Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze

18.01.2017 15:07
Uživatel: Jeníček
Věk:  42
Odpovědí na téma: 10
Text: 

Pomalu rekonstrujeme náš vysněný domeček. Nyní přišla na řadu kotelna a výměna kotle. Starý kotel už nevyhovuje a tak porovnávam a hledám. Rád bych automatický - zaujal mě tento 

Máte někdo zkušenosti s touto značkou a šnekovým podavačem?  

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1292x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Rekonstrukce domu - nový kotel, šnekový podavač ano/ne
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
19.01.2017 10:28 Uživatel: mařenka
Věk:  33
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dívala jsem se na odkaz a tuto značku neznám. Jenom pokud můžu teda říct svoje zkušenosti s automatickým kotlem, máme již 10 let na dřevní pelety. Do násypky sypeme pelety z pytlů, násypka vydrží celkem dlouho, teď v mrazech doplňujeme tak jednou za týden. Z technického hlediska funguje násypka se šnekem bez problému, je to pohodlné. Z peletek zůstává jenom jemný prachový popel, který se dá použít jako hnojivo na zahrádku, nebo dáváme i slepicím na popelení. Prostě jsme s tímto kotlem spokojení.

 
19.01.2017 10:50 Uživatel: Listicka
1518521420_liska_s_krasnym_koziskem.jpg
2000-3000
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

My jsme od stareho kotle presli take na automaticky kotel se snekovym davkovanim. Topili jsme ale uhlim a snek se nekdy ucpal. To pak znamenalo vysypat celou nasypku a uvolnit snek. Jinak uhli se prisypavalo tak 1-2x za tyden, podle teploty. Pokud budes topit peletami, ty maji mensi vyhrevnost nez uhli a stopis jich vetsi mnozstvi. Ale zaroven je to ekologicke topeni. Potrebujes ovsem skladovy prostor na pelety, zvlast, pokud jich objednas vetsi mnozstvi najednou, coz kazdy nema.
Ted mame tepelne cerpadlo a zijeme si jak v panelaku. Je to sice vetsi investice, ale do budoucna se to urcite  vyplati.

 
19.01.2017 12:29 Uživatel: Mařenka
Věk:  33
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Předně by mě zajímalo lištičko, kde jsi vzala, že pelety mají menší výhřevnost, a stopí se jich větší množství, myslím, že to už zacházíme do větších detailů a na výhřevnost a množství ztopeného druhu topiva má vliv mnohem více faktorů. Peletky jsou srovnatelné s hnědým uhlím. Nechci to tady všechno rozebírat. Ty máš zkušenosti s uhlím, já zase píšu, že kotel na pelety se šnekem funguje bez problému, a to 10let, což je snad dost velká zkušenost. Taky předpokládám, že Jeníček počítá s nějakými prostory na uskladnění topiva, ať už je to uhlí, dřevo nebo pelety, topivo by mělo být v suchu. Existuje nepřeberné množství diskuzí a fór na toto téma. Proč myslíš že se tepelné čerpadlo vyplatí nejvíce?

 
19.01.2017 18:31 Uživatel: Listicka
1518521420_liska_s_krasnym_koziskem.jpg
2000-3000
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Samozrejme, ze zalezi na vice faktorech. Ale ja pisu o vlastni zkusenosti. Soused mel ten samy kotel co my a topil peletami. Srovnavali jsme to a dosli jsme k tomuhle zaveru. On mel proste vetsi spotrebu pelet nez my uhli.
Snek se nam nekolikrat zaseknul, ale prave kvuli necistote v uhli. U pelet se to nejspis nestane. V podstate jsem Jenickovi spis chtela naznacit, ze pokud si kotel poridi, mel by zvolit topeni peletami.
Tak, jako u vseho, jsou jiste vyhody i nevyhody. Nevim, co je spatne na tom, ze jsem sem napsala nasi zkusenost.
Moje zkusenost je ta, ze jsme si po automatickem kotli poridili  tepelne cerpadlo a nemusime se starat o prisun paliva, skladove prostory,  ani o prikladani nebo o pravidelnou udrzbu kotle.
Ale zaroven pisi o tom, ze je to vyssi investice, ktera se ti ale do budoucna vyplati.   
Ale jiny soused topi v kamnech a ohriva si vodu na koupani v boileru a je taky spokojeny. Od jara do zimy chodi na drevo do lesa a je rad, ze ma pohyb na cerstvem vzduchu.
Takze je to opradu vec nazoru, a prave proto tady ta diskuze je.  

 
13.02.2017 00:37 Uživatel: Listicka
1518521420_liska_s_krasnym_koziskem.jpg
2000-3000
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Vracim se k teto diskuzi, abych zodpovedela otazku Marenky: "Proč myslíš že se tepelné čerpadlo vyplatí nejvíce? "
Pokud jsi sledovala smogovou situaci za leden a unor, hlavne v Moravsko-Slezskem kraji, odpoved je jednoznacna: Tepelna cerpadla jsou topenim budoucnosti!!  

 
19.01.2017 21:45 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
4000-5000
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Na Vámi uváděný kotel jsem žádné recenze nenašla. Osobní zkušenost nemám, jen s kotlem bez podavače, a i tam byla znát kvalita či nekvalita tuhých paliv + odkud pocházelo, případných jiných příměsí, které by tam správně být neměly atd. To vše se však týká i kotlů s podavačem. Taky není kotel jako kotel (ne všechny mají stejné vybavení) + je třeba k tomu vzít v úvahu nejen kotel samotný, nýbrž i stav navazujících spalinových cest, aby odpovídaly potřebám nového kotle s podavačem, jinak nemusí fungovat tak, jak má.

Doporučuji si přečíst info, zkušenosti a názory např. v níže uvedeném odkazu:

https://www.energoportal.cz/forum/pevna-paliva/vase-zkusenosti-s-automatickym-kotlem-na-uhli-31035/?kotva=vase-zkusenosti-s-automatickym-kotlem-na-uhli-31179

 

P. S. Při takto nákladnější investici bych se ještě nejříve koukla na podmínky kotlíkových dotací zda-li je splňujete, či se Vám nevyplatí jich využít.

 
06.12.2017 14:03 Uživatel: Karol
0-100
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Koukám, že budu asi první kdo má s touto značkou zkušenosti alt 

Konkrátně mamka má kotel Smart fire od značky lazar přímo od gaskomplet - nevím teda konkrétně který, ale kotel drží, funguje tak jak má.  

Vím, že tam byly i nějaké které jsou dotované. Fakt to chce vše porovnat, je to velká investice na x let dopředu.

 
07.12.2017 20:23 Uživatel: Paní Colombová
Věk:  33
pani-colombova.png
Na příjmu
500-1000
Administrátor
Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

 

 Koukám, že budeš první a jediný/á. Sám se ptám, sám si odpovídám.


Dovoluji si upozornit, že v jednom tématu lze psát reakce pouze pod jednou přezdívkou z jednoho počítače. V opačném případě jsou porušena pravidla webu bod č. 5.

 

Přezdívky:

  • Karol
  • Jeníček
     
    24.05.2018 19:07 Uživatel: Jirka1975
    Věk:  43

    Město:Ostrava

    Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
    Text uživatele: 

    Za mně doporučuju firmu www.agromechanika.cz za asi 8 let jsme měl jednu menší poruchu a přijel technik a vše opravil… soused má viadrus a taky je spokojený…

     
    01.06.2018 13:59 Uživatel: Jana Hübnerová
    Věk:  62
    Téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
    Text uživatele: 

    Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table. MsoNormalTable {mso-style-name: "Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size: 0; mso-tstyle-colband-size: 0; mso-style-noshow: yes; mso-style-priority: 99; mso-style-parent: ""; mso-padding-alt: 0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top: 0cm; mso-para-margin-right: 0cm; mso-para-margin-bottom: 8.0pt; mso-para-margin-left: 0cm; line-height: 107%; mso-pagination: widow-orphan; font-size: 11.0pt; font-family: "Calibri", sans-serif; mso-ascii-font-familyalibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-font-familyalibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: "Times New Roman"; mso-bidi-theme-font: minor-bidi; mso-fareast-languageN-US; }

    Chtěli bychom varovat případné zájemce, kteří by chtěli nakoupit kotle na pelety Thermorossi od firmy BIO CZECH ENERGY s. r. o. , taktéž pod názvem E-pelety.cz. Kotel Thermorossi Compact 18 jsme zakoupili v říjnu 2016, avšak po roce a půl jsme museli z důvodu opakujících se závad odstoupit od smlouvy a firma nám musela vrátit peníze. Za rok a půl provozu u nás firma zasahovala celkem třináctkrát. Hned na začátku firma kotel neseřídila, málem došlo k výbuchu a další obdobný problém se opakoval po třech měsících. Kotel jinak topil dobře, až na to, že tzv. vymetací lopatka se každé 2-3 měsíce deformovala a bylo nutné ji vyměnit. Poslední závadou, opakující se celkem třikrát, bylo tečení kotle. Poté, co jej firma dvakrát svařila a stejná závada se objevila potřetí, jsme odstoupili od smlouvy. Firma Bio Czech Energy s. r. o. umí sice kotle prodávat, ale není schopná zajistit kvalitní a kompetentní servis.

    Vaše odpověď

     
    Reagujete na téma: Automatický kotel se šnekovým podavačem - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
    Jméno: Věk:  Pohlaví: 
    Datum přidání:
    V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
    Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
    Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
    Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
    Ochrana proti spamu

    10 nejnovějších témat v kategorii:

    Hlavní nabídka

    Jsme na Facebooku

    MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny