Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012

28.11.2012 00:24
Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Odpovědí na téma: 24
Text: 

Jsem velice ráda, že jsem objevila tento rozhovor Dana Landy. Teď už mi je jeho vystoupení na letošním Zlatém slavíku více jasnější.

A já mu fandím!



Kouzelník Žito je fakt naštvaný šašek, říká Daniel Landa

Daniel Landa

Daniel Landa Autor: DENÍK/Milan Říský

včera 06:00

Plzeň /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – S Danielem Landou dělám rozhovory pravidelně několik let. Jenže tento byl jiný. Nešel jsem totiž za Landou, ale kouzelníkem Žitem, ve kterého se Landa ve věku čtyřiceti čtyř let přetransformoval.

 

A místo hudby jsme mluvili o současné krizi, ze které chce Žito ukázat bájné Bohemii cestu ven.

Možná je to blázen, možná přehnaný idealista. Změnila se jeho rétorika, pro jadrné výrazy na stranu politiků nejde daleko. Ale v jádru je to pořád ten Dan Landa, kterého znám. Ten, který vám nereaguje na telefony a zprávy, a pak vám dvě hodiny před koncertem zavolá, že rozhovor samozřejmě není problém, ať s ním jako vždy počítám.

Je pořád ten, který má tendence dělat velké věci a zaníceně o nich hovořit a na svou stranu strhnout davy. Daří se mu to, i když s koncem jeho hudební kariéry mu část jeho fanoušků ukázala zdvihnutý prostředníček. Jemu to je ale jedno. Už totiž není Landa. Možná by se hodilo rčení „král je mrtev, ať žije král, " jenže Landa není král. Je to šašek a blázen Žito, jak o sobě teď říká.

Daniel Landa

Mluvíme spolu takřka přesně na den po roce. Co se od té doby změnilo?
Změnilo se toho za ten rok opravdu strašně moc.

Můžeš být konkrétnější?
Nechci povídat do médií, nejsem povídálek. To byl Daniel Landa. Teď jsem Žito a ten je na slovo skoupý. Žito říká pouze trefné a kejklovité věci. Tak jak uzná za vhodné.

Je to tedy konec Dana Landy jako hudebníka, opravdu jedeš poslední turné?
V rámci České republiky určitě ne, ale v rámci Daniela Landy jako hudebníka ano. Ještě uvidím, co bude. Pro zahraničí chystám druh hudby vycházející z extrémních výkonů, které budeme demonstrovat na extrémních sportech, a to by se mi v Čechách lidi akorát tak vysmáli. Pokud s tím někdy vyrukuju v České republice, tak to bude až poté, co to přijmou v zahraničí. Ale tady s tím vážně začínat nebudu.

Daniel Landa na svém posledním turné.

Co si pod tou hudbou mám představit?
Bude to koučingová hudba vznikající v rámci stimulace, která dokáže navodit v lidech klid nebo také sílu. Hudba se k tomu hodí jako prostředek. Ale muziku k pobavení už opravdu dělat nehodlám.

Kdy přišlo rozhodnutí, že se Dan Landa přetransformuje v čaroděje Žita?
Musím říct, že se mi ta myšlenka rodila v hlavě už dlouhou dobu, jen jsem lehce tušil, že dráha kouzelníka a hudebníka se protne ve věku 44 let. Je to dlouhá cesta, která ústí. Za můj život se mi spousta věcí vydařila, stejně jako nepovedla. Teď začíná ta část, o které dlouho mluvím, tedy runoví bojovníci a templáři. Je to kejkle, a co si o tom kdo myslí, mi je upřímně jedno. Co dělám, je čistě moje věc a nikomu do toho nic není. Nezajímají mě cizí komentáře, stejně jako průpovídky novinářů. Ať lidi nejsou drzí, protože i novináři se může stát, že když bude hrubý víc, než by byl například v hostinci, můžu se zjevit u jeho dveří a vytahat jej za ucho.

Jak tomu mají podle tebe předejít?
Doporučuji se k sobě chovat přes média tak, jak bychom se k sobě chovali mezi čtyřma očima. Ostré tužky nechť o mně píší cokoliv, ale jen tak, jak bychom si to byli schopni říct. Jinak se opravdu může stát, že někoho vytahám za ucho. A doufám, že mi při tom nezůstane v ruce.

Nedá se tato rétorika považovat za vyhrožování?
To není vyhrožování. Jestli mě někdo bude urážet, tak musí počítat s následky. Když o mně někdo napíše, že jsem hloupý jelimán, tak jej zkrákám z legrace za ucho. Jsem přeci Žito, šašek a blázen. Jako zpěvák Landa bych to udělat nemohl, protože by to z mé strany bylo ješitné a bláznivé. Ale Žito je vrtošivý šašek, který hrubiána za ucho vytahá. Protože hrubý jazyk špatný jest.

Daniel LandaJméno Žito vychází ze staročeských pověstí. Proč sis je zvolil?
Žito tu byl podle pověstí v době, kdy se kradlo, a pomáhal napravovat zlořád. Žito není konec Daniela Landy, ale jeho pokračování. Chci se stát obsahem písní, ze kterých vychází naděje a jsou v ní zakódované hodnoty. A já je chci nabídnout lidem v Bohemii, a nejen zde. Tvrdíme, že současná krize je krizí hodnot. A právě Žito může být agresivnější a obratnější než Landa. Může vzkazovat lumpům nahoře, ať si dají pozor, a že do roka a do dne budeme účtovat. Žito je fakt naštvaný šašek. Landu by za to, co říká, zavřeli, ale já jsem blázen, co cinká rolničkami, a je na ostatních, zda mě budou brát vážně. A za národ říkám: „Byli jsme okradeni, vracejte zlodějové zlodějský, kradaři kradařský. "

A když nevrátí?
(Landa se na chvíli odmlčí a pak pokračuje) Neptejte se mě takhle. Napište, že se Žito záhadně usmívá. A rolnička cinká. Žito je blázen, na to nesmíte zapomínat. Neberte mě vážně. (Na chvíli se opět odmlčí a pak s úsměvem pokračuje. ) Přešel jsem do vykání a mluvil jsem s tebou jinak úmyslně. Představil jsem si, že jsi nehodný člověk, který této zemi ukradl několik milionů.

Takže bys se mnou mluvil tímto tónem?
Přišel bych za tebou v lásce a nenazýval bych tě zlodějem. Chtěl bych, abys peníze, které jsi ukradl, ale my to tak nenazýváme, vrátil prostřednictvím lidí Bohemii a zachránil ji. Zloděj bude informován, že není zloděj, ale záchrana. Rád totiž vrátí peníze zemi. Moc rád.

Jakým způsobem je má České republice vracet?
Našel jsem si osobnosti z různých odvětví, jako je věda, filozofie nebo sport. Včas jejich jména ohlásím, zatím jim pracovně říkám vládcové bájné Bohemie. Ti lidé jsou dlouhodobě úspěšní a peníze, které získáme, a ty, které se budou vracet, oni investují do rozvoje národa českého, aby země mohla peníze dále generovat. Připravil jsem devatenáctičlenný mozkový trast jako vyšehradskou vládu a je to neuvěřitelný mozkový potenciál. Těm budu sloužit a pomáhat. Peníze si z toho žádné pro sebe nenechám.

A jak se hodláš živit ty?
Budu živ koučinkem. Už k dnešnímu dni mám neuvěřitelné kontrakty. Kdybych měl zisky jako Madonna, což ve výsledku není tak těžká cesta, vydělám víc než třeba sto rodin. S takovými příjmy nemusím zůstávat jen u snění. A když velké peníze mít budu, plánuji je investovat do naší vlasti. Nepotřebuji, aby byly peníze získávány daněmi. Na politiky kašlu, stejně mě daněmi akorát okrádají. Ať se jimi třeba udáví. V zahraničí si vydělám mnohem víc a lidem, kteří je neinvestují do státu, je nehodlám dávat. Češi se budou muset naučit znova obdělávat pole, protože nemáme ani svůj česnek, jablka či trička. Ale ta doba přijde a není daleko. Nejlepší bude chytit se za ruce a s tím nejlepším, co máme, bez ohledu na politiky a další debily, uděláme záchrannou akci nazvanou bájná Bohemie a naučíme zemi znovu žít.

 

Autor: Milan Říský

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 5629x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Vystoupení Žita kouzelníka na Zlatém slavíku 2012
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
28.11.2012 05:32 Uživatel: zelí
Věk:  45
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

jo, správně, upřímné, věcné - ať žije čaroděj Žito

 
28.11.2012 07:19 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Zvláštní byl vždycky a je to jeho způsob, jak ovládnout vlastní bezmoc a apatii národa vůči okolnímu dění.

 
28.11.2012 08:34 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Daniela Landy si moc vážím, je to inteligentní muž, ráda poslouchám jeho hudbu a jeho texty mají něco do sebe, nejsou to jen kecaní do hudby, moc se mě i líbilo, jak přezpíval písničky od Karla Kryla, musela jsem brečet, když jsem slyšela předělávku písničky Anděl od skupiny Embassy, někteří umělci by opravdu neměly nic předělávat, ale to je věc názoru, každýmu se líbí něco jiného... a Landa má taky pěkný hlas...

Rybko ten rozhovor jsem si přečetla a jsem moc ráda, že jsi ho sem vložilahappy

 
28.11.2012 08:57 Uživatel: Julie
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

     Nemusím jej. V patnácti byl jeho Orlík pojem, jenže jsem z toho vyrostla. Podněcování k násilí není moje parketa. Mám raději když se řeší věci v klidu s jasným výsledkem. Urážet lidi v přímém přenosu není nic diplomatického. A propagace k nacismu je výsměch všem obětem 2 sv. války.

 
28.11.2012 09:39 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Juli.... taky jsem z toho byla v rozpacích, když jsem ho viděla na Slavíku a myslela jsem, že mu přeskočilo.... že podporuje Karla Janečka a jeho Pozitivní evoluci, která má přispět k lepšímu životu v naší zemi.... BEZ násilí.... jsem taky věděla, ale až tento rozhovor mi otevřel oči. Na tom Slavíku se schválně choval takto hrubě, aby vzbudil POZORNOST a zaujal, .... aby si už lidi konečně uvědomili, že to není normální, aby byla naše země rozkrádána hrstkou mocných tam nahoře a aby nebyli pořád jen tím poslučným stádem ovcí, chodili k volbám  a nebylo jim už všechno jedno.... A to se mu myslím povedlo. Dál už to bude na nás všech...

 

 

 

 
28.11.2012 09:48 Uživatel: Julie
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

    Rybko promiň, ale mám jiný názor. Na nás, je to už dávno. Národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Jsme lhostejní, závistiví, nepřejícní. Jestliže dokážeme dva dny chodit v Praze kolem ležícího člověka.... nemůžeme chtít mít ve vládě chytrou horákyni.....

    A Landa si vybral sám, číslo 44 se dá napsat i jiným fontem. Promiň.

 
28.11.2012 12:01 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Juli... nemusíš se omlouvat, ... každý přece máme právo na svůj názor... v pohodě... happy

 
28.11.2012 09:50 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Rybičko, už zase ryjeme držkou v zemi.  

 
28.11.2012 09:12 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Díky za ten článek. Včera jsem v TV viděla Landu, zrovna jen takový střih, když procházel v té mikině kterou má na sobě  a na ní jsou ty dva blesky.  

Zcela jistě to vyjadřuje něco jiného než jsme zvyklí a byl u toho i  jakýsi spot o hajlování a to jsem se divila.  

Prvně mi blesklo hlavou že zešílel a pak jsem to vypustila s tím, že se to nějak vysvětlí.  

 

Landu mám ráda. Je to vlastenec a i když na něj lidi nadávájí, o něco mu jde.  

Nekecá a dělá. Málokdo ví, že založil nadaci Malina.  

Možná s ním přijedou i Blaničtí rytíři. Kdo ví.  

 

 

 
28.11.2012 10:05 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Všichni jdem jako stádo na porážku, on zvedl hlavu a už po ní dostává. Jen zpívat nestačí, o tom se už přesvědčili mnozí před ním. Je fajn, že má i své kritiky a vyhledavače skrytých úmyslů, protože to je taky důkaz, že ani tyto lidi nenechal lhostejnými.

 
28.11.2012 11:54 Uživatel: Ruda
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

    Pokud si budete chtít poslechnout krátký rozhovor  Dana Landy, proč má na své mikině číslo 44  a  proč dělá, to co dělá, tak je to na této adrese.....

http://prask.nova.cz/clanek/novinky/dan-landa-mame-exkluzivni-vyjadreni-k-proslovu.html

 

  ... ...písnička...

 
28.11.2012 16:28 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Jsem tu jen na skok, ale budu se muset taky podívat, protože jeho proslov ve Zlatém slavíkovi 2012 byl chaotický, kdy nekoordinovaně otevřel několik témat a já jsem vůbec nepochopil, co tím chtěl říci.

 
28.11.2012 20:16 Uživatel: Bivoj
Věk:  90
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Landa: Proklamace nebo vážné úmysly? Kdo ví.

 
28.11.2012 21:06 Uživatel: Ruda
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

 

Otázky na Dana na facebooku
Otázka
Dobrý den, chtěla jsem se zaptat, věříte nějakému politickému uskupení v České republice? Škoda, že jste nešel do politiky Vy sám, věřím Vám a Vám podobným. Mějte se pěkně a přeji vše dobré. Dana(Dana (Praha))
Foto
Ne. Řešení hledám mimo politiku. Ale jde to velmi ovlivnit, jak třeba říká Karel Janeček a jeho projekt Pozitivní evoluce. Teď se snažíme spojit síly s celou řadou pozitivních a tvůrčích lidí. Nemusíme jen čumět jak nás berou u držky.
Otázka
nemam otazku poznam vasu tvorbu aj cez KKryla bolo treba opluvat aj tie predchadzajuce roky aj tieto stoja za.... mozno len sliny zmenili svoju prichut drzim palce kecat mozu len ti co nevedia do coho kecaju(groffero)
Foto
Díky.
Otázka
Dobrý den. Ještě jste v tom podivném spolku s Vidímem? Odpovězte mně slušně, pokud to neumíte tak neodpovídejte. Děkuji. (setug)
Foto
Ne prosím, vážený pane.
Otázka
Zdravím a držím s Tebou. V kolik v neděli na Vyšehradě? Rád si přijdu cinknout. Díky. (Radůz)
Foto
Ve 12:20 sraz, ve 12:21 se začíná cinkat a ve 12:26 je konec a okamžitý rozchod beze slov. Nadhled, pohodu a klid s sebou.
Otázka
Dobrý den, pane Lando, díky za to, že jste konečně (jako jediný z umělecké branže) dokázal natvrdo říci celému národu, jak to tady v Česku chodí. Velmi to oceňuji a držím Vám pěsti. Národ, který zapomíná svoji historii a schovává se ve slepých uličkách nedopadne dobře... Škoda, že podobných umělců není v ČR více.... (Zuzana Kratochvílová)
Foto
Teď už to snad bude lepší. Držím palce Tomášovi Klusovi, mohla by z něj vyrůst podobná autorita jako Karel Kryl, nepodlehne-li nějakým pokušením na cestě.
Otázka
Proč ta debilní změna, měl jsem rád Daniela Landu netradičního rebelujícího zpěváka a skladatele, na kouzelníka Žito bych se mohl slušně řečeno vykašlat. Je to proto, že nevyšel poslední muzikál podle představ, nebo už i zde zafungovala vládní mafie? Proslov na slavíkovi stál, opravdu slušně řečeno za prd, napsat co si o tom doopravdy myslím by mi ihned zacenzurovali, protože to nejsou slušná slova. Proč k tomu došlo? (Jirka)
Foto
Dělám si, co mě napadně. Kdyžtak přelaďte na jinýho zpěváka, to přece není problém.
Otázka
Dobrý den, pane Lando, jak to chcete udělat aby se to tady zlepšilo, já ač optimista už přestávám věřit, ale fandím vám budte zdráv s pozdravem erika. (erika fiedlerová)
Foto
Na to se zeptáme osobností, které jsem shromáždil. Mějte trpělivost.
Otázka
Pane Žito (pan Daniel Landa mi vyhovoval víc), Chcete se stoupenci Kouzelníka Žita přejít do roviny politických kruhů a na změnách se podílet aktivně, nebo skončí jen u protestů cinkání rolničkou. Protože Vaš nový postoj pořád nechápu, ale chtěl bych. Fandím Vám. (Jakub SVOBODA)
Foto
Nechci. Kašlu na rozdělovače daní, politiky a tyhle prezidenty kandidáty. Za vlastní prachy se chci podílet na rozvoji této země a volám k tomu další boháče a schopné lidi a mozky. A našel už jsem jich celou řadu. Opakuju - za vlastní prachy, ne z daní, takže v klidu. Celá politika ať jde do hajzlu. Jsem aktivní a kreativní občan, chci pomáhat budovat. Nejsem vůdce nebo politik.
 
28.11.2012 22:15 Uživatel: MitsCa
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Já nevím. Zatím v tom vidím velkou podobnost, i když daleko menšího rázu, s Jásirem Arafatem.

 
29.11.2012 13:55 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 


Chci zazvonit, aby zloději věděli, že na ně myslím. Třeba se někteří z nich zastydí a v lásce otočí část svých zdrojů tváří k ČR. Kdo ví.

Kdo nechce mlčky zvonit, nechť zůstane doma. O průser vytvořený hlupci nestojím.
Nadhled!

Je to kejkle  -  Zlodějové vracejte happy   Žito



 
30.11.2012 19:11 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 


> Pozitivní evoluce
>
> Vážení
> příznivci Pozitivní evoluce,
>
> rádi bychom Vás informovali o novinkách
> a chystaných aktivitách.
>
> POZITIVNÍ MĚSTA
>
> V zaplněné Lucerně před 2500 lidmi vyvrcholilo
> turné Pozitivní města, v jehož rámci jsme
> navštívili všechna krajská města. Našich diskusních
> setkání se zúčastnilo přes 8500 lidí. Na
> pódiích divadel a kulturních domů s námi
> diskutovalo 37 osobností, za všechny jmenujme Fero
> Feniče, Václava Cílka, Jana Hnízdila, Jiřinu Šiklovou,
> Václava Marhoula, Stanislava Bernarda, Ivana Havla, Radima
> Jančuru, Milana Šteindlera, Tomáše Hanáka
> a další.
>
> Na univerzitách v jednotlivých městech
> s námi diskutovalo přes 1600 studentů i jejich
> profesorů. Velmi si vážíme toho, že jste
> za námi přišli, zapojili se do diskuze,
> inspirovali nás svými podněty, e-maily,
> že Vám zkrátka nebyl a není lhostejný stav
> naší společnosti a že stejně jako
> my cítíte, že je potřeba s tím
> něco dělat. Na jednotlivé záznamy se můžete
> podívat zde.
> Budeme velmi rádi, když s námi budete rozvíjet
> i další připravované projekty.
>
> 12 LET OBNOVY A REGIONÁLNÍ KONFERENCE
>
> Dobrá zpráva je, že se do Vašich měst
> vrátíme. Od února do dubna 2013 chystáme
> v krajích sérii konferencí, jejichž tématem
> je řešení problémů a strategie rozvoje
> Vašeho regionu v budoucích letech. Výstupy
> z těchto konferencí budou transparentní inspirací
> pro pracovní skupiny odborníků, kteří poskládají
> vizi České republiky a následné kroky vedoucí
> k jejímu naplnění. Vizi, která v sobě spojí
> poznatky ze všech oborů, vizi, kterou
> má každý racionálně fungující stát,
> a která je závazná pro všechny vlády,
> ať už je tvoří jakékoliv strany
> z politického spektra. Realita současnosti
> je taková, že v České republice vize
> chybí. Vlády vládnou čtyři roky podle hesla
> „po nás potopa“. Chceme to změnit.
> I s Vámi. Přijďte s námi
> a odborníky diskutovat klíčová celostátní
> i regionální témata. Předběžně se můžete
> přihlásit zde.
>
> Nadále budeme pokračovat v diskuzi
> o hodnotách. Přizveme do ní odborníky,
> vysokoškolské profesory i všechny ostatní aktivní
> spoluobčany, kteří společně s námi vytvoří vizi
> České republiky na následujících dvanáct let.
>
> VOLEBNÍ ZÁKON
>
> Nechali jsme si od Mezinárodního
> politologického ústavu MU v Brně vypracovat
> průzkum námi navrhovaného volebního
> zákona. Podle jeho výsledků, které byly zpracovány
> na vzorku studentů, zavedení nového volebního
> systému s minusovým hlasem výrazně zvýší
> motivaci voličů jít k volbám, takže výsledek
> voleb bude mnohem demokratičtější. Minusový hlas bude
> zároveň pojistkou proti populismu a extremismu. Podle
> 80% respondentů je navrhovaný volební systém
> lepší než stávající systém do Poslanecké
> sněmovny a podle 70% je lepší než současný
> systém do Senátu.
>
> KONTAKTNÍ MÍSTA
>
> Pokud nám chcete pomoci s distribucí našich
> dárků (náramků, placek a dalších věcí
> s logem Pozitivní evoluce) a máte třeba obchod
> či restauraci, nebo víte o místě,
> kde by bylo možné tyto předměty rozdávat
> zájemcům, dejte nám vědět. Stačí vyplnit
> formulář a my se s Vámi
> v krátké době spojíme a domluvíme
> podrobnosti.
>
> S  pozdravem
>
> Karel Janeček a tým Pozitivní evoluce
>

 

 
03.12.2012 11:16 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Kdo má zájem, koukněte, jaký byl v neděli   Vyšehradský advent.... happy

 
08.12.2012 13:26 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

Daniela Landu znám jiného. Hodně se změnil. Nemám z toho moc dobré pocity. Ale každý ať si myslí co chce.

 
30.11.2015 21:15 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

 

Z DNEŠNÍ TISKOVÉ KONFERENCE DANIELA LANDY.   BUDETE ASI PŘEKVAPENI, TAK JAKO JSEM BYLA JÁ. JE TO BOREC!     NEZKLAMAL… alt

 

 

 

RUŠÍM TURNÉ ŽITO DOJEZD 2016

VYSVĚTLENÍ - TEXT CELÉ DNEŠNÍ TISKOVÉ KONFERENCE DANIELA LANDY:

Vítám Vás na tiskové konferenci Daniela Landy a poprosím Vás, abyste případné otázky pokládali až po skončení jeho celé řeči. “

 

 

 

 

 
30.11.2015 21:31 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

TAKŽE MI TO ZDE CELÉ NEVYTISKNETE?    HMMMM.


NEVADÍ, KDO BUDE MÍT ZÁJEM, NAJDE SI TO CELÉ NA FACEBOOKU DANIELA LANDY.

 
30.11.2015 23:14 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 


Tak podobný článek…

 

Praha – Zpěvák Daniel Landa spojil své síly s bývalými členy speciálního vojenského útvaru SOG a afghánskou komunitou a rozhodl se bojovat proti radikálním islamistům.

Zároveň oznámil, že z bezpečnostních důvodů ruší koncertní turné, a vyhlásil petici proti plánované regulaci Evropské komise, která chce omezit držení střelných zbraní.

Daniel Landa na pondělní tiskové konferenci nejdříve zavzpomínal na píseň Nad Afghánistánem, které předcházela návštěva tamních vojenských základen.

„Tato píseň reflektuje Afghánistán trošku jinak, než jak jej lidé znají ze základen, “ vysvětlil Landa, na kterého se následně obrátila mezinárodní afghánská komunita a poděkovala mu za pozitivní prezentaci země.

Čeští zástupci této komunity pak Landu seznámili s problematikou islámského terorismu. „Varovali mě před obrovským nebezpečím ze strany těchto extremistů a jejich spojenců, které se blíží na Evropu. Dále mne vyzvali, abych se k tomuto boji aktivně připojil, “ řekl Landa a podotkl, že toto varování a výzva k boji přišly v roce 2009.

Landa následně zkontaktoval tehdejšího šéfa Vojenského zpravodajství, generála Ondreje Páleníka, na jehož doporučení vstoupil do aktivních záloh.

Ty musel ze zdravotních důvodů později opustit, předtím však absolvoval ostrý výcvik. „Rozhodl jsem se ve své misi pokračovat už ne jako voják České republiky, tedy alespoň tak nějak pod ochrannými křídly všech našich spojenců, ale jako táta a hrdý občan České republiky, který miluje tuto krajinu, " tvrdí Landa.

Poukázal na provázanost bývalých členů elitní vojenské skupiny SOG s afghánskou komunitou bojující proti radikálům.  

Protože tito lidé s radikálními islamisty bojují mnoho let, jsou to ti nejlepší učitelé a spojenci."    

Zpěvák se teď chce sejít se zástupci české vlády a nejvyššími bezpečnostními složkami státu a svoje poznatky a informace jim přetlumočit. Pak uspořádá další tiskovou konferenci, na které vysvětlí další záměry.  

Landa se vyjádřil i ke kejkli na Slavících, kde s kohoutem v ruce představil kouzelníka Žita.

I tohle podle něj byla předem připravovaná akce. „Z  pódia měly tehdy zaznít dvě důležité informace, za prvé Landa se zbláznil, je nevypočitatelný a nečitelný. Za druhé, pozor vy v podsvětí, kteří chcete jakkoliv ohrozit na zdraví nebo na životě Karla Janečka… Obě informace na veřejnost pronikly dokonale. “

Zpěvák se kvůli bezpečnostním rizikům rozhodl zrušit velké turné, které plánoval na příští rok, na setkání s fanoušky a příznivci využije menší prostory.

„Z kompetentních míst jsem dostal jasné doporučení, že jestli odhalím tuto kartu a zprůhledním kódovou řeč, změní se radikálně bezpečnostní situace kolem mojí osoby. “  

Příští rok se také rozjede velká petiční akce, kterou se chce Landa postavit proti záměrům Evropské komise regulovat zbrojní zákon. „Čechy to může v době rostoucích rizik zbavit svobodného práva hájit své domovy, “ dodal Landa.  

autor: Marek Pros

 
01.12.2015 10:41 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

 

Tak jsem celou Landovu tiskovku objevila na you tube, tak moc doporučuji poslechnout.

 


 

 

 
04.11.2020 22:00 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Text uživatele: 

  Protože dnes (04.11.2020) slaví DANIEL LANDA své 52. narozeniny, tak je tady

 

skvělá příležitost popřát mu vše 

 

 nejlepší do dalších let, hlavně hodně zdraví a síly … a taky hlavně poděkovat za Blanický manifest…!

                                                                                                              DANE, jsem moc ráda, že JSI!

                                                       

 

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Vystoupení kouzelníka Žita (Dana Landy) na Českém slavíku 2012
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny