Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze

23.10.2013 12:42
Uživatel: Venca
Věk:  21
Odpovědí na téma: 16
Text: 

Zdravím všechny diskutující,

mohl byste mi prosím někdo poradit dobrého (tj. osvědčeného) psychologa v Praze? Ideálně na Praze 10. Zatím mám vybráno: http://www.psycholog-praha.cz/. Ale za 700 Kč na sezení už chci mít jistotu, že se daný terapeut vyzná a dokáže pomoct.

Děkuji

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 7250x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Kam jít v Praze k psychologovi?
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
23.10.2013 12:57 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Pokud budeš mít doporučení od praktického lékaře, nemusíš přece platit nic. Zaplatí to Tvoje zdravotní pojišťovna.

Už dost že platíme u zubaře, chceš dobrovolně platit i psychloga?

 
23.10.2013 22:11 Uživatel: socialni_pracovnice
Věk:  32

Město:Brno

1000-2000
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Avatárku, to je sice pravda, ale víš jaké mají psychologové pracující na pojištovnu objednací lhůty? Nevím, jak v Praze, ale v Brně jsou čekací lhůty na takové psychologa 2 - 3 měsíce s tím, že další termín dostaneš opět za stejně dlouhou dobu. Takže při druhé návštěvě už ten psycholog ani neví, co s Tebou řešil poprvé. A mít sezení jednou za 2 - 3 měsíce je k ničemu. Za intenzivnější terapii je prostě potřeba si připlatit.

Pro Vencu: V Praze bohužel osobně nikoho neznám, v Brně bych několik tipů měla, v Praze nevím. Ale hlavně se nenech odradit, pokud Ti ten první zvolený hned nesedne. Prostě zkus někoho jiného, držím pěsti, ať Ti to pomůže.

 
23.10.2013 22:23 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Aha … to jsem nevěděl. Vím od známého, že čekačka je 14 dní až měsíc (tady jeden velmi dobrý psycholog z Olomouce), ale asi je to město od města jiné. A samozřejmě asi čím větší město, tím delší čekačka, asi.

 
26.10.2013 12:26 Uživatel: Venca
Věk:  21
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Jak mě tak napadá: podle čeho se pozná kvalitní psycholog? Protože, než se projeví výsledky, tak to dlouho trvá, ne?

 
27.10.2013 19:29 Uživatel: socialni_pracovnice
Věk:  32

Město:Brno

1000-2000
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Podle čeho se pozná kvalitní psycholog? To je těžké - existují různé psychologické směry a systémy práce s klientem, každý psycholog používá trochu jiné metody a má jiný styl práce. Důležité je, aby Ti seděl jako člověk, abys měl pocit, že Tě opravdu poslouchá a snaží se Tě opravdu pochopit a nevnucuje Ti jen nějakou svou pravdu. Jak sám píšeš, nějakou dobu trvá, než se dostaví nějaké "hmatatelné" výsledky, ale aspoň trochu ulevit by se Ti mělo brzy. Pokud Ti první psycholog nebude sedět, hlavně se tím nenech odradit - opravdu nejsou všichni jak přes kopírák - a prostě hledej dál.

 
29.10.2013 18:57 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Výsledky trvají dlouho, to je pravda. Ale jak píše soc. pracovnice, záleží na tom, jak Ti ten člověk sedí. Musíš sám sebe motivovat - chtít se změnit - a potom není tak těžké sledovat, jestli Ti terapeut dává ty správné podněty. Někdy na první pohled neodhalíš, kam tím či oním směřuje. Důležité opravdu je, zda s ním tu cestu za poznáním chceš podniknout, tudíž ti musí sedět.

 
28.10.2014 16:40 Uživatel: samča
100-500
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Netrvá to dlouho než to poznáš. Můžeš to hned po prvním sezení poznat. Ale taky to může být tak, že to postupně půjde z kopce. Tzn. první sezení super, druhé horší a šesté - nejhorší. Musíš to vyzkoušet. Skupinovou terapii moc nedoporučuju. Protože každý člověk říká něco jinýho a nevíš, který z těch názorů nebo rad si vybrat. Nebo Tě nemusí pochopit, ale můžou. Mají jiné problémy ty lidi. Měla jsem vždy hlavu jako balón po skup. terapii.

 
31.10.2013 19:05 Uživatel: Venca
Věk:  21
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

ještě poslední otázka: na kolik sezení se tak obvykle chodí?

 
31.10.2013 20:22 Uživatel: socialni_pracovnice
Věk:  32

Město:Brno

1000-2000
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Venco, to je opravdu hodně individuální - u každého jiné - a ani ten psycholog Ti po prvním setkání neřekne, jestli bys měl přijít ještě 2x nebo třeba 10x. Někteří psychologovéto ale dělají tak, že se s Tebou domluví třeba na pět setkání s tím, že na  tom pátém setkání společně zhodnotíte, jestli bys ještě chtěl/potřeboval, aby ta setkání pokračovala. Dokud budeš mít pocit, že Ti ta setkání něco dávají, nutí Tě nad věcmi přemýšlet z jiných úhlů pohledu a prostě Ti nějak pomáhají, tak toho využívej.

 
06.04.2014 12:18 Uživatel: alohaa
Věk:  26

Město:praha

Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Ahoj zkus pani Pešlovou je to moc mila a empaticka psycholozka nejaky info najdes na strankach a ma tam myslim i poradnu http://www.xxxxxxxxx hodne stesti Jana alt

 

Nedovolená (opakovaná) reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
02.09.2014 23:18 Uživatel: hroch
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

doporucuji www.psychoterapeuticky.cz má i skupinová sezení

 

 
03.09.2014 06:47 Uživatel: Bezinky
Věk:  22

Město:Praha

Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

A mohla bys napsat podrobnější referenci? Jak vypadá ta skupinovka a na kolik tě to přišlo? Vyřešilo to tvůj problém?

 
17.10.2014 13:01 Uživatel: Maslaa
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Vse ma sva pro i proti. V individualni terapii jste na to dva a mas vsechen cas jen pro sebe. Ale je drazsi, cca. 500 - 800. Ale co je vic, nez investice do sebe? Sila skupinovky je v tom, ze terapie a uzdravovani probiha mezi vsemi navzajem. Ale zase se musis delit. i kdyz to muze byt take prinosne. Je ale levnejsi, cca. 200 - 400. Narazila jsem na odkaz: http://terapievpraze.cz/skupinova-psychoterapie.html

tak zkus a uvidis.

 
28.10.2014 13:56 Uživatel: Kajaa
Věk:  35

Město:Praha

Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

S manželkou jsme chodili cca na 5 sezení k paní Katzerové (http://www.znamylekar.cz/iva-katzerova/psycholog/praha), sídlí na Poříčí v paláci YMCA naproti palladiu a moc nám pomohla, je sice trošku dražší, ale vyplatilo se nám to.

 
27.12.2016 13:51 Uživatel: Miss
Věk:  30
0-100
Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Ahoj, já za sebe můžu jen doporučit portál http://mojra.cz. Našla jsem si tak skvělou paní psycholžku, která opravdu ví co dělá. Konzultace probíhá z domova přes Skype takže jsem ani nemusela nikam chodit. Můžu opravdu jen doporučit

 
29.01.2020 10:46 Uživatel: Rob
Věk:  40

Město:Praha

Téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Ahoj. Je to asi už staré vlákno, ale třeba ještě někomu nově pomůže. Za sebe mohu doporučit paní Janu Kotalovou.  www.dobry-psycholog-praha.cz. Pomohla mi velmi odborně a rychle.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Kvalitní psycholog v Praze - zkušenosti, reference, recenze, diskuze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 5
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 5 témat
Počet témat celkem: 16045
Počet odpovědí celkem: 173028
Počet registrovaných: 4843 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Souziti s parnerem, roznilne zvyky?
Nejkomentovanější za 7 dní: Souziti s parnerem, roznilne zvyky?
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny