Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze

21.09.2014 10:32
Uživatel: parek
Věk:  34

Město: vesnice

parek.jpg
3000-4000
Odpovědí na téma: 14
Text: 

Mate nekdo zkusenosti s elektrickou skrabkou na brambory?

 

pripadne nejaky konkretni vyrobek, tak at mi z brambory nezustane hranolka alt

 

nejake videa sem videl, pocitam s tim ze trosku doskrabat to bude asi treba ale nebude uz to tolik prace jako skrabat cele

 

 

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3334x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: elektricka skrabka na brambory
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
21.09.2014 10:36 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Kterou myslíš? Je jich hodně druhů.  

 
21.09.2014 11:15 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Nač utrácet, když může z domácích zdrojů?  

 
21.09.2014 12:28 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

idealni kdyz je ta stetka uz jeta

 
21.09.2014 15:51 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Na brambory vytažený z hlíny to fungovat bude, ale na starší už ne. Za sebe navrhuju použít drátěnou štětku na vymetání kouřovodů. Dělá se i v nerezu

Ještě že my chlapi  jsme na světě, ze samý lenosti vymejšlíme, jak na to, abysme nemuseli makat, jináč byste vláčely prádlo k řece, bušily do něj klackem a mnohá se přitom utopila, praví dějiny

 
21.09.2014 12:27 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

no profesionalni za 40 litru zrovna nepotrebuju

 

nejakou obycejnou na takove to domaci skrabani

 
21.09.2014 14:01 Uživatel: Pan Sova
Věk:  72
Sova.jpg
2000-3000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Slyšel jsem, že když se skříží prambory s veškami, tak se pak brambory škrábou samy. Prý? alt

 
21.09.2014 18:03 Uživatel: Hříbeček
Věk:  68
1374524401_002.JPG
3000-4000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Pane Sovo, s veškami né, kříží se to s blechama. Oni se potom prý brambory škrábou sami. alt

 
21.09.2014 15:16 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

alt V této branži se zřejmě pokrok zastavil, asi jako zlomená haxna,  stále se musí přiložit dlaha a čekat, tedy nic nového.

Moje mami vlastní robot ze Zbrojovky Brno, někdy z konce čtyřicátých let. Součástí je též škrabka na brambory, což je hrnec s pohyblivým zvlněným dnem, jímž robot otáčí. Celý vnitřek hrnce je pokryt ostrými smirkovými zrny, které omelou slupku brambor. Co si vzpomínám, byl vynález v naší rodině použit jen jednou, takhle někdy zjara v roce 1972,  počítám odpoledne po kafi. Dál už ho nikdo nechtěl vytahovat, natož mýt. Pokud je aspoň stovka strávníků, je to dobrý pomocník, ale v armádě škrabala erteple banda vojáků u pluku s 1200 bojovníky. Mívali na to celou noc.  Jo a ruční škrabku.

Jinak mašina si nezadá s pohonem bojového vozidla pěchoty. Má dva výstupy, jeden rychlý a druhý šnekový s ukrutnou silou. Obsahuje kalená ozubená kola, valivá ložiska,   gufera,   mazací kroužky, olejovou lázeň s chladícími žebry, chybí už jen turbokompresor.   Jinak nic nového. Dnešní roboty se pyšní planetovým pohybem, tenhle to má odjakživa,  veškeré nádobí je z nerezu, ale ne z té čínské žiletky, alébrž z pořádného plechu (mimochodem dovede bramborovou kaši napěnit, že byste si ji rádi nacpali i do polštáře, jak je hedvábná), součástí, krom různých hnětačů, je ohebný hřídel s leštícími kotouči na stříbrné příbory, plněhodnotná bruska, mlýnek na koření, jiný na strouhanku, další na kávu, do mlýna na maso můžete dávat třeba kosti, aniž by se zadusil a korunu všemu nasazuje pohon míchací lopatky na zmrzlinu. K tomu firma dodávala dřevěnou bečku, která se pro výrobu zmrzliny plnila soleným ledem.

A včil mudrujte o pokroku. Žádný nevidím. alt

 
13.03.2015 09:22 Uživatel: Los
Věk:  65

Město:Praha

Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Popis činností a možností vašeho robotu mne nadchl. V případě, že se ho budete chtít někdy zbavit, jsem prvním zájemcem. Los

 
16.03.2015 20:30 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Napište mi spojení jako soukromou zprávu. Dík

 
21.09.2014 16:47 Uživatel: Medvěd
Věk:  50

Město:Valašské království

5000-6000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

A už jsi zkoušel sadit brambory bez slupky? Třeba potom vyrostou už oškrábané.

 
21.09.2014 19:12 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Tedy parku, ja nez bych myla nejaky ten udelator, radeji oskrabu tech par brambor. Kolik vas je doma? Resila bycha to az od 4 a vys!!

 
21.09.2014 19:19 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

kdyz to je par brambor na obed tak je mi to fuk, protoze to neskrabu ja , ja skrabu akorat na placky a to skrabu treba 5kg

 
21.09.2014 20:14 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

A cák by se stalo, kdybys brambory pořádně vydrbal, vyloupal vady a nastrouhal se šlupkou? Můžeš tvrdit, že pod ní je nejvíc vitamínů. Bejvaly doby, kdy jsem dával erteple do pračky, teda bez prášku a beze svědků

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Elektrická škrabka na brambory - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny