Bezplatná právní poradna online

Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze

09.07.2013 18:35
Uživatel: Bob
Věk:  30

Město: Olomouc

Odpovědí na téma: 23
Text: 

Nazdárek. Nemáte někdo zkušenost s olomouckou realitní kanceláří NEXT REALITY? Chtěl bych koupit domek, ale realitka má prapodivné jednání (možná je chyby ve mě a je to standartní jednání). Rezervační poplatek chtějí 90 000Kč za domek v hodnotě 800 000Kč s tím, že až zaplatím (a to chtěli nejdříve peníze na ruku), tak mi dají návrh kupní smlouvy. Dřív se mnou jednat nebudou.

Ve smlouvě o rezervaci jsem našel tři chyby. Když jsem řekl, že peníze přinesu a hned jak uvidím návrh kupní smlouvy, tak poplatek uhradím, odmítli! Dále mi paní sdělila, že pokud budu nemovitost financovat přes jejich partnera, o rezervační poplatek nepříjdu. Pokud mám ale svého poskytovatele peněz na hypotéku, můžu o peníze přijít, atd.

Díky za odpovědi.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 8613x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Zkušenost s NEXT REALITY?
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
09.07.2013 18:40 Uživatel: Kery
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Zkušenosti nemám, ale takové jednání jakékoliv realitky by mi bohatě stačilo k tomu, abych je ani nechtěla mít.

 
09.07.2013 18:55 Uživatel: Derreck
Věk:  30

Město:Olomouc

Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

taketo jednanie je nepripustne

rozhodne bych do takehoto niecoho urcite nesiel …niektore referencie na internete su rovnako varujuce

pri domku za 800 000 by rezervacny poplatok nemal byt vyssi ako 25 az 30 tisic

asistoval som viac krat pri kupe a kupna smluva bola vzdy k dispozicii - resp. minimalne jej nastrel

rovnako rezervacny poplatok ked sa skladal tak bola zmluva formulovana tak aby sa dal vratit pri roznych okolnostiach

 

 
09.07.2013 19:05 Uživatel: sibiřák
0-100
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Tím jejich partnerem je kdo?

 
09.07.2013 19:11 Uživatel: Hříbeček
Věk:  68
1374524401_002.JPG
3000-4000
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Pokud by takto s námi, když jsme se ženou kupovali barák, jednala realitka tak okamžitě jsme byli pryč. Rezervační smlouvu jsme dostali k prostudování domů, žádnou zálohu jsme neskládali a teprve po podepsání kupní smlouvy, kdy došlo k přepisu na katastru nemovitostí,  jsme zaplatili kupní cenu. Aspoň mi si takto představovali jednání R. K. a  oni s námi přesně podle našich představ jednali. Nic jsme jim neříkali, že to chcem tak nebo tak a bylo to tak jak jsme si to mi v naší fantazii představovali. Tak, že doporučuji pryč od nich.

 
09.07.2013 19:33 Uživatel: MitsCa
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Tohle jednání je napřesdržku. Kdo není dostatečně asertivní a nemá pročtený internet nebo rady známých, tak ho realitky obalamutí kecama.

Já bych si i zjistil přímo majitele a pokud nebyl hloupý a nepodepsal jim exkluzivitu na prodej, tak bych to uzavřel přímo zvlášť po takovém jednání, co popisuješ.

Kdyby bylo vše OK, tak klidně bych koupi přes realitku doporučil, ale takto bych byl joooo na pozoru a oplácel bych stejnou mincí, protože to bohužel nejde jinak.

 

A vyhrožování, že přijdeš o peníze?? To je na nahlášení an příslušné úřady jako nátlak. "Nevezmeš našeho partnera = přijdeš o zálohu"  - nemyslitelné. A výše zálohy je veliká na 800 tis. Dává se cca 2 - 5%ˇz kupní částky (dle její výše).

 

Ale je to o lidech. jiný člověk z té realitky může být korektní.

 
09.07.2013 19:55 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

o  cem premyslis? s takovym jednanim je posli do haje

 

tady treba nalezeno behem 5 sekund:

 

Dobrý den,   jejich jediný cíl a  podmínky jsou naprosto jasné, okrást klienta za každou cenu! Ze své vlastní zkušenosti, kterou s touto realitkou mám po dnešním jednání, můžu říct, že jsem se s horšími makléři a realitkou nikdy nesetkala. Pouhou nepozorností a neznalostí alespoň základů práva jste namydlení a můžete přijít o spoustu peněz!!!! Moje zkušenost, vyhlídla jsem si byt přes internet, inzerovala to společnost NEXT REALITY GROUP s. r. o. , domluvila jsem si proto prohlídku, abych se dozvěděla a viděla více. Uskutečnila se prohlídka a já jsem byla bytem přímo nadšená. Protože jsem potřebovala konzultaci ještě s někým, vzala jsem si s sebou pomoc a šli jsme si společně ještě jednou byt prohlédnout. Schůzka (prohlídka) byla domluvená na odpoledne, ještě před schůzkou jsem si chtěla nabídku stáhnout na internetu a ejhle, nabídka byla fuč, proto jsem volala makléři, zda-li je nějaký problém a mám vůbec na prohlídku chodit. Řekl mi, že problém není a vysvětlí mi to osobně. Ještě než jsme vůbec vlezli do bytu, makléř mi řekl, že nabídka byla stažena z důvodu mého zájmu a případné blokace pro mě s tím, že mají další zájemce (!!!!! Kecy!!! ) Prostě tlačili na pilu! Měla jsem čas na rozhodnutí do druhého dne. Rozhodla jsem se  a druhý den jsem volala makléři, že byt se mi líbí, mám zájem a chtěla bych sjednat schůzku s prodejcem, abychom se domluvili dále.  A dále? Řekli mi, že musím složit rezervační zálohu. OK, řekla jsem si, co v tom může být za problém. Ovšem už začal být problém, když jsme si volali, zálohu chtěli pouze v hotovosti, nechtěli, abych to dávala přes notáře… atd. mé údaje chtěli poslat sms!!! Co? ! Kde je ochrana osobních údajů. Řekla jsem ne, že to necháme na osobní schůzce a ať mi pošlou návrh kupní smlouvy. Začali se vykrucovat, že první musím podepsat rezervační smlouvu dle nějakých jejich pokynů.  Samozřejmě, že už jsem začala mít pochybnosti, ale nechala jsem si tuto smlouvu o zaplacení rez. poplatku zaslat. Čekala jsem na to celý den, než mi to mejlem odeslali nevyjímaje výmluv, které kolem toho byly. Zaslali mi smlouvu,  ta mě totálně dostala a přesvědčila o tom s jakou realitní kanceláří mám tu „čest“. Závěrečná ustanovení této smlouvy zněla (nebo spíš jeden z jeho bodů): 2.  Zprostředkovatel má nárok na odměnu ve výši rezervačního poplatku i když k podpisu smlouvy o převodu mezi převádějícím a nabyvatelem, nebo mezi převádějícím a třetí osobou s nabyvatelem majetkově či personálně propojenou nebo nabyvateli blízkou, dojde po skončení rezervační lhůty! Což v překladu mimo to, že rezervační poplatek se stává odměnou a vy neovlivníte kdo si po vás byt koupí,   jestli si ho koupí třeba Váš šéf nebo sekretářka, teta, strýc, jakákoliv osoba blízká… tak znamená, že jestliže vznikne nějaký problém, např. umře jeden z majitelů nebo realitka nebude komunikovat do konce rezervační lhůty, tak peníze se stávají odměnou a tato náleží zprostředkovateli, i když za to nemůže ani bud. prodejce ani bud. kupující. Realitka takto může lehce získat peníze od xxxxx lidí.  Na to jednání jsem šla a můžu řict, že jsem naprosto zhnusená jak s lidmi jednají, hodinu nás přesvědčovali o tom jak to není pravda, nepředložili nám plnou moc od realitky, protože tohle byla jen pobočka, ani žádné jiné dokumenty, v podstatě neměli nachystané nic.  Celou hodinu se bavili jen o provizi, jsou zprostředkovatelé obchodu, ne vlastníci  a jednají s lidmi, kteří jim mají zaplatit za jejich nějaké vymyšlené služby jak s hadrama a navíc je okrádají. Nic jsem jim nepodepsala a peníze ode mě také neuvidí! CHCI TÍMTO VAROVAT VŠECHNY, KTEŘÍ SE ROZHODUJÍ K NĚJAKÉ KOUPI PŘES REALITNÍ KANCELÁŘE, ABY SI SMLOUVY A VŠECHNO OSTATNÍ DĚLALI SAMI A PŘEDEŠLI TAK TOMU, ŽE JE NĚJAKÁ REALITKA OKRADE!!!!!  JIŽ NIKDY VÍCE!!!!!  JE TO MÁ PRVNÍ ZKUŠENOST A TAKY POSLEDNÍ S RK NEXT REALITY! A TOHLE SE NEJSPÍŠ TÝKÁ VŠECH REALITEK!

 

najed si na google a napis next reality zkusenosti

 
22.07.2013 12:24 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Jsi rovnou mohl napsat zdroj, ty gůůůůůůůůglisto Radši sem hodím i grafiku, protože přesně kvůli těmto tématům mi pak píšou do datové schránky z Policie a žádají vyjádření k textu, protože nějaká dobrá duša podala trestní oznámení a náš web je pak šetřen.

 

 
09.08.2013 10:23 Uživatel: Zezulová
Věk:  45

Město:Brno

Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Ano, máte pravdu, že většina převážně velkých realitek jedná hrozně a snaží se vydělat i tam, kde nic neudělala pro klienta. Ale musím říci, že ne všechny realitky jsou jako NEXT REALITY. jsou takové, které za vás vyřizují veškerou agendu a rezervační poplatek, čili jejich provizi si berou až po převodu nemovitosti na KN na kupujícího. A pokud nedojde k převodu, tak rezervační zálohu vrací v plné výši. Mám velmi dobré zkušenosti s danou realitkou a musím říct, že malé realitky jsou mnohdy daleko lepší a serióznější než ty velké. Ale ono je to asi v lidech. Někdo  jedná seriózně a druhý jako hovado!

 
22.07.2013 12:19 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Co si podepíšeš, to máš. Když si podepíšeš rezervační smlouvu, budeš mít takové podmínky, které stvrdíš podpisem. Jde o smlouvu - tedy pokud s jejím obsahem nesouhlasíš, nedošlo k ústní smlouvě a proto není důvod rezervační smlouvu podepisovat.

Doporučuji tuto věc řešit vratnou zálohou, ale obávám se, že s tím realitka nebude souhlasit, protože jen služné realitky takto postupují. Pro realitku je rezervační poplatek jistota a proto ho vyžadují. Doporučuji pečlivě pročíst tento článek:

 

CELÝ ČLÁNEK ZDE

 

 
27.11.2013 12:24 Uživatel: Olinka
Věk:  56

Město:Brno

Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

S touto realitkou nemám žádné zkušenosti, skoro jako každý normální člověk jsem za svůj život prodávala a kupovala nemovitost pouze jednou (a doufám, že už tak nikdy nebudu muset učinit ) Pro prodej nemovitosti jsem si vybrala realitní kancelář REAL SMART a vše proběhlo jak jsme se domluvili. Myslím, že je důležité vybrat si realitku se kterou jsou lidé spokojeni a ne jen podle velkého jména a silného marketingu…

 
17.04.2014 08:59 Uživatel: vrabec
Věk:  40
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Nedovolená reklama ve webu, příspěvek smazán adminem.  

 
18.05.2014 17:58 Uživatel: Severka
Věk:  25
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Zdravím vespolek,

znáte někdo tuto společnost? Můžete se podělit o nějaké zkušenosti?

   realitnírevoluce.cz

 

 
18.05.2014 21:34 Uživatel: Barča
1520366479_lvice.png
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Neznám, ale google říká, že majitelem je realitní makléř, kterému plyne zisk z vystavení inzerátu. Nic, co by bylo nějak "revoluční", hlavně ta diskuze pod článkem.

 
27.05.2014 20:32 Uživatel: Lukyy
Věk:  42

Město:Plzeň

Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Vypadá to good Díky. Inzerát si nedám, ale vzory smluv mají dost použitelné, takže výborný zdroj

 
09.02.2015 02:07 Uživatel: Stanil
Věk:  54

Město:Plzeň

Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Okamžitě přerušit komunikaci s tím, ať si trhnou nohou. Tohle je neseriózní jednání a žádná realitka se nemá právo takhle chovat. Taky jsem o tom věděl kulový, ale kupoval jsem nedávno barák pro firmu a využil kontaktů na http: //xxxxxxxxx.cz , kdy jsme při vyřizování koupě povidali i o tom, jak lidi klidně utopí veškeré úspory při jednání s těmito vydřiduchy. I přesto, že s lidmi z xxxxx znám a vím, že je to velmi seriózní firma, tak veškeré peníze šly do notářské úschovy, dokud nebyl zápis v katastru na naše s. r. o. a nikdo s tím neměl problém. Dobré účty dělají dobré přátele.

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
01.06.2015 14:20 Uživatel: A.Weber
Věk:  58

Město:Trutnov

Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Next reality? Velmi těžkopádná komunikace. Když prodáváte dům, můžou se přetrhnout, aby vás čapli na smlouvu. Pokud chcete koupit, snaží se vás dotlačit k podepsání rezervační smlouvy a zaplacení rezervačního poplatku. Ten si next reality vzápětí zaúčtujou jako úhradu služeb.
Poté se realitka mění ve šneka, nebo rovnou mrtvého brouka. Seženete peníze, týdny plynou, a vy neustále naháníte makléře, aby stanovil den podpisu smlouvy. Ten se pořád na něco vymlouvá, taky proč by se smekal, když už dostali zaplaceno. Váš vysněný dům se vám vzdaluje, a vy jen doufáte, že ho realitka nakonec neprodá někomu dalšímu, koho taky obere o rezervační zálohu. A pak si to z nich tahejte, že.  

 
25.09.2015 13:04 Uživatel: budovatelka
Věk:  30
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Dobrý den. Neházela bych všechny realitky do jednoho pytle. Samozřejmě se najdou ty, po kterých vám zbydou akorád tak oči pro pláč a vysypaná peněženka že vás obrali. Ale jsou i realitky které jsou seriozní a najdou se i tací, co snimi mají pozitivní zkušenost. Já např. kupovala byt přes realitní kancelář Coloseum a nemůžu si na nic stěžovat

 
05.10.2015 13:08 Uživatel: Martin Hašlar
Věk:  31

Město:Praha

Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Vážení přátelé,  

osobně pracuji jako realitní makléř pro Xxxxxxxx.  

 

Souhlasím s Vámi, že na českém realitním trhu se pohybuje plno nezkušených makléřů, kteří se snaží udělat obchod za každou cenu, zatajují fakta, matou klienty a jejich jediný cíl, je získat co nejrychleji a za co nejmenší námahu slíbenou provizi (velikost rezervační zálohy). Musím konstatovat, že tohoto jednání je mi velmi líto, bohužel je realita taková, že takové jednání tu bude vždycky. Tyto makléři na trhu dlouho nevydrží, nedostávají doporučení a budování osobního vlivu na základě profesionálně odvedené práce nenastane. Je to chyba jak jejich samotných, tak hlavně jejich nadřízených, kteří je nedokázali vhodně nasměrovat a naučit je práci, která by měla být pro klienta přidanou hodnotou a ne starostmi.  

V každé realitce se najdou dobří a špatní makléři, je to realita 80/20 - 80% prodejů dělá 20% makléřů, proto je třeba narazit na toho kdo je mezi těmi 20%. Nehledá se to snadno, ale doufám, že by Vám měl pomoci článek, který jsem osobně napsal.  

http://www.Xxxxxxxxx

A teď ke konkrétním bodům.  

Rezervační záloha je vpodsatě provize RK, která se posílá jako rezervace nemovitosti. Tudíž odpovídá 4-5% z kupní ceny. (Nepřiměřeně vyšší rezervační záloha koresponduje s nestandardními podmínkami pro kupujícího - nepřiměřeně velká provize - bohužel kupijící tuto situaci neovlivní.)

Pokud se rozhodnete pro podpis rezervační smlouvy, automaticky se nemovitost stahuje z nabídky, dále se nenabízí a máte nyní prioritu pro koupi. Tato skutečnost má za následek, že prodávající již našel svého kupce a nyní jen čeká na vyřízení všech dalších náležitostí. Automaticky s tím stopuje obcchod i další zájemce. Z toho plynou povinnosti pro kupujícího. Závázal se pro jeho koupi, tudíž je povinnen postupovat dle postupu realitní kanceláře. Každý zkušený makléř, by Vám měl před jakýmkoliv podpisem vysvětlit kompletní struktutu v rámci právní problematiky. Při podpisu rezervační smlouvy je nutné, pokud kupující nemovitost financuje hypotékou, nechat si udělat lustraci. Pokud by totiž po podpisu rezervační smlouvy neprošel financováním, záloha mu propadá! Na to pozor! Mnoho makléřů tuto skutečnost zatajuje a to je velká chyba!  

Vzhledem k situaci, že si klient vybere, podotýkám VYBERE financování přes realitní kancelář (které bývá nejvýhodnější - vzhledem k počtu smluv s finančním poradcem přidružených bank), nemá tyto starosti. Je to proto, že realitní kancelář má dohled nad celým procesem, inkasuje provizi z finančního sektoru (to není tajné) a proto si může toto nárokovat. Každý se může svobodně rozhodnout. Osobně jsem se nesetkal ještě s případem, kdy by bylo financování levnější přes osobní vazby, než přes realitni kancelář. Vzhledem k počtu smluv to není možné. Tato skutečnosti chrání jak realitní kancelář (její náklady - smlouvy, inzerce, marketing a náklady makléře), tak kupujícího (většinou běžící hypotéka, možné prodloužení obchodu atd.)

Tento postup je standardní, je však nutné ho podrobně vysvětlit klientovi, ukázat veškeré dokumenty a ten (jak doporučuji já) vše pořeší s externím právníkem. Podepisovat něco jako právní laik, nemusí věštit nic dobrého. Je každého svobodná volba, zda na podmínky přistoupí, či nikoliv, s osobních zkušeností však vím, že smlouvy jsou velmi dobře napsané pro všechny strany a jsou vyvážené. Přesto doporučuji konzultaci s externím právníkem, aby nevznikaliy polopravdy a spekulace, které nejsou doložené.  

 

Náhled kupní smlouvy samozřejmě možný je, bohužel, každá konkrétní obchodní situace vyžaduje jiný typ smluv, proto Vám nedala nahlédnout konkrétní model, nevěděli jaký. Vše je však ošetřeno v rezervační smlouvě.  

 

S pozdravem

 

Martin Hašlar 

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 

 

 
21.08.2016 19:47 Uživatel: Veronika S.
Věk:  27
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Dovolte mi reagovat. S realitní kanceláří a zvláště s realitním makléřem Pavlem Petrem (Plzeň) nemáme dobrou zkušenost. Nesplnil ani polovinu toho, co slíbil, do doby, než dostal rezervační poplatek byl ochotný, posléze nebyl schopný poslat ani návrh kupní smlouvy, tento nemáme ani den před dohodnutým termínem podpisu, nepropouští potřebné informace a nemá připravené materiály a podklady k prodávaným nemovitostem. Jednání příšerné, navzájem se kryjí i centrála "kope" za makléře, který se jasně provinil ať už svou arogancí nebo laxností.

 
31.12.2016 12:19 Uživatel: Filip1
Věk:  32
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Next nedoporučují. O vratnou zálohu jsem bojoval skoro rok… Hlavně p. Zahradníčkova… přestala komunikovat a lhala.

 
24.11.2017 19:38 Uživatel: mery
Věk:  53

Město:zábřeh

Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Dne 23.11. 2017 jsem se dohodla s makléřem Jiřím Kolaříkem na koupi bytu v Mohelnici a bylo pro mě velkým překvapením, že druhý den prodal byt někomu jinému. Jeho chování je dobré tak v necivilizované zemi. Příště vyhledám jinou realitní společnost.

 
04.01.2018 10:47 Uživatel: Pepa
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

měla jste si byt rezervovar a došlo by k tomu že dneska (04.01.2018) bydlíte… . pán Kolařík zastupuje prodávajícího a zavázal se že byt prodá a k tomu taky došlo. Tak příště neváhejte a když se vám něco líbi kupujte hned.

 
12.12.2017 16:26 Uživatel: verulix
Věk:  30
Téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Dobrý den, i mně nezbývá než napsat zkušenost s RK Next Reality. S přítelem jsme si vyhlídli inzerát na prodej domu před rekonstrucí. Při první prohlídce jsme byli nadšení hlavně z velkého pozemku a později i ze samotného domu, i když já jsem se do rekonstrukce nikdy moc hrnout nechtěla. I když v domě a všude kolem byla patrná celkem vysoká vlhkost, můj dotaz na toto byl odpálkován že je to tím jak je pozemek zarostlý a stěna domu je vlhká od spadeného stromu, který se o něj opíral. I přesto jsme se rozhodli, že do koupě půjdeme. Bylo na nás poměrně tlačeno, že jsou k mání další zájemci a tudíž chtějí znát naší odpověď ještě ten den s tím, že do druhého dne bude potřeba odeslat rezervační poplatek, aby nám dům nikdo nevyfoukl. V případě že bychom ho nezaplatili tak by do domu pouštěli další zájemce, kteří by popřípadě jednali rychleji a dům by byl fuč. Neznalí nekalých praktik realitek a i poměrně naivní jsme tedy zálohu, nebo tkzv. poplatek zaplatili. Činil 50. 000, - Pan makléř Matička se na začáktu tvářiil velmi ochotně do té doby než jsme mu řekli, že nechceme jejich hypotečního poradce (zřejmě kamarád) ale že máme svého. Sice trousil občas velice neprofesionální poznámky na našeho fin. poradce, ale i to jsme překonali a dostali jsme se až do fáze, kdy banka posílala na místo svého odhadce. Ten ovšem zjistil, že dům stojí v povodňové oblasti a navíc je jeho cena značně nadhodnocená, tudíž by nám banka poskytla hypotéku jen ve výši odhadu. I kdybychom zbytek peněz měli, tak samozřejmě z důvodu zjištění povodňové oblasti jsme se rozhodli od koupi upustit. To však už bylo zle, pan makléř Matička se na mě do telefonu rozkřikoval že je mu to teda putna, že má spoustu dalších zájemců a bla bla bla a ať nepočítáme s tím že se nám vrátí rezervační poplatek. Na to já jsem mu odpověděla, že nechápu proč by se nám nevrátil když se jasně vyskytla skutečnost o které jsme se dověděli až po složení poplatku, a z toho důvodu prostě nemovitost nechceme. Bylo mi řečeno, že to, že nemovitsot se nachází v povodňové oblasti tak to prý není žádná překážka pro to vzít si hypotéku. Zřejmě zapomněl na to, že s hypotékou se vyřizuje i pojištění nemovitosti a za těchto podmínek by nám horko těžko nějaká pojišťovna nemovitost pojistila. No nic, stáli jsme si za svým že nemáme zájem. Další den se mi pan makéř ozval znova s tím, že se mi určtiě spalo tak špatně jako jemu, že moc dobře ví jak jsme ten dům chtěli a kecy kecy kecy. Že nemáme házet flintu do žita a že nám i pomůže najt nějakou jinou banku, která by do toho s námi šla. Opět jsem mu řekla, že jsme názor nezměnili. To už mi pak jen suše oznámil, že máme teda sepsat dopis proč od koupi odstupujeme a máme ho poslat na centrálu realitky a to přímo na právní oddělení. Sepsali jsme tedy dopis a odeslali jednu verzi mailem pro rychlejší jednání a druhou klasicky poštou… Už je to měsíc a půl a do dnešního dne nemáme od realitní kanceláře nejen peníze zpátky, ale ani žádné vyjádření k situaci. Takže čekáme a čekáme a v podstatě už ani nepočítáme s tím, že dostaneme těch 50. 000 zpátky. Člověk jen nechápe jednu věc, jak někdo může takovou práci dělat. Záměrně okrádat lidi. Je to špatná zkušenost ale do buducna se bude taky hodit. Jediný štěstí, že jsme nepodepsali nic víc kromě rezervační smlouvy… taky jsme na tohle mohli přijít daleko později. Vyčítali jsme si, že jsme na začátku nic nepoznali a že jsme se nechali dotlačit k tak spěšnému jednání. Příště snad budeme opatrnější.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: NEXT REALITY - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny