Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze

02.06.2013 19:47
Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Odpovědí na téma: 29
Text: 

Přečetla jsem si od Veselky, že má doma katalytickou lampu. Pokud ji máte i Vy, můžete doporučit a jakou? A co vůně?

Popravdě, netušila jsem, že to existuje. Mám jen s ratanovými tyčinkami, krásně to voní, ale ráda si nechám doporučit i něco jiného. Díky*

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 10101x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Katalytická lampa, jakou byste doporučili?
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
02.06.2013 22:07 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Kupovala jsem si lampu pro sebe a další jako dárek v internetovém obchodu.

Přiznám se, že nejdřív mě odrazovala celkem pořizovací cena, navíc jsem chtěla hned velkou. přeci když už tak užalt. , měla jsem nějaké doplňující otázky na majitele a on mi vysvětlil, že pro běžné použití stačí stačí menší lampa.

Co jsem si tedy vyzkoušela sama je, že je opravdu vhodné používat originální náplně a žádné náhražky. Zbytečně jsem si zničila kámen, S originálními funguje lampa v zásadě jako samočistící.

Ze začátku jsem udělala chybu v tom, že jsem ji nechávala fungovat příliš dlouho. byla jsem zvyklá na aromalampy… nemá to žádnou vadu, ale zbytečně se spotřebovává náplň, stačí podle potřeby 15-20min.

Pro mě opravdu vynikající věc. Osobně mám předchůdkyni této (trochu jiný vzhled krytu)

 
03.06.2013 06:48 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Viděla jsem ty ceny, to bych přežila, ale snad to není něco podobného aroma lampě? Ta mi taky krásně voní, ale ty výpary mi nedělají dobře.

 
03.06.2013 22:53 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

To právěže není, protože aromalampa v zásadě jen překrývá vůní. Navíc musí hořet svíčka, také je třeba hlídat vodu, ev. kupovat vosky.

Katalytická lampa desinfikuje… neptej se mě, tomu věřím, ale nemám jak ověřit…, pohlcuje pachy, to vyzkoušeno mám při několika příležitostech… například po příšerné spálenině v kuchyni (co se větrá i několik hodin) nebylo za nějakých deset minut ani památky a už to tak zůstalo i po vypnutí lampy a ev. může i vonět.

Funguje to tak, že na minutu až dvě zapálíš katalytický hořák, pak plamen sfoukneš a když už nechceš, aby lampa "běžela" tak jí zaklopíš, aby k ní nešel přívod vzduchu a tím ustane i katalytická reakce.

Buď je neutrální náplň, která dělá vše, ale nevoní a nebo jsou různé vůně podle Tvojí představy. Jsou jich fakt mraky. Jemnější, silnější, květinové, ovocné, dřevité atd. Vyzkoušenou mám Nativu, ta dělá několik řad, mě osobně nejvíc sedí vůně středomoří a New Leaf, od toho mám zatím vyzkoušeno jen Clean Linen a Japanese Ginger Citron, ten je pro mě úžasný.

 
04.06.2013 05:56 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Díky Veselko za informaci. Koupím si to a vyzkouším i "Tvoje" vůně. Nevím jak s tou dezinfekcí, ale i kdyby to tak nebylo, tak víš jak se to říká … věř a víra Tvá … 

 
04.06.2013 22:21 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak tak. Fakt nevím jak je to s tou desinfekcí, ale původně se právě kvůli tomu tyhle lampy začaly používat. Nicméně ať tak nebo tak, to pohlcování pachů a spousta vůní, aby si člověk vybral, ev. ta neutrální mi bohatě ke spokojenosti stačí.

 
05.06.2013 06:27 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak jsem hledala a nakonec jsem si objednala Lampe Berger letní set ENCRIER za 980 kč v akci.

"Tvoje" vůně tam nebyly, tak třeba příště. Ona se mi tam líbila jiná, ale ta nebyla na skladě, tak jsem se vyprdla na vzhled a koukala trochu na cenu. I když, povím Ti, některé jsou opravdu luxusní, ale i cenově.

 
06.06.2013 03:17 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak anýz také může vonět pěkně a lampa je pěkná. Tyhle hranaté vypadají také pěkně, mám jí v práci v žluté.

Tak Ti přeji, ať jsi s ní spokojená stejně jako já.

 
10.01.2014 18:02 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak mi Veselko lampa umřela. Praskla ta objímka na knotek, aniž bych s tím manipulovala. Prostě nešla zapálit, tak jsme koukli do útrob. Dnes jsem napsala do e-shopu, tak uvidíme …

 

 
11.01.2014 03:30 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

No nazdar. Tak to mě mrzí. Po pravdě si nějak neumím představit, co by k tomu mohlo jen tak vést. Sama se přiznám, že s lampou dělám občas "psí" kusy.

Hořák čistím izopropylalkoholem a sem tam se prostě blbě trefím tak hoří "všechno" a prostě nic.

Tak si myslím, že to musí být prostě vadný kus a měli by k tomu tak i v obchodě přistoupit.

Držím Ti pěsti a dej vědět, jak jsi pochodila.

 
11.01.2014 09:14 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Já ji nikdy nečistila, jen jsem dvakrát doplnila parfém. Takže žádná manipulace s hořákem, nic. Vyfotila jsem, přidala dodací list se zárukou a poslala mailem s dotazem, jestli poslat celý výrobek, nebo jen tu poškozenou část. Tajně doufám, že vyřídí záruku bez posílání, pokud by měli ten vršek náhradní.

 
13.01.2014 10:12 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Hned ráno jsem měla v e-mailu odpověď majitelky obchodu Svět bytových vůní. Stačí poslat ten kahánek, jakmile ho bude mít, zašle nový. Potěšilo mě to. Psala, že se s touhle vadou u lampy Berger ještě nesetkala. Jsem fakt ráda, že nemusím posílat lampu celou, bude stačit bublinková obálka.

 
15.01.2014 11:30 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Takže - obchod můžu jen pochválit, před chvílí mi byl kahánek doručen. Jeden den odeslána reklamace, druhý den vyřízena a třetí den kahánek doma.

 
14.01.2016 22:11 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Fantazie!  

 
14.01.2016 22:21 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

NATIVA? Hledal jsem, ale na Internetu nenašel.  

 
02.06.2013 23:00 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Popravdě, tak doteď jsem netušila, že něco takového existuje  Taky se ráda něco dozvím…vypadá to zajímavě.

 
13.01.2014 13:57 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Já dostala lampu Berger na vánoce. Jsem úchyl na vůně, tak se Ježíšek smiloval a koupil mi set. Bohužel v setu se nedalo moc vybírat z vůní či lamp, ale ta, kterou jsem dostala přesně odpovídá interiéru, kde přebývá, takže co se týká vzhledu, jsem spokojená.  

Což ovšem nemohu říct o vůni. Na mě je to příliš lihové. To mě zklamalo. Je to vůně moře, ale stále v tom cítím ten líh či co je základem. Fakt je, že to pohltí zápach, což využívám hlavně u vaření. třeba takové zelí, když se vaří alt.  

Hledala jsem recenze a názory, jak je to s tím čistěním vzduchu, tam se přou dva názory… čistí nečistí.  

Ale já to mám hlavně jako parfém…ještě jí dám šanci a zkusím jinou náplň. A když mi bude smrdět, vrátím se k Yenkee candle.  

 
13.01.2014 16:22 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak já nemůžu říct, že bych cítila líh, možná je to dané typem vůně, nevím. Mám cosi květinového, ale obal už nemám, tak neřeknu přesněji, ale voní to dobře. Teď jsem při té reklamaci zrovna objednala tu jablíčkovo-vanilkovou, je v akci. Tak doufám, že budu spokojená. Díky, že jsi zmínila to "lihové" moře, člověk aspoň ví, čemu se vyhnout.

 
13.01.2014 17:25 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Baruš, tak mi napiš co máš ty, až ti to přijde. Přece jen nechci vyhodit 400 za nějaký omyl. Jablíčkovo vanilková, to zní dobře. Jako štrůdl. Ted jsem měla podobnou vůni  jako vosk. Jestli máš ráda voňavý byteček, doporučuji.  YANKEE CANDLE LEMON LAVENDER VONNÝ VOSK DO AROMALAMPY

 
13.01.2014 17:29 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Jenže já mám teď skoro plnou lampu, takže až budu měnit náplň, tak se ozvu.

 
14.01.2014 04:32 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Na to je dobré si nechat zaslat vybrané vzorky vůní, abys věděla "do čeho jít".

Já si vybírala právě podle vzorků a tak jsem se trefila bez potíží.

Jinak se setem mám jen jednu zkušenost a opakovat ji už nebudu. Koupila jsem set jako dárek v létě, s vybranou lampou měli jen proti komárům a ta "vůně" je něco neskutečně odporného.

Takže za mě sety nee, lépe si vybrat samostatně lampu a vůni podle vlastního uvážení.

 
14.01.2014 07:16 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Veselko, byl to dárek a překvapení, takže jsem si vybírat moc nemohla. U nás je obchůdek, kde mohu vzorky očichat, takže zkusím takto.  

Já jsem tam ty lampy chodila okoukávat a vzdychat nad nimi, jenže by se vyšplhali na nějaké 2000 min. , kdyby se to kupovalo každé zvlášt. A tak by Ježíšek neměl moc možností ještě k dalším nákupům.  .

A ten set byl za lepší cenu. A navíc lampa se mo moc líbí, takže ted vybrat dobrou vůni.  

… Baruš, hodně přiipékej a kuř, ať ji vypotřebuješ co nejdříve  

 
14.01.2014 10:26 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Jasně, taky jsem koupila set jako dárek.

Myslela jsem právě ty nákupy budoucí a snad taky, kdyby někdo chtěl kupovat set, tak ať si to pořádně rozmyslí.

 
10.02.2014 10:00 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Sorbi, můžu s potěšením napsat, že ta jablíčkovo - vanilková vůně je bezvadná 

 
10.02.2014 12:51 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

A to je ta, kterou jsi měla u setu?  Ten ENCRIER?  

 
10.02.2014 13:04 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ne, tu jsem si objednala zvlášť. Byla zrovna v akci, když jsem řešila ten kahánek.

 
10.02.2014 14:26 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak Baruš, už mám objednávku hotovou. Objednala jsem si i vzorky vůní na papírku, ted se mohu jen těšit.  

Díky za dobrý tip .

 
10.06.2015 16:05 Uživatel: IvetaStoklasová
Věk:  39

Město:Praha

Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobré lampy jsou Xxxxxxxxxxx. Dostala jsem k narozkám Mosaic Meadow také z Internetu a je mnohem hezčí než Lampe Berger (pro mě). Záleží samozřejmě na vkusu a celkové designu domácnosti, ale mozaika ze které je většina lamp toho výrobce, vypadá prostě úžasněalt

Tahle konkrétně je z eshopu xxxxxxxx přikládám foto, ale musím říct že jsou i hezčíalt

alt

 

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
15.01.2016 00:04 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Avatárku, ta moje odpověď už je víc než dva roky stará. Prostě už se neprodávají.

 
12.03.2018 11:02 Uživatel: Katalanka
Věk:  35
Téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj já  jsem také dřív používala aromalampy na olejíčky, ale  docela mě nadchly katalické lampy, tak jsem si ji pořídila a je fakt dobrá. Pořizovací ceny jsou sice vyšší, ale je to i pěkný doplněk a pomocník v  domácnosti Přikládám foto mé Ashleigh & Burwood London Peach Blush katalytická lampa    1

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Katalytická lampa - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny