nedoplatek vznikl nedopatřením na mém urazovém pojištění...... Zaslala jsem jim i doklad o zaplacení. A pak po týdnu jsem zjišťovala, jestli už jim ten doklad přišel. Tak na mne spustila, že nic takového ještě nedošlo! A jak zde už někdo psal, dopis od nich mi přišel v pátek odpoledne..... Doklad o zapúlacení jsem jim poslala hned v pondělí a další pondělí jsem zjišťovala, zdali jim byl doklad doručen. Neby a nikdo nic neví.......

 
02.06.2012 14:45 Uživatel: janča00
Věk:  31
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den,

mám úplně stejný problém - dlužím Vodafonu za rok 2003! Operátor mi bohužel neřekne za co, protože neznám heslo (no po 9ti letech mi už asi vypadlo sad ). Takže mám dotaz - podal někdo už nějakou ztížnost nebo žalabu??? A nebo jak to u Vás všech vůbec dopadlo???

 
08.09.2012 00:07 Uživatel: JarkaP.
Věk:  33
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Zdravím, i já údajně dlužím Vodafonu  z roku 2001. Volala jsem na Vodafon a operátor po mě chtěl heslo takže jsem se nic nedozvědělaprotože po 11 letech jsem si na něj nevzpoměla. Nicméně jsem tam poté volala znovu a znovu až jsem se dozvěděla že před 11 lety heslo pro komunikaci nebylo ale tím to nezkončilo. Oparátorka se do fakturace nedostala jelikož po 10 letech "neaktivniho účtu" se toto maže. Takže jsem v pr.... musim zaplatit, nevim za co nevim jak mam dokazat že nic nedlužim a jsem nasr... POMOC!!!!

 
08.09.2012 06:47 Uživatel: Barča
1520366479_lvice.png
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Obrať se na Bezplatnou právní poradnu online.

 
22.10.2012 19:29 Uživatel: Morse
Věk:  35
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj, taky mi dostali happy Mám zaplatit dlužnou částku z roku 2002 Nebyl v té době ještě operátor Oskar bez písemné smlouvy? Už je to tak dávno... pamatuji si jen že jsem dával zálohu na volání a ta mněla sloužit jako garance do sítě Oskara. Jasně že jsem ty 3 tisíce zálohy provolal a ještě o něco více. Pak jsem utekl k jinému operátor.

Jen se chci zeptat kam poslat to promlčení? Wodafon nebo Inkas? Jestli ho mám vubec posílat když Oskar mi sám umožnil po provolané záloze mnoho dalších hovoru?

 

PStongueřeji všem pevné nervy... nic platit nebudu a jestli budu muset tak se za podělím o skušenost excited

 

 

 
22.10.2012 20:09 Uživatel: Morse
Věk:  35
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Ještě.. nejsem z Prague ale byl jste někdo osobně v tom kanclu na Václaváku? Finančák pošleme do TÁBORA  co se tam děje (korespodence Tábor já

Datum zápisu: 2. června 2003
Obchodní firma: Český inkasní servis, spol. s r. o.
Zapsáno: 2. června 2003
Sídlo: Praha 1, Václavské nám. 66/808, PSČ 110 00Zapsáno: 2. června 2003
Identifikační číslo: 270 65 162Zapsáno: 2. června 2003
Právní forma: Společnost s ručením omezeným
Zapsáno: 2. června 2003
Předmět podnikání:
zpracování dat, služby databank, správa sítí
Zapsáno: 2. června 2003    Vymazáno: 23. června 2011
činnost podnikatelských, finančních, organizačních a
ekonomických poradců
Zapsáno: 2. června 2003    Vymazáno: 23. června 2011
služby v oblasti administrativní správy a služby organizačně
hospodářské povahy u fyzických a právnických osob
Zapsáno: 2. června 2003    Vymazáno: 23. června 2011
velkoobchod
Zapsáno: 19. ledna 2007    Vymazáno: 23. června 2011
poskytování software a poradenství v oblasti hardware a software
Zapsáno: 19. ledna 2007    Vymazáno: 23. června 2011
kopírovací práce
Zapsáno: 19. ledna 2007    Vymazáno: 23. června 2011
výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
Zapsáno: 23. června 2011
Statutární orgán:
jednatel: Jaroslav Miňha,  dat.  nar.  09.11. 1971
Tábor, Harantova 2207, PSČ 390 02
den vzniku funkce:  2. června 2003Zapsáno: 2. června 2003
Jménem společnosti je každý z jednatelů oprávněn jednat ve všech
věcech samostatně.
Podepisování se provádí tak, že k firmě společnosti připojí svůj
podpis kterýkoliv z jednatelů.
Zapsáno: 2. června 2003
Společníci:
Mgr.  Jaroslav Beran,  dat.  nar.  25.08. 1948
Řepče č. p. 58, PSČ 391 61
Vklad: 49 000, - Kč
Splaceno: 49 000, - Kč
Obchodní podíl: 49/200
Zapsáno: 2. června 2003    Vymazáno: 25. srpna 2004
Ing.  Petr Paulovič,  dat.  nar.  03.09. 1954
Tábor, Minská 2784, PSČ 309 05
Vklad: 49 000, - Kč
Splaceno: 49 000, - Kč
Obchodní podíl: 49/200
Zapsáno: 2. června 2003    Vymazáno: 25. srpna 2004
JUDr.  Roman Majer,  dat.  nar.  20.11. 1966
Praha 1, Václavské náměstí 828/23, PSČ 110 00
Vklad: 98 000, - Kč
Splaceno: 98 000, - Kč
Obchodní podíl: 98/200
Zapsáno: 25. srpna 2004    Vymazáno: 30. srpna 2006
JUDr.  Roman Majer,  dat.  nar.  20.11. 1966
Praha 1, Václavské náměstí 828/23, PSČ 110 00
Vklad: 100 000, - Kč
Splaceno: 100 000, - Kč
Obchodní podíl: 100/200
Zapsáno: 30. srpna 2006    Vymazáno: 7. července 2011
JUDr.  Roman Majer,  dat.  nar.  20.11. 1966
Praha 1, Nové Město, Václavské náměstí 828/23, PSČ 110 00
Vklad: 86 000, - Kč
Splaceno: 100 %
Obchodní podíl: 43 % Zapsáno: 7. července 2011
Jaroslav Miňha,  dat.  nar.  09.11. 1971
Tábor, Harantova 2207, PSČ 309 02
Vklad: 102 000, - Kč
Splaceno: 102 000, - Kč
Obchodní podíl: 102/200
Zapsáno: 2. června 2003    Vymazáno: 30. srpna 2006
Jaroslav Miňha,  dat.  nar.  09.11. 1971
Tábor, Harantova 2207, PSČ 309 02
Vklad: 100 000, - Kč
Splaceno: 100 000, - Kč
Obchodní podíl: 100/200
Zapsáno: 30. srpna 2006    Vymazáno: 7. července 2011
Jaroslav Miňha,  dat.  nar.  09.11. 1971
Tábor, Harantova 2207, PSČ 390 02
Vklad: 86 000, - Kč
Splaceno: 100 %
Obchodní podíl: 43 % Zapsáno: 7. července 2011
Český inkasní kapitál, a. s.
Praha 1, Nové Město, Václavské náměstí 808/66, PSČ 110 00
Identifikační číslo: 276 46 751
Vklad: 28 000, - Kč
Splaceno: 100 %
Obchodní podíl: 14 % Zapsáno: 7. července 2011
Základní kapitál: 200 000, - KčZapsáno: 2. června 2003
 
06.11.2012 21:48 Uživatel: Lon
Věk:  30
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj, taky jsem dneska dostala dopis - reseni pohledavky spolecnosti Vodafone z roku 2004. V Tabore dne 30.10. a splatnost 9.11. Zvlastni je, ze nesedi krestni jmeno. Prijmeni i adresa ano. Tak je otazka, jestli to mam s Ceskym inkasnim servisem vubec resit, nebo se na to rovnou vykaslat. Jestli jsme tehdy meli s Vodafonem smlouvu uz si skutecne nepamatuju...

 
19.11.2012 22:17 Uživatel: peppan
Věk:  35
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Zdravím všechny, taky mám doma dopis, že dlužím 2000kč, z roku 2001, vodafonu, nikdy jsem nic nepodepisoval, Český inkasní servis nereaguje at pošlou důkaz smlovy nebo něco, jinak podle §101 promlčecí doba je tříletá a běží ode dne, kdy právo mohlo být vykonáno poprvé

§ 111
Změna v osobě věřitele nebo dlužníka nemá na běh promlčecí doby vliv.
Takže pokud dluhy odkoupí od Vodafonu Český inkasní servis má smůlu!!!
Nic platit nebudu, nejsem žádná kampelička, uvažuji o podání tresného oznámení na neznámého pachatele...

 

 

 
19.11.2012 22:46 Uživatel: Barča
1520366479_lvice.png
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Napsala bych jim pouze o tom, že dluh je promlčený a to doporučeně. Pro jistotu.

 
28.11.2012 18:51 Uživatel: Jentak
Věk:  27
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den,

 

v pondělí přišel podobný dopis mé sestře s dobou platnosti 2.12. Mohu se zeptat jak máme postupovat?? Zaplatiti nebo nezaplatit, je to z roku 2006 a tím pádem by to mělo být promlčené nemýlím. li se. Děkuji za jakoukoliv radu, . Jsem z toho an nervy.

 

Děkuji

 
19.01.2013 10:50 Uživatel: kokosaci
Věk:  23
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den,

 

přišel nám tentýž dopis je to z roku 2006, napsali jsme tam o splátkový kalendář, přišel jiný dopis aby jsme je kontaktovali k dohodě, že operátorka to vyřídí, dopis není ani podepsaný, nikde není razítko, je to pouze vytištěný dopis jako přes kopírku s hlavičkou český inkasní servis spol. s. r. o. pobočka Tábor, po přečtení výše příspěvků jsem si uvědomila, že je to opravdu promlčené a nyní nevím jak postupovat dál, prosím vás o radu, jestli má někdo s nimi takovou zkušenost. Děkuji

 
19.01.2013 11:17 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

ja tomu sice nerozumim a takovou vec bych hned predal svemu pravnikovi ale nechapu jak muze treba zrovna ten vodafone tvrdit do telefonu ze mu dluzite pokud dluh prodal nejakemu podvodnikovi?

 

to je prece nesmysl

 

kazdemu komu prijde takovy nebo podobny dopis doporucuju jenom jedine, OBRATIT SE NA PRAVNIKA, odmena pravnika za takovou drobnost nebude nijak zavratna, akorat tihle podvodnici spolehaji na to ze clovek si mysli ze pravnici berou jenom za pozdrav tisice a proto se na ne nikdo neobrati a radeji zaplati

 
22.01.2013 18:00 Uživatel: marko
Věk:  40
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

opravdu kuli tisícikoruně kterou jim udajně dlužím nikdy jsem u nich nebil je to 11let promlčené nechápu a nemám další tisíce na právníka ale ani nechci uznat dluh který nikdy nevznikl nehoráznost na policiji chtějí podklady které já nikdy neměl a vodafon mi je nechce poskytnout. Ach jo.

(

 
24.01.2013 12:46 Uživatel: Aloha
Věk:  22
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den,

bohužel moje partnerka dluží vodafonu 2700 kč, toto už převzal český inkasní servis, dobrá tedy. Přítelkyně tam volala, že by se chtěla domluvit na splátkovém kalendáři, paní s inkasního servisu, byla velice nepříjemná, a vyhověla s tím, že to musí být splaceno ve třech splátkách. Přítelkyně je studentka a chtěla splatkový kalendář na 6 měsíců, dostala se jí odpověď, že to nejde. Jak máme postupovat, abychom   dosáhly oněch šesti měsíců, jde to vůbec? Nebo se musíme podřídit? Děkuji.  

 
24.01.2013 19:11 Uživatel: Barča
1520366479_lvice.png
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Pokud chcete splátkový kalendář, dohodněte si ho v každém případě písemně. Nebylo by žádnou výjimkou, že přijde na řadu exekutor a domluva splátek po telefonu popřena. Pozor na to.

 
31.03.2013 19:52 Uživatel: Morse
Věk:  35
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj všem, Morse vám radí nic neplatit.

 

http://www.penize.cz/exekuce/245424-exekuce-2013-zmeny-strucne-jasne-prehledne

 
31.03.2013 20:00 Uživatel: Morse
Věk:  35
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Do té doby než u vás zazvoní

 
24.05.2013 20:36 Uživatel: worker
Věk:  34
Téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj, asi takhle. vodafone ma v databazi bordel. zkouseji dat pohledavky inkasni spolecnosti… dluh je po 3 letech promlcen… tzn, že dluhy z roku 2008 a podobně jsou promlčené, pokud tam nebyl soud a rozsudek…

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Český inkasní servis - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny