Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory

19.05.2017 06:42
Uživatel: Nicolle
Věk:  36

Město: Brno

1374055116_jk-wed-blog-10.jpg
0-100
Odpovědí na téma: 10
Text: 

Zdravím všechny,

uvažujeme o koupi mobilní klimatizace (protože na vestavnou nejsou finance ani povolení) a tak sháním názory a zkušenosti s tímto přístrojem. Bydlíme v mezonetu a minulé léto (2016)  jsme se málem upekli.  

Čeho je taková mobilní klimatizace v reálu schopná? Máte zkušenosti?  

Ještě dodám, že máme vybranou tuto:  

Měla by zvládnout ochladit vzduch v místnosti do 35m2 a její pořizovací cena není největší…

Předem díky za reakce 

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1475x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Mobilní klimatizace - máte zkušenosti?
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
19.05.2017 07:28 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Text uživatele: 

Mobilní klimatizace spotřebovává elektriku, která se v přístroji mění na teplo. Na jedné straně z ní fouká studený vzduch, ale výfuk je o mnoho teplejší než teplota v místnosti. Pokud necháte obě roury foukat do prostoru, bude se v něm teplota zvyšovat. Aby byla klimatizace úspěšná, musíte vyvést výfuk bezpečně mimo chlazený prostor. Vstrčit hadici ven z otevřeného okna je nesmysl, protože tím ochlazujete i vzduch, který vniká do místnosti a na to je každá mašina slabá. Nejlepší řešení je díra ve zdi pro výfuk nebo menší tabule skla do okna a do zbytku se nechá udělat izolační výplň s dírou

 
19.05.2017 10:54 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  41

Město:Praha

500-1000
Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Text uživatele: 

Také jsem o mobilní klimatizaci uvažoval, ale kamarád mi to rozmluvil. Má to snad všechny nevýhody, které to mít může - vyšší hlučnost (a fakt velkou, do obchodu možná, na noc v místnosti, kde se spí, ani náhodou), nižší účinnost. A jak píše kolega, je potřeba nějak řešit odvod teplého vzduchu

 
20.05.2017 17:41 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Text uživatele: 

ja kupoval mobilni klimatizaci loni (2016), pristi tyden nam prijdou montovat splitove klimatizace

 

cenove - za tu mobilni, celkem vykonnou sem daval 15 litru, kvalitni japonska splitova vcetne montaze, dopravy kolem 50km, ktera u mi i pritopit  me vyjde na 25 za kus

 

se splitovou sem chladil cely byt (+- 90 metru), byly otevrene dvere do pokoju a na plneho ficela i pul dne, celkem kraval, odvod tepla musis nekde napojit, dat ho do okna tak si radeji neporizuj nic a vetrej se tema tisicovkama co usetris, napojeni snad jedine do komina a cim jak nejbliz at trubka ktera odvadi teplo je cim jak nejkratsi protoze z ni jde taky teplo

 
08.06.2017 15:02 Uživatel: Nicolle
Věk:  36

Město:Brno

1374055116_jk-wed-blog-10.jpg
0-100
Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Text uživatele: 

Děkuju moc všem za názory, to jste mě teda nepotěšili…  

 

@Patrik Chrz děkuju moc. jak jste nakonec vyřešil vaši potřebu po klimatizaci?

@parek je mi líto, žes měl tak špatnou zkušenost. jak se ti zdá ta splitova klimatizace? už byste to měli mít nainstalované…

 

U nás je problém, že bydlíme ve starém domě. Pokud bych chtěla díry do stěny tak mi to družstvo stejně nedovolí čímž padá instalace klimatizace jako takové. Ta přenosná mi přišla ješt unesitelná, protože možnost by bylo udělat si vývod z dveří do chodby na schodiště, ale vůbec mi nedošlo, že může být docela hlučná i přes ty dveře, natož pokud jí udělám vývod skrz dveře…  

 

máme světlo/teplo odrážející rolety, ale už teď to nestačí, takže jsem pořád ještě ochotná ty tisícovky strčit radši do klimy než se jimi ovívat.

 

 
27.07.2017 17:57 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Text uživatele: 

tady mas o tom tema, a i moji posledni odpoved/ zkusenost se splitovou klimou

 

klima

 

 

a jinak pokud uz budete kupovat mobilni tak si kup nejakou vykonnou, protoze kdyz to koupis podle tech metru co tam maji tak ti to pojede porad na vetsi vykon abys uchladila, radeji mit vykon v zasobe, vyrobce nejaky japonec, ti maji dobre klimy a cisticky vzduchu (SAKURA, DAIKIN)

 
08.06.2017 19:49 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  41

Město:Praha

500-1000
Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Text uživatele: 

Já jsem zvolil "nulové řešení". Řekl jsem si, že těch pár horkých dní přežiju.  

 

Asi by bylo nejlepší si ji na pár dní půjčit, hodil jsem teď jen tak dotaz do Google a našel půjčovnu mobilních klimatizací, cena 2-3 stovky na den, to není tolik. Koukal jsem na specifikaci - 65 db. Podle této tabulky http://nf.duseknet.com/hluk.htm to je už poměrně dost silný zvuk a nedokážu si představit to poslouchat mnoho hodin denně.

 
15.06.2017 10:44 Uživatel: Nicolle
Věk:  36

Město:Brno

1374055116_jk-wed-blog-10.jpg
0-100
Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Text uživatele: 

Tak nulové řešení zkoušíme už čtyři roky. Navíc nejde jenom o nás, ale máme domácí zvířenu, která toho musí vytrpět více než my. Přece jenom tu většinu horkých dní si my lidi přetrpíme v práci.  

 

Jo, 65 db to je fakt hodně. Ta moje, co ji mám vybranou (tu i specifikace, na tom obrázku se to neukazuje: https://eshop.panfitinka.cz/p/sinclair-amc-14an ) tak má prý 64 db, ten 1 db nepoznám… no, zkusím si ji půjčit, díky za tip.  

 
21.08.2018 13:13 Uživatel: Lana01
Věk:  25
Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Text uživatele: 

Také zvažujeme koupi mobilní klimatizace, když mají ty vedra pokračovat. Vybíráme z levnější nebo dražší varianty podobné, co jste tu psala. Tak kdybyste mohla napsat zkušenosti, jak jste s touto klimatizací dopadla, byla bych moc ráda. Děkuji.  

 
21.08.2018 21:24 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  41

Město:Praha

500-1000
Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Text uživatele: 

Nastoupil jsem do práce, kde máme v jedné z místností mobilní klimatizaci a za sebe mohu říct - ANI NÁHODOU. Je to jak sedět vedle zapnutého vysavače.

 
09.09.2018 11:16 Uživatel: zdenda
Věk:  50

Město:plzen

Téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Text uživatele: 

všude se řeší utěsnění ale klima musi nasát zpět vzduch který vyfoukne ven. Když dobre utěsníte udělá klima podtlak že vám bude nasávat vzduch přes sifon z odpadu do místnosti to je podle mne největši a asi neřešitelný problem

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Mobilní klimatizace - zkušenosti, reference, recenze, diskuze, názory
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 1
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 1 Téma
Počet témat celkem: 15154
Počet odpovědí celkem: 168477
Počet registrovaných: 3501 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Psychopat jako "nadřízený".
Nejkomentovanější za 7 dní: Psychopat jako "nadřízený".
Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny