Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze

14.02.2015 21:17
Uživatel: Anetta
Věk:  22
Odpovědí na téma: 28
Text: 

Ahoj,

slyšela jsem o lisu na PET lahve. Napadlo mě to koupit babičce, petky zásadně vyhazuje "nafouklé", protože je pořádně nezmáčkne.  

Máte to někdo doma? Je to dobrý nebo se vůbec nevyplatí do toho investovat?

alt

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 2615x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Lis na petlahve
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
14.02.2015 21:22 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

PET lahví vyhodím za rok strašně málo (snažím se šetřit přírodu), ale když už se k ní nějakým omylem dostanu, když je prázdná, povolím vršek a nechám ho na lahvi navolno, lahve položím na zem, pošlapu ji a jak na ní stojím, vršek pevně utáhnu. PET lahev zůstane deformovaná a podtlakem se nevrací do původního tvaru. Pro mě by to byl krám do domu, který bych nikdy nevyužil, pro babičku to možná může být fajn, protože pokud se špatně ohýbá k zemi, mé artistické výkony by asi nedala.  

 
15.02.2015 09:07 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Avi, jak víčko utáhnu na PETce?  

Víčka se sbírají a pak nosí do školky.

 
15.02.2015 13:11 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Do školky? Co s tím chudáci děti budou dělat?  

 
15.02.2015 13:58 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

nosí to do nějaké sbírky a nějaké nemocné dítě za to dostane peníze… nebo tak něco.

 
15.02.2015 18:37 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

dej adresu, poslu jim krabici vicek

 
15.02.2015 19:35 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
 
15.02.2015 21:57 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Barča to našla

 
16.02.2015 07:24 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

ja ale nemyslel tu firmu co to vykupuje to tem potrebnym muzu poslat rovnou penize

 

ja myslel adresu beu at si ty vicka odnese do skolky

 
16.02.2015 08:11 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Stačí, aby sis prošel odkaz a dozvíš se, že je klidně můžeš zaslat na tu firmu sám jen s údaji, které získá Beu_Pet od dané školky. Tzn. pro koho ta školka víčka sbírá. A klidně můžeš napsat jako odesilatele děti Beušky, nebo dotyčnou školku.

Já ten odkaz prošla a tak vím, že oni nevyplácejí nikomu hotové peníze, ale zasílají je na účet konkrétního dítěte, pro které jsou víčka určena.

 
16.02.2015 09:42 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Sbírá se adresu pana Zahradníka, s pánem jsem mluvila a opravdu to lidé posílají k nim. Má tak přímou kontrolu nad tím, kolik víček se odevzdalo a kolik víček se má přičíst na účet v penězích.  

 

 

 
17.02.2015 19:23 Uživatel: Hříbeček
Věk:  68
1374524401_002.JPG
3000-4000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Beuš, rád bych Ti víčka poslal, nebo dovezl, ale nemohu neboť mi to sbíráme pro tohohle klučinu. : alt

 
17.02.2015 19:55 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Hříbečku, je jedno pro koho sbíráš, hlavně když je nevyhazuješ alt

alt

 
17.02.2015 07:25 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  43

Město:Praha

500-1000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

To chceš jako posílat poštou? Nedáš za poštovné víc, než je výkupní cena těch víček? Přijde mi to trochu neefektivní.

 
17.02.2015 19:21 Uživatel: Hříbeček
Věk:  68
1374524401_002.JPG
3000-4000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Cena za1 kg víček je zhruba  7KČ. Ale pro tyto účely je snad jiná.

 
18.02.2015 07:21 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  43

Město:Praha

500-1000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

No já že můžeš rovnou poslat peníze, pokud už tak mermomocí chceš pomoci.

Mně přijde někdy trochu líto, když vidím, jak obrovskou režii mají různé dobročinné akce, kdy značná část peněz skončí na fungování systému jako takového (tisk letáků, výroba nebo nákup propagařních předmětů, doprava, platy zaměstnanců (celkem mě překvapilo, když jsem zjistil, že různí vybírači příspěvků v metru či tramvaji jsou často normálně placení zaměstnanci), atd).

Takže abys neposlala 10 kilo víček a nedala přitom 80 Kč za balík.

 
16.02.2015 22:15 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

To není vůbec špatný nápad  alt

 
15.02.2015 08:19 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  43

Město:Praha

500-1000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Tohle se vyplatí ve firmách, které si platí vlastní kontajnery a mají vysokou produkci PET lahví. V domácnosti, která za odvoz tříděného odpadu neplatí je to další krám do bytu.

 
15.02.2015 13:16 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Super by bylo, kdyby ve firmách vůbec PET odpad neprodukovali alt Dá se uvařit čaj nebo ředit džus. Přírody je mi fakt líto. PET flašek se bude zbavovat tisíce let. Lidi jsou podle mého názoru k přírodě hrozně neohleduplní a sobečtí. Je to takové "po nás potopa", žijeme jen cca. 80 let a co bude pak je nám jedno.  

Šok pro mě byl i to, že vyvážíme uhlí do zahraničí. Až ho jednou spotřebujeme, tak nebude. Pokud by byla z nějakého důvodu energetická krize, tak budeme nahraní. Mohl bych pokračovat se satelitními městečky atd. atd. K planetě se chováme, jako kdyby byla na jedno použití a až ji vybydlíme, tak šup na jinou.  

 
16.02.2015 14:49 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  43

Město:Praha

500-1000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Ono s tím uhlím je to složitější. Není totiž uhlí jako uhlí - nejvíce se ho u nás spotřebovává v teplárnách a ty jsou projektovány na uhlí určité kvality a není tam možné nasypat jen tak něco, jako doma do kamen. Nevím, jestli se od nás vyváží uhlí do Německa, ale třeba teplárny ve vlastnictví ČEZ a Energetického a průmyslového holdingu zase dováží část uhlí z Německa.

Vždy je to nějaký poměr ceny, kvality a nákladů na úpravy ("přestavby" na uhlí jiné kvality). Hodně hraje roli i majetková provázanost vlastníků dolů a tepláren či elektráren, v minulosti byly případy, kdy některé doly nechtěly dodávat teplárnám ve vlastnictví konkurence, případně se snaží požadovat nesmyslnou cenu.

 

Že by uhlí bylo málo, toho se nebojím, když je u nás, v Německu či Polsku je ho dost, je to jen otázka dopravy a ceny. Samozřejmě výše jeho spotřeby v budoucnosti záleží na nastavení tzv. energetického mixu (jestli se rozhodneme zvýšit poměr zastoupení jaderné energie právě na úkor spalování uhlí). Současná mediální kampaň ohledně prolomení limitů tak je spíše o tom, kdo na dodávkách teplárnám vydělá, než o tom, že by uhlí v budoucnu nebylo.

 

Co se týče PET lahví, tak proběhlo několik studií, které srovnávaly vratné skleněné obaly s jendorázovými PET a vyšlo to tak nějak jako plichta. Vyšší spotřeba pohonných hmot na přepravu těžších lahví do obchodu a zpět a ekologická zátěž způsobená mycími prostředky při uvádění použitých lahví zpět do oběhu se tak nějak vyrovnala s náklady na recyklaci PET (snad ty vratné obaly vyšly i mírně hůř).

 
15.02.2015 15:13 Uživatel: Leňa
Věk:  45
1058[1].jpg
1000-2000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Nebo takto. 

Či takto apod.

 
15.02.2015 16:08 Uživatel: Kamil.K
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

My jsme to kupovali tchýni, taky má problém se ohýbat, takže to celkem využívá… Pro starší lidi je to podle mě ideální nebo když máte opravdu hodně petek na vyhození Ten kdo pije převážně balenou vodu, to nejspíš využije…

 
15.02.2015 19:41 Uživatel: Jana.L
Věk:  37
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

My lis využíváme celkem pravidelně, jelikož sbíráme právě ty víčka pro děti do školy. Petky se pak vraceli do původní formy a měli jsme pak hned plný koš Jsem s tím spokojená, myslím že pro seniory je též užitečná věc

 
15.02.2015 19:52 Uživatel: Pan Sova
Věk:  72
Sova.jpg
2000-3000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

U nás se PET lahve objeví, jen když k nám někdo nějakou dovleče. Pokouším se vždy na PET lahve najít nějaké sekundární využití, například na olej do sekačky, nebo motorové pily, který kupuji nalévaný, atd. Ostatní pošlapu jako Avatárek, ještě si člověk zacvičí a musí se sehnout, skvělý pohyb.

 

Nedovedu si představit množství lahví, aby se nějaký specializovaný lis doma vůbec vyplatil. Nevratné lahve bych osobně zakázal, je to otřesné plýtvání a znečišťování životního prostředí. Pitnou vodu si upravuji ve filtru eSpring s filtračním blokem z aktivovaného uhlíku. Nemusíme domů vláčet tuny lahví a pak řešit jejich likvidaci, navíc šetříme peníze. Snažíme se nic v Petkách nekupovat, a tak problém prostě nevzniká.

 
16.02.2015 14:57 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  43

Město:Praha

500-1000
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Už jsem to psal výše - ono srovnání jednorázových PET a vratných skleněných nevychází jednoznačně ani pro jednu stranu. Na straně skleněných lahví je ekologická zátěž z mycích prostředků a vyšší spotřeba paliva při přepravě těžších lahví do obchodu s zpět.

Nákladově to může vycházet ještě hůře, protože je třeba řešit veškerou logistiku s vracením.

 

Pokud se tedy jednorázové obaly odebírají zpět a recyklují, mohou vyjít i výhodněji, než ty vratné lahve.

 

Já tedy vodu v PET nekupuji, nemám problém pít klasickou kohoutkovou, ani používám žádný vodní filtr (ono někdy z těch filtrů teče i horší voda ven, než dovnitř - na většině filtrů se totiž mají tendenci množit bakterie, zejména při velmi malé spotřebě - typicky domácnosti)

 
25.02.2015 13:46 Uživatel: Anetta
Věk:  22
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Koukám, že se to tu docela rozjelo Ještě by mě zajímalo, kolik vás ten lis tak stál. Beru, že firmám je to asi jedno, a le já za to zas nechci nějak moc utrácet, ale zas aby se mi to po týdnu doma nerozpadlo, že…

 
25.02.2015 19:27 Uživatel: Jana.L
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

já jsem si ho koupila na xxxxxxxxxxx, nebyl ani tak drahý myslím, okolo sedmi stovek… Tedy mě se to nezdá tak moc, nevim jak vám alt No a funguje suprově alt

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
19.05.2015 08:42 Uživatel: Anonymní Anonym
Věk:  62
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

NE, NE, NE, NE. To si radši kup něco k jídlu třeba jitrnicu

 
30.05.2015 14:25 Uživatel: lc24
Věk:  35
Téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Co pořídit babičce rovnou céčkomat? Ten má z boku taky dobrý lis na PETky. alt

 

alt

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Lis na petlahve - zkušenosti, využití, výhody a nevýhody, diskuze, názory, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny