Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze

18.01.2017 14:07
Uživatel: Jeníček
Věk:  42
Odpovědí na téma: 11
Text: 

Pomalu rekonstrujeme náš vysněný domeček. Nyní přišla na řadu kotelna a výměna kotle. Starý kotel už nevyhovuje a tak porovnávam a hledám. Rád bych automatický - zaujal mě tento 

Máte někdo zkušenosti s touto značkou a šnekovým podavačem?  

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3016x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Rekonstrukce domu - nový kotel, šnekový podavač ano/ne
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
19.01.2017 09:28 Uživatel: mařenka
Věk:  33
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dívala jsem se na odkaz a tuto značku neznám. Jenom pokud můžu teda říct svoje zkušenosti s automatickým kotlem, máme již 10 let na dřevní pelety. Do násypky sypeme pelety z pytlů, násypka vydrží celkem dlouho, teď v mrazech doplňujeme tak jednou za týden. Z technického hlediska funguje násypka se šnekem bez problému, je to pohodlné. Z peletek zůstává jenom jemný prachový popel, který se dá použít jako hnojivo na zahrádku, nebo dáváme i slepicím na popelení. Prostě jsme s tímto kotlem spokojení.

 
19.01.2017 09:50 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

My jsme od stareho kotle presli take na automaticky kotel se snekovym davkovanim. Topili jsme ale uhlim a snek se nekdy ucpal. To pak znamenalo vysypat celou nasypku a uvolnit snek. Jinak uhli se prisypavalo tak 1-2x za tyden, podle teploty. Pokud budes topit peletami, ty maji mensi vyhrevnost nez uhli a stopis jich vetsi mnozstvi. Ale zaroven je to ekologicke topeni. Potrebujes ovsem skladovy prostor na pelety, zvlast, pokud jich objednas vetsi mnozstvi najednou, coz kazdy nema.
Ted mame tepelne cerpadlo a zijeme si jak v panelaku. Je to sice vetsi investice, ale do budoucna se to urcite  vyplati.

 
19.01.2017 11:29 Uživatel: Mařenka
Věk:  33
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Předně by mě zajímalo lištičko, kde jsi vzala, že pelety mají menší výhřevnost, a stopí se jich větší množství, myslím, že to už zacházíme do větších detailů a na výhřevnost a množství ztopeného druhu topiva má vliv mnohem více faktorů. Peletky jsou srovnatelné s hnědým uhlím. Nechci to tady všechno rozebírat. Ty máš zkušenosti s uhlím, já zase píšu, že kotel na pelety se šnekem funguje bez problému, a to 10let, což je snad dost velká zkušenost. Taky předpokládám, že Jeníček počítá s nějakými prostory na uskladnění topiva, ať už je to uhlí, dřevo nebo pelety, topivo by mělo být v suchu. Existuje nepřeberné množství diskuzí a fór na toto téma. Proč myslíš že se tepelné čerpadlo vyplatí nejvíce?

 
19.01.2017 17:31 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Samozrejme, ze zalezi na vice faktorech. Ale ja pisu o vlastni zkusenosti. Soused mel ten samy kotel co my a topil peletami. Srovnavali jsme to a dosli jsme k tomuhle zaveru. On mel proste vetsi spotrebu pelet nez my uhli.
Snek se nam nekolikrat zaseknul, ale prave kvuli necistote v uhli. U pelet se to nejspis nestane. V podstate jsem Jenickovi spis chtela naznacit, ze pokud si kotel poridi, mel by zvolit topeni peletami.
Tak, jako u vseho, jsou jiste vyhody i nevyhody. Nevim, co je spatne na tom, ze jsem sem napsala nasi zkusenost.
Moje zkusenost je ta, ze jsme si po automatickem kotli poridili  tepelne cerpadlo a nemusime se starat o prisun paliva, skladove prostory,  ani o prikladani nebo o pravidelnou udrzbu kotle.
Ale zaroven pisi o tom, ze je to vyssi investice, ktera se ti ale do budoucna vyplati.   
Ale jiny soused topi v kamnech a ohriva si vodu na koupani v boileru a je taky spokojeny. Od jara do zimy chodi na drevo do lesa a je rad, ze ma pohyb na cerstvem vzduchu.
Takze je to opradu vec nazoru, a prave proto tady ta diskuze je.  

 
12.02.2017 23:37 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Vracim se k teto diskuzi, abych zodpovedela otazku Marenky: "Proč myslíš že se tepelné čerpadlo vyplatí nejvíce? "
Pokud jsi sledovala smogovou situaci za leden a unor, hlavne v Moravsko-Slezskem kraji, odpoved je jednoznacna: Tepelna cerpadla jsou topenim budoucnosti!!  

 
19.01.2017 20:45 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Na Vámi uváděný kotel jsem žádné recenze nenašla. Osobní zkušenost nemám, jen s kotlem bez podavače, a i tam byla znát kvalita či nekvalita tuhých paliv + odkud pocházelo, případných jiných příměsí, které by tam správně být neměly atd. To vše se však týká i kotlů s podavačem. Taky není kotel jako kotel (ne všechny mají stejné vybavení) + je třeba k tomu vzít v úvahu nejen kotel samotný, nýbrž i stav navazujících spalinových cest, aby odpovídaly potřebám nového kotle s podavačem, jinak nemusí fungovat tak, jak má.

Doporučuji si přečíst info, zkušenosti a názory např. v níže uvedeném odkazu:

https://www.energoportal.cz/forum/pevna-paliva/vase-zkusenosti-s-automatickym-kotlem-na-uhli-31035/?kotva=vase-zkusenosti-s-automatickym-kotlem-na-uhli-31179

 

P. S. Při takto nákladnější investici bych se ještě nejříve koukla na podmínky kotlíkových dotací zda-li je splňujete, či se Vám nevyplatí jich využít.

 
06.12.2017 13:03 Uživatel: Karol
0-100
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Koukám, že budu asi první kdo má s touto značkou zkušenosti alt 

Konkrátně mamka má kotel Smart fire od značky lazar přímo od gaskomplet - nevím teda konkrétně který, ale kotel drží, funguje tak jak má.  

Vím, že tam byly i nějaké které jsou dotované. Fakt to chce vše porovnat, je to velká investice na x let dopředu.

 
07.12.2017 19:23 Uživatel: Paní Colombová
Věk:  33
pani-colombova.png
500-1000
Administrátor
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

 

 Koukám, že budeš první a jediný/á. Sám se ptám, sám si odpovídám.


Dovoluji si upozornit, že v jednom tématu lze psát reakce pouze pod jednou přezdívkou z jednoho počítače. V opačném případě jsou porušena pravidla webu bod č. 5.

 

Přezdívky:

  • Karol
  • Jeníček
     
    24.05.2018 18:07 Uživatel: Jirka1975
    Věk:  43

    Město:Ostrava

    Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
    Text uživatele: 

    Za mně doporučuju firmu www.agromechanika.cz za asi 8 let jsme měl jednu menší poruchu a přijel technik a vše opravil… soused má viadrus a taky je spokojený…

     
    01.06.2018 12:59 Uživatel: Jana Hübnerová
    Věk:  62
    Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
    Text uživatele: 

    Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table. MsoNormalTable {mso-style-name: "Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size: 0; mso-tstyle-colband-size: 0; mso-style-noshow: yes; mso-style-priority: 99; mso-style-parent: ""; mso-padding-alt: 0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top: 0cm; mso-para-margin-right: 0cm; mso-para-margin-bottom: 8.0pt; mso-para-margin-left: 0cm; line-height: 107%; mso-pagination: widow-orphan; font-size: 11.0pt; font-family: "Calibri", sans-serif; mso-ascii-font-familyalibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-font-familyalibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: "Times New Roman"; mso-bidi-theme-font: minor-bidi; mso-fareast-languageN-US; }

    Chtěli bychom varovat případné zájemce, kteří by chtěli nakoupit kotle na pelety Thermorossi od firmy BIO CZECH ENERGY s. r. o. , taktéž pod názvem E-pelety.cz. Kotel Thermorossi Compact 18 jsme zakoupili v říjnu 2016, avšak po roce a půl jsme museli z důvodu opakujících se závad odstoupit od smlouvy a firma nám musela vrátit peníze. Za rok a půl provozu u nás firma zasahovala celkem třináctkrát. Hned na začátku firma kotel neseřídila, málem došlo k výbuchu a další obdobný problém se opakoval po třech měsících. Kotel jinak topil dobře, až na to, že tzv. vymetací lopatka se každé 2-3 měsíce deformovala a bylo nutné ji vyměnit. Poslední závadou, opakující se celkem třikrát, bylo tečení kotle. Poté, co jej firma dvakrát svařila a stejná závada se objevila potřetí, jsme odstoupili od smlouvy. Firma Bio Czech Energy s. r. o. umí sice kotle prodávat, ale není schopná zajistit kvalitní a kompetentní servis.

     
    08.10.2020 10:08 Uživatel: kazma
    Věk:  38

    Město:Brno

    Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
    Text uživatele: 

    Ctvrtym rokem provozujeme 18kW kotel na pelety KADRIA (Variant Pellets 20) vcetne ekvitermni regulace. Absolutni spokojenost, reseni plne komfortem srovnatelne s plynovym kotlem. Vytapim tim asi 140m2 a nespalil jsem vice nez 1tunu pelet/ topna sezona od roku 2016 co kotel mam. Jedinkrat jsem nemel poruchu. Pelety kupuji od CDP nebo od Biomac (podle toho kdo me dal lepsi cenu) ale pouze tu nejvyssi A1 kvalitu, absolutne varuji pred peletama s primesy kury nebo nedej boze slamy a podobne. Nema to ekonomicky smysl, to co usetrite (maximalne 1-1,50kc na kg) na nakupu levne pelety se Vam diky nizsi vyhrevnosti nevrati. Navic ty problemy s spekanim, hodne popela atd. Moje rada zni, kotel co umi pouze nejvyssi jakost pelet, kupovat nejvyssi jakost pelet a jste v pohode.  

    Vaše odpověď

     
    Reagujete na téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
    Jméno: Věk:  Pohlaví: 
    Datum přidání:
    V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
    Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
    Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
    Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
    Napište číslici šestnáct:

    10 nejnovějších témat v kategorii:

    Hlavní nabídka

    Statistiky

    Jsme na Facebooku

    MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny