Téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze

05.01.2013 10:41
Uživatel: Darila
Věk:  59

Město: Praha

panter.jpg
500-1000
Odpovědí na téma: 9
Text: 

Máte někdo zkušenosti s ionizačními žárovkami?

Zajímalo by mne, zda je pravda, co v této reklamě píší.

 

Žárovka slučuje několik funkcní, slouží jako výkonná čistička vzduchu (eliminuje kouř z cigaret, nežádoucí pachy, pyl, alergeny, pachy zvířat), má 10 x větší životnost než běžná žárovka a také větší svítivost.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3692x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Ionizační žárovka
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
05.01.2013 11:09 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Myslím si, že je to naprostá blbost a způsob jak vytahovat z lidí peníze. Proč se tak domnívám? Ionizující záření je přísně kontrolováno (tuším jde o rentgenové a radiační záření - tedy záření z rentgenky a radioaktivních prvků) a v domácnostech vůbec nemá co dělat. Jiná žárovka nedokáže zničit biologický materiál z bílkovin - tedy např. pyl, alergeny ze zvířat atd.

Budu moc rád, když se k tomu vyjádří někdo jiný, podle mě je to hloupost. Že je to výkonná čistička vzduchu mi připadá taky jako blbost, protože by to muselo být masivně obaleno prachem - a to asi není v realitě pravda.

Takže raději hodit peníze do kanálu nebo si koupit něco jiného, ale ionizační žárovku nekupovat.

Jinak ale děkuji za zajímavé téma happy

 
05.01.2013 12:34 Uživatel: Darila
Věk:  59

Město:Praha

panter.jpg
500-1000
Téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Avi-díky, už běžím kupovat svíčky, také si myslím, že je to nadnesené, ale na druhou stranu jde o to, abychom se všichni přiučili. Tak a jdu si koupit svíčky.

Tady alespoň jasně vidíme postup - je to nádhera

 
05.01.2013 15:08 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Já nad tím pořád přemýšlím a pořád to nechápu. Jakým principem by vůbec žárovka měla zničit alergen? Pyl květů nebo prach ze srsti koček či psů (tedy látky bílkovinné povahy) přeci bude nadále pylem nebo prachem, i když si zapneš 8 žárovek (tzn. žárovka "nerozbije" molekulu bílkoviny).

Nedává to logiku, nemá to smysl.

Hrát si s pojmem "ionizující, ionizační" je dost ošemetné, protože ionizující záření způsobuje rakovinu vlivem mutace DNA v buňkách. Takže kdyby to bylo zdrojem ionizujícího záření, okamžitě by to muselo být staženo z trhu a označeno za velmi nebezpečné.  

 

Požádal jsem o vyjádření Honzu (uživatel jan155), jestli má stejný názor jako já. Snad k tomu něco napíše. Jan155 již mnohokrát ukázal rozsáhlé znalosti z oblasti techniky, tak snad napíše něco i k tomuto.

 
05.01.2013 15:40 Uživatel: Darila
Věk:  59

Město:Praha

panter.jpg
500-1000
Téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Pravda - chce to vyjádření odborníka, máš pravdu i mně to vrtá v hlavě, uvidíme.

 
05.01.2013 23:07 Uživatel: jan155
Věk:  27
100-500
Téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Mno. tak jsem tuwink Třeba tu na mě všichni netrpělivě čekáte wink

Rozhodně je v reklamě nadnesené slovo "výkonná", to je pěkná blbost a teď k realittě, také se domnívám, že žárovka není ionizační, nýbrž ionizující, to by jistou dle mého názoru funkci mít mohlo.

Pakliže by žárovka vyráběla záporně nabité ionty,  čímž by opravdu docházelo k jakémusi čištění vzduchu v místnosti (koneckonců na tomto principu fungují i některé čističky vzduchu, o kterých si dovolím z vlastní zkušenosti tvrdit, že fungují nebavme se o stupni účinnosti), takže tento princip ano, netuším, jak by přesně fungovala ta žárovka, ale v principu na generování záporných iontů je potřeba vysoké napětí (to v té úsporce je), nicméně jen toto k čištění vzduchu nestačí, ale tento proces to podporuje (proto jsou tímto vybaveny i čističky vzduchu, které jsou doplněny např. o UV lampu a/i/nebo HEPA filter) Takže jistou váhu by to mýt mohlo, nicméně se zcela rozhodně nejedná o výkonnou čističku. Tyto výše uvedené informace vycházejí z toho co vím a jsou podpořeny nějakým mým uvažováním, ale neseděl jsem 3 hodiny u internetu, abych se dopracoval o 100% odpověď. Pěkný den.

 
09.12.2013 16:31 Uživatel: Buddha666
Věk:  25
Téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Bez ohledu na to jestli ionizuje nebo ne … tak za 80Kč 125W vykona usporka zerouci 25W bude dobra.

 
11.01.2014 08:57 Uživatel: vladimir70
Věk:  43
Téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

To jo, to je dobrá cena za úsporku, jestliže se její životnost nesnižuje o její "ionizující" vlastnosti.

 

 
12.02.2016 19:38 Uživatel: AKIRDA
Věk:  33
Téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Dobrý den.

Kdysi jsem si koupila ionizační žárovku v nějaké akci. Nevím, do jaké míry má blahodárný vliv na čistotu vzduchu, ale z vlastní zkušenosti vím, že nějakým způsobem podporuje růst rostlin. Měla jsem ji v místnosti orientované na sever a celou zimu mi tam kvetly pokojové květiny!!!

    Navíc - a možná i v souvislosti s tím - působila velmi kladně na náladu všech členů rodiny. Takže něco navíc určitě "umí", otázka je, zdali je to zdraví prospěšné či nikoli.

To ať posoudí větší odborníci.

 
25.01.2019 22:08 Uživatel: Ales
Věk:  57
Téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Ionizační záření se používalo v nemocnicích na dezinfekci. Ionizační žárovky funguji, ale ty správně fungující už se nedají sehnat. Tato zde popisovaná určitě ionizační není, pouze světlo z ní vystupujici vypada (napodobuje) ionizační lampy

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Ionizační žárovka - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 3
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 2 témata
Počet témat celkem: 16045
Počet odpovědí celkem: 173004
Počet registrovaných: 4841 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Souziti s parnerem, roznilne zvyky?
Nejkomentovanější za 7 dní: Souziti s parnerem, roznilne zvyky?
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny