Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze

05.04.2012 05:15
Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Odpovědí na téma: 24
Text: 

Vím pouze, že to existuje, je jich celá řada, ale vůbec se v tom nevyznám. Nepotřebuju žádnou drahou a luxusní, bude mi stačit, když si budu moct stahovat knihy z internetu a číst. Jsou vůbec k mání na netu všechny knihy, nebo jen určitý výběr? Poradí mi někdo? Máte někdo zkušenosti? Díky.

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
05.04.2012 09:38 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Nemám ji, ale prý je to fantastická věc. Vybírej podle toho, co od ní očekáváš. Mají různé funkce. 11 ks různých čteček otestoval časopis Dtest:

Čtečky elektronických knih - testováno 11 produktů

 
05.04.2012 11:16 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

happyNo, to jsou mi věci. To ještě neznám, jak se to používá, ta čtečka, může mi někdo blíže vysvětlit k čemu je dobrá? shame

 
05.04.2012 12:46 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Avi, děkuji, ale na stránkách se uvádí jen to, že je d-test otestoval, ale výsledky jsou placené. A jak píšu v tématu, očekávám pouze čtení e-knih a tak všecka ta "omáčka" funkcí dohledatelná na netu mi moc platná není. Chtělo by to někoho s osobní zkušeností, kdo by přispěl radou. Určitě neočekávám, že tu budu mít do týdne radu takříkajíc "na míru", stačí mi, že tu téma je a snad na něj někdo znalý časem narazí a poradí.

Pavli, snad postačí informace z netu, ale je to právě s tou, pro mě nepotřebnou "omáčkou". To znamená, že - ne hudbu a kdeco, já chtěla pouze to čtení stáhnutých knih.

 
05.04.2012 13:40 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

computerTéééda, Baru, to je věcička, děkuji za informace, zkoukla jsem to předváděcí video. Baru, a to je na netu nějaká stránka, kde jsou knihy ke stažení, čili online? Nebo, jak je to? embarrassed

 
05.04.2012 13:46 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Je jich Pavli strašně moc. .koukni na ty odkazy..

 
05.04.2012 14:25 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

embarrassedBaru, děkuju za odkaz, tak jsem si to procházela, a vždy jsou tam knihy a cena, vůbec nevím, jak tu knihu číst? Nebo to nejde přes monitor? Je to pro mně španělská vesnice, ach, jo.

 
05.04.2012 14:35 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

A právě k tomu potřebuješ Pavli tu čtečku, o které je tady řeč...    happy

 
05.04.2012 18:20 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

embarrassedAhááá, já myslela, že si je můžu také přečíst on line na monitoru, jako knihu "Bytí" od J. Zezulky. Takže potřebuji čtečku a za poplatek si knuhu pak stáhnu, nebo ne?

 
05.04.2012 18:29 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Prý ano.   happy A některé zadarmo...

 
02.08.2012 13:41 Uživatel: Mankax
Věk:  22
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

www.lemurie.eu, tam je elektronický časopis s povídkama, soutěže o knihy apod. Kdo chce podpořit začínající autory, za těch 30 Kč to je myslím dobrá cena (cca 200 stránek). První číslo je zadarmmo.

 
05.04.2012 21:37 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Jojo, je to placené.

Kdyby Tě zajímal výsledek konkrétní čtečky eknih, dej mi vědět a výsledky Ti pošlu. wink Mám předplaceno. Raději si předplatit dtest než kupovat šity. Na dtest chodím hrozně často, ta investice do předplatného se mi už mnohokrát vrátila. Nemusím pak vracet zboží jak v minulosti, protože je nekvalitní. A i když kupuju v obchodě nějaké zboží, tak jdu na jistotu, že kupuju to nejlepší.

 
05.04.2012 21:41 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Díky, jsi hodnej. Budu si to pamatovat....    happy

 
05.04.2012 15:20 Uživatel: jirsa
Věk:  57
Invalida na vozíku.gif
100-500
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Ahoj, já čtečku mám, nebudu psát jakou, protože už ji mám delší dobu a vývoj jde nezadržitelně kupředu, takže by to stejně k ničemu nebylo. Pravda ale je že knihy které se prodávají nejsou zase až o tolik levnější       než klasické. Druhá pravda ale je že mnoho knih se dá stáhnout z netu, a zdarma je to podobné jako film nebo hudba.  

 
05.04.2012 15:28 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Mám za to, že staženou knihu pak můžu smazat a zase nahrát další, je to tak? Každopádně je to určitě skladnější forma, než klasické knihy. Ještě když by je nikdo další v domácnosti nečetl...

 
06.04.2012 21:05 Uživatel: Daniela.V
Věk:  33
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Čteček elektronických knhi je na našem trhu velké množstí. Většina lidí upřednostňuje Amazone Kindle, ale jen malá skupinka z nich ví, že na tento durh čtečky je u nás obtížné sehnat české knihy.  

Můžete volit mezi čtečkami knih, které mají elektronický inkoust a trablety, na který si nainstalujete aplikaci, ve které knihy čtete. Elektronický inkoust je přijatelnější pro oči, ale potřebujete k němu světlo. Tablet využijete i k brouzdání po internetu, poslechu hudby, filmy, fotky a nakonec i pro elektronické časopisy.

Osobně mám zkušenost s tabletem Wooky 2.0 od stejnojmenné firmy Wooky. Tato firma provozuje více webových eshopů, jako je např. www.rajknih.cz  nebo www.ebux.cz. Nabízejí mnoho knih, různých žánrů i kategorií. Také mají skoro 1000 knih, které jsou ke stažení zdarma. Tyto knihy jsou určené pro platformu Wooky, kterou si můžete zdarma naninstalovat do různých zařízení. Nejvhodnější je tablet či telefon s operačním systémem Android. Také je platforma pro PC s OS Windows, iPady, iPhony, sybmian a Samsung.

Opravdu bych Vám doporučila právě tuto čtečku, prtože nabízí i časopisy v elektronické podobě, které si můžete i předplatit a potom se každé nové číslo objeví ve Vaší knihovně ve čtečce.

 

 
06.04.2012 21:18 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Děkuji, vypadá to hodně luxusně na svou cenu.

 
20.08.2012 15:41 Uživatel: Majkl
Věk:  50

Město:Praha

Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

To je nesmysl. Stačí se podívat třeba na Kosmas.cz a uvidíte, že formát mobi (Kindle) je vedle e-pub standardem pro čtečky bez ochrany DRM (což je dneska trend). Kindle je tak rozšířený, že ho lze těžko ignorovat. Ovšem, převod mezi formáty je velmi jednoduchý. Těch knih jsou mraky. Mám Kindle 4 a dnes a denně oceňuji jeho spolehlivost, výdrž, ergonomii a hlavně jednoduchost. Za ty necelé 3000 k nezaplacení. Řekl bych, že nejlepší je vzít nějakou lacinou čtečku s e-inkem s ovládáním, které člověku vyhovuje. Mě na Kindlu 4 nejvíc medí ergonomie, neměnil bych. Mám v ní nahraných cca 700 knih a ještě 0,5 GB kapacity zbývá. Od té doby, co ho mám, všude čtu, v tramvaji, na dovolené, o přestávce na oběd, v noci v posteli před spaním...

 

Ještě k těm dalším věcem:

- čtečka jako jednoúčelové zařízení má obrovskou výhodu - slouží ke čtení a nerozptyluje ničím jiným

- e-ink se výborně čte na sluníčku, narozdíl od omatlaných dotykových displayů. V noci používám jednoduchou lampičku, kterou k ní prodávají jako příslušenství. Nebolí z toho oči (proto jsem nemohl číst třeba na tabletu).

- k převodu formátů  a čtení na PC lze využít výborný free program Calibre, kromě jiného slouží i jako výborná knihovna k ládování do čtečky

- knihkupci už konečně pochopili, že tohle je budoucnost (pro zajímavost - cca 10 let jsem neutratil za papírovou beletrii ani korunu, co mám čtečku, utrácím za e-knihy cca 500 Kč měsíčně, a to jich mám několik set zdarma)

- nechávám si do Kindle posílat i Respekt, takže jsem po letech zase začal číst časopisy...

 
20.08.2012 15:56 Uživatel: Majkl
Věk:  50

Město:Aha, ještě jsem všiml toho Wooky,

Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

to bych tedy moc nedpopručoval, protože jestli bych něco nechtěl, to jsou čtečky s DRM. Preferuji (a vím dobře, proč) čtečky bez omezení na jedno zařízení.

 
20.08.2012 17:40 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Díky    wink

 
14.04.2012 10:51 Uživatel: Tam
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

krásný den, prosím dostala jsem čtečku PocketBook - ví někdo - zda si tam wooky můžu nějak nainstalovat, ?  

s díkyTAm

 
20.08.2012 18:24 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Baruš, taky jsem chtěla čtečku, ale před pár lety a to v té době knihy byly hlavně v angličtině, ty co mne zajímaly.  

Měla jsem ten přístroj v ruce, ale... nenadchnul. Nad šustění stránek a ohmatoností listů nic není.  

Ale pak dej vědět, jak se ti daří s tím, a možná si ji taky pořídím.  

Jsem zvyklá totiž nosit pořád knihu u sebe a číst, možná by to bylo praktičtější.

 
20.08.2012 18:27 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Mně se to zdá být všecko tak složitý, že se stále ještě rozmýšlím. Možná až ji budu držet v ruce, tak už nepustím, ale kdo ví... ?   happy

 
20.08.2012 19:11 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Víš co, mám v notasu stažen Mein Kampf a i když bych si to moc chtěla přečíst, tak vždy po pár stránkách skončím. Prostě mne tady toto nebere.  

Ale pokud tě to nadchne, tak nad tím taky pouvažuji. Jen ta dostupnost mě trochu štve. To co chci prostě není.  

 
09.03.2014 15:00 Uživatel: Rita
Věk:  35
Téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Nedávno jsem si objednala Kindle 5 z této stránky, cena byla příznivá a se čtečkou jsem zatím moc spokojená. Zatím jsem našla všechny knihy, které jsem chtěla. Papírové knihy sice mají své kouzlo, ale když jsem někam cestovala, musela jsem tahat o jedno těžké zavazadlo víc, čtečku strčím do kapsy alt

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Čtečky elektronických knih - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 1
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 1 Téma
Počet témat celkem: 16471
Počet odpovědí celkem: 175173
Počet registrovaných: 5084 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Slevy OnaDnes 2022

Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny